Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Güney Kıbrıs Vizesi

Güney Kıbrıs Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Güney Kıbrıs Ziyaretçi Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Güney Kıbrıs’da aile veya arkadaş ziyaretinde bulunacaksanız ziyaretçi vizesine başvuruda bulunmalısınız.

Güney Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Türkiye’de diplomatik misyonu bulunmamaktadır. Güney Kıbrıs’a aile/arkadaş ziyareti amacıyla seyahat edecekseniz vize başvurunuzu Türkiye vatandaşlarına akredite Atina Büyükelçiliği üzerinden tamamlamanız gerekecektir.

GKRY aile veya arkadaş ziyareti vizesinde bulunacaksanız davet sahibinin G.Kıbrıs’taki tam adresi, telefon numarası ve mesleği davet mektubunun üzerinde yer almalıdır. Davetiyeye ek olarak sertifikalı bilanço vergisi formu da davet sahibi tarafından usulüne uygun şekilde doldurularak imzalanmalıdır.

Türkiye vatandaşlarının vize başvuruları konusunda yetkili GKRY Atina Büyükelçiliği posta yoluyla Türkiye’den gönderilen evrakları kabul etmemektedir. Bu sebeple başvuru sahibinin işlemlerini Atina’dan şahsen tamamlaması gerekmektedir.

GKRY vize işlemlerinizde Atina’ya gerçekleştireceğiniz seyahat için ilk olarak Yunanistan vizesi almanız gerekecektir. Geçerli bir Schengen vizeniz yoksa Yunanistan Schengen vize başvurunuzu kolaylaştırılmış işlem hizmetimizden faydalanarak en kısa sürede tamamlayabilirsiniz.

Güney Kıbrıs vizesinin ilk adımı olan Yunanistan Schengen vize başvurusunu İstanbul, Ankara, İzmir, Edirne ofislerimiz başta olmak üzere Türkiye’nin her  bölgesinden gerçekleştirebilirsiniz. Başvuru evraklarınızı ofisimize göndermeniz halinde işlemlerinizi başlatmaktayız. Yunanistan Schengen üye ülkesi olduğu için parmak izi tarama işlemini tamamlamanız gerekecektir. Bu nedenle sizi ikamet bölgenize en yakın başvuru merkezine davet edeceğiz. Ayrıntılı bilgi için iletişim numaralarımızdan destek alabilir veya bilgi@happyturizm.com mail adresimiz üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Güney Kıbrıs Ziyaretçi Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Güney Kıbrıs ziyaret vize başvurularında ibraz edeceğiniz evrakların banka ve kurumlardan son 3 ay içerisinde alınmış olması gerekmektedir. Güney Kıbrıs vize başvuruları Türkiye’den tamamlanamamaktadır.

Sayfamızın devamında bulunan evraklar Güney Kıbrıs’a seyahat planlayan vatandaşlarımıza faydalı bilgi sağlamak amacıyla hazırlanmıştır. Lütfen güncel evrak listesi için Yunanistan’daki Güney Kıbrıs Cumhuriyeti Atina Elçiliğiyle ile iletişime geçiniz.

Davet Mektubu
Güney Kıbrıs’a gerçekleştirmeyi planladığınız seyahat ticari amaçlıysa iş ilişkisi içinde bulunduğunuz Kıbrıs şirketinden davet mektubu almanız gerekecektir.

Davet mektubu davet sahibinin GKRY’deki ikamet bilgilerini ve iletişim bilgilerini içermelidir. Davet sahibi davet mektubuna ek olarak bilanço vergisi formunu doldurmalıdır.

Banka Hesap Dökümü
Başvuru sahibi Kıbrıs’ta konaklama süresinin masraflarını karşılayacak yeterli maddi yeterliliğe sahip olduğunu kanıtlamalıdır.

İş Yeri Yazısı
İşverenin şahsen GKRY Atina Elçiliğine hitaben şirketin antetli kağıdına hazırlayacağı İngilizce veya Yunanca hazırlanmış dilekçe sunulmalıdır. Dilekçe ticari seyahatin amacını, masrafların kim tarafından karşılanacağını ve çalışanın şirkette izinli olduğu tarihleri içermelidir.

Güney Kıbrıs Atina Büyükelçiliğine sunulacak evraklar güncel tarihli olmalıdır.

Güney Kıbrıs ziyaret vizesi başvuru formu
Vize başvuru formu başvuru sahibi tarafından şahsen imzalanmalıdır.

Maaş Bordrosu
Başvuru sahibi Türkiye’de bir şirkete bağlı olarak çalışıyorsa veya devlet dairesi çalışanıysa son 3 aylık maaş bordrosunu sunmalıdır.

2 adet fotoğraf
2 adet, arka beyaz fonlu, renkli, pasaportta kullanılan ölçülerde fotoğraf eklenmelidir.

Pasaport
T.C. pasaportunuzun en az 6 ay geçerliliğe sahip olması gerekmektedir. T.C. tüm pasaport kategorileri Güney Kıbrıs vizesine tabidir. Diplomatik, Hususi, Hizmet, Umumi ayrımı olmaksızın pasaportların 6 ay geçerliliğe sahip olmasına dikkat edilmelidir.

Ulaşım Rezervasyon Belgeleri
Sabit tarihli gidiş dönüş uçak veya diğer ulaşım rezervasyon belgeleri ibraz edilmelidir. Uçak biletinizi vize başvurunuz onaylanmadan önce satın almanızı tavsiye edilmemektedir. Güney Kıbrıs vatandaşları KKTC’ye geçebilesine karşın Türk vatandaşlarının KKTC’den GKRY’e geçişine kesinlikle izin verilmemektedir. Bu nedenle Türk vatandaşları Yunanistan’dan GKRY vize başvurusunda bulunmalıdır. Yunanistan üzerinden gerçekleştireceğiniz uçuş dokümanlarınızı sunmalısınız.

Maaş Bordrosu
Başvuru sahibi çalışansa 3 aylık maaş bordrosunu sunmalıdır.

Banka hesap dökümü
Aile/arkadaş yanında misafir edilecekse davet mektubunda bu belirtilmelidir. Başvuru sahibi GKRY’deki tüm masraflarını karşılayacak maddi yeterliliğe sahip olduğunu kanıtlamalıdır. Başvuru sahibine sponsor olacak kişi varsa (ev hanımları, öğrenciler için) sponsorun maaş bordrosu ve banka hesap dökümü sunulmalıdır. Hesap dökümleri kaşeli ve imzalı olarak bankanın kendisinden temin edilmelidir.

Banka teminat mektubu
Güney Kıbrıs vize başvurularında banka hesap dökümünün dışında banka teminat mektubu talep edebilmektedir. Lütfen bu bilgiyi Atina Elçiliği’nden teyit ediniz.

Avukat, Doktorlar için;

Görev kimlik kartlarının fotokopilerinin sunmalıdırlar.

Güney Kıbrıs Vize İşlemleri

Güney Kıbrıs’a yapacağınız aile/arkadaş ziyareti amaçlı seyahatlerde vize işlemlerinizi Türkiye’den tamamlamanız mümkün değildir. GKRY vize başvuruları Atina Elçiliği aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Bu nedenle Güney Kıbrıs vize başvuruları konusunda direkt yardımcı olamamaktayız. Ancak Yunanistan’a yapacağınız seyahatlerde en kısa sürede başvurunuzu tamamlamaktayız.

Dikkat!

  • Pasaportunda KKTC’ye giriş çıkış damgası bulunanlar GKRY için vize başvurusunda bulunamazlar.
  • Pasaport kategori ayrımı olmaksızın Türkiye vatandaşlarının tümü GKRY vizesine tabidir.
  • Aile/arkadaş vizesi GKRY “C VİZE” tipine dahildir.
  • Ziyaretçi vizeleri çoğunlukla tek girişli olarak onaylanmaktadır. Lütfen GKRY vize başvuruları ile ilgili detaylı bilgi için Atina Elçiliğiyle iletişime geçiniz.

Güney Kıbrıs vize başvurunuzun ilk adımı olan Yunanistan vize işlemlerinizi Happy Turizm vize servisimiz aracılığıyla tamamlayabilirsiniz. Yunanistan vize başvuruları için Schengen yetkilimizden destek alabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek