Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Güney Kıbrıs Vizesi

Güney Kıbrıs Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Güney Kıbrıs Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Türkiye'de Güney Kıbrıs’ın diplomatik temsilciliği bulunmamaktadır. Güney Kıbrıs'a iş amaçlı seyahat etmek isteyen Türkiye vatandaşları vize başvurularını Yunanistan'daki G. Kıbrıs Atina Elçiliği aracılığıyla yürüteceklerdir.

Atina Elçiliği kargo yoluyla Türkiye’den gönderilen evrakları kabul etmemektedir. Bu nedenle başvuru sahibinin işlemlerini bizzat Atina’dan tamamlaması gerekmektedir.

Atina’ya gerçekleştireceğiniz seyahat için ilk olarak Yunanistan vizesi temin etmeniz gerekmektedir. Geçerli bir Schengen vizeniz yoksa Yunanistan vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla en kısa sürede tamamlayabilirsiniz.

GKRY vizesinin ilk adımı olan Yunanistan Schengen vize başvurusunu İstanbul, Ankara, Edirne merkez ofislerimiz başta olmak üzere tüm Türkiye’den kolaylaştırılmış işlem hizmetimizden faydalanarak tamamlayabilirsiniz. Detaylı bilgi için destek hattımıza bağlanabilir veya bilgi@happyturizm.com adresimize sorularınızı yöneltebilirsiniz.

Güney Kıbrıs Ticari Vizeleri İçin Gerekli Evraklar

GKRY vize başvurularında ibraz edeceğiniz evrakların son 3 ay içerisinde temin edilmiş olması gerekmektedir. GKRY vize başvuruları Türkiye’den tamamlanamamaktadır.

Sayfamızın devamında bulunan evraklar faydalı bilgi sağlamak amacıyla hazırlanmıştır. Lütfen güncel evrak listesi için Yunanistan’daki GKRY temsilcilikleri ile iletişime geçiniz.

Davet Mektubu: Güney Kıbrıs’a gerçekleştirmeyi planladığınız seyahat ticari amaçlıysa iş ilişkisi içinde bulunduğunuz Kıbrıs şirketinden davet mektubu almanız gerekecektir.

İş Yeri Yazısı: İşverenin şahsen GKRY Atina Elçiliğine hitaben şirketin antetli kağıdına hazırlayacağı İngilizce veya Yunanca hazırlanmış dilekçe sunulmalıdır. Dilekçe ticari seyahatin amacını, masrafların kim tarafından karşılanacağını ve çalışanın şirkette izinli olduğu tarihleri içermelidir.

Güney Kıbrıs Atina Büyükelçiliğine sunulacak evraklar güncel tarihli olmalıdır.

Güney Kıbrıs ticari vizesi başvuru formu: Vize başvuru formu başvuru sahibi tarafından şahsen imzalanmalıdır.

Maaş Bordrosu: Başvuru sahibi Türkiye’de bir şirkete bağlı olarak çalışıyorsa veya devlet dairesi çalışanıysa son 3 aylık maaş bordrosunu sunmalıdır.

2 adet fotoğraf: 2 adet, arka beyaz fonlu, renkli, pasaportta kullanılan ölçülerde fotoğraf eklenmelidir.

Pasaport: T.C. pasaportunuzun en az 6 ay geçerliliğe sahip olması gerekmektedir.

Gidiş-Dönüş ulaşım rezervasyonları: Sabit tarihli gidiş dönüş ulaşım rezervasyon dokümanları sunulmalıdır. Biletinizi vize başvurunuz onaylanmadan önce satın almanızı tavsiye edilmemektedir. GKRY vatandaşları KKTC’ye kapı vizesi uygulaması ile geçebilesine karşın Türk vatandaşlarının KKTC’den GKRY’e geçişi kesinlikle yasaktır. Bu nedenle Yunanistan üzerinden gerçekleştireceğiniz uçuş dokümanlarınızı sunmalısınız.

Otel Konfirmasyon Belgesi: Ticari vize başvuru sahibi otelde konaklayacaksa Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ndeki otel yönetimi tarafından faksla gönderilecek Prior Hotel Rezervasyon belgesi sunulmalıdır.

Maaş Bordrosu: Başvuru sahibi Türkiye’de bağlı bulunduğu şirketin son 3 aylık maaş bordrosunu ibraz etmelidir.

Banka hesap dökümü: Başvuru sahibi G. Kıbrıs’ta konaklama süresinin masraflarını karşılayacak yeterli fona sahip olduğunu kanıtlamalıdır. Başvuru sahibinin masraflarını şirket karşılayacaksa şirketin banka hesap dökümü sunulmalıdır.

** ATM’leren alınan hesap dökümleri kabul edilmemektedir. Hesap dökümleri kaşeli ve imzalı olarak bankanın kendisinden temin edilmelidir.

Banka teminat mektubu: Güney Kıbrıs vize başvurularında banka hesap dökümünün dışında banka teminatı talep edilmelidir. Banka teminatı on yıl süreyle geçerli olmalıdır. Banka teminatı Sivil Sicil ve Göç Dairesi Müdürü adına düzenlenmiş olmalıdır. Banka Teminat orijinal Hal Kayıt ve Göçmenlik Dairesi tarafından mühürlenmiş bir kopyası, vize başvuru destekleyici belgelerde yer alması gerekmektedir. Banka teminat mektubu çoğu vize başvurusunda talep edilmeyen bir belgedir. Banka teminat mektubu hakkında ayrıntılı bilgiyi lütfen GKRY Atina Elçiliğinden alınız.

Avukat, Doktorlar için;

  • Görev kimlik kartlarının fotokopilerinin sunmalıdırlar.

Güney Kıbrıs Vize İşlemleri

Güney Kıbrıs’a yapacağınız seyahatlerde vize işlemlerinizi Türkiye’den tamamlamanız mümkün değildir. Vize başvuruları Atina Büyükelçiliğinden gerçekleştirilmektedir. Bu nedenle Güney Kıbrıs vize başvuruları konusunda yardımcı olamamaktayız. Ancak Atina’ya yapacağınız seyahatlerinizde vize başvurunuzu vize servisimiz aracılığıyla tamamlayabilirsiniz.

Güney Kıbrıs Vize Başvurularında Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Pasaportunuzda KKTC damgası varsa hem Yunanistan vizesine hem de GKRY vizesine başvuru yapamazsınız. KKTC damgası bulunan pasaportlarınızı bu nedenle vize başvurunuz öncesinde yenilemenizi tavsiye ederiz.
  • Umuma Mahsus, Hususi, Hizmet ve Diplomatik pasaport hamilleri GKRY vize işlemlerine tabidir.
  • Başvurunuzu Atina Büyükelçiliğinden gerçekleştirecekseniz bankadan ve resmi kurumlardan temin edeceğiniz belgelerin yeni tarihli olmasına özen gösteriniz.
  • GKRY gerçekleştireceğiniz iş gezisi 3 aydan kısaysa kısa süreli Kıbrıs vizesine başvuruda bulunmalısınız. G. Kıbrıs kısa süreli vize "C VİZE" kategorisindedir. 
  • G. Kıbrıs ticari vize başvuruları çok girişli olarak onaylanabilmektedir. Detaylı bilgiyi lütfen Atina Elçiliğinden alınız.

GKRY vize başvurunuzun ilk aşaması olan Yunanistan vize başvurunuzu Happy Turizm aracılığıyla tamamlayabilirsiniz. Detaylı bilgi için iletişim hattımızdan destek alabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek