Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Gana Vizesi

Gana Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Gana Turistik Vize İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Gana Turistik Vize İçin En Çok Sorulan Sorular

Gana vizeleri ve sınırları şuan açık mı?

Gana’ya turistik, ticari, ziyaret amaçlı seyahat edecek kişiler için sınırlar ve vizeleri açılmıştır.

Gana turistik ziyaretler açıldı mı?

Turistik amaçlı seyahat edecek kişiler için başvurular ve sınırlar açıktır.

Gana turistik seyahatler için aşı zorunluluğu var mıdır?

Gana seyahatleri için aşı zorunluluğu bulunmaktadır. Hem Covid-19 aşısı hem de Sarı Humma aşı kartı istenmektedir.

Gana gitmeden kaç gün önce PCR testi yaptırılması gerekiyor?

Gana’ya seyahat edecek yolcular aşı olsa dahi 72 saat öncesinde PCR negatif test almaları gerekmektedir.

Gana turistik vizesi kaç günde alınıyor?

Gana vizeleri çıkış süreleri ortalama bir hafta olup nihai çıkış süresi konsolosluğun inisiyatifindedir.

Gana turistik vizeler için şahsen gelmek zorunlu mu?

Gana vize başvuruları için konsolosluk özellikle çağırmadığı sürece şahsen gelinmesi, zorunlu değildir.

Gana turistik vize için Covid kapsamlı seyahat sağlık sigortası zorunlu mudur?

Gana seyahatleri için seyahat sağlık sigortası zorunludur. Pandemiden dolayı seyahat ederken Covid kapsamlı seyahat sağlık sigortası yaptırılmasını tavsiye etmekteyiz.

Gana turistik amaçlı seyahat eden yolculara karantina uygulanıyor mu?

Gana’ya seyahat edecek yolculardan kapılarda semptom göstermedikleri sürece ve Negatif PCT testi sunmaları halinde karantina uygulanmamaktadır.

Gana turistik vizelerinde otel uçak satın almak gerekiyor mu?

Gana seyahatlerde vize sonuçlanmadan konsolosluk özel talebi olmadığı sürece otel uçak satın alınması zorunlu değildir.

Gana’ya turistik vize alırken nelere dikkat edilmeli?

Gana turistik ziyaretler için dikkat edilmesi gereken husus, seyahat sağlık sigortasıdır. Konaklama yapılacak süre tamamını kapsayacak şekilde kesilmesi gerekmektedir.

Gana sınırları Covid-19 artışlarından dolayı kapalı mı?

Gana sınırları ve vizeleri aşı şartı ile açılmıştır.

Gana vizesi için hangi aşılar kabul ediliyor?

Gana seyahatlerde aşı kısıtlaması bulunmamaktadır. Gitmeden pcr testi ve varışta hızlı test yapılmaktadır.

Başvuru ya da ülkeye girişler için aşı kartı zorunluluğu var mı?

Sınırlarda ve vize başvurusunda aşı kartı gösterilmesi zorunludur.

Yeşil Pasaport sahipleri Gana’ya vize alması gerekiyor mu?

Yeşil pasaport sahibi yolcuların Gana’ya seyahat etmeden önce Bordo pasaport sahipleri gibi vize almaları gerekmektedir. Gitmeden aşı olunması yeterlidir.

Gana’ya turistik bir seyahat gerçekleştirmek isterseniz Gana turistik vizesine başvuru yapmanız gerekmektedir. Gana Hükümeti pasaport ayırımı yapmadığından Bordo pasaport sahipleri ile birlikte Yeşil, Gri ve Kırmızı pasaporta sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının seyahatleri öncesi mutlaka Gana vizesi alması gerekmektedir. 

Gana Turistik Vize başvurusu için ilk adım gerekli evrakların eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlanmasıdır. Bu evrakların başında da Gana’dan alınacak davet mektubu gelmektedir. Eğer başvuru sahibinin Gana'da hiçbir irtibatı bulunmuyor ve ziyareti turizm amaçlı ise, otel adı, adresi ve  otel rezervasyon belgelerini sunmaları gerekmektedir. 

Gana Turistik Vizesi İçin 2024 Yılı Gerekli Evraklar

Gana turistik vize başvuruları için 2024 yılı güncel evrak listesini aşağıda bilgilerinize sunuyoruz. Aşağıda belirtilen evraklar başvuru sahibinin durumuna bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Ancak çok özel bir durum olmadığı müddetçe aşağıda belirtilen evrakları dikkate alabilirsiniz. Öte yandan Gana turistik vizesini Gana Büyükelçiliği ya da Gana Konsolosluğu'na gitmenize gerek kalmadan da almanız mümkün. Bunun için yapmanız gereken tek şey, vize için gerekli evrakları kargo aracılığıyla Happy Turizm ofisimize ulaştırmak. Yetkilimiz belgeleriniz eline ulaşır ulaşmaz kontrollerini sağlayacak ve eğer eksiğiniz yoksa sizin adınıza başvurunuzu gerçekleştirecektir. Vizeniz onaylandığında ise pasaportunuzu teslim alıp belirtmiş olduğunuz adresinize göndereceklerdir. Gana Turistik vize başvuruları seyahat amacınıza ve mesleki durumunuza göre (çalışan, iş veren, öğrenci, gazeteci, diplomat) değişiklik gösterebilmektedir. Eğer Gana vize başvuru öncesi hazırlamanız gereken 2024 yılı güncel evrak listesine ulaşmak isterseniz bilgi@happyturizm.com adresimize mail göndererek yetkilimizle iletişime geçebilir veya 0(312) 419 56 41 hatlı numaramızı arayıp merak ettiklerinizi sorabilirsiniz.

Pasaport: Seyahat bitiş süresinden sonra en az 6 ay geçerliliği olmalı. Pasaportun içinde Gana Turistik vizesinin basılabilmesi için minimum 2 boş sayfa bulunmalı.
Vize başvuru formu: Gana Turistik Vizesi için 4 adet vize başvuru formu doldurulmalı. Formdaki bilgiler İngilizce olarak ve büyük harflerle  yazılmalı.
Fotoğraf : Yeni çekilmiş 4 adet pasaport ölçülerinde (5x5 cm) fotoğraf, formlara yapıştırılmış olacaktır.
Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: Ön ve arka yüzü tek sayfada çekilmiş Nüfus Cüzdanı fotokopisi başvuru formuna eklenmelidir. 
Şahsi Banka Hesap Özeti: Gana turistik seyahatini karşılayacak kadar paranın (en az 6.000 TL) olduğu banka hesabının dökümü sunulmalı. Hesap özeti ıslak imzalı, imza sirküleri ve kaşeli olmalıdır.
Şirketin antetli kağıdına Konsolosluğa hitaben yazılmış kaşeli imzalı dilekçe (Yazılacak dilekçenizde, hangi tarihler arasında hangi amaçla seyahat edeceğiniz, bu tarihlerde izinli olduğunuz, masrafların kimin tarafından karşılanacağı belirtilmelidir.)
Şahsen yazılmış dilekçe: Şahsi olarak ülkeye seyahat sebebinizi, ülkeye seyahatiniz esnasında kalacak olduğunuz hotel adı ve adresini içeren Konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçeniz.
SGK Dökümü ve Maaş Bordronuz: Son 3 aya ait kaşeli ve ıslak imzalı maaş bordrosu olmalı.
Sarı Humma Aşı Kartı: Sağlık açısından kendinizi koruma altına almanız için gerekli olan belgeler arasındadır. Sarı Humma için uluslararası aşı sertifikası başvuru dosyasına eklenmeli.
SGK / Bağ-Kur Hizmet Dökümü
SGK İşe Giriş Bildirgesi:  4a / 4b "turkiye.gov.tr" sitesinden aldığınız belgelerin barkotlu çıktı olmasına dikkat ediniz.
Şirket İzin Yazısı: Başvuru sahibi çalıştığı firmanın antetli kağıdına yazılacak bir dilekçe sunmalı. Bu dilekçede başvuru sahibinin işteki pozisyonu, seyahat amacı ve tarihleri ile izinli olacağı tarihler belirtilmeli.

Öğrenciler İçin Gana Vizesi Gerekli Ek Evraklar

Dilekçe: Üniversite veya okul yönetiminden veya Profesörünüzden alınan ziyaret nedeninizi belirten yazı.
Referans mektubu: Gana'da bulunulacak süre içinde yetecek parasal kaynağı gösteren belgeler İngilizce olarak sunulmalı.
Kabul mektubu: Gana'da eğitim alacağınız kurumdan kabul mektubu almalısınız. Gana'daki kurumun adını ve adresini referansın olarak kullanabileceğinizi unutmayınGazeteciler İçin

Gana Vizesi Gerekli Ek Evraklar

Basın akreditasyon Formu: Medya çalışanları, gazeteci, film yapımcısı, kameraman gibi kişiler, normal vize başvuru formlarına ek olarak basın akreditasyon formları doldurulmalıdır.
Mektup: Medya mensubu başvuru sahibi yolculuk amacını belirten bir mektubu başvuru sırasında sunmalıdır.  
Akreditasyon Belgesi: Başvurunuzla birlikte akreditasyon belgesi de verilmelidir.

Diplomatik Pasaport Sahipleri İçin Gerekli Evraklar

Başvuru Formu: 4 adet başvuru formu İngilizce olarak doldurulmalı. Forma Gana’daki irtibat kişisinin tam adı, adresleri ve telefon numaraları yazılmalıdır. Form doldurulduktan sonra 4 adet fotoğraf ilgili bölüme yapıştırılmalıdır.

Gana Turistik Vizesi Nasıl Alınır?  

Başvuru Formunuzu Doldurun: Gana turistik vize başvurusu için ilk adım 4 adet başvuru formu doldurulmasıdır.  Başvuru formu İngilizce olarak büyük harflerle dikkatlice doldurulmalıdır. Formdaki bilgilerin eksiksiz ve doğru olmasına özen gösterin.  Çünkü Gana Konsolosluğu ve Gana Büyükelçiliği vize yetkilileri vize başvurunuzu değerlendirirken başvuru formundaki bilgileri dikkate aldığından bu formdaki yanlış ve eksik beyanlar vizenizin ret ile sonuçlanmasına ya işlem sürenizin uzamasına neden olabilir. 4 adet istenilen ebatlardaki fotoğrafları formlara yapıştırıp, imzalayarak formu doldurma işlemini tamamlayabilirsiniz. Başvuru formunu doldururken bir sorunla karşılaşmak istemezseniz Happy Turizm yetkililerimizden danışmanlık alabilirsiniz. Yetkililerimizle iletişime geçmek için bilgi@happyturizm.com adresimize mail gönderebilir ya da 0(312) 419 56 41 hatlı numaramızı arayabilirsiniz.

Evraklarınızı kargo ile ofisimize ulaştırın: Gana Turistik vizesi için gerekli evrak listesini yetkilimizden öğrendikten sonra belgelerinizi hazırlayıp kargo yoluyla ofisimize gönderebilirsiniz. Gana vize başvurunuzla ilgili karar verme yetkisi Gana Konsolosluğu ve Gana Büyükelçiliği’ndedir. Bu iki diplomatik temsilciliğin bölge ayrımı olmadığından hangi şehirde yaşıyor olursanız olun evraklarınızı İstanbul’daki merkez ofisimize ulaştırdığınızda yetkilimiz belgelerinizi inceleyip sizin şahsen gelmenize gerek kalmadan başvurunuzu gerçekleştirecektir. 

Gana  Turistik vizesi kaç günde çıkar?

Gana turistik vize başvurularını değerlendirme yetkisi Gana Büyükelçiliği ve Gana Konsolosluğu’ndadır. Başvurular ortalama 7-10 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Ancak vize yetkilileri başvuru sahibinden ek evrak istediğinde, resmi tatiller ve yoğunluk olduğunda bu süre uzayabilmektedir. Eğer Gana vizenizin seyahatinizden önce çıkmasını isterseniz başvurunuzu en az 10 gün önceden yapmanızı tavsiye ederiz.

Gana Vizesi Başvuru Bölgeleri

Gana vizesine Ankara ofisimiz aracılığıyla başvuru yapabilirsiniz. Başvurunuzu Ankara ofisimiz aracılığıyla tamamlayabilirsiniz. Yetkilimiz evrakların kontrollerini sağladıktan sonra başvuru sahibinin şahsen gelmesine gerek kalmadan Gana vize başvurusunu gerçekleştirebilmektedir. Gana vize başvuruları için 2024 güncel evrak listesi ve vize prosedürüyle ilgili detaylı bilgi için  0(312) 419 56 41 hatlı numaramızı arayabilir veya bilgi@happyturizm.com adresimize mail gönderebilirsiniz. 

Turistik Vize ile Gana’ya Giriş

Gana turistik vizeniz onaylandıktan sonra bu ülkeye seyahate çıkmadan önce sarıhumma aşısını yaptırmanız gerekmektedir. Ölümcül bir hastalık olan sarıhummadan korunmak için yaptırılan aşıyla ilgili verilen uluslar arası aşı kartını seyahatiniz boyunca yanınızda taşımalısınız. Ülkeye giriş esnasında da sınır polisi sarıhumma aşınızı görmek isteyebilir. Ayrıca sınır polisi otel rezervasyonu ve uçak gidiş –dönüş biletlerinizi de sorabilir, bu nedenle bunlara ait belgeleri de yanınızda bulundurmanızı tavsiye ederiz.

Uyarılar

  • Gana’ya turistik vize ile giriş yapan kişiler Gana’da çalışamazlar. Eğer turistik vize sahibinin Gana’da çalıştığı tespit edilirse cezai yaptırım uygulanabilir.
  • Diplomatlar Gana turistik vizesine başvurularını Dışişleri Bakanlığı, Büyükelçilik veya Uluslararası Organizasyonlardan alınan nota ile yapabilmektedir.
  • Gazeteciler ise Gana turistik vizesi ancak Gana’daki yetkili makam izin verdikten sonra alabilir.
  • Gana  turistik vize başvurunuz sonuçlandıktan sonra yetkilimiz pasaportunuzu Gana Büyükelçiliği veya Gana Konsolosluğu’ndan teslim alıp istediğiniz adrese kargo yoluyla gönderecektir. Pasaportunuz elinize geçtiğinde ilk olarak Gana turistik vizenizin olduğu sayfadaki bilgilerinizi kontrol etmenizi öneririz. Eğer adınız, soyadınız, fotoğrafınız ve vize başlangıç ve bitiş tarihlerinizde hatalar varsa bunları hemen vize yetkilisine bildirmelisiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek