Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Kamerun Vizesi

Kamerun Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Kamerun Turistik Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Kamerun’a turistik seyahat gerçekleştirmek isteyen Türk vatandaşlarının vize alması gerekmektedir. Başvuru öncesi bir takım evrakları hazırlamalı ve vize prosedürlerini yerine getirmelisiniz. Happy Turizm Vize - Danışmanlık Kamerun Turistik Vize işlemlerinizle ilgili hizmet sunan bir danışmanlık ofisidir. bilgi@happyturizm.com adresimize mail göndererek yetkilimizden Kamerun turistik vizesi için hazırlamanız gereken evrakların listesini talep edebilirsiniz. Alanında uzman yetkililerimiz size evrak listesini mail olarak gönderecektir. Sizin şahsen gelmenize gerek kalmadan yetkilimiz evraklarınızın kontrolünü sağlayıp, başvuru işlemlerinizi başlatacaktır. Bunun için yapmanız gereken evraklarınızı kargo yoluyla ofislerimize ulaştırmaktır.
Yazımızın devamında Kamerun Turistik Vize evraklarıyla ilgili detaylı bilgi bulabilirsiniz. Başvurunuz öncesi sitemizdeki yazıları okumanızı tavsiye ederiz. Vize işlemlerinizle ilgili merak ettiğiniz soruları yetkililerimize sormaktan çekinmeyiniz.

Kamerun Turistik Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Standart Evraklar

Kamerun Vize Başvuru Formu: Turistik vize başvuru formu başvuru sahibi tarafından İngilizce olarak, tükenmez kalemle ve büyük harfle eksiksiz doldurulmalıdır. Formu doldururken gerçeğe uygun ve doğru bilgiler vermeye özen gösteriniz.
Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: Nüfus cüzdanınızın arkalı önlü fotokopisini ibra etmelisiniz.
Fotoğraf: Güncel tarihli, arka fonu beyaz 2 adet biometrik fotoğraf sunulmalı.
Pasaport: Kamerun seyahatinizin bitiminden itibaren en az 6 ay geçerliliği ve minimum 2 boş sayfası olan pasaportunuzla başvuru yapmalısınız.
Otel rezervasyonu: Otel rezervasyonunuzun seyahatiniz başlangıç ve bitiş tarihi ile uyumlu olması gerekmektedir.
Uçak rezervasyonu: Gidiş- dönüş uçak biletinizi sunmalısınız.
Sarı Humma Aşı Kartı Fotokopisi: Kamerun’da sarı humma salgını olduğundan seyahatinizden en az 10 gün önce yaptırdığınız sarıhumma aşı kartınızı dosyanıza eklemelisiniz.

Mesleki Evraklar

Vize Talep Dilekçesi: Başvuru sahibinin çalıştığı şirketin antetli kağıdına Konsolosluğa hitaben İngilizce yazılmış vize talep dilekçesi sunulmalı. Dilekçede seyahat amacı ve seyahat tarihleri, başvuru sahibinin izinli olduğu günler belirtilmelidir.
Şirket Evrakları: Başvuru sahibi çalıştığı şirketin faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, sicil gazete fotokopilerini ibraz etmelisiniz.
SGK İşe Giriş Bildirgesi
Maaş Bordrosu: Son 3 aylık maaş bordrosu alınmalı, kaşe ve imzalı olmalıdır.
Banka Hesap Özeti: Kamerun seyahatinizi gerçekleştirmeye yetecek kadar paranın yer aldığı banka hesabınızın dökümü başvuru dosyanıza eklemelisiniz. Banka dökümü kaşeli ve ıslak imzalı olmalı.

Kamerun Turistik Vize Başvurusu

Kamerun Turistik Vize başvurularını değerlendirme ve karara bağlama yetkisi İstanbul’daki Kamerun Fahri Konsolosluğu’ndadır. Türkiye’nin hangi şehrinde ikamet ediyor olursanız olun, bu temsilciliğe şahsen gelmenize gerek kalmadan başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken bilgi@happyturizm.com adresimize mail göndererek hazırlamanız gereken evrakların listesiniz istemektir.  Evraklarınızı eksiksiz olarak hazırladıktan sonra adresinize yakın Happy Turizm Vize - Danışmanlık ofisimize gönderebilirsiniz. Yetkilimiz evraklarınızı kontrol edip, varsa eksik evraklarınızla ilgili sizi bilgilendirecektir. Belgeleriniz tamamlandığında ise randevunuzu alarak Kamerun Turistik Vize başvurunuzu gerçekleştirecektir. Vize başvuru sürecinizi takip edecek olan yetkilimiz vizeniz onaylandığında ise pasaportunuzu teslim alıp, kargo aracılığıyla adresinize gönderecektir.

Kamerun Turistik Vize Ücreti 2024

Kamerun turistik vize ücretleri, vize süresi ve giriş sayısına değişiklik göstermektedir. Kamerun vize işlemlerinizin tamamlanması için vize ücretinizi ödemeniz gerekmektedir. Kamerun’a yapacağınız seyahatin süresine karar verdikten sonra bilgi@happyturizm.com adresimize mail göndererek vize ücretinizle ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz. Yetkilimizin size göndereceği maildeki tutar, vize ücreti, konsolosluk harcı ve bizim servis bedelimizi kapsamaktadır. Vize ücretinizi ofisimize şahsen bırakabileceğiniz gibi banka hesap numaramıza havale olarak gönderebilirsiniz. Yetkilimiz vize ücretinizi ödedikten sonra dekontunuzu başvuru dosyanıza ekleyecektir. Bu arada Kamerun turistik vizeniz olumsuz sonuçlansa bile vize ücretiniz geri iade edilmez.

Kamerun Turistik Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Kamerun turistik vizeniz eğer evraklarınız eksiksiz olarak sunulmuşsa 5 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Ancak bu süre Kamerun Fahri Konsolosluluğu ve Türkiye Cumhuriyeti’nin resmi tatil günleri, yoğunluğu ve sizin evraklarınızın eksiksiz olup olmadığına bağlı olarak değişmektedir. Eğer evraklarınızda eksiklik varsa vize işlemlerinizin sonuçlanması uzun sürecektir. Bu nedenle başvuru öncesi evraklarınızı eksiksiz hazırlamaya özen gösteriniz. Ayrıca Kamerun Turistik vizesine başvuru yapmadan önce resmi tatil günlerini kontrol etmenizi tavsiye ederiz. 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek