Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Finlandiya Vizesi

Finlandiya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Finlandiya Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Finlandiya ticari vize; resmi gezi, iş gezisi, toplantılar, konferanslar, eğitimler, ticaret fuarları vb. amaçlarla Finlandiya’ya seyahat eden başvuru sahiplerinin başvurması gereken vize türüdür.

Türkiye’nin neresinde ikamet ederseniz edin Finlandiya Schengen Vize başvurularınızı vize servisimiz aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Finlandiya vize başvurularınızda İstanbul’dan veya Ankara’dan parmak izi verilerinizi beyan edebilirsiniz. İstanbul'dan yapılan başvurularda operasyon yetkilimiz size randevu gününüzde herhangi bir sorunla karşılaşmamanız adına asistanlık edecektir. Türkiye’den yapılan tüm vize başvuruları Ankara’daki Finlandiya Büyükelçiliği tarafından değerlendirilmektedir. 

Finlandiya ticari vize başvuru koşulları,gerekli evraklar, Finlandiya Schengen vize başvuru formu, vize sonuçlanma süresi hakkında detaylı bilgiyi sayfamızın devamında bulabilirsiniz. Schengen ülkeleri 25 Eylül 2014 yılından itibaren parmak izi uygulamasına geçmiştir. Finlandiya da bir Schengen üyesi ülke olduğu için eğer pasaportunuzda 25 Eylül 2014 tarihinden sonra alınmış bir Schengen vizeniz yoksa parmak izi beyanı zorunluluğu bulunmaktadır.

Ek Hizmetlerimiz: Finlandiya seyahatinizde 30 bin Euro teminatlı seyahat sağlık sigortanızı, otel rezervasyonlarınızı, uçak bileti rezervasyonunuzu yapmaktayız. 

Finlandiya Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Finlandiya vize başvurularında temin edilecek evraklar güncel tarihli olmalıdır. 
Evraklar Türkçe,İngilizce, Fince olabilir.
Finlandiya Büyükelçiliği yalnızca evraklar orijinal ile aynıdır kaşeli ise fotokopi olarak kabul etmektedir. Aksi takdirde orijinal evrakları Finlandiya Büyükelçiliği iade etmemektedir. 
Standart Evraklar
Pasaport 

Pasaportun geçerlilik süresi seyahatin sonlanma tarihinden itibaren en az 3 aydır. Pasaportta vizenin işlenebilmesi için en az 2 adet boş vize sayfası bulunmalıdır. Pasaportta kimlik bilgilerinin, damga ve vizelerin bulunduğu tüm sayfaların fotokopileri ile birlikte varsa daha önceden alınmış Schengen, ABD ve Birleşik Krallık vizelerinin fotokopileri de sunulmalıdır. 
Finlandiya Vize Başvuru Formu

Finlandiya vizesi başvuru formu online olarak doldurulmaktadır. Finlandiya vize başvuru formunu doldurma konusunda yetkililerimizden danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. 

2 adet Biyometrik Fotoğraf 

2 adet 35x45 cm ölçülerinde beyaz fon üzeri 2 adet fotoğraf 

Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

Nüfus cüzdanının arkalı, önlü fotokopisi sunulmalıdır. 

Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği 

Aile bilgilerini eksiksiz olarak içeren nüfus kayıt örneği sunulmalıdır. 

Maaş Bordrosu

Maaş Bordrosu son 3 aylık imzalı ve kaşeli olarak ibraz edilmelidir. 

Banka Hesap Dökümü

Son 3 aya ait banka hesap dökümü en az 35.000 TL bakiyeli olmalı, imzalı ve kaşeli şekilde, banka imza sirküleri ile birlikte teslim edilmelidir. 

Seyahatin Amacını Kanıtlayıcı Evraklar 
a) Davetiye

Fin şirketinden davetiye ya da destekleme yazısı. Ticari davetiye Finlandiya'daki şirketin antetli kağıdına, kaşeli, imzalı olarak hazırlanmalıdır. Davetiye gönderen kişinin Finlandiya kimliği ve pasaport fotokopisiyle birlikte sunulmalıdır. 
b) Fuara Katılım Belgesi

Başvuru sahibi fuara katılacaksa katılım kartı ya da katılıma ilişkin belge sunulmalıdır. 
Mesleksel Evraklar
Mesleksel durumunuza göre aşağıda belirtilen evrakları ek olarak sunmalısınız. 
a) Çalışanlar için: 

  • Şirket yazısı. Başvuru sahibinin net maaş bilgisini içeren yazı, çalışanın Türkiye’deki işine devam edeceği bilgisini içermelidir. 
  • SGK işe giriş bildirgesi ve hizmet dökümü

b) Şirket Sahipleri için;

  • Ticaret Odası kaydı
  • Ticaret Sicili Gazetesi fotokopisi
  • Vergi levhası

c) Çiftçiler için:

  • Ziraat Odası'ndan onaylı Çiftçilik Belgesi

Ek Hizmetlerimiz
a)  Schengen seyahat sağlık sigortası

Schengen seyahat sağlık sigortası en az 30.000 Euro teminatlı olmalı, başvuru sahibinin Schengen bölgesindeki tüm seyahat süresini kapsamalıdır. Schengen ülkeleri için zorunlu “Schengen” ibareli seyahat sağlık sigortası yolcularımıza sunduğumuz hizmetler arasındadır. Kısa süreli seyahatlerde seyahat sağlık sigortası hizmet bedelimiz dahilindedir. 
b) Hotel ve Uçak Rezervasyonu
Finlandiya vize başvurularınızda satın alınmış bilet ve rezervasyonunuz yoksa hotel ve uçak rezervasyonlarınızı yapmaktayız. Vizeniz çıkmadan hotel rezervasyonunuz için ücret ödemesi yapmamanızı ve uçak biletlerinizi satın almamanızı tavsiye ederiz. 
c) Kargo hizmeti 
Talebiniz halinde işlemden çıkan pasaportunuzu ev veya iş adresinizi kargo ile göndermekteyiz.


Finlandiya Ticari Vize Sonuçlanma Süresi

Finlandiya ticari vize işlem süresi başvuru tamamlanmamış veya ilave gereklilikler yerine getirilmemişse daha uzun sürebilir. Her başvuru sahibi kendi kişisel kriterlerine göre değerlendirilmektedir. 
Finlandiya vize başvurusu için öngörülen işlem süresi seyahat amacına bağlıdır. Finlandiya Schengen vize başvurularının işlem süresi ortalama olarak 8-15 iş günüdür. Tüm Türkiye’den yapılan vize başvurularını inceleme ve değerlendirme yetkisi yalnızca Ankara’daki Finlandiya Büyükelçiliği’ne aittir. Ankara dışından yapılan başvurularda, evrakların elçiliğe iletilmesinden dolayı işlem sürelerinde 1-2 gün gecikme yaşanabilmektedir. Resmi tatil günleri öncesinde yapılan başvurularda yoğunluktan dolayı işlem süresi uzayabilmektedir. Finlandiya Büyükelçiliği ilave evrak veya bilgi talep edebilir, başvuru sahipleri görüşmeye çağırabilir. 

UYARILAR

  • Finlandiya Büyükelçiliği değerlendirme sürecinde ek bilgi ya da ek evrak talep etme hakkına sahiptir. 
  • Finlandiya’ya çalışmak için gidecekseniz, çalışma izni almanız gerekecektir. Çalışma izni başvurularınız için Finlandiya Göçmenlik Hizmetleri’nin web sitesini ziyaret edebilirsiniz. 
  • Eksik veya gerçeği yansıtmayan beyan içeren evrakla yapılan Finlandiya vize başvurularınızın işlemlerinizi geciktirebileceğini ve başvurunuzun reddedilmesine neden olabileceğini hatırlatırız.

Destek hattımıza bağlanarak 2024 yılı Finlandiya vize işlemleriyle ve vize ücreti hakkında bilgi alabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek