Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Küba Vizesi

Küba Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Küba Ticari Vize İşlemleri

Küba Ticari Vize başvurularınız için Happy Turizm ulaştığınız için teşekkür ederiz.

Ticari Vize başvuruları için hazırlamanız gereken evrakları, başvuru formlarını ve çalışma koşullarımızı aşağıda bulabilirsiniz. Daha kapsamlı bilgiler için Yetkilerimizi arayabilirsiniz.

Küba Ticari Vize başvuruları sırasında hazır bulunmanız gerekmezken, hazırlamış olduğunuz evraklarınızı size en yakın ofisimize posta yoluyla veya şahsen ulaştırabilirsiniz. Ticari Vize başvurularında bölge sınırlaması yoktur. Türkiye'nin hangi şehrinde ikamet ederseniz edin  ofisimizden vize hizmeti alabilirsiniz.

Evraklarınızı ulaştırmak için randevu almanıza gerek yoktur. İletişim halinde olduğunuz yetkilerimizin ünvanında bulunan iletişim bilgilerimizi kullanarak evraklarınızın gönderimini yapabilir, işlemlerinizi başlatabilir veya işlemde ki pasaportunuzun durumunu sorgulayabilirsiniz.

Küba Ticari Vize başvuru ücretlerini ise Yetkililerimizin sizlere ileteceği banka hesap bilgilerine veya evraklarınızı şahsen ulaştıracak olmanız halinde evrak teslim aşamasında peşin olarak ödeyebilirsiniz.

Küba’ya seyahatinizde ticari vize başvurusu yapmanız gereken durumlarda yetkilimiz size vize ücreti ve evrak listesini içerir ayrıntılı bilgiyi paylaşacaktır. Küba turistik vize ve ticari vize başvurularınızda şahsen başvuru merkezinde bulunmanıza gerek kalmaksızın sizin adınıza işlemlerinizi en kısa sürede tamamlamaktayız. Ticari vize başvuru şartları, gerekli evraklar ve vize ücreti turistik vizeden farklıdır. Bu nedenle ülkeye ticari amaçlı seyahat planlıyorsanız sayfamızı dikkatle incelemenizi tavsiye ederiz.

Umuma Mahsus (Bordo) pasaport hamilleri Küba vizeleri olmaksızın ülkeye giriş yapamazlar. Küba’da kapı vize uygulaması bulunmamaktadır. Vize başvuru sahipleri vize servisimiz aracılığıyla 20 iş günü içerisinde Türkiye’den ticari vize işlemlerini tamamlayabilirler.

Küba Ticari Vizelerinizin sonuçlanma süresi başvuru tarihi sonrası 20 ila 30 gün arasında değişmektedir. Bu süre; Küba Büyükelçiliğinin veya Küba Göçmenlik Ofisinin yoğunluğuna bağlı olarak uzayabilmekte veya kısalabilmektedir.

Ticari Vize Geçerlilik Süresi: Ticari vizeler 1 hafta veya 15 gün ikametli olarak ve 30 gün içerisinde kullanma süreli olarak çıkmaktadır. 

Küba Ticari Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Küba’ya kısa süreli ticari faaliyette bulunmak amacıyla seyahat edecek olanlar, Türkiye’de faaliyet gösteren firma mensupları aşağıdaki belgeleri temin etmelidirler. Başvuru için hazırlanacak evrakların tümü güncel tarihli olmalıdır. 

1)  Küba’daki FirmanınTalep Dilekçesi: Küba’da iş faaliyeti yürütülecek firma aynı zamanda, aynı zamanda başvuru sahibi/sahipleri ile ilgili olarak, Küba’daki Göçmen (Imigración) Bürosu üzerinden, Küba Büyükelçiliği Konsolosluk Bölümüne yazacağı dilekçede, ticari faaliyetin kapsamına detaylı olarak yer vermeli, konsolosluk makamından başvuru sahibi adına ticari vize verilmesi rica edilmelidir. 
2) Davet Mektubu: Küba’da iş ilişkisi içinde bulunduğunuz firmadan davet mektubu temin etmelisiniz.
3) Ön Yazı: Türkiye’deki firmanın vize talebinde bulunduğu kişi ve/veya kişilerin isim ve soyadları. Firmadaki pozisyonu, doğum yeri ve doğum tarihleri ve pasaport numaraları ve pasaportlarının veriliş ve geçerlilik tarihlerinin ve de Küba’ya giriş-çıkış tarihlerinin belirtileceği kısa bir ön yazı Küba Büyükelçiliğine mail olarak gönderilmelidir.
Küba ticari vize başvuru formu
Pasaport
2 adet fotoğraf
Gidiş-dönüş uçak rezervasyonu

Ticari vize harç ücreti
Dikkat (!) Ticari vize ücreti, Küba turistik vize kartı için talep edilen ücretten farklıdır. Güncel ticari vize ücretini öğrenmek için destek hattımıza bağlanabilir veya bilgi@happyturizm.com adresimiz üzerinden bilgi e-maili talebinde bulunabilirsiniz.
Seyahat sağlık sigortası: Küba’da geçerliliği olan ve tüm seyahat tarihlerini kapsayan seyahat sağlık sigortası fotokopisi sunulmaldır.

Küba Ticari Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Ticari vizeler 1 hafta veya 15 gün kalış süreli olarak çıkmaktadır. Vize sahibi 30 gün içerisinde ülkeye giriş yapabilir. Vize talepleri ortalama 15-20 gün içinde sonuçlandırılır. Küba turist vize kartlarıyla ülkede ticari temasta bulunamayacağınız hatırlatırız.

Küba Ticari Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Happy Turizm ticari vize başvurunuzu en kısa sürede tamamlayabilirsiniz. 20 iş günü içerisinde başvurunuz sonuçlanacak, pasaportunuz belirtmiş olduğunuz iş veya ev adresinize kargo ile gönderilecektir. İkamet ettiğiniz ile en yakın ofisimizi ziyaret ederek de pasaportunuzu teslim alabilirsiniz. 

Ticari vize kısa süreli iş gezisi, fuar, konferans, seminer, kongre gibi organizasyonları gibi seyahat amaçlarını kapsamaktadır. 
Umuma Mahsus (Bordo) pasaport hamilleri geçerli bir Küba vizeleri olmaksızın ülkeye giriş yapamazlar.  

(!) Üçüncü ülke vatandaşları en az 6 ay geçerli Türkiye ikamet kartlarına sahip olmalıdırlar. Vize başvurusunda ikamet kartları da sunulmalıdır. 
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının pasaportlarının en az 6 ay geçerliliğe sahip olması gerekmekted ve pasaport 10 yıldan eski olmamalıdır.

Küba Vizesi Ticari Davetiye

Ticari vize başvurularında sunulması gereken başlıca evrak, belgelerden biri Küba'da dahil olunacak iş faaliyetinin kapsamını ve tarihlerini içerir davetiyedir.  Söz konusu davetiyede ülkede faaliyet gösterilecek şirketin adı, şirketin ticari sicil numarası; T.C. vatandaşının seyahatinin sebebi, ticari faaliyetin gerçekleştirileceği tarih aralıkları yer almalıdır. Detaylı bilgiyi yetkilimizden alabilirsiniz.

Happy Turizm Küba ticari vize başvurularınızı Küba Büyükelçiliğinde şahsen bulunmanıza gerek kalmadan sizin adınıza gerçekleştirmektedir. Küba vizesi için gerekli olan evrakları tarafımıza, bilgi e-mailinde belirtildiği şekliyle, ulaştırmanız halinde vize başvurunuzu en kısa sürede gerçekleştirmekteyiz. Ticari vize başvurularınız için vize başvuru formunu eksiksiz olarak doldurmalısınız. Küba vize başvurunuzda kullanacağınız seyahat belgenizin dönüş tarihinizden sonra en az 6 ay geçerliliği bulunmasına mutlaka dikkat edin.

Küba Ticari Vize ücreti

Küba ticari vize ücreti, turist vize ücretinden farklıdır. Güncel ücret bilgisini ve vize başvuru adımları hakkında ayrıntılı bilgiyi iletişim hattımıza bağlanarak öğrenebilirsiniz. Tüm ödemelerinizi banka havalesi ile ödeme yoluyla nakit olarak yapabileceğiniz gibi direkt olarak ofisimizden de yapabilirsiniz. 

Küba Ticari Vize Davetiyesi

Ticari vize başvurularınızda ilk aşaması iş ilişkisi içinde olduğunuz Küba firmasından davet mektubu temin etmenizdir. Davet mektubu şirketin antetli kağıdına ikamet bölgenize göre büyükelçilik veya konsolosluğa hitaben yazılmalıdır. Söz konusu mektupta başvuru sahibinin seyahat tarih aralığı belirtilmelidir. Küba’da faaliyet gösteren firmadan gelecek mektupta ilgili şirketin iletişim ve ulaşım bilgileri yer almalıdır. Ticari vize başvuru dilekçesinde kaç girişli vizenin talep edildiği belirtilmelidir. 

Dilekçeden farklı olarak Küba’da faaliyet gösteren firma  büyükelçiliğe veya Küba Göçmenlik  Bürosu’na hitaben ön yazı yazmalıdır. Ön yazı ve davet mektubu hakkında detaylı bilgiyi çağrı merkezimize bağlanarak alabilirsiniz. 

Küba Vize Başvurularından Önce Dikkat (!)

  • T.C. Hususi (Yeşil),  Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) pasaport hamilleri Küba vize prosedüründen muaftır; T.C. Umuma Mahsus (Bordo) pasaport hamilleri ise vize prosedürüne tabidir.
  • Pasaport Küba vize başvurularında oldukça önemlidir. Yıpranmış, hasar görmüş, yırtık sayfası bulunan pasaportla yapılan başvurular işleme alınmayabilir. Yıpranmış pasaportla vizenizi alsanız dahi ülkeye girişinizde pasaportunuz sınır görevlileri tarafından kabul edilmeyebilir. Pasaportunuzun geçerlilik sürenizin dönüş tarihinizden sonra 6 ay olması gerektiğine dikkat ediniz. Üçüncü ülke vatandaşlarının ise en az 6 ay geçerliliğe sahip Türkiye ikamet iznine sahip olması beklenmektedir. 
  • Küba ticari vizenizde ticari faaliyet kapsamına ve kalış sürenize göre değişiklik gösterecek ek evrak talebi olabilir.
  • Küba’dan ayrılırken havaalanında gümrük görevlileri tarafından 25 CUC çıkış vergisi talep edilmektedir.
  • Ticari Vize onaylanma süreleri uzun sürebilir. Vize başvurularınız sonuçlanmadan hotel ve uçak bileti satın alımları yapmayınız.
  • Küba Ticari Vize başvurularınız için Küba Göçmenlik Ofisine davetiye gönderen şirketin bildirimde bulunması zorunludur. Küba Göçmenlik Ofisi aynı şekilde Küba Büyükelçiliğini davet edilen kişilere Ticari Vize talep edildiğini Elçilikle paylaşmalıdır.
  • Küba turist vize kartınız ile hiçbir şekilde ülkede ticari faaliyet gerçekleştiremezsiniz. Aksi takdirde cezai işlem başlatılabilir. 
  • Küba için turist vizeler kart olarak çıkıyorken, ticari vizeler pasaporta basılmaktadır.
  • Ticari vize başvurularının turistik vize başvurularına göre değerlendirme süresi daha uzundur. Ticari vize başvuruları ortalama 20-30 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. 
  • Ticari vize başvurularında davetiye davetiyenin yanı sıra Küba’da faaliyet gösteren firmanın büyükelçiliğe/konsolosluğa yazacağı dilekçe de talep edilmektedir. 
  • Yabancı pasaportlarla Türkiye'den yapılacak Küba Ticari Vize başvurularından söz konusu süreler ve Küba vize harçları farklılık gösterebilmektedir. Eğer yabancı bir ülke pasaportuna sahip ve Türkiye'de çalışma ve ikamet izni ile bulunuyorsanız Küba Ticari Vize başvurularınız öncesi süreç hakkında ön bilgi almayı unutmayınız.
  • Küba Ticari Vize başvurularınız için tavsiye edilen işleme başlama süresi en geç 30 gündür. Vize başvurularınız sonuçlanmadan lütfen Hotel ve Uçak bileti satın alımları yapmayınız !

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek