Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Özbekistan Vizesi

Özbekistan Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Özbekistan Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Özbekistan vize işlemlerinizi zahmetsizce ve en güvenli şekilde alabilmeniz için evraklarınızı ofisimize şahsen gelerek, üçüncü bir kişi aracılığıyla veya kargo aracılığıyla iletmeniz yeterlidir. Evraklarınızı teslim aldıktan sonra başvurunuzu aynı gün içinde başlatmaktayız. Happy Turizm Vize - Danışmanlık vize servisimiz Özbekistan online vize başvuru formunun doldurulması konusunda gerekli desteği sağlamanın yanı sıra, evraklarınızın kontrolünü yapmakta ve vize işlemlerinizin takibini yapmaktadır. Talebiniz halinde başvurunuz sonuçlandığında pasaportunuzu ikamet adresinize iletmektedir.  Özbekistan ticari vizesi için gerekli evraklar 2024, güncel Özbekistan vize ücretini içeren bilgi e-mailini yetkilimizi arayarak veya bilgi@happyturizm.com adresimize mail ile iletebilirsiniz.

Özbekistan vize işlemlerinizde teleks numarasına sahip olup olmadığınız bilgisini, seyahat amacınızı, seyahat tarihlerinizi, iletişim bilgilerinizi ve ikamet bilginizi bilgi@happyturizm.com adresimize mail olarak iletmeniz halinde yetkilimiz vakit kaybetmeden size en kısa sürede geri dönüş sağlayacak, kişisel kriterlerinize uygun olarak izlemeniz gereken başvuru adımlarını aktaracaktır. 

Happy Turizm Vize - Danışmanlık Ankara ve çevresinin dışında Özbekistan vize işlemleri İstanbul, Özbekistan vize işlemleri Bursa, Özbekistan vize işlemleri İzmir, Özbekistan vize işlemleri Edirne,  Özbekistan vize işlemleri Adana, Özbekistan vize işlemleri Antalya başta olmak üzere bölge ayrımı olmaksızın Türkiye’den yapılan tüm vize başvurularını kabul etmekte ve vize işlem takibini sağlamaktadır.

Özbekistan Ticari Vize İşlemleri İçin Gerekli Evraklar

  • Pasaport: Seyahat sonlanma tarihinden itibaren 6 ay geçerliliği olan vizenin basılması için en az 2 boş sayfası bulunan pasaport sunulmalı. 
  • Vize Başvuru Formu: Özbekistan vize başvuru formu online olarak doldurulmaktadır.  Özbekistan vize başvuru formunun doldurulması hususunda yetkililerimiz gerekli desteği sağlayacaktır.
  • Biometrik Fotoğraf: Güncel tarihli, arka fonu beyaz, 35x45 mm boyutlarında iki adet fotoğraf sunulmalıdır.
  • İşyeri Dilekçesi: İşyeri dilekçesi şirketin antetli kağıdına Özbekistan Konsolosluğuna hitaben yazılacak dilekçede Türkiye’de izinli olduğunuz tarihleri belirtmeli, belgeyi kaşe ve imzalı olarak temin etmelisiniz.
  • Teleks Numarası: Değerli ziyaretçimiz Özbekistan’a Özbekistan teleks numarasına sahip olmaksızın seyahat edemezsiniz. Özbekistan teleks numarası Özbekistan Dışişleri Bakanlığı tarafından verilmektedir. 

Özbekistan Vizesi Teleks Numarası

Özbekistan Cumhuriyeti’ne iş ve görev amaçlı seyahat edecekseniz davet sahibi kurumun Özbekistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığına dilekçe ile başvurması gerekmektedir. Dilekçe incelendikten sonra Özbekistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ilgili kararı Özbekistan Ankara Büyükelçiliğine veya Özbekistan Başkonsolosluğuna iletmektedir.

Özbekistan vize başvurularını inceleme ve değerlendirme yetkisi tamamen Özbekistan Büyükelçiliğine ve Özbekistan Başkonsolosluğuna aittir. Özbekistan Dışişleri Bakanlığı Türkiye’deki hangi temsilciliğe teleks numarası gönderirse o temsilcilik üzerinden vize başvurularınızı tamamlamanız gerekecektir. Bu nedenle Özbek Dışişleri Bakanlığına yazılacak dilekçede teleks numarasının iletilmesi istenilen temsilcilik belirtilmelidir.  

Özbekistan ticari vize işlemlerinizde davet sahibi firmanın Özbekistan Dışişleri Bakanlığına dilekçe ile başvuruda bulunması gerekmektedir. Dilekçenin incelenmesinin ardından Özbekistan Dışişleri Bakanlığı ilgili kararı Özbekistan Büyükelçiliğine veya Özbekistan Başkonsolosluğuna teleks numarasıyla iletmektedir.

Teleks numarasına sahip değilseniz yetkilimiz size teleks numarasını nasıl temin edeceğiniz konusunda gerekli desteği sağlayacaktır. Özbekistan teleks numarasına sahip değilseniz vize işlemlerinizin neticelenmesi 15-20 iş gününü bulabilir.  

Özbekistan Vize İşlemleri Antalya

Antalya vize servisimiz Antalya başta olmak üzere Burdur, Isparta, Konya, Muğla, Denizli Aydın, Mersin illerinde yaşayan vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. Antalya’da ikamet eden başvuru sahipleri Happy Turizm Vize - Danışmanlık Ankara ofisi aracılığıyla tamamlayabilirler. Ankara vize servisi Özbekistan vizesi işlemlerinizi hızlı ve güvenilir şekilde gerçekleştirmenize yardımcı olur. Özbekistan ticari vize için gerekli evraklarınızı vize servisimize şahsen gelerek veya kargo aracılığıyla iletebilirsiniz. Evraklarınızı teslim aldıktan sonra kontrolünü yapmaktayız. Özbekistan Konsolosluğunun yönergelerine uygun olarak hazırlanmamış evraklar ve/veya eksik evraklar konusunda sizi bilgilendirmekteyiz. Teleks numarasına sahip olan yolcularımızın başvurularını vakit kaybetmeden tamamlamaktayız. Teleks numarasına sahip olan yolcularımızın vize başvuruları ortalama 3 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır.

Özbekistan Vize İşlemleri İzmir

İzmir Özbekistan vize işlemlerinizde gerekli evrakları tarafınıza gönderilen bilgilendirme mailindeki açıklamalar doğrultusunda hazırlamanız evrakların tekrar temin edilmesinde yaşanan zaman kayıplarını engelleyecektir. Planladığınız seyahat tarihini ertelemek istemiyorsanız konsolosluğun belirlediği yönergeler doğrultusunda evraklarınızı tamamlamanız gerekmektedir. İzmir ve çevresinde ikamet eden yolcularımız, Özbekistan vize işlemlerinde yetki alanı kısıtlaması bulunmadığı için başvuruların Ankara'dan tamamlayabilirler. 0(312) 419 56 41 telefon hattımızdan vize servisimize ulaşabilir veya  yetkilimize bilgi@happyturizm.com mail adresimiz aracılığıyla vize talebinizi iletebilirsiniz.

Özbekistan Vize İşlemleri Edirne

Edirne ve çevresinde ikamet ediyorsanız Özbekistan vize başvurunuzu Ankara vize servisimiz aracılığıyla tamamlayabilirsiniz. Ankara dışından Özbekistan vizesine başvuruda bulunacaksanız yeterli zamanınızın olup olmadığından emin olmalısınız. Ankara dışından yapılan başvurularda 1-2 gün gecikme yaşanabilmektedir.

Özbekistan Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Teleks numarası olan başvuru sahipleri için vize çıkış süresi 3 iş günüdür. Özbekistan teleks sonuçlanma süreleri 2-4 hafta arasında değişmektedir. Teleks numaranıza göre vize ücretleri şekillenmektedir.  3,6 ve 1 yıllık çok girişli teleks numarasına sahip olanlar için vize ücretleri değişiklik göstermektedir. Teleks numaralarının temin edilmesi konusunda gerekli destek için bizi arayabilirsiniz. 

Özbekistan Kapı Vizesi

Özbekistan kapı vize uygulaması Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için geçerli bir uygulama değildir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Özbekistan seyahatlerinden önce vize işlemlerini tamamlamalıdırlar. Özbekistan kapı vizesi ülkesinde Özbekistan temsilciliği olmayan yabancı uyruklu vatandaşlar için geçerli bir uygulamadır.Özbekistan Konsolosluk birimlerinin bulunmadığı ülkelerden Özbekistan seyahat planı olanlar Özbekistan Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı uluslararası “Taşkent” havaalanı vize biriminde vize işlemlerini tamamlayabilirler. Bu işlem öncesinde davet sahibi özel veya tüzel kişi başvuru sahibinin seyahati öncesinde Özbekistan İçişleri Bakanlığı’na başvuruda bulunmalı, vize biriminden aldığı onaylı davetiyeyi davet ettiği şahsa göndermesi gerekmektedir. Başvuru sahibi uçak Özbekistan’a uçak bileti alırken ve Özbekistan’a giriş yaparken onaylı davetiyesini beyan etmelidir. 

Özbekistan Ticari Vizesi Geçici İkamet Kaydı İşlemi

Özekistan’da 3 günden fazla konaklamayı planlıyorsanız Özbekistan’a giriş yaptıktan sonra bölgenin İçişleri Bakanlığına ikamet kayıt işlemi yaptırmanız gerekecektir. Özbekistan ikamet kayıt işlemi sırasında pasaportunuza kayıt damgası basılmaktadır.
 
Özbekistan’da otelde kalmayı planlıyorsanız, otel yönetimi pasaport kayıt işlemlerinizle ilgilenecektir.
 
Pasaport kayıt işlemi harcı 20 ABD Doları’ndan başlamaktadır. Tutar Özbekistan Cumhuriyeti’nin milli para birimi ile tahsil edilmektedir. Ülkede bulunma sürenize bağlı olarak tutar artmaktadır.
 
Türkiye Cumhuriyeti diplomatik pasaport hamilleri, parlamento ve hükümet heyet başkanları, heyet başkanlarının aile bireyleri, heyet içerisindeki teknik ekip, BMT pasaport sahipleri ve 18 yaşından küçük olanlar geçici ikamet kaydı işleminden muaftırlar.
 
Özbekistan Cumhuriyeti sınırında pasaportunuzda geçici ikamet kaydının olup olmadığı kontrol memurları tarafından denetlenebilir. Özbekistan’da bulunduğunuz süreye bağlı olarak ceza ödemek durumunda kalabilirsiniz. Bu nedenle ülkede 3 günden fazla ikamet edecekseniz pasaport kayıt işlemini tamamlamanızı öneririz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek