Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

İsveç Vizesi

İsveç Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

İsveç Aile Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

İsveç aile ve arkadaş ziyareti vizesi için gerekli, güncel standart ve mesleksel evrakları sizler için derledik. Sayfamızın devamında aile ve arkadaş ziyareti vizesi için mesleksel (SGK'ya bağlı olarak çalışan, şirket sahipleri, emekliler, öğrenciler, çiftçiler) durumunuza uygun detaylı evrak listesini bulabilirsiniz.
Telefon hattımızdan bizi arayarak kişisel seyahat detaylarınızı yetkilimizle paylaşabilir, 2024 yılı İsveç vize ücret bilgisini de kişisel durumunuza uygun evrak listesini talep edebilirsiniz. Happy Turizm Vize - Danışmanlık olarak iyi yolculuklar dileriz.

İsveç Aile, Arkadaş Ziyareti Vizesi İçin Gerekli Evraklar

 Standart Evraklar

Davetiye (Inbjudan): İsveç’te ikamet eden davet sahibinin şahsen İsveç Konsolosluğuna hitaben, İsveççe veya İngilizce hazırlayacağı davetiyeyi davet sahibi şahsen imzalamalıdır. Davetiyede tarih yer almalıdır. Davetiye faks veya e-mail olarak gönderilebilir. Davet sahibi belgeye İsveç kimliği veya pasaportunun fotokopisini ya da T.C. pasaportu ve oturum izninin fotokopisini eklemelidir.  

Personbevis: Bu belge İsveç’teki en yakın vergi dairesinden ya da www.skv.se internet sitesinden edinilebilir ve son 3 ay içinde düzenlenmiş olmalıdır.

Eğer masrafları karşı taraf karşılayacak ise ; Lönespecifikation ya da Skatteverket belgesi sunulmalıdır.

Eğer davet sahibi hasta ya da hamile ise İsveç Konsolosluğu bu durumu kanıtlayıcı hastane raporu talep etmektedir. 

Schengen vize başvuru formu

Pasaport
Pasaportun vizenin bitiş tarihinden sonra en az 3 ay geçerliliği bulunmalı ve son 10  içerisinde düzenlenmiş olmalıdır. 
Pasaportta kimlik bilgilerinin bulunduğu sayfa ve son 3 yıl içerisinde alınmış Schengen vizelerinin bulunduğu sayfaların fotokopisi.
Biyometrik fotoğraf: 2 adet 35x45 mm, renkli, arka fonu beyaz, son 6 ay içerisinde çekilmiş biyometrik fotoğraf
Tam Tekmiş Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği : Anne, babanın var ise eş ve çocukların eksiksiz olarak bulunduğu tam tekmil nüfus kayıt örneğinin orijinali
Uçak rezervasyonu: Öngörülen ulaşım aracına ilişkin rezervasyon belgesi
Seyahat Sağlık Sigortası: İsveç Schengen vizeleriniz için zorunlu seyahat sağlık sigortanızı, uçak ve otel rezervasyonlarınızı yapmaktayız. 
Seyahat masraflarının nasıl karşılanacağını gösterir belgeler
Banka hesap dökümü: Son 3 aylık hesap hareketlerini gösterir şahsi hesap dökümü. Hesap bakiyesinde İsveç’teki her gün için en az 40 Euro bakiye bulunmalıdır. Kısa süreli seyahatlerinizde hesabınızda en az 35.000 TL bakiye bulunmasını tavsiye ederiz. 
Hesap dökümü bankadan alınmış, kaşeli ve imzalı orijinal belge olmalı, banka imza sirküleri ile birlikte sunulmalıdır. 
3) Mesleksel Evraklar 

SGK’ya Bağlı Çalışanlar

  • İş yeri yazısı
  • İş yerinin antetli kağıdına, şirket yetkilisi tarafından, İsveç Konsolosluğuna hitaben hazırlanmalıdır. Başvuru sahibinin şirkette izinli olduğu tarihler dilekçede yer almalıdır. 
  • SGK (sosyal güvenlik) ise giris bildirgesi 
  • SGK "hizmet dökümü" (e-devletten barkodlu olarak temin edilmelidir.) 
  • Son ayın maaş bordrosu 
  • Sirketin ticaret odasındaki kaydı (son 6 ay içerisinde alınmış olan faaliyet belgesi) ve ticaret sicil gazetesinin kopyası 
  • Vergi levhası
  • İmza sirküleri

Şirket Sahipleri,

  • Şirketin ticaret odasındaki kaydı ve ticaret sicil gazetesinin kopyası
  • Vergi levhası
  • İmza sirküleri

Çiftçiler,

  • Çiftçinin baglı bulunduğu ziraat odası tarafından verilmiş çiftçilik belgesinin orijinali.

Emekliler,

  • Emekli maaşını gösterir orijinal belge (banka hesap özeti veya emekli cüzdanı

Öğrenciler,

  • Öğrenci belgesinin orijinali

18 yaşından küçükler,

  • Başvuru sahibi reşit değilse ve yalnızca bir ebeveyn veya yasal vasi ile birlikte İsveç’e seyahat edecekse, ebeveynden noter tasdikli muvafakatname belgesi temin edilmelidir. Çocukla birlikte seyahat eden ebeveyn evli değil ise ebeveynlik yetkisi seyahat eden ebeveyndeyse muvafakatnameye gerek yoktur. 

UYARILAR

  • İsveç Başkonsolosluğu ve İsveç Büyükelçiliği gerek duyması halinde ek belgeler talep edebilir. 
  • İsveç vizesi sonuçlanma süresi herhangi bir aksilik yaşanmadığı takdirde 5-7 iş günüdür. Planladığınız seyahat tarihinin aksamaması adına başvuru işlemlerinize 3 aydan erken başlamamanız kaydı ile uygun bir tarihte başlamanız tavsiye edilir.
  • Son 3 yıl içerisinde Schengen vizesi aldıysanız parmak izi prosedüründen muafiyet durumunuz söz konusu olabilir. Parmak izi muafiyet durumunuzu Schengen departmanı yetkililerimize sorgulatabilirsiniz.
  • Parmak izi veri beyanınızı İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’dan gerçekleştirebilirsiniz, İstanbul dışından yapılan başvurularda işlem süresi 1-2 gün uzayabilmektedir.

Türkiye’nin her bölgesinden İsveç vize başvurularını kabul etmekteyiz. 0(312) 419 56 41 numaralı telefon hattımızdan arayarak İsveç vize ücret bilgisini ve mesleksel durumunuza uygun, güncel evrak listesini talep edebilir, sorularınızı yetkililerimize yeöneltebilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek