Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Slovenya Vizesi

Slovenya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Slovenya Aile Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Slovenya’ya ailenizin ya da bir arkadaşınızın yanına gitmek için seyahat etmeyi düşünüyorsanız aile ziyaret vizesi almalısınız. Slovenya aile ziyaret vizesi için hangi evrakları hazırlamanız gerektiğine sayfamızın devamında detaylıca yer verilmiştir. Öncelikle Slovenya seyahati için Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahiplerinin vize işlemlerine tabi olduğunu hatırlatalım. Diplomatik (Siyah), Hizmet (Gri) ve Hususi (Yeşil) pasaport sahipleri kısa süreli Slovenya seyahatleri için vizeden muaf tutulmuşlardır.

Slovenya aile arkadaş ziyaret vizesi için hazırlanması gereken evraklar başvuru sahibinin kişisel evrakları ve mesleğine göre değişen farklı evraklardan oluşur. Slovenya Konsolosluğu referans alınarak hazırlanmış Slovenya aile ziyaret vizesi için gerekli evraklar 2024 ve Slovenya vize ücreti 2024 hakkında içeriğimizi okuyarak detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Sayfamızı inceledikten sonra aklınıza takılan her türlü soruyu çağrı merkezlerimizi arayarak sorabilir, bilgi@happyturizm.com adresinden bizlere yazabilirsiniz. Aşağıda detaylı olarak yer verilen 2024 evrak listelerini lütfen konsolosluğun ilgili birimlerinden teyit ediniz.

Standart Evraklar: Pasaport, güncel çekilmiş biometrik fotoğraf, seyahat sağlık sigortası, Slovenya vize başvuru formu, otel ve uçak rezervasyonları, varsa pasaporta vize işlenmiş sayfaların fotokopisi, Slovenya seyahatinin rahatça karşılanabildiğini gösteren belgeler.
Mesleki Duruma Göre Değişen Evraklar: Çiftçi, çalışan, kamu çalışanı, avukat, doktor, işveren, serbest meslek çalışanı gibi farklı meslek gruplarına göre değişen evrak listesi.
Ek Hizmetlerimiz: Slovenya vize işlemleriniz için hazırlanması zorunlu olan ulaşım, konaklama rezervasyonları ve seyahat sağlık sigortasını Happy Turizm ofis yetkililerimiz talep etmeniz halinde sizin adınıza yapmaktadır.


Slovenya Aile Ziyareti Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Lütfen Slovenya seyahatiniz için Slovenya Konsolosluğuna sunulan belgelerin güncel tarihli olmasına dikkat edin.

Standart Evraklar

  • Pasaport: Seyahatiniz için kullanacağınız pasaportun 10 yıldan eski olmaması gerekir. Lütfen daha eski tarihli olan pasaportunuzu Slovenya vize işlemlerinizi başlatmadan önce yenileyiniz. Pasaporta vize işlenebilmesi için en az 2 boş sayfa olmalı ve seyahat dönüş tarihinizden sonra 3 ay daha geçerli olmalıdır. Pasaportun yanında varsa daha önce seyahat ettiğiniz ülkelerin vizelerini gösteren sayfalarının fotokopisini çekerek başvuru dosyanıza eklemelisiniz.
  • Slovenya Vize Başvuru Formu: Slovenya seyahatiniz için Schengen vize başvuru formu doldurmalısınız. Schengen vize başvuru formunu doğru bilgilerle doldurmalısınız. Formun 17. Bölümünde iletişim adresleriniz, telefon numaralarınız için ayrılmış bölüm vardır. Bu bölümü doldururken özellikle hata yapmamaya çalışın. Çünkü Slovenya Konsolosluğu gerekli görürse başvuru sahiplerinden ek belgeler talep edebilir. Böyle bir durum söz konusu olursa verdiğiniz iletişim adreslerinden size  (mail adresi ya da telefon numaraları) ulaşacaktır. Slovenya Konsolosluğu tarafından size ulaşılması durumunda lütfen ofis yetkililerimize haber veriniz.Slovenya vize başvuru formunun 24. Bölümünde talep edilen giriş sayısı sorulmaktadır. Eğer Slovenya Schengen vizenizle diğer Schengen ülkelerine de seyahat etmeyi planlıyorsanız çok girişli kutucuğunu işaretlemelisiniz. Eğer çok girişli bir Slovenya vizesi almışsanız seyahat edeceğiniz diğer ülkeleri kapsayan detaylı bir dilekçe hazırlamanız gerekir. Hangi ülkelere ne zaman geçiş yapacağınız, ne kadar konaklayacağınız gibi seyahat planlamalarınızı dilekçenizde belirtmelisiniz. Dilekçenize ara geçiş ulaşım ve konaklama dokümanlarınızı da eklemeyi unutmayınız. Form doldurma işlemini tamamladıktan sonra gerekli olan yerlere imza atılmalıdır.( formun 37. Bölümü ve en sondaki imza kutucuğu). Eğer kişi 18 yaşından küçük ise imzasını anne ve babası ya da yasal temsilcisi mutlaka atmalıdır. Form imzalı bir şekilde teslim edilmelidir. Kişi 18 yaşından küçük olsa bile ayrıca Slovenya Schenegen vize talep formu doldurulması gerektiği unutulmamalıdır.
  • Konaklama ve Ulaşım Rezervasyonları: Seyahatinizin tamamını kapsayacak, boşta  gün kalmayacak şekilde konaklama rezervasyonları yapılmalıdır. Almış olduğunuz gidiş ve dönüş ulaşım belgelerinizin tarihleri ile konaklama rezervasyonlarınızın tarihi birbiriyle uyum içerisinde olmalıdır. Ek hizmetlerimiz kapsamında konaklama ve ulaşım rezervasyonlarınızı talebiniz ile birlikte sizin adınıza yapmaktayız. Konaklama ve ulaşım rezervasyonları hakkında detaylı bilgi almak için lütfen çağrı merkezlerimizi arayınız. Ara geçiş yapmak istediğiniz ülkelerine ait konaklama ve ulaşım bilgilerini içeren belgeleri başvuru dosyanıza eklemeyi unutmayınız. Eğer seyahatinizi özel bir araç ile yapacaksanız (otomobil, motor, karavan vb.)araca ait belgeleri de Slovenya Konsolosluğuna sunmalısınız. (aracın ruhsat belgeleri, yeşil sigorta, uluslararası ehliyet vb.)
  • Seyahat Sağlık Sigortası: Seyahat sürenizi kapsayacak bir şekilde Schengen ülkeleri için geçerli olan en az 30.000 Euro teminatlı zorunlu seyahat sağlık sigortası yapılmalıdır. Sigorta, seyahatiniz boyunca her türlü acil durumları kapsamalıdır.
  • Biyometrik Fotoğraf: Slovenya vize başvurunuz için son 3 ay içinde çekilmiş 1 tane biometrik fotoğrafa ihtiyacınız vardır.Schengen vize başvuru formunun sağ en üst köşesine fotoğrafınızı yapıştırmalısınız.
  • Başvuru Sahibinin Finansal Durumunu Gösteren Evraklar: Slovenya vize başvuru sahibinin finansal durumunu gösteren kanıtlayıcı evraklar sunması gerekir. Bu evraklar son 3 aylık maaş bordrosu ve son 3 aylık banka hesap dökümleridir.  Başvuru dosyanıza ek gelir sağlanan durumları gösteren belgeleriniz de ekleyebilirsiniz.
  • Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kağıt Örneği: Aile bilgilerinizin yer aldığı Vukuatlı Nüfus Kağıt Örneğini barkodlu bir şekilde e-devletten temin edebilirsiniz.
  • Muvafakatname: Başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise yalnız ya da anne ve babasından biri ile seyahat etmesi durumunda noterden onaylı belge alınmalıdır. Muvafakatname anne ve baba tarafında imzalanmalı ve güncel tarihli olmalıdır.
  • Davetiye veya Garanti Mektubu: Slovenya’dan yakınınız tarafından size gönderilmiş onaylı davetiyeniz olmalıdır. Davet eden kişinin başvuru sahibine sponsor olduğuna dair ve kalınacak yer ile ilgili bilgi içeren evrak sunulmalıdır. 

Mesleki Evraklar
İşverenler

  •  4B Hizmet Dökümü: e devletten, SGK dan barkodlu olarak temin edilebilir.
  •  Vize Talep Dilekçesi: Şirketin antetli kağıdına İngilizce yazılmalı, imzalı ve kaşeli olmalı.
  •  Şirket Evrakları: Vergi levhası, ticaret odası kaydı, ticaret sicil gazetesi, imza sirküleri
  •  Varsa Ek Gelir Belgeleri: Tapu ruhsatları, ek gelir sağlanan durumları gösteren belgeler vb. (kira gelirleri gibi)

Çalışanlar

  • Maaş bordrosu: Son 3 ay içinde alınmalı.
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi: (barkodlu) işverenden alınmalı.
  • 4A hizmet dökümü:  (barkodlu), SGK Müdürlüklerinden alınmalı.
  • Şirket İzin Yazısı: Çalışanın o tarihlerde izinli olduğunu gösteren, şirketin antetli kağıdına yazılan  imzalı ve kaşeli belge.

Öğrenciler: Öğrenci belgeleriniz Slovenya Konsolosluğuna sunmalıdır. (e-devletten alınabilir)

Emekliler: Emekli maaşı aldığına dair belge sunulmalıdır.

Çiftçiler: Bağlı oldukları ziraat odasından çiftçilik belgesi temin etmelidir.

Yabancı Uyruklu Vatandaşlar: Türkiye’de ikamet ettiklerine dair oturum kartını ibraz etmelidir.

Slovenya Aile Ziyaret Vizesi Nasıl Alınır?

Slovenya vizesi almadan önce lütfen sayfamızda ve sitemizde yer alan Slovenya vizesi içeriklerimizi okuyun. Slovenya aile ziyaret vizesi alınırken nelere dikkat etmeli, özellikle uyulması gereken bir prosedür var mı, Slovenya vize başvuru formu nasıl doldurulmalı gibi aklınıza takılan soruların cevaplarına birlikte bakalım.

Slovenya Vize Başvuru Formunu doldururken;  Slovenya bir Schengen ülkesidir. Dolayısıyla Schengen vize başvuru formu doldurulmalıdır. Evraklar başlığı altında örnek formlarımız mevcuttur, form doldurmadan önce lütfen örneklerini inceleyiniz. Vize başvuru formuna yazılan bilgilerin doğru ve güncel olmasına özen göstermelisiniz. Hangi bölümler özellikle boş bırakılmamalı, formun hangi sayfasına imzalar atılmalı sayfamızın devamında Slovenya vize başvuru formu başlığının altında detaylı bir şekilde yer almaktadır. Slovenya Schengen vize başvuru formunu doldururken çağrı merkezimizi arayıp yetkililerimizden yardım almaktan çekinmeyin. Kaliteli ve konforlu bir hizmet sunmak adına sizler için çalışmaktayız. Sorularınızı bilgi@happyturizm.com adresinden bizlere yazabilirsiniz.

Slovenya Aile Ziyaret Vizesi için hazırladığınız kişisel evraklarınızı bizlere ulaştırın; Öncelikle Slovenya aile ziyaret vizesi için hangi evrakları hazırlamanız gerektiği konusunda bilgi sahibi olmalısınız. Evraklar konusunda ofisimizin siz başvuru sahiplerine sunduğu kolaylıklardan yararlanabilirsiniz. Çağrı merkezimizi arayıp seyahat amacınız ve mesleki statünüz hakkında bilgi vermeniz durumunda sizlere  Slovenya aile ziyaret vizesi için gerekli evraklar 2024 ile ilgili evrak listesini  mail olarak atmaktayız. Bundan sonra yapmanız gereken tek şey kişisel evraklarınızı (pasaport, biometrik fotoğraf vb.) kargo ile ofisimize göndermek. Kişisel evraklarınız elimize ulaşır ulaşmaz kontrollerini yapıp geriye kalan evraklarınızı da tamamladıktan sonra Slovenya vize başvurunuzu gerçekleştirmekteyiz.

Slovenya Büyükelçiliği Vize Randevusu nasıl alınır; Daha önceden herhangi bir Schengen ülkesi için verdiğiniz Vize Bilgi Sistemine kayıtlı parmak iziniz var ise bilgilerinizin güncel olup olmadığını teyit etmek için çağrı merkezimizi arayın. Bilgileriniz güncel değil ise tekrar parmak izi vermeniz gerekecektir. Ofis yetkililerimiz parmak izi prosedürleriniz için sizin adınıza Slovenya Konsolosluğundan randevu almaktadır. Sadece uygun olduğunuz tarihleri söylemeniz yeterlidir. Slovenya Konsolosluğunun verdiği randevu tarih ve saatinde orada hazır bulunmanızı tavsiye ederiz. Daha önce hiçbir Schengen ülkesi için parmak izi vermemiş başvuru sahipleri için de bu prosedürler geçerlidir. Uygun olduğunuz tarihi söylediğiniz takdirde sizler adına Slovenya Konsolosluğundan randevu talep etmekteyiz.

Slovenya aile ziyaret vize başvurularının tamamlanması; Slovenya vizesi başvurularında bölge sınırlaması yoktur. Türkiye’nin her yerinden Slovenya vize başvuru işlemlerinizi Ankara ofisimiz aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Ofisimize ulaştırılan kişisel evraklar kontrol edildikten ve gerekli tamamlamalar yapıldıktan sonra başvuru süreci başlamaktadır. Slovenya vize başvurunuzun adım adım takibini yapmakta ve sizleri haberdar etmekteyiz.

Çıkan pasaportunuzu bulunduğunuz yere gönderiyoruz; Slovenya vize sonuçlanma sürecinde tek yetkili mercii Slovenya Konsolosluğudur. Vizeniz Slovenya Konsolosluğu tarafından olumlu sonuçlanırsa vize işlenmiş olan pasaportunuzu bulunduğunuz yere kargo ile göndermekteyiz.

Slovenya Aile Ziyaret Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Slovenya Vize başvuru sonuçları eksiksiz evrakla ile başvuru yapıldığı takdirde seyahat tarihinden 2 gün önce sonuçlanmaktadır. Yabancı uyruklu vatandaşların Slovenya vize sonuçlanma süresi daha uzun olabilir. Vize başvuru sonuçlandırma yetkisi sadece Slovenya Konsolosluğuna aittir. Seyahatiniz için süre kaybı yaşamamanız adına Slovenya vize başvurunuzu 1 ay önceden yapmanızı tavsiye ederiz. Slovenya Konsolosluğu gerekli görmesi durumunda başvuru sahibini mükalat için çağırabilir. Böyle bir durumda mülakat saatinde Slovenya Konsolosluğunda hazır bulunmalısınız. Vize işlem sonucunuz olumlu olursa vize işlenmiş olan pasaportunuzu ofisimizden teslim alabilir ya da istediğiniz yere kargo ile gönderebiliriz. Süreç boyunca aklınıza takılan her soruyu çekinmeden yetkililerimize danışabilirsiniz. Happy Turizm olarak seyahatiniz için şimdiden iyi yolculuklar dileriz.

UYARILAR!

İstanbul’dan Slovenya aile ziyaret  vizesi almak için başvuruda bulunacak olan kişiler  vize başvurularını anlaşmalı konsolosluk olan Macaristan Konsolosluğu vasıtasıyla yapabilirler. Başvuru sonrasında çıkan vize Macaristan vizesidir ancak bu vize ile Slovenya’ya seyahat edilebilir.

Ankara Elçiliğine bağlı şehirlerden ikamet eden kişilerden oda sicil kaydı istenmektedir. Ek olarak son 6 aylık banka dökümleri de Slovenya Büyükelçiliği tarafından talep edilebilir.

Seyahatinize 15 günden daha az bir süre kalmış ise başvurunuz Slovenya Konsolosluğu tarafından kabul edilmeyebilir. Lütfen başvurularınızı en az 30 gün önceden yapmaya dikkat edin.

Türkiye ve Slovenya resmi tatil günleri öncesinde Slovenya Konsolosluğunun iş yoğunlukları olabilmektedir. Süre kaybı yaşamamak adına lütfen başvurunuzu bu çerçevede gerçekleştirin.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek