Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Antigua ve Barbuda Vizesi

Antigua ve Barbuda Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Yatırım Yoluyla Antigua ve Barbuda Vatandaşlığı

Antigua ve Barbuda, popüler bir turizm ülkesidir. Ülke, aynı zamanda, meşhur denizcilik etkinliği olan ‘Antigua Yelkencilik Haftası’na ev sahipliği yapmasıyla da tanınmaktadır.

Nüfus: Nüfusu, 90,000 olup yüzölçümü, 440 km2.

Demografik yapısı: Etnik gruplar, %91 siyahilerden, %4,4 karışık, %1,7 beyazlardan ve %2,9 diğer etnik gruplardan oluşmaktadır. Mevcut dinler, Protestanlar, Roma Katolik Kilisesi ve diğer Hristiyanlardır. 

Egemenlik: Antigua ve Barbuda, 1981 yılında bağımsız olup İngiliz Milletler Topluluğunun bir üyesidir. Ülke, aynı zamanda Birleşmiş Milletler (BM), Karayipler Topluluğu (CARICOM), Doğu Karayip Devletleri Örgütü (OECS) ve Amerikan Devletleri Örgütü (OAS) gibi bazı uluslararası örgütlerin üyesidir. 

Hükümet Tipi: 1981 yılından beri, Anayasal bir Monarşiye sahip olan ülke, İngiliz Milletler Topluluğu üyesidir ve devletin başı, Kraliçe II.Elizabeth ’dir. Antigua ve Barbuda hükümeti, cömert bir vergi mevzuatı ve cazip bir iş çevresi sunmaktadır.

Konumu: Leeward Adalarının ortasında bulunan Antigua ve Barbuda, Karayip Deniziyle Atlantik Okyanusunun arasındaki sınırdadır.

Ekonomisi: Turizm, Antigua ve Barbuda’nın ekonomisine hakimdir ve gayrı-safi milli hasılanın yarıdan fazlası turizmden elde edilmektedir. Antigua, lüks tatil yerleriyle ünlüdür. Ayrıca, yatırım bankacılığı ve finansal hizmetler, ekonominin önemli bir kısmını oluşturmaktadır. İmalat, etrafı çevrili (yabancı ülkeler tarafından) tipte ihracat için montaj işlerinden oluşmaktadır.

Başlıca ürünler, yatak, el sanatları ve elektronik komponentlerdir. 2003 yılında Antigua Amerikan Üniversitesinin Tıp Fakültesinin açılışını takiben, yeni bir gelir kaynağı tesis edilmiştir. Antigua ve Barbuda hükümeti, son zamanlarda Sandals Resort International ile milyonlarca dolarlık bir sahil tesisinin kurulması için sözleşme tutanağı imzalamıştır. Bu projenin istihdam fırsatlarını inşaat safhası esnasında ve sonrasında üçe katlayacağı düşünülmektedir.

Özellikleri: Barbuda’nın özgün pembe kumundan Antigua’nın kıyı şeridi boyunca devam eden duvar halıları ve harika kumsalıyla mutlak bir sessizlik ve sakinlik ülkeye hakimdir.

Yatırım Opsiyonları 
Yatırım Yoluyla Antigua ve Barbuda Vatandaşlığı işlemlerinde yatırımcılar ve aileleri, Antigua ve Barbuda’da şu üç şekilden birini kullanarak vatandaşlık elde edebilirler:

  • 1- Ulusal Gelişme Fonuna (NDF) bir kerelik bir katkıda bulunarak.
  • 2- Ön onaylı gayrimenkule yatırım yaparak. 
  • 3- Batı Hint Adaları Seçeneği Üniversitesi

Ulusal Kalkınma Fonu Seçeneği
Kar amacı gütmeyen Ulusal Kalkınma Fonu, devlet destekli projelere, kamu/özel ortak girişimlere ve hayır kurumlarına fon sağlamak için oluşturulmuştur.

Güncel ücretler aşağıdaki gibidir:
Tek bir başvuru sahibi için; NDF'ye 100.000 ABD Doları + devlet, pasaport, banka ve durum tespiti ücretleri katkısıyla, minimum yatırım 138.275 ABD Dolarıdır.
Dört ve daha fazla kişilik bir aile için; NDF'ye 100.000 ABD Doları + devlet, pasaport, banka ve durum tespiti ücretleri katkısıyla, minimum yatırım 147.000 ABD Dolarıdır.

Emlak Seçeneği
Tek bir başvuru sahibi için; minimum 200.000 USD + devlet, pasaport, banka ve durum tespit ücretleri ile minimum yatırım 238.275 USD'dir. Mülkün ek kapanış maliyetleri değişkendir.
Dört ve daha fazla kişilik bir aile için; minimum 200.000 USD + devlet, pasaport, banka ve durum tespiti ücretleri ile minimum yatırım 247.000 USD'dir. Mülkün ek kapanış maliyetleri değişkendir.

Batı Hint Adaları Seçeneği Üniversitesi
Yalnızca altı veya daha fazla kişilik ailelere sunulan The University of West Indies bağışı, 6 yaşından büyük bağımlı başına 15.000 ABD doları ek ücretle 150.000 ABD Dolarından başlar.

Yatırım Yoluyla Antigua ve Barbuda Vatandaşlığı

Program Avantajları
• Tam vatandaşlı statüsü
• Vatandaşlık verildikten sonra Antigua ve Barbuda’yı ziyaret için asgari gereklilik: 5 yıllık bir sürede 5 gün. 
• Hiçbir mülakat zorunluluğu yoktur.
• Hiçbir İngilizce lisanı zorunluluğu yoktur. 
• Düşük işlemden geçirme ücretleri
• Çifte vatandaşlığa izin verilmektedir.
• Sosyal ve siyasal güvenlik
• Birleşik Krallık ve AB ülkeleri de dahil olmak üzere 152 ülkeye vizesiz seyahat imkanı
• Yabancı gelir, sermaye kazançları, hediyeler veya miras ve intikal konusunda hiçbir vergi yoktur.
• Stabil ekonomi.

Yasal yükümlülükler
• Başvuru sahipleri 18 yaşında veya daha büyük olmalıdır
• Başvuru sahipleri, vatandaşlığın ilk beş yılında en az 5 gün ülkede bulunmalıdır.
• Başvuru sahipleri bir ceza mahkemesi davasına dahil olmamalı veya bir güvenlik veya itibar riski olarak tanımlanmamalıdır.
• Başvuru sahiplerinin 152 Vizesiz seyahat ülkesinden herhangi biri için Vize kısıtlaması olmamalıdır.

Daha fazla bilgi için lütfen bizlerle iletişim sayfamızdan iletişime geçmekten çekinmeyin. Yatırım Yoluyla Antigua ve Barbuda Vatandaşlığı işlemlerinde sürecin başından sonuna kadar sizlere profesyonel yardım ve güvenli bir işlem yapılmasını sağlıyoruz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek