Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Hollanda Vizesi

Hollanda Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Transit Vize İşlemleri

Transit vize Hollanda üzerinden üçüncü bir ülkeye seyahat ediyorsanız Hollanda transit vizesine başvurabilirsiniz. Transit vize yabancı ülke vatandaşının sınırlı bir süre Hollanda’da bulunmasına izin vermek amacını taşımaktadır. Sayfamızın devamında Hollanda havaalanlarından geçiş yapacakların başvurması gereken havaalanı transit vize için gerekli evrakları bulabilirsiniz.  

Hollanda Havalanı Transit Vize İşlemleri

Havaalanı transit vizesi aşağıda belirtilen ülke vatandaşlarının üçüncü bir ülkeye seyahatleri esnasında Hollanda üzerinden transfer gerçekleştireceklerse Havaalanı transit vizesine başvurmaları gerekmektedir. Schengen ülkesi havaalanında transit geçiş bölgesine girmek için havaalanı transit vizesi talep edilmektedir. Havaalanı transit vizesi sahibinin transit bölgeden çıkarak Hollanda içi dolaşım hakkı vermemektedir.

Aşağıdaki ülke vatandaşlarının havaalnı transit vizesi almaları gerekmektedir.

Irak, İran, Nijerya, Pakistan, Somali, Afganistan, Bangladeş, Kongo (Demokratik Cumhuriyet), Eritreya, Etiyopya, Gana, , Srilanka ve Suriye vatandaşları Hollanda için havaalanı transit vize prosedürüne tabidirler.

Hollanda Schengen ve transit vize başvurularında bölge ayrımı yoktur. Müracaat sahipleri diledikleri vize başvuru merkezinden başvuruları gerçekleştirerek pasaportlarını teslim alabilirler.

Hollanda transit vizesi Schengen vize kategorisi içinde değildir. A tipi vize kategorisindedir. Havaalanı transit vizesi sahibine Hollanda’da ve diğer Schengen bölgelerinde serbest dolaşım hakkı tanımaz. Schengen vizesi en fazla 90 güne kadar verilirken, Hollanda’da 90 günden fazla kalma planı olanlar D vize başvurusunda bulunmalıdırlar.

Hollanda transit vize işlemleri için gerekli evraklar

Pasaport
10 yıldan eski olmayan, içerisinde 2 adet boş vize sayfa bulunan planlanan dönüş tarihinden sonra 3 ay geçerliliği bulunan pasaport sunulmalıdır.

Gidilecek Üçüncü Ülke Vizesi
Seyahatinizde ziyaret edeceğiniz üçüncü ülke için vize gerekliyse o ülkenin vizesi de sunulmalıdır. 

Seyahat amacını oluşturan ülke evrakları

Seyahat amacını oluşturan ülke için vize gerekmiyorsa seyahat amacınızı destekleyen evraklar; davetiye, otel rezervasyonları, tapu vb. ve maddi durumunuzu gösteren evraklar (banka hesap dökümleri, banka cüzdanı, tapu, ek gelir belgeleri v.b.  ibraz edilmelidir.

Vize BaşvuruFormu 

Vize başvuru formu başvuru sahibi tarafından şahsen, eksiksiz ve özenle doldurulmuş vize başvuru formu sunulmalıdır.

Transit vize başvuru sahibi 18 yaşının altındaysa vize başvuru formunda her iki ebeveynin veya yasal velinin imzası bulunmalıdır.

Biyometrik fotoğraf
Yüz görünen, arka fonu beyaz, 35x45 mm kriterlerinde, yeni çekilmiş, 6 aydan eski olmayan 1 adet biyometrik fotoğraf ibraz edilmelidir.

Muvafakatname
18 yaşının altındaki başvuru sahipleri anne ve babasıyla birlikte seyahat etmeyecekse her iki ebeveyn onaylı, noter tasdikli muvafakatname sunulmalıdır. Ebeveynlerin kimlik fotokopisi muvafakatnameye eklenmelidir

Seyahat sağlık sigortası
Tüm seyahat süresini kapsayan, acil müdahale ve hastane masraflarını karşılayan 30 bin € teminatlı seyahat sağlık sigortası ibraz edilmelidir. Sigortada Schengen bölgesinde geçerlidir ibaresi yer almalıdır. Talebiniz halinde vize başvurunuzda ek hizmet bedeli talep etmeden seyahat sağlık sigortanızı yapmaktayız.

Uçuş rezervasyonları
Başvuru sahibinin tüm seyahat planını içeren ulaşım rezervasyonları sunulmalıdır.

Önceki pasaport fotokopileri
Geçerli pasaportun kimlik bilgilerini içerir sayfasının fotokopisi varsa daha önceden temin edilmiş pasaportların bütün işlenmiş sayfalarının, giriş çıkış mühürlerinin olduğu sayfalarının fotokopileri sunulmalıdır.) Varsa önceki Schengen, Amerika, Kanada, Birleşik Krallık vizelerinin fotokopilerini sunmalısınız.

Hollanda Büyükelçiliği ve Hollanda Başkonsolosluğu gerekli gördüğü durumda ek evrak isteyebilir.  Vize başvuru evrakları eksiksiz olarak sunulması başvurunun onaylanacağını garanti etmez. Vize başvurularını değerlendirme ve sonuçlandırma yetkisi yalnızca Hollanda Büyükelçiliğine ve Hollanda Başkonsolosluğuna aittir.

Yabancı Uyruklu Başvuru Sahipleri
Türk vatandaşı olmayan Hollanda vize başvuru sahiplerinden Türkiye'de ikamet ettiklerini gösteren oturum izinlerini sunmaları istenmektedir.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek