Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Letonya Vizesi

Letonya Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Letonya Hakkında Genel Bilgiler

Kuzey Avrupa’da bulunan Baltık bölgesinin üç ülkesinden biri olan Letonya’yı sizler için adım adım tanıttığımız yazımıza hoş geldiniz.
Letonya 110 belediye ve 9 Büyükşehir’e ev sahipliği yapan bir kıyı ülkesidir. Estonya, Litvanya, Rusya Federasyonu ve Belarus ile komşuluk yapmaktadır ayrıca İsviçre ile de deniz sınırı vardır. Ülke başkenti Riga’dır. Letonya’nın tam merkezi Riga yaşamın en canlı olduğu şehirdir. 1918 Yılında bağımsızlığını ilan eden Letonya büyük sosyal kalkınmalar gerçekleştirmiştir ve tarım, sanayi alanlarında çalışmalar yapmıştır ancak Moskova ile yapılan anlaşmayı ihlal ettiğinde bağımsızlığını kaybetmiştir. 1991 Yılında tekrar özgürlüğünü, bağımsızlığını kazanan ülke tekrar eski haline dönmek için çalışmalarına devam ediyor. Letonya’nın resmi dili Letoncadır. Ülkede çok fazla Rusça konuşulur ancak bunun yanında Latlega bölgesine ait Latlega dili ve Arnavutların konuştuğu dillerde ülkeye dil zenginliği kazandırır. Almanca ve İngilizce ise eğitim alanlarında konuşulan dillerdir.

Letonya’da Eğitim

Letonya, eğitim konusunda kendini oldukça geliştirmiştir özellikle öğrenciler yeteneklerine göre eğitilir ve bu sayede ülkelerine birçok başarı kazandırmışlardır. Letonya da üniversiteler genel olarak 3 yıllıktır. 4 Yıllık üniversiteler ise profesyonel üniversiteler olarak adlandırılır. Letonya’da eğitim ücretleri de oldukça ucuzdur.  Almanca ve İngilizce olarak eğitim verilmektedir.

Letonya Kültürü

Letonya kültürü bölgelerine göre değişim yaşamaktadır. Örneğin Latlega bölgesinin kendine özgü kıyafetleri ve dilleri vardır Latlega bölgesinde Latgalion dili konuşulur. Letonya da şehir içi ulaşım oldukça kolay ve ucuzdur. Şehir içinde kullanabileceğiniz geniş ağlara sahip otobüs ve trenler bulunmaktadır. Letonya’da şehir içi ve şehirler arası ulaşımda ilginç olarak otostop çok yaygın bir biçimde kullanılır. Ülke tıp alanında da oldukça gelişmiştir çoğu ilaç ve hasta bakımı ücretsizdir ve ücretsiz servisler misafirler içinde geçerlidir. Ülkeye girişte hiçbir aşılama’ da talep edilmemektedir.

Letonya’da Gezi

Letonya turistik açıdan çok talep görmese de gidildiğinde gezilmesi gereken birçok tarihi mirasa ve güzelliklere sahiptir. Ülkenin en canlı ve en güzel zaman geçirilebilecek kenti başkent Riga’dır. Riga Katedrali, St. Peter Kilisesi ve Central market Riga’da mutlaka görülmesi gereken yerlerdir. Tarihi yapılarına oldukça iyi bakan ülke hala bu yapıları kullanmaktadır. 
Sigulda kentinde bulunan Turaida Kalesi ve müzeye çevrilmiş Gutmanis Cave de gezildiğinde büyü etkisi yaratacak yerlerdir. Sigulda Gavşa Vadisi içinde bulunur ayrıca bu özelliği Letonya’nın Switzerlandı olarak anılmasını sağlamıştır. Kentte yapılabilecek en güzel etkinlik kış Sporlarıdır Letonya’nın soğuk kış aylarına denk gelmiş iseniz mutlaka eğlence için bu sporları denemelisiniz.
 
Liepaja kıyı kenti ise ‘Rüzgârın doğduğu şehir’ olarak adlandırılmıştır ve kent içinde bulunan tarihi ahşap evleri ile bilinir. Bu evler günümüzde muhteşem restoranlara ve otellere ev sahipliği yapmaktadır. 

Kadiga ‘da ise Avrupa’nın en geniş iki metrelik şelalesine ev sahibidir. Şelale doğal bir anıt olarak değer görür ayrıca doğa ananın zenginliğini gözler önüne serer şelale etrafında harika fotoğraflar çekinebileceğinize eminiz. 

Daugaupils kenti büyük sarayları ile bilinmektedir. Beyaz Angola Katedrali, Selgava daki Barok tarzı Rundela ve Jelgava sarayları ülkede mutlaka görülmesi gereken yapılardır. Saray içine adım attığınız anda ise görecekleriniz sizi geçmiş tarihe götürecektir.

Letonya’ da Din

Letonya’nın dini inancı Hristiyanlıktır ancak ülkenin çeyrekten fazlası Lütercidir. Halkın azınlık bir kısmı Roma Katoliğidir ve geriye kalan kısımda birçok inancın yanında Rus Ortodoksluğuda vardır. Birçok dini inanca sahip olan Letonya dini kültür ve ibadetlere oldukça saygılıdır.

Letonya’ da İklim

Letonya iklimi soğuk ve sert geçen kış ayları, sürekli yağan yağmurları ile anılır. Öyledir ki kış aylarında -15/ -20 derecelere kadar soğuklar görülebilir. Haziran ve eylül ayları arası ise ülkenin yaz aylarıdır akşam saatlerine kadar sıcak olup akşamdan sonra yağmur yağdığı günlerde yine yaz aylarında görülebilir. Letonya seyahatinizde yağmurlara karşı mutlaka hazırlıklı olmalısınız sürpriz yağmurları sizleri hazırlıksız yakalamasın. Letonya’ nın en güzel mevsimi sonbahar mevsimidir tarihi yapıların arasında ağaçlardan dökülen sarı ve kuru yapraklar arasında gezinmek muhteşem olmalıdır ki sonbahar aylarında görünümü ile meşhurdur. Ülkede dört mevsim de yağışlı geçer ve her mevsiminde ayrı bir güzelliğe sahiptir.

Letonya Mutfağı

Domuz eti yemekleri çoğunlukta olan Letonya mutfağında en meşhur yemeklerde et yemekleridir. Jöle içinde et olarak bilinen Cükas galerts yemeği Letonya’nın en ilginç et yemeği olabilir. Bunun yanında Piragi ve Karbonade et yemeklerinde lezzetleri ile Letonya mutfağında yerini almıştır. Janu siers denilen Kimyonlu peynirleri ise Letonya’nın yine en ilginç lezzetlerindendir. Kimyonlu peynirler ülkede genellikle kendi yerel içkileri olan Black Balsam eşliğinde yenir. Black Balsam içkisinin şifalı olduğuna inanılır ve soğuk algınlığı gibi hastalıklarda şifa için bu içki önerilir. Letonya en çok mantar bakımından zengindir, ülke içinde bilinen 4000 mantar çeşidi bulunmaktadır. Bu kadar çok mantar olup yemeklerde kullanılmaması imkânsız olurdu tabi. Mantarlı et sosları ve mantar soteleri Letonya da mutlaka yenmesi gereken tatlardır.

Letonya’dan Ne Almalı?

Letonya’nın muhteşem Kehribar taşı dünyaca duyulmuştur. Sevdiklerinize bir hediye almak istiyorsanız mutlaka kehribar taşından yapılmış takı ve süs eşyalarına göz gezdirin. Seyahatinizden size bir anı kalması için de kehribar taşı takı ve süslerini tercih edebilirsiniz. Letonya’nın şifalı balı da hediye için güzel bir seçenektir. Bunun yanında geleneksel kıyafetler ve deri ürünlerde sizlere çok güzel hatıralar ve sevdiklerinize tatlı hediyeler olabilirler. 

Letonya’ya Nasıl Gidilir?

Letonya seyahatçilerinde sadece Umuma Mahsus (bordo) pasaport sahibi olanlar vize almak zorundadır. Hizmet (gri), Hususi (yeşil), Diplomatik (siyah) pasaport sahipleri ise seyahatlerinde vize alımından muaf kılınmıştır. 
Letonya seyahatiniz için iki adet ulaşım seçeneğiniz bulunur. Dilerseniz Kapıkule Sınır kapısı üzerinden karayolu ile Letonya’ya gidebilirsiniz ya da hava yolu kullanarak da Letonya’ya gidiş yapabilirsiniz. Letonya uçakları Riga başkente iner ve ülkemizden Riga 3 saat sürmektedir.

Letonya vize başvuruları hakkında detaylı ve güncel bilgi sahibi olmak için 0(312) 419 56 41 numaralı hattımız üzerinden bizlere ulaşabilir danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek