Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Irak Vizesi

Irak Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Irak Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Irak devleti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında vize muafiyeti anlaşması bulunmaktadır. Ancak bu vize muafiyeti pasaport türüne göre değişiklik göstermektedir. Örneğin Diplomatik (Siyah), Hizmet (Gri) ve Hususi (Yeşil) pasaport sahibi Türk vatandaşları Irak’a ticari seyahat gerçekleştirmek isterlerse Irak Büyükelçiliği ya da Irak Başkonsolosluğu’na başvuru yaparak  Irak ticari vizesi almalıdır.
Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşları ise eğer, üçüncü bir ülkeye uğramadan uçakla Bağdat, Basra, Musul, Erbil ve Süleymaniye’ye seyahat ederlerse havaalanından 10 günlük giriş vizesi alabilirler.
Irak’a iş görüşmesi, toplantı, konferans, fuara katılmak amacıyla 10 günden uzun süreli ticari seyahat gerçekleştirmeyi planlıyorsanız Irak Ticari vizesi almanız gerekmektedir. Irak Ticari vize işlemlerinizi yetkili acenteler aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Sizde vize prosedürleriyle zaman kaybetmek ve herhangi bir aksilik aşamadan Irak ticari vize başvurunuzu gerçekleştirmek isterseniz Happy Turizm Vize - Danışmanlık ofislerimizden danışmanlık alabilirsiniz.

Yazımızın devamında Irak Ticari Vizesi için 2024 güncel evrak listesi ve vize prosedürleriyle ilgili detaylı bilgi bulabilirsiniz. Irak ticari vize başvuru yapmadan önce sayfamızdaki bilgileri dikkatlice okumanız faydalı olacaktır.

Irak Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar

  • Pasaport: Seyahatinizin bitiminden sonra en az 6 ay geçerliliği olan pasaportunuz olmalı. Pasaportunuzda meslek haneniz yazılı olmalı, en az iki boş sayfası bulunmalı. Pasaportunuzun 10 yıldan eski, yırtık ve yıpranmış olmamasına özen gösteriniz.
  • Irak Ticari Vize Başvuru Formu: Irak ticari vize başvuru formu, başvuru sahibi tarafından İngilizce ve Türkçe olarak doldurulmalı ve imzalanmalı. Form, tükenmez kalemle ve büyük harfle doldurulmalı. Bilgiler doğru ve eksiksiz olmalı.
  • Fotoğraf: Irak ticari vize başvurusunda 3 adet fotoğraf sunulmalı. Fotoğraflar güncel tarihli ve arka fonu beyaz olmalı.
  • Davetiye: Irak’taki şirketten gönderilen davetiye mektubu sunulmalı. Davetiye’de başvuru sahibinin seyahat amacı, tarihleri, nerede konaklayacakları, seyahat masraflarının nasıl karşılanacağı belirtilmeli. Davetiyede şirket yetkilisinin imzası, kaşesi olmalı. Davetiyeyi gönderen kişi pasaport ve kimlik fotokopisini de eklemeli.
  • Otel rezervasyonu: Irak seyahatiniz sırasında kalacağınız otelden konfirmasyon belgesi sunulmalı. Otel rezervasyonunuz seyahatinizin başlangıç ve bitiş tarihi ile uyumlu olmalı.
  • Özel Seyahat Sigortası: Irak’ta kalınacak süreyi kapsayan 30 bin Euro teminatlı  Özel Sağlık Sigortası sunulmalı.  
  • Uçak rezervasyonu: Gidiş- dönüş uçak rezervasyonu ibraz edilmeli.

Karayolu İle Gidecek Olanlardan

  • Gümrük Geçiş Karnesi
  • Ehliyet
  • Ruhsat Fotokopisi
  • Sağlık Raporu: Bulaşıcı hastalığınız olmadığına dair noter tasdikli sağlık raporu sunulmalısınız.  

Mesleki Evraklar

  • Şirket Evrakları: Faaliyet belgesi, imza sirküleri, vergi levhası, sicil gazete fotokopileri gibi şirket evrakları ibraz edilmeli.
  • Vize Talep Dilekçesi: Şirketin antetli kağıdına Konsolosluğa hitaben İngilizce olarak yazılmış, seyahat amacını, seyahat tarihlerini, masrafların kim tarafından karşılanacağını belirten dilekçe yazılmalı.
  • Maaş Bordrosu: Son 3 aylık döneme ait kaşe ve imzalı maaş bordrosu başvuru dosyasına eklenmeli.
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi: Güncel tarihli olmalı.
  • Banka Hesap Özeti:  Seyahatinizi gerçekleştirmeye yetecek kadar paranızın olduğu banka hesabınızın özeti sunulmalı. Banka dökümü ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır.

Irak Ticari Vize Başvurusu

Irak ticari vize başvurularında karar mercii, Ankara Irak Büyükelçiliği ve İstanbul Irak Başkonsolosluğu’ndadır. Bu diplomatik temsilciliklerin bölge ayrımı yoktur. Türkiye’nin hangi şehrinde ikamet ediyor olursanız şahsen gelmenize gerek kalmadan Irak ticari vize başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. 

Irak Ticari Vize Ücreti 2024

Irak ticari vize ücretleri Irak Büyükelçiliği tarafından belirlenmektedir ve vize işlemlerinizi tamamlayabilmeniz için vize ücretinizi ödemeniz gerekmektedir. Irak ticari vize ücreti; vize süreniz ve giriş sayısına göre değişiklik göstermektedir.

Irak Ticari Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Irak Ticari vizesi sonuçlanma süresi evraklarınız eksik olup olmamasına, Irak Büyükelçiliği’nin resmi tatil günleri ve yoğunluğuna göre değişmektedir. Eğer evraklarınız eksiksiz ise Irak Ticari vizeniz ortalama 7-10 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Vize evraklarınızın eksiksiz olmasına özen gösterin ve başvuru öncesi Irak Büyükelçiliği resmi tatil günlerini internet sitemizden kontrol ediniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek