Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Mali Vizesi Vize işlemleri

Mali Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Mali Vizesi

Mali vizesi başvurunuzu vize servisimiz aracılığıyla en kısa sürede tamamlayabilirsiniz. Hızlı başvuru ve güncel Mali vize ücreti bilgisi için bizi arayınız.

Umuma Mahsus (Bordo), Hususi (Yeşil) ve Hizmet (Gri) pasaportuna sahip vatandaşları Mali’ye yapacakları seyahatlerde vizeye tabidir. Mali kapı vize uyguluması bulunmamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Mali seyahatleri öncesinde Türkiye’den işlemlerini tamamlayabilirler.

Mali vize işlemlerinde başvuru sahibi Ankara Büyükelçiliği'nde şahsen bulunması gerekmektedir.Yetkililerimiz randevu gününüz hakkında size bilgi verecek,  operasyon yetkilimiz size eşlik edecektir. 

Sayfamızda 2024 yılı Mali vizesi güncel evrak listesini bulabilirsiniz.

Mali Vize Çeşitleri

  • Turist Vizesi: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları veya Türkiye ikamet izni sahibi üçüncü ülke vatandaşları kısa süreli kültürel gezi ve tatil amaçlı seyahatleri için turist vize başvurusunda bulunabilirler. Turist vizesi sahibine, hiçbir koşulda çalışma hakkı tanımaz. 
  • Ticari Vize: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları veya Türkiye ikamet izni sahibi üçüncü ülke vatandaşları kısa süreli iş amaçlı seyahatleri için ticari vize başvurusunda bulunabilirler. 
  • Transit vize: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları veya Türkiye ikamet izni sahibi üçüncü ülke vatandaşları 3. bir destinasyona yapacakları seyahatleri Mali üzerinden gerçekleştireceklerse, en fazla 3 güne kadar geçerliliği olan transit vize başvurusunda bulunabilirler. 
  • Uzun süreli vize: Gerekli koşulları sağmanız halinde, Türkiye’den Mali ikamet (uzun süreli) vizesine başvuruda bulunabilirsiniz. Uzun süreli öğrenim amaçlı seyahatlerde öğrenci vizesine, çalışma vizesine, Mali vatandaşıyla evlilik durumu söz konusuysa aile birleşimi vizesine başvurabilirsiniz. Vize servisimiz turist, ticari, aile ziyareti ve transit olmak üzere kısa süreli vizeler için yapılan başvuruları kabul etmektedir. Uzun süreli başvurularınız için lütfen Ankara Mali Büyükelçiliğinden bilgi alınız. 

**Standart evrakların dışında, seyahat amacınızı destekleyen evraklarla başvuru dosyasını hazırlamanız ve seyahat bitiminde Türkiye’ye geri dönmesini gerektiren bağlarının bulunduğuna dair kanıtlayıcı evrakları sunmanız gerekmektedir. Aşağıda bulunan evrak listesi güncellenmiş olabilir, güncel evrak listesini yetkilimizden bilgi e-maili olarak isteyiniz. 

Mali Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Vize başvurunuzda beyan edeceğiniz evrakları başvurunuzdan önceki 3 ay içerisinde temin ediniz.

  • Fotoğraf: 2 adet biyometrik fotoğraf. 2 adet biyometrik fotoğraf güncel halinizi yansıtmalı ve arka beyaz fonlu olmalıdır. 
  • Pasaport: Vize başvurusunda kullanacağınız pasaportunuzun en az 6 ay geçerliliğe sahip olması gerekmektedir.  Varsa önceki pasaportlarınızdaki işlenmiş (vize, mühür ve kimlik bilgileri) sayfaların fotokopisini de sunabilirsiniz. 
  • Varsa davet mektubu 
  • Banka hesap dökümü: Vize başvurunuz için gerekli olan banka hesap dökümünde en az 4.000 TL bakie bulunmalıdır. Hesap dökümü bankadan ıslak imzalı ve kaşeli olarak, banka imza sirküleri ile birlikte temin edilmelidir. 
  • İş yeri yazısı: Ticari vize başvurularınızda, Türkiye’de bağlı çalıştığınız şirket yetkilisi tarafından Mali Konsolosluğuna hitaben hazırlanmış iş yeri yazısı, kaşeli ve ıslak imzalı olarak hazırlanmalıdır. İngilizce yazılacak olan dilekçede Mali’ye yapılacak ticari seyahatin süresine ve kapsamına detaylı olarak yer verilmelidir. Turistik vize başvurularınızda iş yerinizden, ıslak imzalı ve kaşeli olarak antetli kağıda temin edeceğiniz dilekçe şirkette izinli olduğunuz tarihlerin bilgisini içermelidir. 
  • Güncel şirket evrakları: Türkiye’deki şirkete ait faaliyet belgesi, sicil gazete, imza sirküleri, vergi levhası fotokopileri sunulmalıdır.
  • Sarı Humma aşı kartı fotokopisi: Seyahat sağlık merkezlerinden aşınızı olup, aşı kartınızı edinebilirsiniz.
  • Otel ve uçak bileti rezervasyonları: Otel ve uçak rezervasyonlarınız vize servisimiz tarafından yapılmaktadır. 

(!) Ticari vize başvurularınızda, ülkeye iş arkadaşlarınızla birlikte grup olarak seyahat edecekseniz toplu seyahati kanıtlayıcı belge konsolosluk tarafından talep edilebilir. 

Mali Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Mali vize başvuruları ortalama olarak 5-10 iş günü arasında değişmektedir. Yabancı pasaportlarla yapılan başvurularda bu süre uzayabilmektedir. Vize süreçleri konsoloslukların yoğunluğu ve siyasi, diplomatik ilişkilere göre değişkenlik göstermektedir. Mali Konsolosluğu başvuru dosyasının değerlendirilme sürecinde, seyahat amacının net şekilde anlaşılmaması durumunda, konsolosluk ek evrak isteyebilir veya görüşme talebinde bulunabilir. 

Mali Vize Başvurularında Önce Dikkat

Afrika ülkelerinde görülen sıtma, sarıhumma, ebola virüsü, tifo vb. salgınlar Mali’de de görülebilmektedir. Vurulması zorunlu aşılar ve salgın hastalıklar hakkında detaylı bilgi almak için seyahat sağlık merkezlerine başvurabilirsiniz. Mali vizesi için aşı kartı ve fotokopisi zorunlu evraklar arasındadır. Bu nedenle vize başvurunuzdan önce, ikamet bölgenize en yakın seyahat sağlık merkezlerinden aşı olmanız gerekmektedir. 
Vize başvurularını değerlendirme ve sonuçlandırma yetkisi Mali Konsolosluğuna aittir. 
Mali seyahatinizde kullanacağınız pasaportun en az 6 ay geçerliliğe sahip olması gerekmektedir. 
Mali vizesi  başta olmak üzere, Afrika ülkeleri ve tüm dünya ülkelerinin vize işlemlerine dair  detaylı bilgi için bizi 0(312) 419 56 41 arayınız. Dilekçe örnekleri, başvuru formları ve açılmayan her türlü linklere dair sorularınızı yetkililerimize yöneltebilirsiniz. 

Vize İşlemleri

* Vize işlemleri, vize işlemleri başvurunun gerçekleştirileceği ülkeden ülkeye bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

* Schengen vize işlemlerinde, başvuru için gerekli evrakların büyük bir kısmı aynı olsa da ülkeden ülkeye bağlı olarak evraklarda farklılıklar söz konusudur.

* Bazı durumlarda üke aynı olsa da Ankara’da bulunan elçilikler ile İstanbul’da bulunan başkonsoloslukların talep ettiği evraklarda veya evrak formatlarında değişiklikler olabilmektedir.

* Bu nedenle Schengen vize başvurularınızda Happy Turizm veya başvurunuzu gerçekleştireceğiniz diğer vize hizmet merkezlerinden evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce evrak listenizi teyit etmeniz olacaktır.

* Schengen vize başvurularında biyometrik veri kaydı (parmak izi taraması) zorunlu prosedürdür. Bu nedenle başvuru sahibinin şahsen ilgili merkezde bulunması gerekecektir.

* Başvurunuzu Happy Turizm ile gerçekleştirmeniz halinde yetkililerimiz başvuru merkezindeki işlemlerinizde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına sizlere eşlik etmektedirler.

* Amerika vize işlemlerinde mülakat zorunludur. Başvuru formunda ve evraklarda Schengen vize işlemlerine göre büyük farklılıklar bulunmaktadır.

* Afrika ülkeleri ve Arap ülkeleri vize başvurularında, başvuru sahibinin ilgili merkezde bulunmasına gerek yoktur (istisna durumlar olabilir).

* Sizin adınıza hizmet aldığınız merkez başvurunuzu tamamlayabilir.

* Küba, Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri), Bulgaristan ve Rusya gibi ülkelerde de aynı işlem kolaylığı söz konusudur.

* İkamet ettiğiniz bölgeden kargo ile evraklarınızı göndermeniz, işlemlerinizin tamamlanması için yeterli olmaktadır.

* Happy Turizm olarak tüm dünya ülkeleri vize işlemlerini yapmaktayız.

* Happy Turizm olarak bünyemizde Schengen, Online (Amerika, İngiltere, Hindistan...), Bulgaristan, Afrika ve Orta Doğu olmak üzere farklı departmanlar ve her departmana bağlı vize yetkililerimiz bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı her departmanımız, o bölge vize işlemlerinde uzmanlaşmıştır. Evraklarınız, yetkililerimiz tarafından en kısa sürede kontrol edilmekte ve tarafınıza bilgi verilmektedir. Vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla gerçekleştirmek isterseniz tüm sürecin takibini yapmakta, işlem sonuçlandığında pasaportunuzu adresinize iletmekteyiz.

| Happy Turizm Vize - Danışmanlık |bilgi@happyturizm.com | +90 (312) 419 56 41 |

Schengen Vize

Schengen ismi, Lüksemburg’un 1.500 nüfuslu küçük bir kasabasından geliyor. Schengen 1985’te Almanya, Belçika,Lüksemburg, Fransa sınırları arasında geçiş kolaylığı sağlamak ve sınır kontrolünü kaldırmak amacıyla başladığı antlaşmanın imzalandığı yer olarak daha sonra hemen hemen tüm AB ülkelerini kapsayacak olan uygulamaya adını vermiş. Günümüzde Schengen Antlaşması aşağıdaki ülkeleri kapsıyor:

Belçika, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hırvatistan, Yunanistan, İzlanda, İtalya, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Avusturya, Polonya, Portekiz, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan. Bulgaristan, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti ve Romanya ise sırada bekliyor.

Schengen Antlaşması, Schengen Bölgesi dış sınırlarının güvenliğini arttırmak konusunda teminat vererek, antlaşmaya taraf olan ülkeler arasındaki iç sınır denetimlerinin kaldırılmasına olanak veriyor. Böylece herhangi bir Schengen ülkesinin Schengen vizesine sahip kişi, diğer bir Schengen ülkesine giriş-çıkış yapabiliyor. Ancak Schengen bölge girişinin vizenin alındığı ülkeden başlatmaya dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca vize sahibinin Schengen bölgesindeki en uzun konaklama süresini de vizesini aldığı ülkeye ayırması bekleniyor. Aksi takdirde pasaport kontrol noktalarında sorun yaşanabiliyor ve kişinin bir sonraki Schengen vize başvurusunun ret ile sonuçlanma ihtimali artıyor. Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olarak onaylanabiliyor.

Bölgeye yapılacak giriş çıkış sayısı ve vize süresi tamamen başvuru yapılan ülkenin konsolosluğunun yetkisinde bulunuyor. Müsaade edilmiş seyahatlerin sayısı göz önünde bulundurularak Schengen vizesi tek, çift veya çok girişli olabiliyor. Schengen vize ücreti konusunda, konsolosluk harcı ve vize başvurularının yapıldığı, parmak izi tarama işleminin gerçekleştirildiği aracı kurum servis ücreti sabit olsa da başvuru için gerekli evraklarda, sabit evrakların dışında ülke konsolosluklarına bağlı olarak farlılıklar olabiliyor.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek