Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Grenada Vizesi Vize işlemleri

Grenada Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hizli vize Ödeme kolayligi
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Grenada Vizesi

Grenada Hakkında Bilgiler

Grenada, Karayipler'de bulunan bir ada ülkesidir. Adını, ülkenin büyük adasından almıştır. Yaklaşık 345 km²'lik bir alanı kaplayan Grenada, Karayipler'in en güneyinde bulunur. Grenada'nın resmi dili İngilizce'dir ve ülkenin başkenti St. George'dur.

Grenada'nın tarihi, yerli Amerikalı Arawak ve Karib kabilelerine dayanmaktadır. 1498'de Christopher Columbus, adayı keşfetti ve İspanyol egemenliği altına aldı. Daha sonra İngilizlerin ve Fransızların mücadelesiyle karşılaştı. Sonunda 18. yüzyılda Britanya'nın egemenliği altına girdi.

Ülkenin ekonomisi turizm, tarım ve baharat üretimine dayanmaktadır. Grenada, "Baharat Adası" olarak da bilinir, çünkü ana ekonomik ürünlerinden biri olan baharatlar arasında muskat cevizi, tarçın, karanfil ve zencefil bulunur. Ayrıca turistler, güzel plajları, şnorkelle dalış imkanları ve doğal güzellikleri nedeniyle adaya çekilmektedirler.

Grenada'nın siyasi yapısı parlamenter demokrasiye dayanmaktadır. Ülke, İngiliz Milletler Topluluğu'na üyedir ve Birleşmiş Milletler'e de katılmıştır.

Grenada'nın tarihi ve kültürü, yerel festivaller, müzik, dans ve el sanatlarıyla zengindir. Özellikle her yıl Ağustos ayında düzenlenen Carnival Festivali, adanın canlı ve renkli kültürünü kutlamak için önemli bir fırsattır.

Ancak, Grenada tarihi boyunca siyasi dalgalanmalar ve doğal afetlerle karşı karşıya kalmıştır. En belirgin tarihi olaylardan biri, 1979'da gerçekleşen devrimdir, ardından 1983'te ABD'nin müdahalesi olmuştur. Ayrıca, adanın 2004 yılında yaşadığı Ivan kasırgası gibi doğal afetler de ülkeyi etkileyebilir.

Grenada, güzel plajları, zengin baharatları, canlı kültürü ve tarihi dokusuyla Karayipler'de önemli bir destinasyondur. Turistler için cazip bir tatil yeri olmasının yanı sıra, yerli halk için de önemli bir anlam taşır.

Grenada Vize

Diplomatik, hizmet ve hususi pasaportlar 90 güne kadar vizeden muaf, umuma mahsus pasaportlar ise vizeye tabidir. Grenada vatandaşları e-vize alabilmektedir.

Ülkede Haziran-Kasım döneminde fırtınalar görülebilmektedir. Bu dönem içinde ülkeye seyahat edecek vatandaşlarımızın hava durumunu önceden kontrol etmeleri yararlı olacaktır.

Sivrisinek ve böceklere karşı önlem alınmasında yarar görülmektedir.

Grenada Vize Türleri

Grenada ülkeye ziyaret amaçlarına göre vize türlerini kategorize etmektedir. Vize türleri aşağıdaki gibidir;

  • Turistik Grenada Vizesi
  • Ticari/İş Grenada Vizesi
  • Transit Grenada Vizesi
  • Aile/Arkadaş Ziyareti Grenada Vizesi

Grenada vizesi için gerekli belgeler

Pasaport: Pasaportunuzun 10 yıldan eski olmaması ve dönüş tarihinizden 3 ay sonrasına kadar geçerli olması gerekmektedir. Ayrıca, pasaportunuzda en az 2 boş sayfa bulunmalıdır.
Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş 35x45 mm boyutlarında, arka fonu beyaz ve yüz şeklinizin tam olarak göründüğü 2 adet biyometrik fotoğraf.
Grenada Vizesi Başvuru Formu: İngilizce olarak eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmalıdır.
Kimlik: Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanı fotokopisi.
Otel ve Uçak Rezervasyonları: Seyahatinizin amacını ve konaklama gibi diğer detayları gösteren belgeler.
Aşı Karnesi: Uluslararası geçerliliği olan ve güncel olan aşı karnesi.
Maaş Bordrosu: Son 3 ayı kapsayan maaş bordrosu.
Banka Hesap Bilgileri ve Hareketleri: Hesap hareketlerinin kaşeli ve ıslak imzalı olması gerekmektedir.
Sağlık Sigortası: Grenada'ya seyahat edecek kişilerin, uluslararası geçerliliği olan Seyahat Sağlık Sigortası yaptırdığını gösteren belge.
Davetiye: Arkadaş veya aile ziyareti ise, davetiye belgesi ve gönderenin bilgileri.
Grenada Vize Ücreti: Ödenen vize ücretinin banka dekontu.
Ek olarak, öğrenim, emeklilik veya iş ile ilgili ek belgeler gerekebilir.

Grenada Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Grenada’ya seyahat etmek isteyen vatandaşların evrakları eksiksiz ve doğru bir şekilde teslim etmesi koşuluyla vize sonucu ortalama 3-4 hafta içerisinde tamamlanmaktadır. Vize işlemlerinde yaşanabilecek konsolosluğun yoğunluğu, resmi tatiller ve eksik evrak gibi aksilikleri göz önüne koyarak seyahat planınızdan yaklaşık 30 gün önce bu işlemlere başlamak gerekmektedir.

Seyahatiniz için gerekli olan vize işlem detayları hakkında bilgi almak ve süreç takibi sağlamak için,  Happy Turizm Vize - Danışmanlık  ofisini ziyaret edebilir ya da bilgi@happyturizm.com mail adresiyle, vize işlem yetkilileriyle iletişime geçebilirsiniz. Happy Turizm Vize - Danışmanlık hızlandırılmış vize işlem hizmeti avantajlarıyla, seyahat palanlarınızın aksamadan gerçekleşmesini ve vize başvuru sürecinin her adımının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek