Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Tayland Vizesi

Tayland Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Tayland Turistik Vize için Gerekli Evraklar Nelerdir?

Tayland turist vizesi, Tayland’da turistik aktivitelere katılmak veya gezi faaliyeti gerçekleştirmek isteyenlerin alması gereken vize türüdür. Tek girişli Tayland turist vizesinin 3 ay geçerliliği, çok girişli turist vizesinin 6 ay geçerliliği bulunmaktadır.

Tayland’a her sene dünyanın her yerinden pek çok insan; Taylandlı insanların yaşam biçimini tecrübe etmek, popüler sahilleri, yaban hayatı, tapınakları ziyaret etmek ve Tayland mutfağını denemek için gelmektedir. Tayland turist sayısı 2019 yılında 40 milyon kişiye ulaşmıştır ve o sene dünyada 5. olarak sıralamalara girmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Tayland’a 30 güne kadar yapacakları seyahatlerinde vize almasına gerek yoktur. 30 günden fazla Tayland’da kalmak isteyen Türk vatandaşlarının Tayland turist vizesi başvurusu yapması gerekmektedir.

Tayland'a Turist Olarak Gitmek için Vize Gerekli midir?

Tayland’a turist olarak gitmek isteyen umuma mahsus (bordo) pasaport sahipleri 30 güne kadar vize uygulamasından muaftır. Diplomatik (siyah), hizmet (gri) ve hususi (yeşil) pasaport hamillerinin ise 90 güne kadar olan ziyaretlerinde vize almasına gerek yoktur.

Tayland Turistik Vize Başvurusu

Tayland turistik vize başvurusu Ankara’da bulunan Tayland Büyükelçiliğine şahsen veya akredite acenteler aracılığıyla yapılabilmektedir. Büyükelçilikten vize başvurusu yapmadan önce online olarak bir vize randevusu alınmalı ve Tayland turistik vizesi için gerekli belgeler hazırlanmalıdır. Belirlenen randevu gününde Tayland Büyükelçiliğine belgeler teslim edildikten ve vize harcı ödendikten sonra vize başvuru işlemi tamamlanmaktadır.

Tayland Turist Vizesi için Gerekli Evraklar

Tayland turist vizesi için gerekli evraklar aşağıda listelenmiştir.

Tayland turist vizesi başvuru formu: Tamamiyle doğru bilgilerle eksiksiz olarak doldurulmuş olan formun imzalı olarak dosyaya eklenmesi gerekmektedir. Happy Turizm Vize - Danışmanlık yetkililerimizden destek alma için bizi arayınız. 0(312) 419 56 41
Pasaport: En az 6 ay daha geçerliliğe sahip pasaporta sahip olmak gerekmektedir ve başvuru günü pasaportun aslı ve fotokopisi birlikte sunulmalıdır.
Fotoğraf: Son 6 ay içerisinde çekilmiş, 4 cm genişliğinde ve 6 cm yüksekliğinde 2 adet fotoğraf gerekmektedir.
Uçak biletleri: Tayland’a gidiş ve dönüş tarihlerinin açıkça göründüğü uçak bilet kopyaları bulundurulmalıdır.
Konaklama belgeleri: Tayland ziyareti süresince kişinin kalacak yeri olduğunu kanıtlaması ve buna dair rezervasyon veya adres bilgilerini paylaşması gerekmektedir.
Banka hesap dökümü: Tek girişli vizeler için 800 USD, çok girişli vizeler için 5700 USD mali kaynağa sahip olduğunu kanıtlayan son 6 aylık banka hesap dökümü sunulmalıdır.
Oturma izni belgesi: Tayland vizesine Türkiye’den başvuru yapacak kişi eğer yabancı uyruklu ise, şahsın Türkiye’de yasal oturma iznini sunması gerekmektedir.
Tayland turist vizesi için gerekli belgeler kişinin iş durumuna, yaşına ve başvurulan vize türüne göre değişiklik gösterebilmektedir. Tayland Büyükelçiliğine sunulacak tüm belgelerin her sayfasının başvuru adayı tarafından imzalanması gerekmektedir.

Turistik Tayland Vize Başvuru Formu

Turistik Tayland vize başvuru formuna Tayland Konsolosluğunun internet adresi üzerinden ulaşılabilmektedir. Tayland turist vizesi başvuru formunun çıktısı alınıp elle doldurulmalı ve ıslak imzalı olmalıdır.

Tayland vize başvuru formunda kişinin şahsi bilgileri, seyahat amacı, seyahat planı, Tayland’da kalınacak yerin adresi, iletişim bilgileri ve vize türü ile ilgili bilgiler istenmektedir. Vize başvuru formuna Tayland standartları gereğince bir fotoğraf eklenmeli ve imza atılmalıdır. Happy Turizm Vize - Danışmanlık yetkililerimizden destek alma için bizi arayınız. 0(312) 419 56 41

Tayland Turist Vizesi için Otel Rezervasyonu

Tayland turist vizesi için otel rezervasyonu, otel dışında belirtilen bir adres olmadığı sürece zorunludur. Konaklama yapacak adresi olmayan kişilerin bir otelden rezervasyon yapması ve rezervasyon bilgilerini vize başvuru dosyasında sunması gerekmektedir, aksi halde vize reddi mümkündür.

Otel rezervasyon bilgileri, Tayland’a giriş yapıldığında pasaport kontrolündeki memurlar tarafından da kontrol edilebilmektedir.

Tayland Turist Vizesi için Sağlık Sigortası

Tayland turist vizesi için sağlık sigortası zorunlu değildir ancak Tayland seyahati boyunca karşılaşılabilecek herhangi bir sağlık durumuna veya öngörülemeyen durumlara karşı tavsiye edilmektedir. Seyahat sağlık sigortası için Happy Turizm Vize - Danışmanlık uzmanlarımıza ulaşmanız halinde size yardımcı olacaklardır. 0(312) 419 56 41 numaralı hattımızdan bize ulaşabilirsiniz.

Tayland Turist Vizesi için Başvuru

Tayland turist vizesi için Ankara’daki Tayland Büyükelçiliğinin vize bölümüne başvuru yapılması gerekmektedir. Tayland turist vizesi alabilmek için öncelikle vize randevusu alınmalıdır, randevusuz başvurular kabul edilmemektedir.

 

Tayland Turist Vizesi Kaç Günde Çıkar

Tayland turist vizesi ortalama 2-3 iş günü içerisinde çıkmaktadır.

Tayland Turistik Vize Kaç Günlük Verilir

Tayland turistik vizesi giriş türüne göre farklı sürelerde verilmektedir.

Tek girişli Tayland turist vizesi 3 aya kadar geçerlidir ancak kişi Tayland’da 60 güne kadar kalabilmektedir. Tek girişli vize ile Tayland'a giren kişilerin, Tayland’dan ayrılmaları durumunda tekrar vize almaları gerekmektedir.

Çok girişli Tayland turist vizesi 6 aya kadar geçerlidir ve 6 ay boyunca birden fazla kez Tayland’a giriş yapma imkanı sağlamaktadır ancak geçerlilik zamanı içerisinde her girişte en fazla 60 gün kalma hakkı sağlanmaktadır.

Tayland Turist Vizesi Uzatılabilir mi?

Tayland turist vizesi uzatılabilmektedir.

Eğer kişi turist vizesi ile Tayland’da ise, vizesi bitmeden Bangkok’taki Tayland Göçmenlik Bürosuna başvurarak vize uzatma işlemi yapabilmektedir. Tayland vize uzatma işlemi 30 güne kadar yapılmaktadır ancak son kararı bürodaki yetkililer vermektedir.

Pasaport ve kopyası, Tayland vize uzatma formu, Tayland vize uzatma ücreti (1.900 Tayland bahtı) dekontu ve pasaport standardında fotoğraf getiren kişiler Tayland vize uzatma işlemi yapabilmektedir.

Sık Sorulan Sorular
Tayland turist vizesi işlemleri ve turistik Tayland seyahati hakkında en sık sorulan sorulara cevaplarıyla birlikte aşağıda yer verilmiştir.

Tayland Turist Vizesi Online Olarak Alınabilir mi?

Tayland turist vizesi online olarak sadece belirli ülke vatandaşları tarafından alınabilmektedir.

Turistik veya diğer vizeler için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına Tayland e-vize uygulaması hakkı tanınmamaktadır.

Tayland Kapıda Turist Vizesi Veriyor mu?

Evet, Tayland kapıda turist vizesi vermektedir ancak T.C. vatandaşları bu uygulamadan yararlanamamaktadır. Türk vatandaşlarının standart vize başvuru işlemleri için Tayland Büyükelçiliğine başvurması gerekmektedir. Tayland’ın kapıda turist vizesi verdiği ülkeler arasında; Bulgaristan, Rusya, Malta, Meksika gibi ülkeler bulunmaktadır.

Turist Vizesi ile Tayland'da Çalışılabilir mi?

Turist vizesi ile Tayland’da çalışılamamaktadır.

Tayland’da çalışmak isteyen kişilerin öncelikle Tayland’daki bir şirket veya kuruma iş başvurusu yapması ve kabul edilmesi gerekmektedir. Tayland iş başvurusu kabul edilen kişiler Tayland çalışma vizesine başvuru yapabilmektedir.

Tayland’da maaşlı çalışmak isteyenlerin Tayland çalışma vizesi yanı sıra Tayland çalışma iznini işveren aracılığıyla alması gerekmektedir.

Turistik Vize ile Tayland'da Ticari Faaliyetlerde Bulunulabilir mi?

Turistik vize ile Tayland’da ticari faaliyetlerde bulunulamamaktadır.

Tayland’da ticari etkinliğe katılmak isteyenlerin Tayland iş vizesi alması gerekmektedir. Tayland’da toplantılara veya görüşmelere katılacak ve herhangi bir Tayland şirketinden ödeme almayacak kişiler Tayland iş vizesi başvurusu yapmalıdır. Tayland iş vizesi alan kişiler 90 güne kadar iş görüşmelerine veya toplantılara katılabilmektedir.

Tayland Vize işlemleri ile ilgili bilgi almak için Happy Turizm Vize - Danışmanlık vize yetkililerimizden bilgi talep edebilirsiniz. Dilerseniz 0(312) 419 56 41 numaralı telefon hattımızdan bize ulaşabilir veya bilgi talebi için bilgi@happyturizm.com e-mail gönderebilirsiniz.

 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek