Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Sırbistan Vizesi

Sırbistan Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Sırbistan Vizesi için Gerekli Evraklar

Sırbistan Vize İşlemleri
12 Temmuz 2010 tarihinde Belgrad'da imzalanan "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Sırbistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Vizenin Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına Dair Anlaşma", 3 Aralık 2010 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Bu kapsamda, diplomatik, hususi, hizmet, umuma mahsus ve seyahat belgesi hamilleri, Sırbistan'a yapacakları turizm amaçlı seyahatleri veya transit geçişlerinde, toplam ikamet süresi ilk giriş tarihinden itibaren altı ay içerisinde 90 günü geçmemek kaydıyla vizeden muaftır.

**Türkiye ve Sırbistan arasında mevcut Sosyal Güvenlik Anlaşması uyarınca, Sırbistan’ı ziyaret edecek T.C. vatandaşlarının, ziyaretleri öncesinde bağlı bulundukları SGK Müdürlüklerinden TR/SRB rumuzlu formüleri temin etmeleri durumunda ortaya çıkabilecek acil sağlık sorunları için Sırbistan Devlet Hastanelerinde ücretsiz hizmet almaları mümkün olabilmektedir.

Sırbistan Vizesi için Gerekli Evraklar

Pasaport: Pasaport ya da seyahat belgesinin, Sırbistan’dan ayrılış tarihinden sonra en az üç boyunca geçerli olması gerekir. Turistik vize başvurusu için en önemli belgelerden biri pasaporttur. Pasaportun boş sayfalarının olması gerektiğini unutmayınız.

Vize Başvuru Formu:  Eksiksiz ve okunaklı bir şekilde doldurulmuş ve başvuru sahibi tarafından imzalanmış vize başvuru formu. Başvuru formunu yanlış doldurduğunuz taktirde vize reddiyle karşılaşacağınızı unutmayınız. Vize başvuru formu uzmanlarımız tarafından doldurulmaktadır. Destek almak için Happy Turizm Vize - Danışmanlık Ankara ofisimize gelebilir veya mail göndererek bize  bilgi@happyturizm.com ulaşabilirsiniz.

Fotoğraf: Fotoğrafların yakın zaman önce çekilmesi, standart 3.5 x 4.5 cm pasaport boyutunda ve renkli olması gerekir. Başvuru dosyasına eklemek için en az 2 adet fotoğraf hazırlanmalıdır.

Ulaşım bilgileri: Gidiş veya gidiş-dönüş bileti ya da arabayla gidecekseniz ehliyet ve sigortanın bir nüshası

Yeterli Sermaye: Sırbistan’da kalmak için yeteri kadar paranız olduğunu gösteren bir kanıt. Banka hesap dökümü gibi.

Seyahat Sağlık Sigortası: Başvuran kişinin Sırbistan’da kalacağı sürenin tamamını kapsayan bir sağlık sigortası olması gerekir. Başvuru dosyasına bu sigortanın poliçesi eklenmelidir. Seyahat sağlık sigortası için Happy Turizm Vize - Danışmanlık uzmanlarımıza ulaşmanız halinde size yardımcı olacaklardır. 0(312) 419 56 41 numaralı hattımızdan bize ulaşabilirsiniz.

Konaklama Bilgileri: Sırbistan' da nerede kalacağınıza dair belge. (otrel rezervasyon bilgileriniz gibi)

Mali Olanaklar: Banka veya kredi kartı ekstresi. Maddi durumu gösteren belgeler( hesap dökümleri, gelir beyanı, tapu, ruhsat vb.)

Vize Ücreti: Vize ücreti ödendiğine dair dekont

Davetiye: Özel bir ziyaret için: Sırbistan Cumhuriyeti’nin ilgili otoritesi tarafından onaylanmış bir davet mektubu. Ticari bir ziyaret için: Sırbistan’daki bir şirket tarafından yazılmış bir davet mektubu. Turistik bir ziyaret için: Seyahatin seyahat acentesi tarafından çıkarılmış ödeme ispatı (kupon veya başka bir ödeme makbuzu türü)

Çalışanlar için ek olarak; işe giriş bildirgesi, son 4 aylık maaş bordrosu, 4A hizmet dökümü, çalıştığı şirketin vergi levhası, imza sirküleri gibi belgeler vb.
Çalışan kişi memur ise; ek olarak; memuriyet belgesi
İşverenler için ek olarak; vergi levhası, imza sirküleri, faaliyet belgesi, ticari sicil gazetesi, 4B hizmet dökümü vb. belgeler

Emekliler için ek olarak; emeklilik cüzdanı
Öğrenciler için ek olarak; öğrenci belgesi

Sırbistan vizesine nereden başvurulur

Sırbistan vizesine ikamet ettiğiniz ülkenin elçiliği ya da konsolosluğundan başvurabilirsiniz. Elçilik veya konsolosluktan ilk önce bir mülakat randevusunun alınması gerekebilir.

Sırbistan vize işlem süresi

Normal bir vize başvurusunun çıkması 21 gün sürer. Bazı gerekli ya da beklenmedik durumlarda bu süre 30 güne kadar çıkabilir.

Sırbistan Vize işlemleri ile ilgili bilgi almak için Happy Turizm Vize - Danışmanlık vize yetkililerimizden bilgi talep edebilirsiniz. Dilerseniz 0(312) 419 56 41 numaralı telefon hattımızdan bize ulaşabilir veya bilgi talebi için bilgi@happyturizm.com e-mail gönderebilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek