Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Karadağ Vizesi

Karadağ Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Karadağ Yatırım Yoluyla Oturma İzni Ve Vatandaşlık

Karadağ Yatırım Yoluyla Oturma İzni Ve Vatandaşlık sayfamıza hoş geldiniz.
Karadağ
(Montenegro) siz yatırımcıları, resmi işlemlerle çok vakit kaybetmeden, zorluk çıkartmadan bürokratik işlemlerle fazla sıkmadan Avrupalı olmaya davet ediyor.

Karadağ / Montenegro'da bugün yapacağınız yatırımın yarın getirisi beklentinizden büyük olacaktır. Türklere yatırım fırsatları sunan Karadağ (Montenegro)' da oturum izni işlemleri artık çok kolay.

Karadağ (Montenegro)’da bir ofis, residence, müstakil ev veya apartman dairesi alındığında hızlıca Oturma İznine başvurulabilir. Konutu satmadığınız sürece başvuru yaptığınızda oturma izniniz yenilenmektedir. 

Her sene uygun bir fiyat ödeyerek oturma izniniz devam ettirebilir, yenileyebilirsiniz . Gayrimenkul alımı ile alınan oturma izni kalıcıya dönmez. Karadağ ( Montenegro) kanunlarına göre alınan mülkün belirli bir alt limiti ya da üst limiti yoktur. 4 kişilik bir aile için eğer çocuklar 18 yaşından küçük ise her birey için oturma izni alınabilir. Çocuklar 18 yaşından büyük ise o zaman ayrı bir ev satın alınmalıdır. Çünkü kanuna göre çocuklar 18 yaşından büyük ise onları ergen sayar ve ancak ayrı bir ev alımı ile oturma izni verilir.

Gayrimenkul Üzerinde Takyidat Olup Olmadığına Bakın!

Karadağ (Montenegro)’da ki gayrimenkuller üzerinde tıpkı Türkiye’de de olduğu gibi değişik sebeplerden kaynaklanan takyidatlar olabiliyor. Karadağ’ ( Montenegro )da ki kredi ya da başka borçlardan kaynaklanan ipotek, henüz sonuçlanmamış davalar sebebiyle konan tedbir gibi gayrimenkulün alım satımına etki edecek takyidatlar tapunun üzerinde şerh konarak belirtiliyor.

Bu konuda dilerseniz gerekli araştırma tarafımızca yaptırılıp destek sağlanmaktadır.

Arsa Alırken İmar İzni Olup Olmadığını Kontrol Edin!

Arsa alacaksanız bir tapu örneğini satıcıdan temin edip, imar izni olup olmadığını kontrol ettirmenizde fayda var. Henüz izni yoksa daha sonra alınamayacağı anlamına gelmiyor tabi ki . Fakat izni alacağınız zaman hiç de düşük sayılamayacak harç bedelleri karşınıza çıkacak ve ödemeniz gerekecek.
İmar izni alınmışsa ne tür bir yapı için, kaç metrekare alan üzerine, toplam kaç metrekare kullanım alanlı inşa edebileceğiniz ve yapının diğer özellikleri tapuda detaylı olarak belirtilir. Yatırım yapacağınız arsa üzerine bir villa inşa etmeyi planlıyorsanız, gerekli iznin mevcut olduğunu tapu senedinden teyit edebilirsiniz.

İşlem Masrafları ve Vergilerden Haberdar Olun!

Yatırım maliyetiniz sadece emlak bedelinden ibaret olmayacak. Alım – satım vergisi, yıllık emlak vergisi, noter, tercüman masraflarını da bilmeniz hem yatırımınızın gerçek maliyetini ortaya çıkartır, hem de bir aracı ile çalışıyorsanız masrafların şişirilmesi gibi art niyetliliklere şans vermemiş olursunuz.
– Şahıslar için emlak alım – satım vergisi %3’dür.
– Şirketler için ise emlak alım – satım vergisi %3 + % 21 PDV’dir ( PDV bizdeki KDV’ye karşılık gelmektedir ).
– Karadağ’da tüm masraflar alıcı tarafından ödeniyor. Satıcı masraflara karışmıyor.
– Yıllık emlak vergisi belediyeden belediyeye değişmektedir. Yıllık 60 Euro’dan başlayıp 200 Euro’ya kadar çıkabilmektedir.
– Tüm işlemler noter üzerinden yapılır. Ve süreç şöyle işler :

Notere başvuru yapılır.
Noter mülkle ilgili gerekli kurumlara yazı gönderir.
%3 oranındaki vergi tahakkuk ettirilerek alıcıdan tahsil edilir.
Tapu devir sözleşmesi imzalanır ( Satış bedelinin ne zaman satıcının hesabına yatacağı sözleşmede belirtilir )
Tutarın satıcı hesabına geçmesini müteakip tapu hazırlanıp alıcıya teslim edilir.

Karadağ Noter Ücretleri

0 – 5.000  € arası : 70 €
5.000 – 20.000   € arası : 120 €
20.000 – 40.000  € arası : 170 €
40.000 – 60.000  € arası : 250 €
60.000 – 80.000  € arası : 300 €
80.000 – 120.000 € arası : 350 €
120.0 üzeri : 350 € üzerine her 15.000 € için 10 € ekleniyor. 
Noter ücretinde üst sınır 5.000 €.
Banka havalelerine şirket hesaplarından %0,1 , şahıslardan %0,5 havale komisyonu alınmakta.
Karadağ’ ( Montenegro) da kuracağınız şirket üzerine kredi almanız mümkün. Bunun için firmanın bilanço verebilecek hale gelmiş, 1 yılı doldurmuş olması ve kar etmiş olması gerekmektedir.

Diyelim ki Karadağ (Montenegro) da oturma izni almak için konut aldınız. Bu konutu nasıl değerlendireceğinizi artık düşünmenize gerek kalmayacak. Bu evin isterseniz sezonluk isterseniz aylık, isterseniz günlük ve de isterseniz uzun süreli kiralanması konusunda her türlü destek tarafımızdan sağlanmaktadır.

Ayrıca Karadağ’( Montenegro ) da başka konut veya arsa yatırımı da yapmak isterseniz gerekli araştırma tarafımızca yaptırılıp destek sağlanmaktadır.

Sorunsuzca Avrupa’ya doğru ilk adımı atmayı planlıyorsanız, Hiç vakit kaybetmeden lütfen iletişime geçmek için bizi arayın.

Karadağ Yatırım Yoluyla Oturma İzni Ve Vatandaşlık ile ilgili öğrenmek istediğiniz tüm konular ile ilgili daima 0(312) 419 56 41 numaralı telefon hattımızdan bize ulaşabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek