Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Şili Vizesi

Şili Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Şili Turistik Vizesi için Gerekli Evraklar Nelerdir?

Türkiye Cumhuriyeti  ve  Şili arasında yapılan anlaşma gereği Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus, Hususi ve Hizmet Pasaport Hamilleri  Şili ülkesine yapacakları seyahatler için 90 gün vizeden Muaftırlar. 

Şili’ye Gitmek İçin Gerekli Evraklar

Şili’ye seyahat etmek için vize başvurusu yapmak gerekmese de sınır kapısında ibraz edilmesi gerekebileceğinden hazır bulundurulması gereken bazı evraklar mevcuttur. Bu evraklar şu şekildedir:

• Pasaport (Seyahat bitiş tarihinden itibaren 6 ay daha geçerliliği olan)

• Dönüş bileti

• Otel vb. konaklama yeri rezervasyonları

• Seyahat masraflarını karşılamaya yetecek kadar mali kaynak

• Seyahat sağlık sigortası  **Seyahate çıkmadan önce hazır bulundurulması gereken evraklarla ilgili detaylı bilginin diplomatik temsilciliklerinden öğrenilmesi önemlidir.

 

Şili turist vizesi için gerekli evraklar 2024

  • Pasaport: Geçerli bir pasaport sunmanız gerekmektedir. Pasaportunuzun en az 6 ay süreyle geçerli olması önemlidir. Pasaportunuz son on yıl içerisinde alınmış olmalı, üzerindeki fotoğrafınız kimliğinizin tanınmasına olanak sağlamalıdır. Pasaportunuz yırtık veya bilgileri okunamayacak şekilde yıpranmış olmamalıdır. Başvurduğunuz vize süresinden sonra geçerliliği en az 6 ay daha devam ediyor olmalıdır. Başvurunuzun kabul edilmesi halinde vizenizin pasaportunuza işlenebilmesi için en az iki sayfasının boş olması gerekir. Pasaportunuzu aldıktan sonra çeşitli nedenlerden dolayı soyadı değişikliği yapmışsanız eğer, yeni halinize uygun olacak şekilde pasaportunuzu yenilemeyi unutmamalısınız.
  • Vize Başvuru Formu: Şili Konsolosluğu veya Büyükelçiliği tarafından sağlanan vize başvuru formunu doldurmalısınız. Başvuru formunda kimlik bilgilerinizi, seyahatinizin gidiş ve dönüş tarihlerini, sosyal statünüz ile ilgili (çalışan, emekli, öğrenci ve işveren gibi) doğru ve güncel bilgileri beyan etmelisiniz. Vize başvuru formunda beyan ettiğiniz bilgilerin diğer evraklardaki bilgilerle çelişkili olmamasına dikkat etmelisiniz. Çelişkili ifadeler başvurunuzun reddedilmesine neden olabilir.Şili vize başvuru formunun doldurulması aşamasında Happy Turizm Vize - Danışmanlık yetkililerimiz gerekli desteği sağlamaktadırlar.
  • Biometrik Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş, arka fonu beyaz, biyometrik standartlara uygun bir fotoğraf sunmalısınız.Vize başvuru dosyasına koyacağınız fotoğrafınız kimliğinizi tanıtacak şekilde güncel halinizi yansıtmalı ve yüzünüzün ifadesi net olmalıdır. Fotoğrafınızın arka fonu beyaz ve biometrik ölçülere uygun(35x45 ebadında) olması gerekir. Vize standartlarına uygun 2 adet fotoğrafınızı vize başvuru dosyasına koymalısınız.
  • Uçuş Rezervasyonu ve Konaklama Bilgileri: Seyahatinizde kullanacağınız ulaşım vasıtaları için ön rezervasyon yaptırarak, belgelerinizi başvuru dosyasına koymanız gerekmektedir. Rezervasyon belgelerinde yolculuğunuzun gidiş ve dönüş tarihlerinin açık olarak belirtilmiş olmasına dikkat ediniz.kalacağınız yerler için önceden rezervasyon yaptırmalısınız. Düzenlenen rezervasyon belgelerinde kimlik bilgileriniz ve kalacağınız süreler yazılı olmalıdır. Ailecek seyahat edecekseniz her bir aile ferdi adına kayıt yapılması gerekir. Otel ve uçak rezervasyon belgeleri şahsa özel hazırlanmalı, kişinin ismi ve soyismi belgelerde yer almalıdır. Talep etmeniz halinde Happy Turizm Vize - Danışmanlık olarak seyahatinizde kullanacağınız ulaşım vasıtaları ile konaklama yapacağınız otel rezervasyonlarınızı yapmaktayız.
  • Finansal Durumunuzu Gösteren Belgeler: Banka hesap dökümleri, maaş bordroları veya sponsorluk mektupları gibi finansal durumunuzu kanıtlayan belgeler sunmalısınız.
  • Sağlık Sigortası: Seyahat sağlık sigortası poliçesi sunmanız gerekmektedir.
  • Vize Ücreti

Şili Turist Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Şili turistik vize başvurusunun işlenme süresi genellikle başvuru yoğunluğuna ve başvurunun yapıldığı yere göre değişebilir. Ancak genel olarak, Şili turistik vize başvurusunun sonuçlanması 1 ila 4 hafta arasında sürebilir. Bazı durumlarda, başvurunun incelenmesi veya ek belgelerin istenmesi gibi nedenlerle bu süre uzayabilir.

Vize başvurunuzu zamanında ve eksiksiz bir şekilde yaparak, başvurunun işlenme süresini olabildiğince kısaltabilirsiniz. Vize başvurusu yapmadan önce Happy Turizm Vize - Danışmanlık yetkililerimizden destek alarak başvurunuzu sorunsuz gerçekleştirebilirsiniz.

Şili turistik vize başvurusu için hazırlamış olduğunuz, şahsi kimlik bilgilerinizi tanımlayan evraklarınız ile mesleki (çalışan, emekli, firma sahibi) veya sosyal statünüzü (ev hanımı, 18 yaş altı, öğrenci) gösteren evraklarınızı, size en yakın ofis merkezlerimize kargo ile gönderebilirsiniz. Göndermiş olduğunuz vize başvuru evraklarınız, Happy Turizm Vize - Danışmanlık çalışma ofisimize geldikten sonra kontrolleri yapılarak, eksik ve ya hatalı evraklar olması halinde, bunların düzeltilebilmesi için sizlere bilgi verilecektir. Happy Turizm Vize - Danışmanlık  ofisine Türkiye’nin her bölgesinden vize başvuru evraklarınızı bilgi@happyturizm.com adresimize gönderebilirsiniz. Detaylı bilgi almak için Ankara merkez ofisimizden bize ulaşabilirsiniz. 0(312) 419 56 41

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek