Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Bosna Hersek Vizesi

Bosna Hersek Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Bosna Hersek Turistik Vize için Gerekli Evraklar

Bosna Hersek turistik vize işlemleri her ülke için farklı vize politikası ile düzenlenmiştir. Türkiye vatandaşları turistik amaçla kısa süreli Bosna Hersek ziyaretlerinde vizeden muaf iken çalışma veya eğitim amaçlı uzun süreli Bosna Hersek’te bulunmak için Bosna Hersek vizesine sahip olmalıdır.

Bosna Hersek uzun süreli D tipi vize başvurusu için pasaport ve vize başvuru formu dışında başvuru amacına göre farklılık gösteren belgeleri hazırlayarak Bosna Hersek Konsolosluğuna başvuruda bulunmalıdır.

Bosna Hersek için Vize Gerekli Midir?

Bosna Hersek’e gidebilmek için vize almak gerekmektedir. Ancak Türkiye Cumhuriyeti Devleti Vatandaşları belli şartlarda vize almadan Bosna Hersek’e gidebilmektedir. Umuma mahsus (bordo), diplomatik (siyah), hususi (yeşil) ve hizmet (gri) pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Bosna Hersek’te 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla bulunabilmek için Bosna Hersek Cumhuriyeti vizesinden muaftırlar.

Dikkat!

*Turistik amaçla kısa süre Bosna Hersek’i ziyaret etmenin dışında farklı amaçlarla uzun süre Bosna Hersek’te bulunmak isteyen Türkiye vatandaşları Bosna Hersek vizesine başvuruda bulunmalıdır.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan kişiler için Bosna Hersek turist vizesi aşağıdaki adımlar takip edilerek alınabilmektedir.

Bosna Hersek turist vize başvurusu için randevu alınır: İstanbuldan başvuracaklar için Bosna Hersek Baş konsolosluğu, Ankaradan başvuracaklar için Bosna Hersek Büyükelçiliğinden randevu alınması gerekmektedir. Happy Turizm Vize - Danışmanlık yetkililerimize e-mail (bilgi@happyturizm.com) veya telefon (0(312) 419 56 41) ile ulaşarak,  vize başvurusu için randevu işlemlerinizi kolayca alabilirsiniz.
Bosna Hersek turist vize başvuru formu doldurulur: Bosna Hersek turist vize başvuru formu doğru bilgilerle doldurulmalı ve iki adet kopyası alınıp imzalanmalıdır. Form doldurulması konusunda her türlü desteği Happy Turizm Vize - Danışmanlık yetkililerinden alabilirsiniz.
Bosna Hersek turist vize başvurusunda bulunulur: Randevu gününde vize harcı ödenerek, makbuz ile birlikte gerekli belgeler teslim edilerek başvuru yapılır.
Bosna Hersek turist vize sonuçları beklenir: Bosna Hersek turist vize başvurusu yapıldıktan yaklaşık 2 hafta sonra işlem sonuçlanır.

Bosna Hersek Turist Vizesi için Gerekli Belgeler Nelerdir?

Bosna Hersek turist vizesi için gerekli belgeler aşağıda listelenmiştir.

  • Bosna Hersek davet mektubunun tasdik talebi: Bosna Hersek’te yaşayan bir kişinin Bosna Hersek’i ziyaret edecek kişiye davet mektubu göndermesi gerekmektedir. Doldurulmuş Bosna Hersek davet mektubu formu
  • Finansal yeterlilik kanıtı: Bosna Hersek’e seyahat edecek kişinin Bosna Hersek seyahatini finanse edebileceğine dair kanıtlar gerekmektedir.
  • Maaş bordrosu
  • Banka hesap dökümü
  • Bosna Hersek’e davet eden kişinin ziyareti edecek kişinin seyahatini destekleyebileceğine dair finansal yeterlilik kanıtı
  • Bosna Hersek’e davet eden kişinin kimliği: Bosna Hersek’te ikamet eden eden davet sahibinin kimliğini kanıtlayan belgeler gerekmektedir.
  • Bosna Hersek davet sahibi Bosna Hersek vatandaşı ise onaylanmış kimlik kartı ya da pasaport fotokopisi sunulabilmektedir.
  • Bosna Hersek davet sahibi ikametgah sahibi bir yabancı ise, kimlik kartı ya da pasaport fotokopisi ve Bosna Hersek oturma izin belgesi gerekmektedir.
  • Seyahat belgesinin fotokopisi: Bosna Hersek’i ziyaret edecek kişinin pasaportunun onaylı fotokopisi gerekmektedir.
  • Konaklama kanıtı: Bosna Hersek seyahati boyunca nerede konaklanılacağı kanıtlanmalıdır. Konaklama kanıtı; otel rezervasyonu, kira sözleşmesi ya da yanında kalınacak yakının ikamet belgesi şeklinde sunulabilmektedir.
  • Bosna Hersek davet mektubunun tasdiki için 20 KM (Bosna Hersek markı) ödeme makbuzu

Hazırlanan Bosna Hersek Vizesi için Gerekli Evraklar eksiksiz ve birbiri ile tutarlı olmalıdır.

Bosna Hersek Turistik Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Bosna Hersek turistik vize başvuru formunda ad, soyad, doğum tarihi, kimlik numarası, doğum yeri, vatandaşlıklar, cinsiyet, medeni durum, ebveynlerin adı, çalışılan yer ya da okunan bölüm gibi kişisel bilgiler yer alırken aynı zamanda pasaport tipi, düzenleyen kurum, geçerlilik süresi ve geri dönülecek ülkeye giriş izninin olup olmadığı gibi seyahat imkanları hakkında sorular içermektedir.

Bosna Hersek seyahat ayrıntıları hakkında birçok soruyu içeren Bosna Hersek turistik vize başvuru formu soruları dürüst olarak cevaplanmalıdır. Yanlış bilgi tespit edilirse vize reddine ve önceden verilmiş vizelerin de iptaline neden olabilmektedir. Bosna Hersek turistik vize başvuru formu bizzat Bosna Hersek Konsolosluğuna teslim edilmelidir ve Bosna Hersek turistik vize başvurusunu işleme Bosna Hersek Konsolosluğu tarafından yürütülmektedir.

Bosna Hersek Turist Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Bosna Hersek turist vizesi genellikle 2 hafta içerisinde çıkmaktadır, işlem süresi en az 5 gün sürebilirken, en fazla 60 güne kadar uzayabilmektedir.

Bosna Hersek turist vizesi başvuru süresi Bosna Hersek Konsolosluğunun iş hacmine göre değişmektedir.

Bosna Hersek Turist Vizesi Kolay Alınır Mı?

Bosna Hersek turist vizesi, gerekli evraklar eksiksiz ve doğru beyanla hazırlanmış olduğu sürece kolaylıkla alınabilmektedir.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek