Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Letonya Vizesi

Letonya Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Letonya Turistik Vize İçin Gerekli Evraklar

Letonya’ya planladığınız kısa süreli turistik geziler için Letonya turistik vize başvurusunda bulunmalısınız. Letonya kısa süreli turistik seyahatleriniz Schengen vize kategorisine girmektedir. Happy Turizm Vize - Danışmanlık ile Letonya Schengen vizenizi hızlı ve kolay bir şekilde alabilirsiniz. 

Letonya turistik vize için gerekli olan evraklar 2024 ve Letonya turistik vize ücreti 2024 hakkında yetkililerimizi arayarak detaylı bilgi alabilirsiniz. Letonya’da kalış sürenize ve seyahatinizin amacına göre vize ücretleri değişiklik gösterebilir. Durumunuza uygun vize evrak listesini bilgi@happyturizm.com adresinden talep edebilirsiniz.

Letonya Turistik Vizesi İçin Gerekli Evraklar

  • Pasaport: Letonya seyahat dönüş tarihinden sonra en az 3 ay daha geçerli olmalıdır. Pasaportunuzun veriliş tarihinin 10 yılı geçmemesi gerekir. Letonya vizesinin işlenebilmesi için pasaportunuzda en az 2 boş sayfa olmalıdır. Pasaport fotokopilerinizi de başvuru dosyanıza eklemelisiniz.
  • Letonya Schengen Vize Başvuru Formu: Kısa süreli turistik vize başvurularınız için Letonya Schengen vize başvururu formu doldurulmalıdır. Formunuzu doğru ve güncel bilgilerle doldurmalısınız. Seyahat amacınızı ve giriş sayınızı doğru işaretlemelisiniz. Eğer seyahatiniz boyunca diğer Schengen ülkelerine geçmeyi planlıyorsanız çok girişli Schengen vize başvurusunda bulunmalısınız.
  • Biometrik Fotoğraf: Schengen fotoğraf ölçülerine uygun, arka fonu beyaz olarak çekilmiş 2 adet biometrik fotoğrafa ihtiyacınız vardır. Letonya Schengen vize başvuru formu doldurulduktan sonra fotoğrafınızı gerekli yere yapıştırınız.
  • Seyahat Sağlık Sigortası: Letonya turistik vize başvuruları için Schengen ülkelerinde geçerli olan en az 30.000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortası yapılmalıdır. Happy Turizm Vize - Danışmanlık ek hizmet olarak talebiniz doğrultusunda seyahat sağlık sigortanızı sizin adınıza yapmaktadır.
  • Mali Yeterlilik Belgeleri: Letonya seyahatinizi rahatlıkla karşılayabilecek evraklar sunmanız önemlidir. Maaş bordrosu, banka dökümleri ve varsa üzerinize kayıtlı ev, araç veya tapu ruhsatlarını ibraz etmeniz yararınıza olacaktır.
  • Konaklama ve Ulaşım Rezervasyonları: Letonya turistik seyahatleri için gidiş dönüş ulaşım dokümanlarınızı Letonya Konsolosluğuna sunmanız gerekir. Konaklama rezervasyonlarınızın tarihleriyle seyahat tarihlerinizin birbiriyle uyumlu olması gerekir. Seyahatiniz için diğer Schengen ülkelerine geçiş yapmayı düşünüyorsanız ara geçiş belgelerinizi (otobüs, uçak, tren,otel vb.rezervasyon belgeleri) mutlaka Letonya Konsolosluğuna sunmanız gerekir. Seyahatinizin detaylarını anlatan bir dilekçe yazmalı ve gerekli dokümanları da dilekçeyle birlikte teslim etmelisiniz.
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kağıt Örneği
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi

Çalışanlar İçin Evrak Listesi

  • Maaş Bordrosu: Son 3 aylık olarak alınmalı kaşeli ve imzalı olmalıdır.
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi ve SGK 4A Hizmet Dökümü: SGK 4A hizmet dökümünü e-devletten temin edebilirsiniz.
  • Güncel Şirket Evrakları: Orijinal faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, vergi levhası ve imza sirküleri fotokopileri başvuru evraklarıyla sunulmalıdır.
  • Vize Talep Dilekçesi: Letonya Konsolosluğuna hitaben şirketin antetli kağıdına İngilizce olarak yazılmalıdır. Dilekçe kaşelenip imzalanmalıdır.
  • Banka Hesap Özeti: Son 3 aylık banka hesap özeti en az 4000 TL bakiyeli olmalı, kaşeli ve imzalı olarak ibraz edilmelidir.

İşverenler İçin Evrak Listesi

  • Vize Talep Dilekçesi: Şirketin antetli kağıdına Letonya Konsolosluğuna hitaben İngilizce olarak yazılmalıdır. Kaşeli ve imzalı bir şekilde beyan edilmelidir.
  • Güncel Tarihli Şirket Evrakları: Orijinal faaliyet belgesi, imza sirküleri fotokopisi, ticaret sicil gazetesi,vergi levhası başvuru evraklarıyla sunulmalıdır.
  • SGK 4B Hizmet Dökümü: e- devletten SGK hizmet dökümü alınabilir.

Emekliler İçin Evrak Listesi

  • Banka Dökümü: Emekli maaşının yattığı bankadan alınan son 3 aylık döküm onaylı ve imzalı olmalıdır. 
  • Emeklilik Kartı: e-devletten emekli olduğunuza dair belge dökümü alabilirsiniz.

UYARI!

Letonya Konsolosluğu başvuru sahibinin başvuru esnasında şahsen bulunmasını isteyebilir. Böyle bir durumda yetkililerimiz sizlere eşlik edecektir.

Yabancı uyruklu başvuru sahipleri ikamet belgelerini de başvuru için sunmalıdır.

Letonya Turistik Vizesi Nasıl Alınır?

Letonya vize başvuruları Letonya Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş vize merkezleri vasıtasıyla gerçekleştirilebilir. Letonya vize başvurunuzu vize servisimiz ile birlikte yorucu vize işlemleriyle uğraşmadan tamamlayabilirsiniz. Letonya turistik vize için gerekli evraklar 2024 hakkında bilgi almak için bilgi@happyturizm.com adresine mail atınız.  Attığınız mailde seyahat amacınızı ve mesleki durumunuzu detaylı olarak açıklayın. Yetkililerimiz durumunuza uygun 2024 Letonya evrak listesini e-posta adresinize gönderecektir. Vize işlemleriniz için Letonya sayfamızı da ziyaret edebilirsiniz.

Gelen bilgi maili  ile birlikte hazırlıklarınızı tamamlayıp, evraklarınızı ofisimize posta yoluyla ulaştırın. Başka hiçbir işlem yapmanıza gerek kalmadan Letonya vize başvurunuzu sizin adınıza tamamlıyoruz. Letonya turistik vize işlem süreci hakkında sormak istediklerinizi ofis telefon numaralarından arayarak sorabilirsiniz ya da bilgi@happyturizm.com adresinden sorularınızı bize ulaştırabilirsiniz.

Letonya Turistik Vize Kaç Günde Çıkar?

Letonya turistik vize başvuruları için gerekli vize prosedürleri eksiksiz olarak yerine getirildiği takdirde ortalama 10 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan başvuru sahipleri için sonuçlanma süreleri farklılık gösterebilir.

Letonya Konsolosluğunun işlem süreci boyunca yeni evrak talep etme hakkı vardır. Lütfen Letonya Konsolosluğunun sizden istediği evrakları zamanında teslim ediniz. Letonya turistik vize başvurularını sonuçlandırma yetkisi sadece Letonya Konsolosluğuna aittir. Letonya Ankara Büyükelçiliği Türkiye ve Letonya’nın resmi tatil günlerinde hizmet vermemektedir.

Letonya Ankara, Bursa, İstanbul, Edirne, İzmir, Antalya Vize İşlemleri
Letonya turistik vizesi için bulunduğunuz şehirden vize servisimiz aracılığıyla başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Letonya turistik vize için gerekli evraklar 2024 hakkında Ankara ofisimizi arayarak bilgi alabilir, bilgi@happyturizm.com adresinden de gerekli evrakların tarafınıza gönderilmesini talep edebilirsiniz.
Talebinizle birlikte e-posta adresinize Letonya 2024 vize evrakları gönderilmektedir. Verilen vize bilgileri doğrultusunda hazırlıklarınıza başlayabilir, hazırladığınız evrakları posta yoluyla ofisimize ulaştırabilirsiniz. Yorucu vize prosedürleriyle uğraşmanıza gerek kalmadan Happy Turizm Vize - Danışmanlık aracılığıyla tüm işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Letonya vize işlemleri için sormak istediklerinizi iletişim adreslerimizden bize ulaşarak sorabilir ya da bilgi@happyturizm.com adresinden yazabilirsiniz. Seyahatiniz için şimdiden keyifli yolculuklar dileriz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek