Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Meksika Vizesi

Meksika Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Meksika Ticari Vize için Gerekli Evraklar

Sayfamız Meksika ticari vize başvuru prosedürleri ve gerekli evraklar konusunda faydalı bilgi sağlamak amacıyla hazırlanmıştır. 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için Meksika Devleti elektronik vize imkanı tanımıştır. Ancak yalnızca uçak ile seyahat ettiğinizde elektronik vizenizi kullanabilirsiniz. Uçak bileti almadan hava yolu firmasının SAE kaydı olduğundan emin olunuz. Aksi takdirde elektronik vizeniz geçersiz sayılacaktır. Meksika ticari vize işlemlerinizi 1 gün içerisinde neticelendirmekteyiz. 

Meksika elektronik vizesi (SAE), ülkeye tek giriş-çıkış hakkı tanır. Elektronik vizenizi aldıktan 30 gün içinde Meksika’ya giriş yapabilir, ülkede 180 gün konaklayabilirsiniz.
Nüfus cüzdanınızı, pasaportunuzu ve 1 adet fotoğrafınızı taratarak bilgi@happyturizm.com adresimize e-mail olarak göndermeniz yeterlidir. Evraklarla ilgili detaylı bilgiyi sayfamızın devamında bulabilirsiniz. T.C. Umuma Mahsus (Bordo) pasaport, Hususi (Yeşil) ve Hizmet (Gri) pasaport sahipleri de vizeye tabidir. Diplomatik (Siyah, Kırmızı) pasaport sahipleri ise Meksika seyahatlerinde vizeden muaftırlar.

Meksika Ticari Vize İşlemleri İçin Gerekli Evraklar

Belgelerinizi taratarak iletmenizi rica ederiz, fotoğrafı çekilerek iletilen belgeler işleme alınmamaktadır. 

  • Meksika vizesi bilgi formu
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • T.C. ulusal kimliğinizi arkalı-önlü taratarak bize ulaştırabilirsiniz.
  • Pasaport: Kimlik bilgilerinizin ve fotoğrafınızın olduğu sayfayı taratarak bize ulaştırabilirsiniz.
  • 1 adet vesikalık fotoğraf: Güncel, arka fonu beyaz fotoğrafınızı taratarak bize ulaştırabilirsiniz.
  • Davet mektubu: Meksika’da faaliyet gösteren şirket, San Francisco’daki yetkili birime onaylatacağı davet mektubunda, ticari seyahatin kapsamı ve süresini ve vize başvuru sahibinin masraflarının karşılanıp karşılanmayacağı bilgisini belirtmiş olmalıdır. Davet mektubunda başvuranın tam adı, şirketin kayıt numarasını, adresini ve iletişim bilgilerini eksiksiz olarak beyan etmiş olmalıdır. Davet eden kişinin ulusal kimliğinin veya pasaportunun fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır.

Meksika Vizesi Online Başvuru

Meksika Devleti, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için elektronik vize kolaylığı sağlamıştır. Elektronik vizede kategori ayrımı yoktur.  İş ziyareti amacıyla Meksika’ya seyahat etmeyi planlıyorsanız elektronik vizeye başvurabilirsiniz. Ancak seyahat amacınız 6 aydan uzun süren bir periyodu kapsayacaksa Meksika oturum iznine başvurmanız gerekir. Meksika oturum izni prosedürleri için doğrudan Meksika Konsolosluğuyla iletişime geçmenizi tavsiye ederiz. 180 gün konaklama hakkı tanıyan Meksika elektronik vize içinde vize tipi ayrımı bulunmamaktadır. Ticari amaçlı seyahatlerin yanı sıra transit, aile ziyareti, eğitim gibi sebeplerle elektronik vize başvurusunda bulunabilirsiniz.

Meksika Elektronik Vize İşlemlerinden Kimler Muaftır?

T.C. Diplomatik pasaport sahipleri Meksika vizesi işlemlerinden muaftırlar. Schengen, Amerika, Japonya, Kanada, Britanya ve Kuzey İrlanda Schengen çoklu giriş vize sahipleri Meksika vize işlemlerinden muaftırlar.
Schengen, Amerika, Japonya, Kanada, Britanya ve Kuzey İrlanda için daimi ikamet kartı sahibi olanlar ve Pasifik Birliği (Kolombiya, Şili, Peru) üye ülkeleri vizesiz olarak Meksika’ya seyahat edebilirler.

Meksika Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Meksika elektronik vize işlemleri 1 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Meksika’ya ticari amaçlı ziyaretinizle ilgili herhangi bir sorunla karşılaşmamanız için başvurunuzu seyahat tarihinize en geç 4 gün kala yapmanızı öneririz. Türkiye’den yabancı pasaportlarla yapılan vize başvuruları daha geç sonuçlanabilmektedir. Meksika elektronik vize uygulaması yalnızca Türkiye, Rusya ve Ukrayna vatandaşları için geçerli bir uygulamadır. Meksika’nın ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin resmi tatil günleri öncesinde başvuruların sonuçlanma süreleri uzayabilmektedir.

Meksika Konsoloslukları Bölge Ayrımı 

Meksika Konsoloslukları bölge ayrımı yoktur. Türkiye’nin hangi ilinde ikamet ederseniz edin Happy Turizm Vize - Danışmanlık ile vize başvurunuzu şahsen konsolosluk ofisi başvuru merkezinde bulunmanıza gerek kalmadan, ticari vize için gerekli evraklarınızı taratıp bilgi@happyturizm.com mail adresimize göndererek tamamlayabilirsiniz. 

Meksika Vize İşlemleri Antalya

Türkiye’deki Meksika temsilciliklerinin yetki alanı sınırlaması yoktur.  Antalya, Isparta, Aydın, Burdur, Denizli, Mersin, Muğla, Afyon, Konya’da ikamet ediyorsanız Meksika vize işlemlerinizi Ankara merkez ofisimizle 1 gün içerisinde tamamlayabilirsiniz.

Meksika Vize İşlemleri İzmir

İzmir vize işlemlerinizi 1 gün içerisinde neticelendirmekteyiz. Meksika vize başvurularında bölge ayrımı yoktur. Meksika vizesi elektronik vizedir. Başvuru sahibine vizesinin onaylandığı tarihten itibaren 1 ay içerisinde giriş ve ülkeye giriş yaptığı günden itibaren 180 gün konaklama hakkı tanır. İzmir’den başvurunuzu tamamlayabilmemiz için yukarıda belirtilen evrakları bilgi@happyturizm.com adresimize taratarak göndermeniz yeterlidir. Evraklarınızı bize iletmenizin ardından 1-2 iş günü içerisinde Meksika elektronik vizeniz hazır olacaktır.

Meksika Vize İşlemleri Adana

Meksika ticari vize başvurunuzu Adana’dan ve Türkiye’nin diğer illerinden vize servisimiz aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz.  Bunun için tek yapmanız gereken yukarıda belirtilen evrakları taratarak bilgi@happyturizm.com adresimize mail olarak iletmenizdir. Meksika ticari vize başvuruları çoğunlukla 1-2 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır.

Seyahat Süresince Dikkat Edilmesi Gerekenler

Değerli yolcumuz, Meksika vizesi almış olmak, Meksika seyahatinde ülkeye giriş garantisi vermemektedir. Meksika sınır polisleri, seyahat etme sebebini, seyahat süresini, seyahatinizi nasıl finanse edeceğinizi sorabilir. Sınır polisi ayrıca, Meksika’da konaklama adresi, ülkeye dönüş ulaşım rezervasyon belgelerini görmek isteyecektir. Eğer Meksika’ya iş ziyareti amacıyla giriş yapacaksanız; hangi şirket/kuruma bağlı Meksika seyahatini gerçekleştireceğinize dair belgeler sunmalısınız.

THY uçuşlarıyla Meksika elektronik vize prosedüründen faydalanamazsınız. Meksika uçak biletinizi almadan önce uluslararası hava yolu şirketinin Meksika elektronik vize (SAE) kaydı olup olmadığı bilgisini teyit ediniz. SAE kaydı olmayan hava yolu şirketleriyle seyahat ederseniz elektronik vizenizle Meksika’ya giriş yapamazsanız. 
Elektronik vizeniz olsa dahi Meksika’ya girebilmenizde nihai karar Meksika hudut polislerine aittir.  Meksika seyahatiniz sırasında hudut polisleri aşağıdaki evrakları sunmanızı isteyebilir;

  • Tamamen doldurulmuş bir FMM formunu,
  • Finansal olarak seyahatinizin masraflarınızı karşılayabileceğinizi gösterir belgeler (hesap cüzdanı/dökümü, maaş bordrosu gibi…)
  • Dönüş uçak bilet rezervasyonunuzu,
  • Hotel rezervasyonunuzu,
  • Ticari seyahat gerçekleştirecekseniz şirket davetiyeleri gibi seyahat amacınızı kanıtlayan belgelerinizi seyahatiniz süresince yanınızda hazır bulundurmanızı tavsiye ederiz.

Meksika Ticari Vize İşlemlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Meksika Devleti Türkiye-Ukrayna-Rusya vatandaşlarına e-vize kolaylığı sağlamaktadır. Meksika seyahatinizde elektronik vize kaydının yapılabilmesi için Meksika’ya seyahat edeceğiniz hava yolu şirketinin Meksika SAE sistemine katılmış olması şartı bulunmaktadır.
  • Meksika vize işlemleri online olarak yapılmakta, vizeniz onaylandığında tarafınıza “vize onay mektubu” e-posta olarak iletilmektedir.
  • Meksika e-vize başvurunuz onaylandıktan sonra 30 gün içerisinde ülkeye giriş yapmanız gerekmektedir. Meksika’ya giriş yaptıktan sonra ülkede 180 gün konaklayabilirsiniz.
  • Meksika elektronik vizesi turistik, ticari, aile ziyaret, transit, eğitim amacıyla ya da muhabir olarak ülkeye giriş yapmak isteyenler için de geçerlidir. Ülkede 180 gün kalış hakkı veren e-vizedir. Ancak Meksika’da uzun süreli eğitim alacaklar ve aile birleşimi yapacakların oturum izni için Meksika Konsolosluğuyla direkt olarak iletişim kurmaları gerekmektedir.
  • Meksika Devleti e-vize uygulamasını Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına uygulamaktadır. Bu nedenle Meksika’nın vize kolaylığı tanıdığı ülke vatandaşı olduğunuzu kanıtlar, Meksika’dan dönüş tarihinizden sonra en az 3 ay geçerliliği olan pasaportunuzu sunmanız gerekmektedir.
  • Meksika elektronik vizeniz ile 30 gün içerisinde ülkeye sadece tek giriş yapabilirsiniz ve 180 gün kalabilirsiniz.

Happy Turizm Vize - Danışmanlık, Meksika vize işlemleri için Türkiye’nin her bölgesinden başvuruları kabul etmekte 1-2 iş günü içerisinde vize başvurularını neticelendirmektedir. Hızlı ve kolaylaştırışmış vize işlemi için bizi arayabilir veya bilgi@happyturizm.com adresinden vize talebi oluşturabilirsiniz. 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek