Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Dubai Vizesi Vize işlemleri

Dubai Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Dubai Vizesi Nasıl Alınır?

Dubai, Arap Yarımadasındaki Birleşik Arap Emirliklerini oluşturan 7 emirlikten biridir. Sizler için sayfamızın devamında Dubai vizesi prosedürleri hakkında bilgi içeren bir metin hazırladık. Dubai E-Vize İşlemleri, Dubai vizesi nasıl alınır, Dubai vize ücreti 2024, Dubai vizesi için gerekli evraklar, 48 saatlik Dubai vizesi, Dubai ekspres vize, 96 saatlik vize, 30 günlük ve 60 günlük Dubai vizeleri ve diğer BAE vize türlerine dair aradığınız tüm sorulara içeriğimizi okuyarak cevap bulabilirsiniz. 

Seyahatinizin amacını ve kalış sürenizi bizlerle paylaşarak Happy Turizm Dubai yetkililerimizden Dubai vizesi için gerekli evraklar 2024 ile ilgili bilgi maili talep edebilirsiniz. Talebiniz doğrultusunda verdiğiniz e-posta adresinize Dubai vize evrak listesi ulaşacaktır.Türkiye’nin neresinde ikamet ederseniz edin İstanbul, Edirne, Ankara, Tekirdağ, Antalya, Bursa, Gaziantep ofislerimizin herhangi biri aracılığıyla şahsen gelmenize gerek kalmadan Dubai vize işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

Dubai Vize İstiyor mu?

Dubai’ye seyahat etmek isteyen kişilerin Dubai vizesine başvurması gerekir. Her ülkenin kendine özgü vize prosedürleri olduğu gibi Dubai’nin de vardır. Umuma Mahsus (Bordo) pasaport hamilleri Dubai vize işlemlerine tabidir. E-vizenin Türkiye'den alınması gerekir.  Dubai vizesi online alınan bir vize türüdür, pasaporta basılmaz. Birleşik Arap Emirlikleri Göçmenlik Ofisi'nin antetli kağıdına barkodlu olarak basılır.

Happy Turizm aracılığıyla,

  • Dubai Turistik Vizesi
  • Dubai Ticari Vizesi
  • Dubai Transit Vizesi

işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Dubai Vizesi Tek Evrak, Hızlı İşlem (24-36 Saat)

BAE Konsolosluklarının bölge farkı yoktur. Bu nedenle Türkiye’nin ve hatta dünyanın neresinde ikamet ederseniz edin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak pasaportunuzun 2. sayfasını scan ederek Dubai e-vize başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.
Türkiye’den başvuru yapacak yabancı vatandaşların ek olarak T.C. ikamet izni fotokopilerini de sunmaları gerekmektedir. 
 Dubai vize başvuruları ortalama 24-36 saat içerisinde sonuçlanmaktadır. BAE Göçmenlik Ofisi'nin yoğun olduğu dönemlerde bu süre 3 iş günübü bulabilmektedir. 
Türkiye'den yapılan vize başvurularında en çok tercih edilen Dubai vize türü 30 gün tek veya çok girişli, 60 gün tek veya çok girişli vize ve 48 saatlik kullanım süreli transit vizedir. Happy Turizm olarak anlaşmamız gereği BAE Göçmenlik Ofisi'nin sunduğu tüm kategorilerden vize başvurusu yapma yetkisine sahibiz. 
dubai vizesi

Dubai Vize Ücreti Listesi

Aşağıdaki ücret listesi Dubai vize ücreti 2024 yılı liste fiyatıdır. Marhaba Servisi ücreti ve Ekspres/VIP vize hizmeti fiyatı seçilecek vize türü bedeline ek olarak tahsil edilir. 30 güne kadar olan standart vizeler 2 iş günü içerisinde 60 günlük vizeler 4 iş günü içerisinde çıkarılır. Aşağıdaki vize ücret listesi yalnızca T.C. vatandaşları için geçerlidir. Dubai Göçmenlik ofisi Suriye, Irak, Bangladeş, Afganistan, Libya vatandaşlarından vize ücretine ek olarak 274 USD teminat bedeli tahsil eder. 

Dubai vize ücretini Dubai e-vize formu üzerinde belirtilen hesap numarasına ad ve soyadınızı belirterek yatırabilir. Yatırdıktan sonra gerekli diğer belgeleri renkli taratarak online form sistemine ekleyebilirsiniz. Formu kaydetmenizle birlikte başvurunuz sistemimize düşmekte başvurunuzu mesai saatimiz içerisinde yaptıysanız aynı gün işleme almaktayız. 

Dubai (BAE) vize müracaatı başvuru sahibi tarafından bireysel olarak yapılamamaktadır. Yalnızca Göçmenlik Ofisi ile anlaşması olan yetkili acenteler ile yapılır. Happy Turizm olarak Türkiye’de faaliyet gösteren yetkili acentelerden biriyiz. Başvurunuzu güvenle yapabilirsiniz. Dubai pasaporta işlenmez, e-vizedir, e-mailinize gönderilir. 

Happy Turizm ile aldığınız Dubai vizesini tüm havayolu (Emirates, Fly Dubai, THY, Pegasus)  şirketleri ile yapacağınız uçuşlarda kullanabilirsiniz.

En çok tercih edilen 30 günlük Dubai vize ücreti 2024 yılında 117 USD'dir. Dubai vize ücreti 2024 detaylı fiyat listesi aşağıdaki gibidir:

Dubai vizeleri hakkında ayrıntılı bilgi için merkez ofisimizden 0(312) 419 56 41 bilgi alabilirsiniz.  

  • 48 Saatlik Dubai Transit Vize Ücreti 120 USD
  • 96 Saatlik Dubai Transit Vize Ücreti 136 USD
  • Dubai 30 Gün Tek Girişli Vize Ücreti 120 USD
  • Dubai 30 Gün Çok Girişli Vize Ücreti 320 USD
  • Dubai 60 Gün Tek Girişli Vize Ücreti  190 USD
  • Dubai 60 Gün Çok Girişli Vize Ücreti  400 USD
  • Dubai Marhaba Karşılama Servisi Ücreti 70-340 USD
  • Ekspres Dubai Vizesi Ücreti 40 USD
  • Dubai Çok Girişli Cruise Vize Ücreti 300 USD
  • Dubai 14 Günlük Çok Girişli Ticari Liman Vizesi Ücreti 175 USD

Dubai E-Vize

Dubai vize işlemleri e-vize yoluyla online olarak gerçekleşmektedir. Dubai e-vize başvurusu yapılırken pasaporta herhangi bir işlem yapılmaz ama pasaportun yaratılması gerekir. Bunun için belirlenmiş bazı kurallar vardır. Pasaportun resim ve kimlik bilgilerinin olduğu sayfa ve kalan kullanım süresini gösteren sayfa renkli olarak taratılarak tarafımıza iletilmelidir. Online vize başvurusu yapılırken ihtiyaç duyulan vize türüne başvuru yapılmalıdır.

Dubai visa online başvuru yapılarak alınır. Dubai vizesi  2024 yılı başvuruları için yalnızca pasaportunuzun fotoğraflı yüzünü taratarak bilgi@happyturizm.com mail adresimize iletmeniz yeterli olacaktır. Dubai vize işlemleri ile ilgili sorun yaşamamak için uyulması gereken prosedür gerektiği gibi uygulanmalıdır. Bu sayede vizenizin kabul edilmesi daha olanaklı hale gelir. Bunun dışında Dubai vizesi alacakların öncesinde hangi vize türüne başvuracağına karar vermesi ve buna uygun talepte bulunması gerekir.

Dubai Vize Türleri

  • 48 Saatlik Dubai Transit Vize
  • 96 Saatlik Vize
  • 30 Günlük Kısa Dönem Tek Girişli Vize
  • Çok Girişli Cruise Vize
  • 14 Günlük Servise Vizesi
  • 30 Günlük Kısa Dönem Çok Girişli Vize
  • 60 Günlük uzun dönem tek girişli (oturum başvuruları için)
  • 60 Günlük Uzun Dönem Çok Girişli
  • 24 saatten kısa sürede sonuçlanan VIP/EXPRESS Vize

Dubai'de bulunduğunuz süre boyunca ek ücret karşılığında vize sürenizi uzatabilirsiniz. Dubai vize uzatma işlemi ve ücreti hakkında detaylı bilgi için bizi arayınız. 

Dubai Vize İşlemleri

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Bordo (Umuma Mahsus) pasaport sahibi kişiler ile Türkiye'de ikamet eden ama başka bir ülke vatandaşı kişiler Dubai Emirliği/Birleşik Arap Emirlikleri ziyareti için yolculuklarından önce muhakkak Dubai vizesi için başvuru yapmaları gerekir. Yeşil (hususi), Gri (hizmet), pasaportu olanlar ise vize başvurusu yapmadan 180 gün içerisinde toplamda 90 günü geçmeyecek şekilde Dubai (BAE)'de kalabilirler. Bu süreyi aşacak oturum ve çalışma izni gibi seyahat türlerinde ise başvuru doğrudan Dubai'den yapılmaktadır. Bu nedenle uzun süreli vize türleri için ilk aşama olarak 60 gün tek girişli vize alınmalıdır. 

Dubai vize işlemleri online olarak yapılır ve bu süreçte pasaport üzerinde bir işlem yapılmaz. Ama bunun dışında yapılması gereken diğer işlemler şöyledir;

  • Pasaportunuzun resimli ve kimlik bilgilerinin olduğu sayfanın taranmış renkli hali (pasaport seyahat bitim tarihinden en fazla on yıl önce alınmış olmalı ve sayfaları yırtık olmamalı. Deforme olmuş pasaportlar başvuru sırasında sorun çıkarmasa da sınırda pasaport kontrolü yapılırken ülkeye girişinizde izin verilmeme olasılığı var) 
  • Dubai vize başvuru formu (bu formdaki bütün bilgiler eksiksiz ve doğru doldurulmalıdır, aksi halde vize talebiniz reddedilebilir) 
  • Ülkeye giriş için vize talebinde bulunacak kişinin nüfus cüzdanı fotokopisi 
  • Dubai visa başvuru sahibin vize işlemleri için yatırdığı para dekontu 
  • Eğer kişi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değilse T.C'den alınan oturum belgesinin renkli taranmış fotokopisi 

Bu işlemler yapıldıktan sonra başvurunuz tamamlanır ve Birleşik Arap Emirlikleri Göçmen Bürosu'nun belirttiği sürede vizenizi alırsınız. Ülkeye giriş yapıldıktan sonra seyahat sürenizi aşmanız durumda para cezası ödemek zorunda kalabilirsiniz. Seyahat sürenizin bitiminde vizenizi uzatma olanağı olmadığı için ülkeyi terk etmeniz gerekir. Vize süresi aşımı konusunda BAE başvuru yapılan seyahat acentesine de para cezası keser. Bu nedenle vize süresi bitince ülkeden ayrılacağınıza dair taahhütname belgesi talep etmekteyiz. 

Dubai Turistik Vize İşlemleri

Dubai turistik vize işlemleri yapılmaya başlanmadan önce hangi vize türüne başvuru yapılacağı belirlenmeli ve buna uygun başvuru yapılmalıdır. Turistik vize başvurusu online yapıldığı için önceden randevu almak gerekmez.  Kısa süreli vize almak isteyenler toplam 30 günlük ülkede kalış süresine hak kazanır ve bu süre bitiminde ülkeden ayrılırlar. Bu süreyi aşanlar için 3.000 dolarlık para cezası uygulanmaktadır. Aldığınız vize tek girişli ise ülkeden çıkış yaptıktan sonra vize süreniz dolmasa bile yeni vize almadan tekrar giriş yapamazsınız. Çok girişli vizede ise vize süreniz dolana kadar ülkeye giriş yapabilirsiniz. Uzun süreli vize de ise ülkede 90 gün konaklama hakkınız bulunur ve vize de çok ya da tek girişli olarak verilir. Bununla birlikte Dubai vizesi alsanız da sınır girişinde Dubai polisinin sizi ülkeye almama hakkı bulunmaktadır.

Her ülkenin kendine özgü vize prosedürleri vardır. Dubai vize başvurusunda bulunan kişilerin de Dubai vize şartlarını yerine getirmesi gerekmektedir. Dolayısıyla başvuru sahiplerinin Dubai vize çeşitlerine göre hazırlaması gereken birtakım evraklar vardır. Bu evraklar seyahatinizin amacına göre (turistik, ticari, aile ziyareti, transit vb.) şekillenmektedir. Dubai vize başvurularınız için pasaportun resimli sayfasının renkli fotokpisi alınmalıdır. Kullanacağınız vesikalık fotoğrafın güncel olması ve arka fonunun beyaz olması gerekir. Dubai vize için kullanılan pasaportun en az 6 ay geçerliliği bulunmalıdır.

Dubai vizesi almak için gerekli olan evrakları mail atmadan önce çağrı merkezlerimizi arayarak vize işlem süreci hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Vize başvurunuz için bizlere mail yoluyla ulaştıracağınız pasaport ve kimlik bilgilerinin her detayını sunmalısınız. Telefon ile çekilmiş evrak görüntüleri başvuru için kabul edilmemektedir. Başvuru sahiplerinin Dubai seyahatleri için davetiye sunmaları zorunlu değildir.

Turistik amaçlı seyahatlerde 30 Günlük Tek Girişli Vize başvurusu yapmış olan başvuru sahiplerine 60 gün içinde 28 günlük  bir kalış izni vermektedir. Eğer başvuru sahiplerinin Dubai’de kalış süreleri 28 günü aşarsa ağır ceza yaptırımlarına tabi olabilirler. Hem yapmış olduğunuz seyahat için hem de daha sonraki seyahatleriniz için maddi manevi ağır yaptırımlara maruz kalabilirsiniz. Lütfen seyahat kalış planlamalarınızı bu bilgiler dahilinde organize edin. Dubai vize başvuruları ve işlem süreci hakkında sormak istediğiniz her soru yu çağrı merkezlerimizi arayarak sorabilir veya bilgi@happyturizm.com adreslerinden bizlere ulaşabilirsiniz. 

Dubai Yeşil Pasaporta Vize İstiyor mu?

Umuma Mahsus (Bordo) pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için transit vize gerekmektedir. Dubai yeşil pasaporta vize istiyor mu  BAE (Dubai) vizesi hakkında en çok merak edilen sorulardan biridir. Dubai yeşil pasaporta vize istememektedir. Bununla birlikte Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah/Kırmızı) pasaporta sahip olanlar da Dubai’ye vizesiz giriş yapabilmektedir.

Yabancı Pasaport Sahipleri İçin Dubai Vizesi

Türkiye’de ikamet eden yabancı uyruklu vize başvuru sahiplerinin en az 6 ay geçerli ikamet belgelerini sunması gerekir. Tek girişli Dubai vizesi başvuru sahiplerine Dubai’de 60 gün içinde 28 gün kalış izni vermektedir. Bu konaklama süresi aşıldığı takdirde kişiler için cezai yaptırımlar uygulanmaktadır. Böyle bir durumda bir sonraki Dubai vize başvurularınızda maddi manevi yaptırımlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Dubai seyahatinizde böyle bir sorunla uğraşmak istemiyorsanız lütfen seyahat konaklama günlerinizi bu çerçevede gerçekleştirin. Vize başvuru sahipleri (evli olmayan kadın) vize başvuruları için anne ve babasının soyadı bilgilerini sunmak zorundadır.

Happy Turizm’in vize danışmanlık hizmeti sunduğu ülkelerden birisi de Dubai’dir. Dubai vize başvuruları, bireysel yapılmayıp Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Happy Turizm yetkili başvuru merkezlerinden birisidir. Dubai vize başvuru evraklarınızı mail olarak göndermeniz halinde aynı gün başvurunuzu gerçekleştirmekteyiz. Dubai’de kalış sürenize göre kısa süreli olarak Dubai turistik vize, Dubai ticari vize, Dubai transit vize talebinde bulunabilirsiniz.
48 saat içerisinde Dubai vizenizi alıyoruz. Dubai vize başvuru talebi oluşturmak için 0(312) 419 56 41 numaralı hattımızdan bize ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz.

Dubai Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Dubai vize prosedürlerini eksiksiz bir şekilde yerine getiren başvuru sahiplerinin vize başvurularını istisnai bir durum olmadığı sürece 24-36 saat içerisinde sonuçlandırmaktayız. Vize evraklarında eksiklik olması durumunda ve yabancı uyruklu vize başvurularının sonuçlanmasında bu süre uzayabilir. Başvurularınız sonucunda Dubai vizeniz olumlu olursa çıkan vizeniz pasaporta basılmaz. Birleşik Arap Emirliklerinin verdiği barkod numarasıyla birlikte BAE Göçmenlik Ofisi'nin antetli kağıdına basılmaktadır.

Dubai Vizesi Nasıl Alınır?

Dubai vize evraklarınızı e-posta yoluyla bizlere ulaştırın: Dubai seyahatiniz için gerekli olan vize evraklarını şahsen gelmenize gerek kalmadan e-posta yoluyla yetkililerimize ulaştırın. Akıllı telefon ile çekilen evrak görüntüleri başvuru için kabul edilmemektedir. Dubai vizesi için renkli taranmış pasaport görüntüsü yeterlidir. Belgelerinizi taranmış olarak ofis yetkililerimize mail olarak ulaştırmanız durumunda aynı gün sizin adınıza Dubai vize başvuru sürecinizi başlatmaktayız.

Dubai Vize başvuruların gerçekleştirilmesi: Gerekli olan belgelerinizi Happy Turizm yetkililerimize mail yoluyla ulaştırdıktan sonra Dubai vize başvuru işlemleriniz gerçekleştirilmektedir. Başvuru sürecinde merak ettiğiniz her konuyu yetkililerimize çekinmeden sorabilirsiniz. Bizlere ofis iletişim adreslerimizden ya da bilgi@happyturizm.com adresinden ulaşabilirsiniz. Dubai vize başvurularınızı bölge sınırlaması olmadan Türkiye’nin her yerinden evraklarınızı sadece mail yoluyla bizlere göndererek ofislerimiz aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Dubai vizeniz sonuçlanır sonuçlanmaz sizleri durumdan haberdar etmekteyiz.

Dubai Vizesi Başvuru Bölgeleri  

Dubai vize başvurularında bölge ayrımı olmadığı gibi başvuru evraklarınızı kargo ile göndermeniz de gerekmemektedir. Pasaportunuzu renkli olarak scan ettirerek bize iletmeniz işlemlerinizi başlatmamız için yeterli olacaktır. Dilerseniz Ankara ofisimizi ziyaret ederek işlemler hakkında bilgi alabilirsiniz. 

Dubai Vize İşlemleri

Ankara’da ve ilçelerinde ikamet eden başvuru sahipleri Dubai vize başvurularını Ankara Ofisimiz aracılığıyla gerçekleştirebilirler. Dubai vize başvurularında bölge sınırlaması yoktur. Ankara’dan başvurunuzu gerçekleştirmeniz için Ankara’da ikamet etme zorunluluğunuz yoktur. Vize başvurularınızı tüm ofislerimizden şahsen gelmenize gerek olmadan gerçekleştirebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey çağrı merkezimizi arayarak vize işlem süreci hakkında bilgi almak ve başvuru için gerekli olan evrakları mail yoluyla yetkililerimize ulaştırmaktır. Dubai vizesi için gerekli olan pasaport bilgilerini ve 2 adet fotoğrafı taranmış olarak mail atmanız gerekir. Dubai vizesi online alınan bir vizedir yani pasaporta basılmaz. Çıkan vize Birleşik Arap Emirlikleri Göçmenlik Ofisi'nin antetli kağıdına basılır ve üzerinde barkod numarası bulunur. Çok girişli vize talebi ve diğer sorularınız için bilgi@happyturizm.com adresinden bizlere yazabilirsiniz.

Irak, Suriye, Bangladeş ve Filistin Vatandaşları Dikkat!

Irak, Suriye, Bangladeş ve Filistin vatandaşlarını BAE diplomatik olarak tanımamaktadır. Bu nedenle söz konusu ülke vatandaşları için vize başvurusu yapılamamaktadır. Başvuru sahibi T.C. pasaportuna sahip ancak doğum yeri Irak, Suriye, Filistin ise başvuru süresi uzayabilmektedir ve vizenin onaylanmama ihtimali bulunmaktadır. 

Dubai Vize Başvurularından Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri BAE Göçmenlik Ofisi hizmet vermemektedir. Söz konusu günlere denk gelen vize başvurularında işlem süresi uzayabilmektedir. 
Dubai için ücretli konaklama ve uçuş rezervasyonlarınızı vizeniz onaylandıktan sonra yapmanızı tavsiye ederiz.
Onaylanan vize üzerinde belirtilen tarihlerde Birleşik Arap Emirliklerine giriş yapabilir ve ülkede en fazla 30 gün kalabilirsiniz.
Vizeler turistik / ticari maximum 30 gün ziyaretlerde tek girişli olarak kullanılabilir.
Dubai vizenizin geçerliliği vize onaylandığı gün itibari ile e-vize üzerinde de belirtildiği gibi 58 gündür. 58 gün içinde yolcu geçerli vizesi ile Birleşik Arap Emirliklerine giriş yapabilir.
Dubai’de kalış süresi ülkeye giriş yaptığınız ilk günden itibaren sayılmaya başlanır.

BAE Vize Türleri

Arap Yarımadası ülkelerinden Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)’ni ziyaret etmek istiyor ancak hangi vize türüne başvurmanız gerektiğini bilmiyorsanız yazımız sizin için rehber olabilir. Farklı amaçlarla BAE’ye gitmeyi planlıyorsanız Birleşik Arap Emirlikleri vize başvurusu yapmanız gerekmektedir. Ancak ziyaret sebebinize ve ülkede kalacağınız süreye bağlı olarak değişen pek çok BAE vize türleri bulunur.

BAE turist vizesini kimler alabilir?

Birleşik Arap Emirlikleri ticari vizesi başvuru aşamaları nelerdir?’ ve ‘BAE aktarmalı uçuşlarınızda transit vize almanız gerekiyor mu?’ gibi önemli soruların yanıtlarına da yazımından ulaşmanız mümkün. 

Siz de BAE temsilcilerimizden destek alarak Dubai ve diğer emirliklere giriş yapmak için gerekli olan BAE vizenizi pratik ve hızlı bir biçimde alabilirsiniz. Sayfamızda yer vereceğimiz ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni ziyaret eden misafirler tarafından en çok tercih edilen BAE vize çeşitleri şöyle sıralanır:

  • BAE turistik vize
  • BAE ticari vize
  • BAE transit vizesi
  • BAE ziyaretçi vizesi
  • BAE cruise vizesi

BAE Vize Başvurusu

Her geçen gün gelişen ve modernleşen yüzü ile Birleşik Arap Emirlikleri dünyanın cazibe merkezlerinden biri hâline gelmektedir. Hem Türkiye’den hem de dünyadan pek çok turisti ağırlayan bu Arap Yarımadası ülkesi BAE, Dubai ve başkent Abu Dhabi’nin de aralarında bulunduğu 7 ayrı emirlikten meydana gelir. Dubai vize işlemleri de bu kapsamda yürütülür.

İhtişamlı gökdelenleri, altın rengi kumsalları ve lüks otelleri ile dikkat çeken ülkeye giriş yapmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının BAE vize başvurusu yapması gerekmektedir. BAE vize türleri, ülkede kalınacak süreye ve ülkeye yapılacak giriş çıkış sayısına göre değişiklik gösterir.

BAE Vizesi ile Hangi Emirliklere Giriş Yapılır?

Birleşik Arap Emirlikleri’ne yapacağınız seyahatler için edineceğiniz BAE vizesi ülkeye bağlı yedi emirlikte de geçerli olmaktadır. Bu bölgeler arasında:

  • Dubai,
  • Abu Dhabi,
  • Acman,
  • Füceyre,
  • Resü'l Hayme,
  • Şarika,
  • Ümmül Kaymen yer alır.

Emirliğe bağlı tüm bölgelere giriş yapmaya hak kazanmanızı sağlayan, BAE vize başvuruları online sistem üzerinden yürütülmektedir. Birleşik Arap Emirlikleri, umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından ülkeye girişlerde vize talep eden devletler arasında yer alır. BAE vize çeşitleri, ziyaret amacınıza ve ülkede kalacağınız süreye göre farklılık arz eder. Turistik, ticari, ziyaret, gemi yolculuğu ve transit vize türleri arasından dilediğinizi tercih ederek başvuru safhasına adım atabilirsiniz.

Sürelerine Göre BAE Vize Çeşitleri Nelerdir?

Tek girişli ve çok girişli olarak farklılık gösteren BAE vizeleri 30 günlük ve 60 günlük olarak ülkede kalmak istediğiniz süreye göre de belirlenebilir. Birleşik Arap Emirlikleri’ne giriş yapmak için başvurabileceğiniz BAE vize çeşitleri arasında:

  • BAE 30 gün tek girişli vize,
  • 30 gün çok girişli BAE vizesi,
  • BAE 60 gün tek girişli vize,
  • 60 gün çok girişli BAE vizesi bulunur.

Bu vize türlerinden sizin ziyaret programınıza en uygun olanını belirleyerek başvuru işlemlerinize başlamanız olumlu bir süreç geçirmeniz açısından önemlidir. BAE vize çeşidini ve en uygun başvuru türünü belirledikten sonra internet üzerinden Birleşik Arap Emirlikleri vize başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. BAE vize başvuru işlemleri konsolosluk tarafından belirtilen internet sitesi üzerinden e-vize başvurusu biçiminde yapılmaktadır. (Dubai vize işlemleri de aynı kapsam dahilindedir.)

BAE vizesi için gerekli evrakları eksiksiz olarak temin edip, BAE vize başvuru formunu doldurarak başvuru işlemlerinize başlayabilirsiniz. Birleşik Arap Emirlikleri vize ücretini ödedikten sonra ise BAE vize başvurunuzun sonuçlanmasını beklemek üzere işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

BAE Online Vize Başvuru Evrakları Nelerdir?

Pratik bir biçimde internet üzerinden başvuru yapabileceğiniz Birleşik Arap Emirlikleri vizesi için talep edilen evrak sayısı da oldukça azdır. Başvurunuza geçmeden önce hazır etmeniz gereken online BAE vizesi için başvuru evrakları ise şunlardır;

  • Pasaport: Renkli ve okunaklı olarak kimlik bilgileri olan bölümü taranmış ve geçerlilik süresi uygun olan bir pasaport.
  • 1 adet biyometrik fotoğraf
  • Birleşik Arap Emirlikleri vize harç ücreti dekontu.
  • Yabancı pasaport sahipleri için renkli olarak taranmış Türkiye Cumhuriyeti oturum izni belgesi.

Başvurunuz öncesi en güncel, Dubai vizesi ve BAE vize evraklar listesini Happy Turizm uzmanlarından talep ederek işlemlerinize hız kazandırabilirsiniz.

BAE Vize Başvurusu Kaç Günde Sonuçlanır?

Başvuru sırasında önemli noktalarda birisi online olarak evrakları sisteme yüklemeniz gerektiği için sizden istenen belgeleri okunaklı ve net bir biçimde renkli olarak taratmış olmanızdır. Okunaklı olmayan ve eksik belgeler Dubai vizesi reddine neden olabileceği için başvuru sırasında bu hususa özen göstermeniz tavsiye edilir.

Birleşik Arap Emirlikleri vize başvuru işlemleri ortalama 2 ila 5 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Ancak dönemsel yoğunluklar ve hafta sonu tatilleri gibi durumları hesaba katarak başvuru tarihinizi planlamanız oldukça önemlidir. Online bir vize türü olduğu için BAE vize sonucunuz, başvuru formunda belirttiğiniz mail adresine gönderilir. Kağıda basılı olarak pasaportunuzda bulunmaz. Bu nedenle sizin vizenin çıktısını alarak seyahatiniz boyunca yanınızda taşımanız gerekir. Dilerseniz şimdi ziyaret amacınıza uygun olarak başvuru yapabileceğiniz Birleşik Arap Emirlikleri vize türlerinin detaylarını inceleyelim.

BAE Turistik Vize

Birleşik Arap Emirlikleri’ne giriş yaparak ülkede dolaşım hakkı elde etmenizi sağlayan BAE vize türleri arasından en çok tercih edilenlerden birisi BAE turistik vizesidir. Bu ülkeye turistik bir gezi amacıyla, alışveriş yapmak için, kültürel bir seyahat amacıyla ya da tatil yapmak için gitmeyi planlıyorsanız Birleşik Arap Emirlikleri turistik vizesi almanız gerekmektedir.

Ülkede kalacağınız süreye bağlı olarak 30 günlük veya 60 günlük BAE vize türleri arasından dilediğinizi seçerek başvuru işlemlerinize hemen başlayabilirsiniz. Yine ülkeye kaç kere giriş yapmak istiyorsanız ona uygun vize çeşidini seçmeniz de önemli bir noktadır. Tek girişli veya çok girişli BAE vizelerinden sizin için ideal olanına karar vererek ülke topraklarına giriş yapmanızı sağlayan vizeyi alabilirsiniz. 30 günlük tek girişli BAE turistik vizesi ile Birleşik Arap Emirlikleri’ne bir seferlik giriş yaparak 60 gün içerisinde 30 güne kadar konaklayabilirsiniz.

Çok girişli vizeyi talep ederseniz bu 30 gün içerisinde ülkeye birden fazla kere giriş yapmanız mümkün olur. Ziyaret süreniz 30 günü aşarsa tercih edebileceğiniz vize türü olan tek girişli 60 günlük BAE turistik vizesi ile de ülkede 2 ay dolaşım hakkı kazanabilirsiniz. Bu vize türünün de çok girişli alternatifine başvuru yapma olanağınız bulunur. BAE turistik vizesi için gerekli belgeleri düzenledikten sonra başvuru formunu doldurup, vize başvuru ücretini de yatırarak ülkeye turist olarak giriş yapma imkânı elde edebilirsiniz. 

BAE Ticari Vize

Her geçen gün büyüyen ekonomisi ve zengin ticari olanakları ile dikkat çeken Birleşik Arap Emirlikleri’ne bağlı yedi emirliğe ticari amaçlı bir ziyaret planlıyorsanız BAE ticari vizesi için işlem yapmalısınız. Peki kimler BAE ticari vizesi almalıdır? Ülkede bir fuara, konferansa veya ticari etkinliğe katılacaksanız bu vize türüne sahip olabilirsiniz. 

Yine iş toplantılarınız, mesleki çalışmalarınız, pazar araştırmalarınız ve iş gezileriniz için de Birleşik Arap Emirlikleri ticari vizesi alarak ülkeye giriş yapabilirsiniz. BAE ticari vizesine başvuru yapmadan önce ülkede kaç gün kalacağınızı ve vize süreniz dâhilinde ülkeye kaç kere girmek istediğinize karar vermeniz gerekmektedir. Bu adımları belirledikten sonra sizin için uygun olan BAE ticari vize türleri arasından dilediğinizi seçerek başvuru işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

Yoğun iş temponuzun arasında vize başvuru formu doldurma, evrak tarama gibi işlemlerle vakit kaybetmek istemiyorsanız BAE ekibimizin uzman temsilcilerine gerekli belgeleri göndererek tüm BAE ticari vize başvuru işlemlerini sizin adınıza yürütmelerini sağlayabilirsiniz. BAE iş vizesi alarak ülkede tek veya çok girişli olarak 30 gün ile 60 gün arasında konaklama olanağı elde etmeniz mümkün olur. BAE ticari vize başvuruları ortalama 3 ila 7 gün arasında sonuçlanmaktadır. 

BAE Transit Vize

Aktarmalı uçak yolculuklarınız sırasında Birleşik Arap Emirlikleri üzerinden transit geçiş yapmanız gerekiyorsa BAE transit vizesi edinmeniz beklenir. Üç ayaklı bir uçak biletiniz varsa ve aktarma istasyonunuz BAE havalimanlarından birisi ise bu vizeye ihtiyaç duyabilirsiniz. BAE transit vizesine sahip olarak ilgili havaalanına giriş yapabilir, ülke topraklarında yalnızca 96 saate kadar dolaşabilirsiniz.

Birleşik Arap Emirlikleri ve Dubai, uluslararası hava trafiğinin merkezleri hâline geldiği için bu ülke üzerinden çok sayıda aktarmalı uçak yolculuğu gerçekleşir. Online olarak yapılan BAE transit vize başvurularında standart BAE vize evraklarına ek olarak üç ayaklı uçak biletinizi de ibraz etmeniz şarttır. Ortalama 72 saat içerisinde nihayetlendirilen transit BAE vize başvuru sonucu mail adresinize online olarak tebliğ edilir.

Aktarmalı uçak biletinizin tarihine uygun bir sürede transit vize başvurusunda bulunmanız olumsuz bir durum yaşamamanız açısından oldukça önemlidir. Birleşik Arap Emirlikleri’ne bağlı yedi emirlikte de geçerliliği bulunan BAE transit vizesi ile ülke havalimanlarında en fazla 96 saate kadar dolaşım hakkı elde edebilirsiniz. Aktarma sırasında ülkede geçireceğiniz süre 24 saati aşmıyorsa transit Birleşik Arap Emirlikleri vizesi almanıza gerek kalmaz.

Kısa sürede sonuçlanan BAE vize türleri arasında yer alan transit vize için başvurunuzu yapmadan önce BAE konsolosluklarının tatil günlerinin cuma ve cumartesi olduğunu unutmadan gerekli adımları atmalısınız. Bu süreler içerisinde yapılan başvurular ilk iş gününde işleme alınacağı için uçuşunuzda bir aksamama yaşamamak adına BAE transit vize başvurusu için en doğru zamanı belirlemeniz tavsiye edilir.

BAE Ziyaretçi Vizesi

Birleşik Arap Emirlikleri’ne giriş yapabileceğiniz vize türlerinden bir diğeri de BAE ziyaretçi vizesidir. Ülkede ikamet eden bir aile üyenizi, akrabanızı veya yakınınızı ziyaret etmek istiyorsanız ve seyahat süreniz 30 veya 60 günü aşmayacaksa Birleşik Arap Emirlikleri aile ziyareti vizesi için başvuru yapabilirsiniz.

Size uygun vize türünü ve ülkede kalmak istediğiniz süreyi belirledikten sonra statünüze uygun BAE vizesi evrak listesini de hazır ederek başvuru aşamasına geçebilirsiniz. BAE ziyaretçi vizesi online başvuru formunu eksiksiz, hatasız ve doğru bilgilerle doldurmanızın hemen ardından ilgili belgeleri okunaklı bir biçimde sisteme yüklemeniz gerekir. 

Son olarak BAE akraba ziyareti vizesi harç ücretini yatırdığınızı gösteren dekontu da ilgili adımda paylaşarak başvuru sonucunuzu beklemeye başlayabilirsiniz. Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretçi vizesi başvuruları ortalama 2 ila 5 gün içerisinde sonuçlandırılarak tarafınıza bildirilir. Bu vize türüne başvururken dikkat etmeniz gereken nokta ülkede kaç gün kalmayı planladığınız ve ülkeye çoklu mu yoksa tek giriş mi yapmak istediğinize karar vermiş olmanızdır. 

BAE Cruise Vizesi

Her türlü turistik faaliyetin büyük bir gelişim gösterdiği Birleşik Arap Emirlikleri, cruise gemileri ile yapılan deniz yolculuklarına da ev sahipliği yapar. Özellikle Dubai emirliği bu yönde en öne çıkan bölgelerdendir. Rotasında Dubai’nin de yer aldığı bir cruise turuna katılmayı düşünüyorsanız Birleşik Arap Emirlikleri cruise vizesi almanız gerekmektedir.

Online olarak e-vize başvuru adımlarını takip ederek sahip olabileceğiniz bu vize türü ile ülkede 30 gün dolaşım hakkı kazanabilirsiniz. BAE cruise vizesi yalnızca seyahat rotasında Dubai veya Birleşik Arap Emirlikleri’ne bağlı emirlikler bulunan turlar veya kalkış noktası BAE olan geziler için geçerlidir. Ortalama 1 ila 3 iş günü içerisinde sonuçlanan BAE gemi turu vizesi başvurularında katılacağınız cruise turuna dair tüm belgeleri de ibraz etmeniz gerekmektedir.

Uzatılabilen BAE vize türleri arasında yer alan Birleşik Arap Emirlikleri gemi turu vizesi çok girişli BAE vize çeşitlerindendir. Dubai cruise vizesi ücreti ve diğer BAE vize türleri hakkında aklınıza takılan her soruyu iletişim kanalları üzerinden ulaşarak iletebilir, size en yakın ofisimizi bizzat ziyaret edebilirsiniz.

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek