Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

İngiltere Vizesi

İngiltere Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

İngiltere Tier 5 (Uluslararası Anlaşma) Geçici Çalışma Vizesi Nasıl Alınır?

İngiltere’de gönüllü olarak hayır projelerinde veya İngiltere’de lisanslı kurumlarda staja katılma amaçlı İngiltere’de belirli bir süre başvuru sahibinin çalışmasına izin veren vize kategorisi Birleşik Krallık Tier 5 Geçici Çalışma vizesidir. Tier 5 vizesi, İngiltere Hudut Muhafaza dairesi tarafından (UKBA) çalışma vizesi olarak verilmektedir.

İngiltere Konsolosluğu Tier 5 geçici çalışma vizesi başvurularını İngiltere İçişleri Bakanlığı Hudut Muhafaza Dairesi (UKBA) tarafından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri aracılığıyla kabul etmektedir. Happy Turizm, Tier 5 vize başvurularını kabul eden merkezlerden biridir.  Happy Turizm, İngiltere Tier 5 Geçici Çalışma vizesi işlem başvurularını yürütmektedir. Ancak tüm  İngiltere Tier 5 geçici çalışma vizesi başvurularımım değerlendirilmesi ve sonuçlandırılması İngiltere İçişleri Bakanlığı Hudut Muhafaza Dairesi (UKBA)’ne aittir.

İngiltere Tier 5 Çalışma Vizesi Kategorileri

Tier 5 vize başvuruları müracaatçının seyahat amacına göre aşağıdaki gibi kategorize edilmiştir. Tüm kategorilerden İngiltere Tier 5 Geçici Çalışma Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Bize ulaşmanız halinde yetkilimiz size başvuru prosedürü, başvuru sonuçlama süreci ve vize ücreti hakkında bilgilendirme yapacaktır.

Tier 5 uluslararası anlaşma

Tier 5 sanatçı/sporcu vizesi

Tier 5 hayır işleri çalışanı vizesi

Tier 5 din görevlisi vizesi

Tier 5 gençlik projesi vizesi

İngiltere Tier 5 Uluslararası Anlaşma Vizesi

Birleşik Krallık’ta uluslararası hukuk çerçevesinde belirlenen işlerde görev almak üzere sözleşme yapmanız durumunda başvurulacak vize türü Tier 5 Geçici Çalışma/Uluslararası Anlaşma vizesidir. Tier 5 vizesinin ilk şartı İngiltere’de lisanslı bir sponsor tarafından istihdam edilmektir. Başvuru sahibinin sponsorun teklif ettiği iş için uygun olması gerekmektedir. Başvuru sahibi sponsordan aldığı lisanslı sponsorluk sertifikasıyla Uluslararası Anlaşma kapsamında Tier 5 Geçici Çalışma Vizesine başvurabilir. Sponsorunuz vize başvurunuz esnasında ihtiyacınız olan diğer bilgileri de beyan etmelidir.

İngiltere’de çalışmaya başlayacağınız tarihten en fazla 3 ay önce vize başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Çalışmaya başlayacağınız tarih sponsorluk sertifikanızda yer alan tarihtir. İngiltere Konsolosluğu çalışma vizesi başvurularını 3 hafta içinde sonuçlandırmaktadır.

 Uluslararası Anlaşma kapsamında Tier 5 vizesiyle İngiltere’de kalınacak maksimum süre 2 yıl veya lisanslı sponsorluk belgesinde belirtilen sürenin 28 gün fazlasıdır. Bazı durumlarda 12 aylık bir sürenin içinde toplam 6 ay veya sponsorluk belgesinde belirtilen sürenin (hangisi daha kısa ise) iki hafta fazlasıdır. İngiltere’deki göreviniz erken biterse sizden 60 gün içerisinde ülkeyi terk etmeniz istenebilir. Vizenizin bitmesine 60 günden az kaldıysa İngiltere’den ayrılmanız gerekebilir.  

İngiltere Uluslararası Anlaşma/Geçici Çalışma Vizesinde Dikkat Etmeniz Gerekenler

Uluslararası anlaşma vizesinde iş pozisyonunuz sertifikada belirtilen sponsor organizasyonuyla tutarlı olmalıdır.
Geçici çalışma vizenize en erken çalışma başlama tarihinize 3 ay kala başvurabilirsiniz.
Çalışmaya başlama tarihiniz sponsorluk sertifikasında belirtilmiş olmalıdır.
İngiltere’de eğitim görebilirsiniz (bazı dersler için Akademik Teknoloji Sertifikası almanız gerekebilir. Eğitiminizin sponsorluk aldığınız işi yürütmenize engel olmaması gerekir.)
Sponsorluk belgesinde tanımlanan işte çalışmalısınız.
Tier 2 vizesinde “shortage occupation” bölümünde belirtilen işlerden birinde ikinci bir iş olarak çalışabilirsiniz.
Kendi sektörünüzde haftada 20 saate kadar başka bir işte çalışabilirsiniz (Özel servis elemanı, sözleşmeli hizmet görevlisi veya bağımsız olarak profesyonel bir iş geliştirme hariç tutulmuştur.)
Aile birleşimi kapsamında vize süreniz dâhilinde aileniz için de İngiltere oturum izni başvurusunda bulunabilirsiniz.
Tier 5 vizeniz kapsamında İngiltere’den Türkiye’ye kısa süreliğine gelebilir ardından tekrar İngiltere’ye geri dönebilir, başka ülkelere de kısa süreli seyahat edebilirsiniz.
Uluslararası çalışan olarak Birleşik Krallık’ın tanıdığı fonlardan yararlanamazsınız.
Vizeniz olmaksızın İngiltere’ye giriş yapamaz ve çalışmaya başlayamazsınız.
Sponsor sertifikasına sahip olmanız vize başvurunuzun onaylanacağı anlamına gelmez.

Tier 5 Vizesi Kaç Günde Çıkar?

İngiltere Konsolosluğu Tier 5 vize başvurularını 3 hafta içinde neticelendirmektedir. Tier 5 vizesine başvuracak kişiler başvurularını 3 ay önceden planlayarak, seyahat amaçlarını ve kalma sürelerini yetkilimize belirterek başvurularını tamamlamalıdırlar.

Tier 5 Uluslararası Çalışan Vizesi Oturum İzni Süresi

Tier 5 geçici çalışma vizenizi sponsorun tanımladığı iş durumu aktif olarak devam ettiği sürece ve aşağıda belirtilen durumlar haricinde 2 yılda bir yenilemek suretiyle 6 yıla kadar uzatabilirsiniz. Tier 5 Geçici Çalışma vizenizi uzatmak için vizeniz bitmeden başvuru yapmanız gerekmektedir.
Diplomatik haneden özel hizmetteyseniz ve 5 Nisan 2012 tarihinden sonra vize başvurusunda bulunmuşsanız maksimum ikamet süresi 5 yıl veya sponsorun başka bir ülkeye atamasının yapıldığı güne kadar olabilmektedir.
Sözleşmeli hizmet görevlileri ve bağımsız profesyonel çalışanlar 12 aylık dönemde en fazla 6 aya kadar kalabilmektedirler.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek