Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Dominik Cumhuriyeti Vizesi Vize işlemleri

Dominik Cumhuriyeti Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hizli vize Ödeme kolayligi
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Dominik Cumhuriyeti Vizesi

Dominik Cumhuriyeti Hakkında Genel Bilgiler

Dominik Cumhuriyeti, Karayipler'de bulunan ve Hispaniola adasının doğu iki üçte birini kaplayan bir ülkedir. Batısında Haiti, doğusunda ise Atlantik Okyanusu ve Karayip Denizi bulunur. Başkenti Santo Domingo'dur.

Ülkenin resmi dili İspanyolca'dır ve nüfusun çoğunluğu Hispanik kökenlidir. Dominik Cumhuriyeti'nin nüfusu yaklaşık 10 milyon kişidir.

Dominik Cumhuriyeti ekonomisi turizm, tarım, hizmetler ve hafif sanayiye dayanır. Ülke, beyaz kumlu plajları, berrak suları ve doğal güzellikleriyle ünlüdür. Turizm, ülkenin en büyük gelir kaynaklarından biridir ve yıl boyunca milyonlarca turisti çeker. Ayrıca, tarım sektörü, şeker kamışı, muz, kakao ve kahve gibi ürünlerin üretimiyle önemlidir.

Dominik Cumhuriyeti'nin tarihi, Christopher Columbus'un 1492'de adayı keşfetmesiyle başlar. İspanyol kolonizasyonu dönemi, bölgede büyük değişikliklere neden olmuş ve İspanyol kültürünün yerleşmesine yol açmıştır. Ülke, 1821 yılında İspanya'dan bağımsızlığını kazanmıştır.

Kültürel olarak, Dominik Cumhuriyeti'nin müziği ve dansı, özellikle merengue ve bachata gibi türler, dünya çapında tanınır. Ülkenin geleneksel festivalleri ve kutlamaları da renkli ve coşkulu etkinliklerdir.

Dominik Cumhuriyeti'nin doğal güzellikleri arasında Saona Adası, Punta Cana, Samana Yarımadası ve Pico Duarte gibi yerler bulunur. Ülke, doğa yürüyüşleri, su sporları, dalış ve kuş gözlemciliği gibi birçok doğa aktivitesi için ideal bir yerdir.

Dominik Cumhuriyeti, doğal güzellikleri, zengin kültürel mirası ve turistik cazibe merkezleriyle öne çıkan bir Karayip ülkesidir. Turistler için birçok keşif imkanı sunarken, aynı zamanda ekonomik ve sosyal zorluklarla da mücadele etmektedir.

Dominik Cumhuriyeti Vize İşlemleri

Umuma mahsus pasaportlar vizeye tabi olup, havalimanında vize alınabilmektedir.

Diplomatik ve Resmi Pasaport Hamilleri ise 1 Eylül 2019 tarihi itibarıyla vizeden muaftır.

Dikkat! Dominik Cumhuriyeti’nde Haziran-Kasım döneminde fırtına ve kasırgalar görülebilmektedir. Bu dönem içinde ülkeyi ziyaret edecek vatandaşlarımızın hava durumunu önceden kontrol etmeleri yararlı olacaktır.

Dominik Cumhuriyeti Vize Türleri

  • Dominik Cumhuriyeti Turistik Vize
  • Dominik Cumhuriyeti Ticari Vize
  • Dominik Cumhuriyeti Aile Ziyareti Vizesi
  • Dominik Cumhuriyeti Transit Vizesi

Kapıda Vize

Kapıda Vize uygulaması bulunmaktadır. Sınırda 10 Dolara 30 Günlük vize alınabiliyor.

Dominik Vizesine Başvuru Nasıl Yapılır?

Dominik Cumhuriyeti’ne gitmek isteyen turistler 30 günlük ziyaretleri için havalimanından vize alabilmektedir. 30 günü aşan ziyaretler için ise İstanbul’da yer alan fahri başkonsolosluğa şahsen başvurulması gerekmektedir.

Dominik Vizesi için Gerekli Evraklar

30 günlük Dominik seyahati kapsamında, havalimanından alınacak vize için gerekli evraklar;

  • Seyahat dönüşünden sonra 6 ay geçerliliği olan pasaport
  • 30.000 euro teminatlı seyahat sigortası
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Ulaşım ve konaklama yeri belgeleri
  • Aile ziyareti ya da ticari sebeplerle seyahat için davetiye

Dominik vizesi için gerekli olan evraklar dışında turistlerden kızamık, kızamıkçık, kabakulak, difteri, tetanoz, tifo, kuduz, sarı humma, polio, boğmaca, sıtma, Hepatit A ve B aşılarının yapılması istenmektedir.

Dominik Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Dominik vizesi 30 günü aşan ziyaretler için 1 ile 3 hafta arasında sonuçlanmaktadır. Bu sebeple ziyaretçilerin bu süreleri göz önünde bulundurarak başvurularını yapmaları gerekmektedir. Havalimanında gerçekleştirilen başvurular ise yaklaşık 1 saat içerisinde sonuçlanmaktadır.

Dominik Vize Reddi Halinde Yapılacaklar

Dominik vizesi başvuruları genellikle eksik evrak sebebiyle reddedilmektedir. Bu yüzden ziyaretçilerin belgelerin tam olduğundan emin olmaları gerekmektedir. Reddedilen başvurunun ardından eksiklerin giderilmesi sağlanmalıdır.

Dominik vize işlemleri ile ilgili bilgi almak için Happy Turizm Vize - Danışmanlık vize yetkililerimizden bilgi talep edebilirsiniz. Dilerseniz 0(312) 419 56 41 numaralı telefon hattımızdan bize ulaşabilir veya bilgi talebi için bilgi@happyturizm.com e-mail gönderebilirsiniz.

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek