Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Bhutan Vizesi Vize işlemleri

Bhutan Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hizli vize Ödeme kolayligi
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Bhutan Vizesi

Bhutan Hakkında Genel Bilgiler

Asya'nın güneydoğusunda, Himalaya Dağları'nın eteklerinde yer alan Bhutan, mistik manzaraları, kültürel zenginlikleri ve sakin yaşam tarzıyla ünlü bir ülkedir. "Gross National Happiness" (GNH - Genel Mutluluk Endeksi) ile tanınan Bhutan, doğal güzellikleri ve sürdürülebilir kalkınma çabalarıyla dikkat çeker.

Bhutan, Çin ve Hindistan arasında yer alır ve doğu ve batı Bhutan arasında küçük bir koridor ile ayrılmıştır. Başkenti Thimphu olan ülke, geleneksel Bhutan mimarisiyle inşa edilmiş renkli evleri ve manastırlarıyla bilinir.

Ülkenin doğal güzellikleri, dağlar, ormanlar, vadiler ve nehirlerle doludur. Himalaya Dağları, Bhutan'ın kuzey sınırını oluşturur ve trekking için popüler bir mekan haline gelmiştir. Ülkenin iç kesimlerinde bulunan Koruma Alanları, zengin biyoçeşitliliği korumak için kurulmuştur ve doğa severler için ideal bir keşif rotası sunar.

Bhutan'ın kültürel dokusu da dikkat çekicidir. Ülke, geleneksel Bhutan dansları, festivalleri ve dini ritüelleriyle tanınır. Budizm, Bhutan'ın resmi dinidir ve ülke genelinde birçok manastır ve tapınak bulunur. Taktsang Tapınağı (Tiger's Nest), Bhutan'ın en ikonik manzaralarından biridir ve Himalayalar'ın yükseklerinde yer alır.

Bhutan'ın ekonomisi tarım ve turizme dayalıdır. Ülke, organik tarım uygulamalarıyla bilinir ve bu, yerel halkın geçim kaynağıdır. Turizm ise, sınırlı sayıda ziyaretçinin ülkeye girişine izin verilmesi politikası nedeniyle kontrollü bir şekilde yönetilir.

Ülkenin güvenlik durumu genellikle istikrarlıdır, ancak sınırlı sayıda ziyaretçinin ülkeye girmesine izin verilmesi nedeniyle seyahat edenlerin önceden planlama yapmaları önemlidir.

Bhutan, sürdürülebilir kalkınma çabaları, doğal güzellikleri ve zengin kültürel mirasıyla Asya'nın benzersiz bir destinasyonudur. Doğa ve kültürü sevenler için bu gök cenneti, keşfedilmeyi bekleyen bir mücevherdir.

Bhutan Vize İşlemleri

Diplomatik, Hizmet, Hususi ve Umuma Mahsus Türkiye Cumhuriyeti Pasaport hamilleri Butan’a yapacakları seyahatlerinde vizeye tabidir.

Butan’da T.C. Büyükelçiliği bulunmamaktadır. En yakın T.C. Büyükelçiliği Dakka’dadır.

Butan’a ulaşım milli havayolu şirketi Druk Air ile Hindistan, Bangladeş, Tayland veya Nepal üzerinden sağlanmakta olup Butan Krallığının bu ülkelerdeki Büyükelçiliklerinden vize temini mümkündür.

Sınırlı turizm politikası izleyen Butan, turistik amaçla bu ülkeyi ziyaret edecek yabancılardan Butan Hükümeti tarafından tanınan turizm acentelerine Butan’da kalacakları her gün için belirli bir miktar para yatırmalarını talep etmektedir.

Butan’da terör tehlikesi düşük seviyededir.

Yapılması Tavsiye Olunan Aşılar: Dünya Sağlık Örgütü tarafından Hepatit A ve B, tifo, difteri, boğmaca, çocuk felci, kuduz, tetanos, kolera, menenjit ve Japon ensefaliti aşılarının olunması tavsiye olunmaktadır. Butan’a gitmeden önce grip aşısı olunmasında da fayda görülmektedir.

Bhutan Vize Türleri

Bhutan'a ziyaret etmek İsteyen Kişilerin seyahat amaçlarına göre vize almaları gerekmektedir. Bhutan Krallığı, seyahat amaçlarına göre vizelerini

  • Ticari
  • Turistik
  • Özel amaçlı

olmak üzere 3'e ayırmıştır.

Bhutan Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Türk Vatandaşları Seyahat amaçlarını göre vize başvurularını sınırdan Kapı Vizesi olarak yapabilmektedirler. Ancak bunun için öncesinde Bhutan Krallığı Dışişleri Bakanlıklarından onay almaları gerekmektedir. Bhutan Krallığı sınırlı turizm politikası izlemektedir. Bu nedenle Bhutan Krallığına seyahat edecek Türk vatandaşlarının Bhutan'da kalacakları her gün için belirli bir parayı Bhutan Krallığı tarafından tanınan bir acenteye yatırmaları gerekmektedir.

Bhutan Vize Başvurusu için Gerekli Evraklar

Pasaport: Minimum 6 ay daha geçerliliği olan bir pasaporta sahip olmanız gerekmektedir.
Fotoğraf: En az 6 ay içerisinde çekilmiş olan 2 adet biometrik fotoğraf şartı aranmaktadır.
Bhutan Vize Başvuru Formu: Vize başvuru formu Bhutan Konsolosluğu tarafından hazırlanmış resmi bir belgedir ve İngilizce olarak hazırlanmıştır. Bu nedenle formu doldururken dikkatli bir şekilde doldurmanız gerekmektedir. Bu başvuru formu Bhutan Krallığına seyahat edecek kişi hakkında detaylı bilgi edinilmesini sağlamaktadır. Bu nedenle verilen bilgilerin doğrulundan emin olarak eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekmektedir. Aksi takdirde vize başvurunuz ret edilebilmektedir. Vize Başvuru Formunu okunaklı bir şekilde büyük harflerle doldurmalı ufak bir yanlış yapıldığında yeni bir form talep edip düzeltmelisiniz.
Otel ve Uçak Rezervasyonları: Bhutan Krallığında kalacağınız süre içerisinde konaklama yapmayı planladığınız otel rezervasyonu yaptırdığınıza dair belgenin çıktısı ve Bhutan'a gidiş-dönüş olarak aldığınız uçak biletinizin resmi belgesi vize başvurusunda sizden talep edilmektedir.
Bhutan Krallığı Vize Ücreti: Bhutan'a vize alabilmek için vize bedelini ödediğinize dair banka dekontu başvuru belgeleri ile başvuru sırasında teslim edilmelidir.
Banka Hesap Bilgisi: Bhutan'da kalacağınız günler için, günlüğü 200-250 USD civarında bir meblağnın banka hesabınızda var olduğunu gösteren onaylanmış hesap hareketi dökümü gerekmektedir.
Yapılması Gereken Aşılar: Hepatit  A, Hepatit B, Difteri, Tifo, Boğmaca, Kuduz, Çocuk Felci, Tetanos, Kolera gibi aşıların Bhutan'a gitmeden önce yapılması tavsiye edilmektedir.
Sağlık sigortası: Bhutan'a seyahat edecek kişilerin, Uluslararası geçerliliği olan Seyahat Sağlık Sigortası yaptırdığını gösteren belgenin Vize Evraklarına eklenmesi gerekmektedir.
Çalışan Vize Başvurusu: Bhutan'a gitmek isteyen çalışan kişilerin Türkiye'de çalıştığını gösteren belgeler; SGK hizmet dökümü, SGK giriş belgesi gibi evrakların Vize Başvuru dosyanızda hazır bulunması şartı bulunmaktadır.

İş Yeri Sahibi Vize Başvurusu: Vize başvurusu yapacak olan kişi iş yeri sahibi ise; Ticari gazete kaydı, Ticari sicil ve İmza sirkülerinin resmi çıktılarının Vize Başvuru dosyalarında bulundurmaları gerekmektedir.

Ticari amaçlı Bhutan'a seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarının Bhutan Ticari Vizesi alması gerekmektedir. Bunun için Ziyaret sebebini belirten belgeleri Bhutan Ticaret Odasına bildirmeniz ve oradan alacağınız gerekli belgelerle vize başvurunuzu yapmanız gerekmektedir.

Özel amaçlı Bhutan'a seyahat etmek isteyen kişilerin ise yukarıda belirttiğimiz vize için gerekli evrakları tamamladıktan sonra başvurularını Bhutan Dışişleri Bakanlığına yapmaları gerekmektedir. Bhutan Dışişleri Bakanlığından onay alındıktan sonra özel amaçlı vize alabilmek için sınırda, Kapı Vizesi müracaatlarını yaparak kolaylıkla vizelerini alabilmektedirler.

Bhutan Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Bhutan'a seyahat etmek isteyen kişilerin evraklarını eksiksiz teslim etmeleri şartıyla; genellikle vize işlemleriniz 4 iş günü içerisinde tamamlanır ve vizeniz alabilirsiniz. Ancak vize alırken yaşayabileceğiniz aksilikleri önceden düşünerek vize başvurunuzu seyahat tarihinizden 15 gün öncesinde yapmanızda fayda bulunmaktadır.

Bhutan Vize Ücreti 2024

  • Turistik vize ücreti: 200 USD
  • İş vizesi ücreti: 300 USD
  • Diğer vize ücretleri: Vize türüne göre değişiklik gösterir.

Bhutan Vizesi Hakkında Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Bhutan’a vizesiz giriş yoktur.
  • Vizeniz varışta verilemez.
  • Vize başvurusu için tüm gerekli belgeleri eksiksiz olarak hazırlamanız önemlidir.
  • Vize ücreti iade edilmez.
  • Vizeniz onaylanmadan önce seyahat planı yapmayın.

Seyahatiniz için gerekli olan vize işlem detayları hakkında bilgi almak ve süreç takibi sağlamak için,  Happy Turizm Vize - Danışmanlık ofisini ziyaret edebilir ya da bilgi@happyturizm.com mail adresiyle, vize işlem yetkilileriyle iletişime geçebilirsiniz. Happy Turizm Vize - Danışmanlık hızlandırılmış vize işlem hizmeti avantajlarıyla, seyahat palanlarınızın aksamadan gerçekleşmesini ve vize başvuru sürecinin her adımının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek