Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Bahamalar Vizesi Vize işlemleri

Bahamalar Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hizli vize Ödeme kolayligi
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Bahamalar Vizesi

Bahamalar Hakkında Genel Bilgiler

Bahamalar, Karayipler'de bulunan bağımsız bir ada ülkesidir. Ülke, 700'den fazla ada ve adacıktan oluşur, ancak bunların sadece yaklaşık 30'u yerleşime açıktır. Başkenti Nassau'dur.

Bahamalar'ın resmi dili İngilizce'dir ve nüfusun çoğunluğu Afrika kökenli Bahamalılardan oluşur. Ülke, turizm ve finans hizmetleriyle ekonomisini destekler. Beyaz kumlu plajları, turkuaz denizi ve sıcak iklimi nedeniyle, Bahamalar dünyanın önde gelen tatil destinasyonlarından biridir.

Bahamalar, tarih boyunca İspanyol, İngiliz ve Amerikan kolonistlerin egemenliği altında bulunmuştur. 1973 yılında, Bahamalar bağımsız bir ülke olarak İngiliz Milletler Topluluğu'na katılmıştır. Ancak, İngiliz Milletler Topluluğu'na bağlı bir ülke olarak Kraliçe Elizabeth II hala Bahamalar'ın resmi hükümdarıdır.

Ülkenin ekonomisi, turizm ve finans hizmetleri üzerine odaklanmıştır. Turizm, Bahamalar'ın en büyük gelir kaynağıdır ve yıl boyunca milyonlarca turist çeker. Beyaz kumlu plajlar, su altı yaşamı, su sporları ve lüks tatil köyleri turistlerin ilgisini çeker.

Bahamalar ayrıca uluslararası finans merkezi olarak da önemlidir. Ülke, düşük vergi oranları ve sağlam bankacılık gizliliği nedeniyle yabancı yatırımcılar için cazip bir destinasyondur.

Kültürel olarak, Bahamalar yerel müzik ve dansları ile tanınır. Junkanoo, ülkenin en ünlü festivallerinden biridir ve her yıl Aralık ve Ocak aylarında kutlanır. Ayrıca, adada Karayip mutfağının lezzetlerini deneyebileceğiniz birçok restoran ve sokak satıcısı bulunur.

Bahamalar, beyaz kumlu plajları, turkuaz suları ve sıcak misafirperverliği ile tanınan eşsiz bir tatil yeridir. Turistler için lüks tatil köyleri ve doğal güzellikler sunarken, yatırımcılar için de finansal fırsatlar sunar.

Bahamalar Vize İşlemleri

Diplomatik, hususi, hizmet ve umuma mahsus pasaport sahibi Türk vatandaşları Bahamalar’a seyahatlerinde vizeden muaftırlar. Resmi pasaport sahibi Bahamalar vatandaşları 90 güne kadar vizeden muaftırlar. Umuma mahsus pasaport sahibi Bahamalar vatandaşları vizeye tabi olup, 90 gün ikamet süreli müteaddit giriş vizelerini e-vize olarak veya dış temsilciliklerimizde resen alabilmektedirler.

Ülkede Haziran-Kasım döneminde fırtınalar görülebilmektedir. Bu dönem içinde ülkeye seyahat edecek vatandaşlarımızın hava durumunu önceden kontrol etmeleri yararlı olacaktır.

Bahamalar’da ABD Doları da kullanılabilmektedir.

Bahamalar Vize Türleri

Bahamaların vize türleri şu şekildedir:

• Bahamalar Turistik Vizesi

• Bahamalar Ticari Vize

• Bahamalar Transit Vizesi

Bahamalar’ da iş bulup çalışmak isteyen veya yatırım yapmak isteyen kişilerin ise Ticari vize almaları gerekmektedir. Ticari vize, başvurunun eksiksiz yapılması ve sürecin sorunsuz ilerlemesi halinde birkaç gün içerisinde çıkabilmektedir. Bahamalar için vize muafiyeti söz konusu olmasına rağmen dikkat edilmeyen bir nokta seyahatin Amerika üzerinden yapılacağıdır. Bahamalar’a yolculuk Amerika aktarmalı şekilde gerçekleşeceğinden Amerika Transit vizesinin alınması gerektir. Ancak ilk seyahatte Amerika transit vizesi yerine Bahamalar transit vizesi almak mümkün olabilmektedir. Seyahatten önce transit vizelerle ilgili bilgilerin ülke temsilciliklerinden tam olarak alınması seyahatin gereksiz bir şekilde uzamasına engel olacaktır.

Bahamalar Vize Başvurusu Nasıl Yapılmaktadır?

Bahamalar 90 günden kısa süreli turistik amaçlı ziyaretler için vize talep etmemektedir. Ancak ülkeye girişte bulundurulması gereken bazı evraklar vardır. Bu evraklar şu şekildedir:

  • Seyahat bittikten sonra en az 6 ay daha geçerliliği olan pasaport
  • Konaklama ve ulaşıma ait rezervasyon, bilet vb. belgeler
  • 30.000 EUR teminatı olacak şekilde alınmış seyahat sağlık sigortası

Eğer 90 günden fazla kalınacaksa vize alınması şartı vardır. Vize almak isteyenlerin öncelikle Konsolosluk için randevu oluşturulması gerekmektedir. Randevuyla beraber dilekçe verilmesi ve istenilen evrakların eksiksiz bir şekilde hazırlanması şarttır. Evraklar hazırlandıktan sonra Bahamalar Fahri Konsolosluğu’na gidilerek başvuru tamamlanmalıdır.

Bahamalar Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Pasaport( Seyahat dönüşünden sonra 6 ay daha geçerli olması gerekmektedir.)
Kimlik fotokopisi
Biometrik fotoğraf
Sabıka kaydı
Sağlık raporu
Seyahat sağlık sigortası
Banka hesap dökümleri  (Aktif kullanılan bir hesap olması gerekmektedir. )
Tapu, ruhsat gibi mali durumu gösteren belgelerin fotokopisi
Konaklama yapılacak otel vb. yerlerin rezervasyon belgeleri
Seyahat bilgilerini gösteren belgeler

Bahamalar Vizesi Ne Zaman Sonuçlanır

Evraklar teslim edilip başvuru süreci tamamlandıktan sonra 7-15 gün içerisinde başvurular sonuçlanmaktadır. Eksik evrak olmadığı sürece vize alınması sürecinde problem yaşanmamaktadır.

Bahamalar vize işlemleri ile ilgili bilgi almak için Happy Turizm Vize - Danışmanlık vize yetkililerimizden bilgi talep edebilirsiniz. Dilerseniz 0(312) 419 56 41 numaralı telefon hattımızdan bize ulaşabilir veya bilgi talebi için bilgi@happyturizm.com e-mail gönderebilirsiniz.

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek