Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Gana Vizesi

Gana Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Gana Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Gana Ticari Vize İçin En Çok Sorulan Sorular

Gana vizeleri ve sınırları şuan açık mı?

Gana’ya Pandemi dönemi seyahat etmek isteyen yolcular için sınırlar ve vizeler açılmıştır.

Gana ticari ziyaretler açıldı mı?

Gana ticari amaçlı seyahat etmek isteyen yolculara açıktır. Firma davet mektubu ile vize başvurusu yapılabilir.

Gana ticari seyahatler için aşı zorunluluğu var mıdır?

Gana seyahat etmek için Covid aşılarında zorunluluk getirilmiştir. Pandemiden önceki dönem olduğu gibi yine de Sarı Humma Aşı kartı istemektedir.

Gana gitmeden kaç gün önce PCR testi yaptırılması gerekiyor?

Gana’ya seyahat edecek yolcuların vize işlemleri tamamlandıktan sonra gitmeden 72 saat öncesinde negatif PCR testi uçaklarda göstermeleri gerekmektedir.

Gana ticari vizesi kaç günde alınıyor?

Gana ticari vizeler ortalama 5 iş gününde sonuçlanmaktadır. Sonuçlanma süreleri net olarak belirlenir ancak konsolosluğun inisiyatifinde olup değişiklik gösterebilmektedir.

Gana ticari vizeler için şahsen gelmek zorunlu mu?

Gana vize başvuruları için kişilerin şahsen gelmeleri zorunlu değildir. Konsolosluk gerekli görmediği sürece çağırmamaktadır.

Gana ticari vize için Covid kapsamlı seyahat sağlık sigortası zorunlu mudur?

Gana’ya seyahat edecek yolculardan pandemi öncesinde de olduğu gibi seyahat sağlık sigortası zorunludur. Sigorta Covid kapsamlı olması zorunlu değildir ancak tercihen yaptırılmasında fayda vardır.

Gana ticari amaçlı seyahat eden yolculara karantina uygulanıyor mu?

Gana’ya seyahat eden yolculardan varışta hızlı PCR testi yapıldığı için herhangi bir semptom yok ise yolcularda karantina uygulaması yoktur.

Gana ticari vizelerinde otel uçak satın almak gerekiyor mu?

Gana ticari vizelerde otel uçak satın alma zorunlu değildir vize çıkana kadar opsiyonlu tutabilirsiniz ancak vize için satın alınması gerekmemektedir.

Gana’ya ticari vize alırken nelere dikkat edilmeli?

Gana vizelerinde giriş şehri, Sarı Humma aşır kartı, Covid Aşı kartı ve seyahat sağlık sigortası konsolosluğun dikkat ettiği önemli hususlardandır. Ayrıca davet eden firmanın vergi beyannamesi mutlaka istenmektedir.

Gana sınırları Covid-19 artışlarından dolayı kapalı mı?

Gana sınırları seyahat için açılmıştır.

Gana vizesi için hangi aşılar kabul ediliyor?

Gana’ya seyahat edecek yolcular için aşı kısıtlaması yoktur. Varış hızlı test yapılmaktadır.

Başvuru ya da ülkeye girişler için aşı kartı zorunluluğu var mı?

Gana vizesi için ve seyahatleri için aşı zorunluluğu mevcuttur. İkinci doz üzerinden 14 geçmiş olması gerekmektedir.

Ülkede herhangi bir karantina uygulaması yapılıyor mu?

Ülkeye varışta hızlı PCR testi yapılmaktadır. Semptom gösteren yolcularda karantina uygulaması yapılmaktadır.

Yeşil Pasaport sahipleri Gana’ya vize alması gerekiyor mu?

Yeşil pasaport sahibi yolcuların Gana’ya seyahat etmeden önce Bordo pasaport sahipleri gibi vize almaları gerekmektedir.

Gana Ticari Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Ankara’daki Gana Büyükelçiliği ya da İstanbul’daki Gana Konsolosluğuna gitmenize gerek kalmadan Gana Ticari vizenizi alabilirsiniz. Bunun için Gana ticari vizesi için gerekli evrakları hazırlayıp kargo yoluyla Happy Turizm ofisimize göndermeniz yeterli olacaktır. Yetkilimiz evraklarınızı kontrol ettikten sonra eğer eksiğiniz yoksa sizin şahsen gelmenize gerek kalmadan Gana Ticari vize başvurunuzu gerçekleştirecektir. Vizeniz onaylandıktan sonra pasaportunuzu istediğiniz adresinize kargo aracılığıyla ulaştıracaktır. Yetkilimizle iletişime geçmek ve 2024 güncel evrak listesini öğrenmek için 0(312) 419 56 41 hatlı numaramızı arayabilir ya da bilgi@happyturizm.com adresimize mail gönderebilirsiniz.

Kişisel Evraklarınız:

Vize başvuru formu: İngilizce olarak ve büyük harflerle doldurulmalı. Gana Ticari vize formu başvuru sırasında 4 adet sunulmalı.

Pasaport:10 yıldan eski olmayan pasaportun, seyahat bitiminden itibaren minimum 6 ay geçerliliği bulunmalı. Pasaportta en az 2 adet boş sayfa yer almalıdır.

Fotoğraf: Güncel tarihli, arka fonu beyaz, 3.5x4.5 cm ebatlarında 4 adet fotoğraf vize başvuru formlarına yapıştırılmalıdır.

Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: Ön ve arka yüzü tek sayfada çekilmiş Nüfus Cüzdanı fotokopisi.

Sarı Humma Aşı Kartı: Sarı Humma için uluslararası aşı sertifikası başvuru dosyasına eklenmeli. Bu aşı kartı olmadan yapılan başvurular istisnai durumlar dışında kabul edilmemektedir.

Mesleki durumu gösteren belgeler:

Davetiye:Gana’daki şirketten alınmış davetiye mektubu başvuru sırasında sunulmalı. Davetiyeyi gönderen kişi, kimlik ve pasaport fotokopisini de eklemelidir.  

Vize Talep Dilekçesi: Şirketin antetli kağıdına konsolosluğa hitaben İngilizce Vize Talep Dilekçesi yazılmalı. Dilekçede başvuru sahibinin, adı, soyadı, iş yerindeki görevi ve ziyaretinin amacı, ziyaret edeceği şirketin ismi, hangi tarihler arasında bu şirketi ziyaret edeceği ve vize bitiş tarihinden önce geri dönüleceğine dair taahhüt yer almalıdır.

Şirket Evrakları: Şirketin son 3 ayına ait imza sirküleri, vergi levhaları, ticaret sicil gazetesi fotokopisi ve faaliyet belgesi sunulmalı.

Maaş Bordrosu: Son 3 aya ait kaşeli ve ıslak imzalı maaş bordrosu olmalı.

SGK / Bağ-Kur Hizmet Dökümü

SGK İşe Giriş Bildirgesi: 4a / 4b "turkiye.gov.tr" sitesinden aldığınız belgelerin barkotlu çıktı olmasına dikkat ediniz.

Banka Hesap Özeti: Şirketin son üç aya ait banka hesap özetini gösteren belge.

Ek Hizmetlerimiz:

Gidiş-Dönüş Uçak Bileti: Başvuru sahibi Gana ticari vizesi için gidiş-dönüş uçak bileti veya uçuş onayı çıktısını vize başvurusu sırasında sunmalıdır. Ayrıca eğer uçuşu aktarmalı olacaksa buna dair biletleri de başvuru dosyasına eklemelidir. 

Seyahat Sigortası: Gana seyahatinizi kapsayacak seyahat sağlık sigortası yaptırmış olmalısınız. Hem seyahat sigortası hem de gidiş –dönüş uçak biletlerinizi talebiniz halinde ofisimizden yaptırabilirsiniz.

Gana Ticari Vizesi

Gana’ya iş amacıyla (fuar, seminer, konferans, kongre, iş anlaşması, ortaklık görüşmesi, iş toplantısı gibi) gidecek kişilerin seyahatleri öncesi Gana Ticari Vizesi alması gerekmektedir. Gana ticari vizesine bireysel başvuru yapılabildiği gibi grup halinde de başvuru yapılabilmektedir. Gana Ticari vizesi olmayan kişiler Gana’da çalışamaz ve hiçbir iş yapamaz.

Gana Ticari Vize başvurularında en önemli aşama gerekli evrakların eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlanmasıdır. Bu evraklar arasında en önemli olanı ise Gana’daki şirketten alınacak davetiye mektubudur. Bu davetiyeyi gönderen şirketin Gana’da oturum izni olmalı ve resmi bir iş yeri bulunmalıdır. Davetiye gönderilmeden önce Gana İçişleri Bakanlığı’na götürülerek buradan onay alınmalı, ardından Türkiye’deki başvuru sahibine gönderilmelidir. Bu şekilde yapılmayan davetiyeler ile gerçekleştirilen başvurular kabul edilmemektedir. Gana’daki şirket aynı zamanda Göçmenlik Bürosu’na da başvurarak iş izni belgeleri alınmalıdır. Yine Gana ticari vize başvurularında dönüş tarihi kesin olarak belirtilmelidir. Gana ticari vize işlemleriniz için zorunlu olan davet mektubunun süresi maksimum 3 aydır. 3 ay geçerliliği olan davetiyeniz ile Gana ticari vize başvurularında bulunuyor olmanız herhangi bir sorun oluşturmayacaktır.

Gana Ticari vize başvurularınızla ilgili sorun yaşamak istemiyor ve vizenizi kısa sürede elinize almak istiyorsanız danışmanlık alabilirsiniz. Happy Turizm yetkililerimiz ile 0(312) 419 56 41 hatlı numaramızı arayarak iletişime geçerseniz, yetkilimiz size evraklarınızın hazırlanması, başvuru formunuzun doldurulması ve başvurunuzun gerçekleştirilmesi aşamalarından yardımcı olacaklardır.

Gana Ticari Vizesi Nasıl Alınır?  

Başvuru Formunuzu Doldurun: Gana ticari vize başvurularında en önemli ve ilk aşama Gana Ticari Vize Başvuru Formu’nun doldurulmasıdır. Bu form 4 adet olarak, İngilizce ve büyük harflerle doldurulmalıdır. Vize yetkilileri başvurunuzla ilgili değerlendirmeyi başvuru formundaki bilgilerinize göre yapacağından formdaki bilgilerin eksiksiz ve doğru olmasına özen gösteriniz. Aksi takdirde vizeniz olumsuz sonuçlanabileceği gibi vize işlemlerinizin süresi de uzayabilir. Başvuru formunun doldurulmasıyla ilgili yetkilimizle iletişime geçmek için bilgi@happyturizm.com adresimize mail gönderebilir ya da 0(312) 419 56 41 hatlı numaramızı arayabilirsiniz.

Evraklarınızı kargo ile ofisimize ulaştırın: Yetkilimizle iletişime geçip Gana Ticari Vizesiyle ilgili hazırlamanız gereken evrakları öğrendikten sonra bu belgeleri hazırlayıp kargo aracılığıyla size en yakın ofisimize göndermeniz gerekmektedir. Yetkililerimiz evraklarınızı inceledikten sonra sizi bilgilendirecekler, eğer eksikleriniz varsa bunları tamamlamanızı isteyeceklerdir. Evraklarınız tamamlandıktan sonra ise sizin şahsen gelmenize gerek kalmadan başvurunuzu gerçekleştireceklerdir.

Başvurunuzu gerçekleştiriyoruz: Gana ticari vizesiyle ilgili gerekli evraklar yetkilimizin eline ulaştığında önce kontrolleri yapılır. Eğer belgeleriniz arasında eksiklik varsa yetkilimiz bunlarla ilgili sizi bilgilendirir. Belgelerinizin eksiksiz olması başvurunuzu olumlu sonuçlanması için önemlidir. Aksi takdirde vizeniz olumsuz sonuçlanabilir. Yetkilimiz evraklarınız tamamlandığında ilgili temsilciliğe ( Gana Büyükelçiliği ya da Gana Konsolosluğu’na) başvurunuzu gerçekleştirir.

Gana Ticari Vizesi

Gana vizesine Ankara ofisimiz aracılığıyla başvuru yapabilirsiniz. Başvurunuzu Ankara ofisimiz aracılığıyla tamamlayabilirsiniz. Yetkilimiz evrakların kontrollerini sağladıktan sonra başvuru sahibinin şahsen gelmesine gerek kalmadan Gana vize başvurusunu gerçekleştirebilmektedir. Gana vize başvuruları için 2024 güncel evrak listesi ve vize prosedürüyle ilgili detaylı bilgi için  0(312) 419 56 41 hatlı numaramızı arayabilir veya bilgi@happyturizm.com adresimize mail gönderebilirsiniz. 

Gana  Ticari vizesi kaç günde çıkar?

Gana ticari vize işlemlerinin sonuçlanması sizden istenilen belgeleri eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlamanıza bağlıdır. Eğer belgeleriniz eksikse vize yetkilisi ek evrak isteyeceğinden başvurunuzun sonuçlanma süresi uzayacaktır. Ayrıca Gana Konsolosluğu ve Büyükelçiliği’nde ki yoğunluk ve resmi tatillerde vizenin sonuçlanma süresini uzatmaktadır. Gana Ticari vizesi ortalama 3- 5 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Vizenizin seyahatine yetişebilmesi için başvurunuzu en  az 10 gün önceden yapmanızı tavsiye ederiz.

Pasaportunuzu adresinize gönderiyoruz: Yetkilimiz Gana ticari vize başvurunuzun takibini yapar ve vizeniz sonuçlandıktan sonra pasaportunuzu ilgili temsilcilikten alır. Daha sonra pasaportunuzu belirtmiş olduğunuz adresinize kargo aracılığıyla gönderir. Pasaportunuz elinize ulaştıktan sonra vizenizin olduğu sayfadaki bilgilerin doğru olup olmadığını kontrol edin ve eğer yanlışlık varsa zaman kaybetmeden konsolosluk yetkililerine bilgi verin.

Ticari Vize ile Gana’ya Giriş

Gana ticari vizesi olmayan kişiler Gana’da çalışamaz, bu ülkede iş yapamaz. Ticari vizenizle ülkeye giriş yapabilmeniz için seyahate çıkmadan önce Sarıhumma aşınızı yaptırmış olmalısınız. Aşı kartınızı seyahatiniz süresince yanınızdan ayırmamanızı öneririz. Ayrıca davetiyeniz, otel rezervasyonunuz ve uçak biletlerinizi de yanınızda bulundurun. Çünkü sınır polisi Gana’ya girişiniz esnasında bu belgelerinizi görmek isteyebilir. 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek