Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Irak Vizesi

Irak Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Irak Turistik Vize İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Irak’a turistik bir seyahat gerçekleştirmek isteyen Umuma Mahsus Pasaport sahibi Türk vatandaşları, Irak’ın Bağdat, Basra, Musul, Erbil ve Süleymaniye’ye seyahat etmek isterlerse, havaalanına vardıklarında 10 gün kalış süreli giriş vizesi alabilmektedirler.
Ancak Irak’a 10 günden uzun süreli turistik seyahat gerçekleştirmek isterseniz Irak Turistik Vizesi’ne başvuru yapmanız gerekmektedir. Turistik vize başvurusu için bir takım evrakları hazırlamalı ve vize prosedürleri yerine getirmelisiniz. 
Yazımızın devamında Irak Turistik Vize için 2024 güncel evrak listesini bulabilirsiniz. Irak Turistik vize başvurunuza başlamadan önce sayfamızı okumanızı tavsiye ederiz.

Irak Turistik Vize İçin Gerekli Evraklar

Standart Evraklar

  • Irak Vize Başvuru Formu: Irak turistik vizesi için vize başvuru formu İngilizce veya Türkçe olarak tükenmez kalemle eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır. İlgili bölüme fotoğrafınızı yapıştırıp, imzaladıktan sonra formu başvuru dosyanıza ekleyebilirsiniz.

  • Pasaport: Irak seyahati bitiminizden itibaren en az 6 ay geçerliliği ve minimum 2 boş sayfası olan pasaportla başvuru yapmalısınız. Pasaportta hamilinin imzası olmalı ve meslek haneniz yazılı olmalıdır. Pasaportunuzun kimlik bilgilerinizin yer aldığı sayfalarının fotokopisini de dosyanıza eklemeyi unutmayınız.
  • Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş arka fonu beyaz 3 adet fotoğraf sunmalısınız.
  • Otel rezervasyonu: Konfirme edilmiş otel rezervasyonu. Otel rezervasyonunuzun seyahatiniz başlangıç ve bitiş tarihi ile uyumlu olması gerekmektedir.
  • Özel Seyahat Sigortası: Irak’ta kalınacak süreyi kapsayan Özel Sağlık Sigortası yaptırmış olmalısınız.
  • Uçak rezervasyonu: Gidiş- dönüş uçak bileti beyan edilmeli.

Karayolu İle Gidecek Olanlardan

  • Gümrük Geçiş Karnesi
  • Ehliyet
  • Ruhsat Fotokopisi
  • Sağlık Raporu: Bulaşıcı hastalığı olmadığına dair noter tasdikli sağlık raporu sunulmalı.

Mesleki Evraklar

  • Vize Talep Dilekçesi: Başvuru sahibinin çalıştığı şirketin antetli kağıdına Konsolosluğa hitaben yazılmış, seyahat amacını ve seyahat tarihlerini belirten dilekçe yazılmalı.
  • Şirket Evrakları: Başvuru sahibi çalıştığı şirketin faaliyet belgesi, imza sirküleri, vergi levhası, sicil gazete fotokopilerini sunmalıdır.
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi
  • Maaş Bordrosu: Son 3 aylık olarak alınmalı, kaşe ve imzalı olmalıdır.
  • Banka Hesap Özeti: Irak seyahatini gerçekleştirmeye yetecek kadar paranın yer aldığı banka hesabının dökümü, kaşeli ve ıslak imzalı olarak beyan edilmelidir.

Irak Turistik Vize Başvurusu

Irak turistik vize başvurularını değerlendirme ve karar verme yetkisi Ankara Irak Büyükelçiliği ve İstanbul Irak Başkonsolosluğu’ndadır. Ancak bu diplomatik temsilciliklere şahsen gelmeden de başvurunuzu yapabilirsiniz. 

Irak Turistik Vize Ücreti 2024

Irak turistik vize işlemlerinizin tamamlanabilmesi için  vize ücretinizi ödemeniz gerekmektedir. Irak vize ücreti ve konsolosluk harçları Irak Büyükelçiliği tarafından belirlemektedir. Vize ücreti; vize türünüz, vize giriş sayınız ve vize sürenize göre değişiklik göstermektedir. 

Irak Turistik Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Irak turistik vize başvuruları normal şartlarda 7-10 iş günü arasında sonuçlanmaktadır. Ancak Irak turistik vizesiniz sonuçlanma süresi evraklarınızın eksiksiz olarak hazırlanmasına, Irak Büyükelçiliği ve Türkiye Cumhuriyeti resmi tatillerine ve vizenizi değerlendirecek büyükelçilik ve başkonsolosluğun yoğunluğuna bağlı olarak değişir.  Eğer Irak turistik vize evraklarınızda eksiklik varsa, belgelerinizin tamamlanması zaman alacağından vizeniz daha geç sonuçlanacaktır. Bu nedenle Irak Turistik vizesine başvuru yapmadan önce danışmanlık almanızı, belgelerinizi titizlikle hazırlamanızı tavsiye ederiz. Ayrıca vize başvurusunda önce Irak Büyükelçiliği’nin resmi tatil günlerini de kontrol etmenizi öneririz. Irak turistik vizenizin planladığınız tarihte elinizde olmasını isterseniz seyahat tarihinizden en az 1 ay önce başvurunuzu yapmalısınız.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek