Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Gine Vizesi

Gine Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Gine Hakkında Genel Bilgiler

Gine

Değerli ziyaretçilerimiz, Batısında Atlas Okyanusu, doğusunda Mali ve Fildişi sahili, Güneyinde Sierra Leone ve Liberya, Kuzeyinde Senegal ve Gine Bissau bulunan büyüleyici Gineyi tanıttığımız yazımıza hoşgeldiniz.

Gine, yaşam koşullarının zor olduğu değişik bir iklime sahip olan 2 Ekim 1958 de bağımsızlığını alan ülke 10.057.975 nüfusa sahiptir kültürel mirasları oldukça fazladır.

Başkenti Conakry olan ülke 33 bölge ve 1 özel alana sahiptir. Ülkenin yönetim şekli Başkanlık Tipi Cumhuriyet yönetimidir. Ülkenin en önemli şehirleri ise Conatry ve Kankan dır.

Gine’ de Eğitim

Ülke eğitim konusunda çok değişik bir yapıya sahiptir. Dünyanın en sıradışı 15 okulundan biri Gine de bulunur. Gine de bir çok kabile bulunmaktadır. Kabile çocukları çoğu zaman eğitim görmez, eğitim gören çocuklar da oldukça zor koşullarda okullarına giderler. Gine eğitiminde kullanılan dil ülke resmi dili olan Fransızcadır. Ülkede yaşayan nüfusun çoğunluğu müslümandır ve müslüman çocuklar için kur-an okulları bulunmaktadır, öğrenciler ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite ’ de kur'an eğitimi görürler.

Gine’ de Dil

Gine de konuşulan resmi dil Fransızcadır ancak ülke de çok sayıda kabile bulunur ve kabileler kendi etnik dillerini konuşurlar. Ülke nüfusu fazla olduğundan ve ülkeye turist girişi olduğundan İngilizce de ülkede konuşulan diller arasındadır.

Gine’ de İnanç

Gine halkının yaklaşık %80’ i Müslümandır geriye kalan kısım ise Hristiyan ya da farklı inançlara mensup kısımdır. Gine kabileleri inançları ise biraz farklıdır kabile halkı ateşe, suya ya da cansız cisimlere taparak inançlarını bu şekilde nitelendirirler.

Gine Kültürü

Gine halkının çoğu zor geçinen fakir halktır. Kabile hayatı süren nüfus teknolojiden uzak ve kendi içinde yaşayan nüfustur.

Gine nüfusu geçimini tarım ve madencilik ile sağlamaktadır. Ülkede çıkan bazı madenler şöyledir;

  • Altın
  • Alüminyum
  • Elmas
  • Boksit

Ülke de çıkan madenlerin yanı sıra Gine kahve üretimi ve balık ihracatı yapmaktadır. Eşsiz kahve çekirdeklerine ev sahipliği yapan Gine kahve ihracatında oldukça ön sıradadır. En çok ihracatı Rusya'ya yapmaktadır.
Gine ithalat konusunda ise ABD ve Çin ile çalışır bu ülkelerden başlıca Tekstil ürünü, Makine, Hububat, Gıda malzemesi ve Petrol ürünleri ithal etmektedir.

Gine deniz ürünleri açısından da oldukça zengin bir ülkedir ve balık ihracatı da ülke içerisinde yapılmaktadır. Çok çeşitli deniz ürünlerine ev sahipliği yapan ülke baş sırada balık ihracatı yapmaktadır.

Para birimi olarak Gine Frankı (GNF) kullanılan ülkede ithalat ve ihracat dolayısıyla Euro ve Dolar da büyük işlerde sıkça kullanılmaktadır. 

Gine halkı ulaşımı için genel olarak şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanmaktadır. Bu araçlar ucuzdur ancak çok kalabalıktır camlarda araç tavanlarında ve araç arkalarında giden insanları sıkça görebilirsiniz. Gine de taksi fiyatları da oldukça uygundur ancak taksi sayısı azdır. 

Gine halkı saygıya da oldukça önem veren bir halktır. Alışverişte sağ el ile para alıp vermek, sağ el ile selamlaşmak ve yemeği sağ el ile yemek ülkede saygı göstergeleri içindedir. Ülke halkı dövmeye ve piercinge de çok sıcak bakmamaktadır. 

Doğal zenginliklere ev sahipliği yapan ülke de Gine körfezi mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Ülke içinde bulunan Nimba Dağı Doğal Yaşam Alanı ve Upper Niger Ulusal parkı da UNESCO tarafından korum altına alınan muhteşem yerlerdir. Loos Adaları, Foutu Djalon ve Niokolo-Baldir Ulusal Parkı da Gine’ de en çok turist çeken ve gezilen yerlerdir.

Gine’ de İklim

Gine tüm yıl içinde 2 mevsim yaşayan bir ülkedir. Genel olarak nemli ve sıcaktır. Nisan-Kasım ayları arası ülkede oldukça yağışlı geçmektedir ancak sıcaklık 23 derecenin altına hiç düşmez. Aralık-Mayıs ayları arası ise ülkenin kurak ve sıcak olduğu aylardır. Gineyi gezmek için en güzel aylar Aralık ve Mart aylarıdır bu aylarda ülke çok sıcak ve nemli olmadığından seyahatiniz de rahat edersiniz.

Gine Mutfağı

Gine mutfağı genel olarak deniz ürünlerine ve sığır etli sebze yemeklerine dayanır. Ülke de Afrika mutfağı restaurantları çok fazladır ve en lezzetli yemeklerin olduğu yerlerde bu restaurantlar dır. Ülke nüfusunun çoğunluğu Müslüman olduğu için ülke mutfağı içerisinde domuz eti çok fazla bulunmaz ancak yerli kabile halkı yılan, böcek ve diğer vahşi hayvanların etlerinden de faydalanır. Gine Müslüman halkının en meşhur yemeği sığır eti ile yapılan Gine pilavıdır. 

Gine de tarım da yapıldığı için mısır, patates ve manyok ile harmanlanmış et yemekleri de oldukça fazla tüketilmektedir ve lezzet açısından tercih edilebilecek yemeklerdir. 

Gine’ de Sağlık

Gine de sağlık hizmetleri oldukça zayıf seviyededir. Doğum oranları fazla olmasına rağmen doğum evleri ve hastaneleri çok azdır olanlarda sağlıksız ve kötü durumlar içindedir. Ülkede musluklardan akan sular sağlıksızdır ve birçok hastalığı da sular taşımaktadır bunun için seyahatinizde şişelenmiş suları tercih etmeniz sizin için daha sağlıklı olacaktır. Ülkede HIV ve AIDS en yaygın görülen bulaşıcı hastalıklardır. Gine seyahatinde bulunacak kişiler bulaşıcı hastalıklara karşı mutlaka aşı yaptırmalıdır ve seyahatleri boyunca aşı kartlarını yanlarında bulundurmalıdır. 

Gineye Nasıl Gidilir?

Gineye gitmek isteyen Diplomatik (siyah) pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları seyahatleri için vize almazlar ancak Umuma Mahsus (bordo), Hizmet (gri) ve Hususi (yeşil) pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları seyahatleri için vize almak zorundadır. 

Gine uçakla ulaşabileceğiniz bir ülkedir ve ülkemizden Gine ye uçuşlar bulunmaktadır.

Gine seyahatiniz için daha detaylı bilgi sahibi olmak ve vize danışmanlığı almak için bilgi@happyturizm.com mail adresimizden bizlere ulaşabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek