Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Etiyopya Vizesi

Etiyopya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Etiyopya E-vize

Etiyopya Devleti, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için e-vize uygulamasına başlatmıştır. Dileyen başvuru sahipleri e-vize başvurusunda bulunabilecekken, dileyen başvuru sahipleri Etiyopya Büyükelçiliği’ne başvuruda bulunmaya devam edebilecektir. Etiyopya e-vizesi, Etiyopya Göç ve Vatandaşlık İşleri Ana Bölümü tarafından online olarak işlenmektedir.
Online başvuru onaylandıktan sonra, başvuru sahiplerine Etiyopya’ya seyahat etmelerini bildiren bir e-mail gönderilmekte ve Addis Ababa’ya varışta pasaportlara vize işlenmektedir. Etiyopya e-vizesine vakit kaybetmekten başvuru yapmak ve e-vize başvuruları hakkında detaylı bilgi almak için 0(312) 419 56 41 numaralı destek hattımıza bağlanabilirsiniz. 
Etiyopya e-vizeleri tek girişli olarak onaylanmaktadır. Çok girişli vize talebinde bulunacaksanız lütfen yetkilimizi bilgilendiriniz.
Etiyopya e-vize, yalnızca turistik amaçlı vize başvurularında talep edilebilmektedir. Etiyopya’ya ticari amaçlı seyahat edecekseniz yetkilimizi bilgilendiriniz. Etiyopya ticari vize başvurularınızı Etiyopya Büyükelçiliği’ne iletmekteyiz. 
Etiyopya e-vizeniz onaylandıktan sonra onay mektubu doğrudan e-posta adresinize iletilecektir. 
Başvurunuzu tamamladıktan sonra yetkililerimize Etiyopya e-vizenizin durumunu çevrimiçi olarak sorgulatabilirsiniz. 
Etiyopya e-vizeleri tek girişli 30 güne kadar veya tek girişli 90 güne kadar olarak talep edilebilmektedir. Planladığınız seyahat süreleri konusunda lütfen yetkililerimizi bildiriniz. 

Etiyopya E-vize’den Hangi Ülkeler Faydalanabilmektedir?

Etiyopya e-vizeden yalnızca aşağıdaki ülke vatandaşları ve bu ülkelerde ikamet eden yabancı uyruklu vatandaşlar faydalanabilmektedir.

Türkiye, Arjantin, Avustralya, Avusturya, Belçika, Brezilya, Kanada, Çin, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, İrlanda, İsrail, İtalya, Japonya, Kore Cumhuriyeti, Kuveyt, Lüksemburg, Meksika, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Rusya, Güney Afrika, İspanya, İsveç, İsviçre, İngiltere ve ABD.

Etiyopya'ya Seyahat Edecek Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarının Dikkatine

Etiyopya’ya seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları hamili oldukları pasaport türüne bakılmaksızın vizeye tabidir. 
Etiyopya kapı vizesi uygulaması yoktur. Etiyopya e-vizesi uygulaması vardır. Başvuru sahipleri vize servisimiz aracılığıyla hem e-vize başvurusunda hem de Ankara’daki Etiyopya Büyükelçiliğe başvuruda bulunabilirler. Ankara’daki Etiyopya Büyükelçiliği’ne başvuruda bulunmak isterseniz seyahat amacınıza göre (Etiyopya turist vizesi, Etiyopya ticari vize) evraklarınızı vize servisimize iletmeniz yeterli olacaktır. 
Etiyopya e-vize, ticari amaçlı seyahatlerde talep edilememektedir. Ticari vize başvurusunda bulunacaksanız evraklarınızı ofisimize iletmenizle birlikte işlemlerinizi başlatmaktayız. 
Etiyopya’yı ziyaret eden yabancı vatandaşların vize geçerlilik sürelerini aşmaları halinde, 14 güne kadar her gün için 20 ABD Doları para cezası alınmaktadır. Etiyopya vize süresini 14 günden fazla ihlal eden yabancılar ise mahkemeye sevk edilmektedir. 
Etiyopya vizesi planlanan seyahat tarihi referans alınarak verilmemektedir. Vizenin geçerliliği pasaportunuzun işlemden çıktığı tarihte başlar. Bu nedenle başvurunuzu ve seyahat tarihlerinizi bunu göz önünde bulundurarak belirlemenizi tavsiye ederiz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek