Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Özbekistan Vizesi

Özbekistan Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Özbekistan Turist Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Kişisel kriterlerinize uygun Özbekistan vizesi için gerekli evraklar 2024, güncel Özbekistan vize ücretini içeren bilgi e-mailini yetkilimizi arayarak veya bilgi@happyturizm.com adresimize mail atarak isteyebilirsiniz. Vize servisimiz Özbekistan online vize başvuru formunun doldurulması konusunda gerekli desteği sağlamanın yanı sıra, eksik evraklarınızın tamamlanması konusunda sizi bilgilendirecek ve vize işlemlerinizin takibini yapacaktır. Ayrıca talebiniz halinde Özbekistan vizeniz onaylandıktan sonra pasaportunuzu talebiniz halinde kargo aracılığıyla adresinize gönderecektir.

Özbekistan vize işlemlerinizi zahmetsizce ve en hızlı şekilde alabilmeniz için evraklarınızı kargo yoluyla servisimize iletmeniz yeterlidir. Evraklarınızı teslim aldığımızda başvurunuzu vakit kaybetmeden aynı gün içerisinde tamamlayacağız Özbekistan vize başvurularınızda teleks numarasına sahip olup olmadığınız bilgisini, ikamet ettiğiniz ili, seyahat tarihlerinizi ve iletişim bilgilerinizi bilgi@happyturizm.com adresimize mail olarak iletirseniz yetkilimiz size en kısa sürede geri dönüş sağlayacaktır.

Happy Turizm Vize - Danışmanlık, Özbekistan vize işlemleri İstanbul, Özbekistan vize işlemleri Ankara, Özbekistan vize işlemleri İzmir, Özbekistan vize işlemleri Bursa, Özbekistan vize işlemleri Edirne, Özbekistan vize işlemleri Antalya, Özbekistan vize işlemleri Tekirdağ, Özbekistan vize işlemleri Adana, Özbekistan vize işlemleri Gaziantep, Özbekistan vize işlemleri Konya başta olmak üzere tüm Türkiye’den yapılan başvuruları kabul etmekte ve işlem takibini yapmaktadır.

Özbekistan Turistik Vize İşlemleri İçin Gerekli Evraklar

  • Pasaport: Pasaportunuzun seyahat sonlanma tarihinden sonra 6 ay geçerliliğinin bulunması gerekmektedir.
  • 2 adet biometrik fotoğraf: Biyometrik fotoğraflar güncel fiziksel halinizi yansıtmalı, beyaz fon üzerine çekilmiş olmalı ve 35x45 mm ölçülerinde olmalıdır.
  • İşyeri dilekçesi: İşyeri dilekçesi çalıştığınız şirketin antetli kağıdına Özbekistan Konsolosluğuna hitaben şirket yetkilisi tarafından yazılmalıdır. İşyeri dilekçesinde şirkette izinli olduğunuz tarihler yer almalı, dilekçe kaşe ve ıslak imzalı olarak sunulmalıdır.
  • Teleks Numarası: Özbekistan teleks numarasıyla ilgili detaylı bilgiyi sayfamızın devamında bulabilirsiniz.

(!) T.C. Hususi, Umumi ve Hizmet pasaportuna sahip kişiler Özbekistan vizesine tabidirler. T.C. Diplomatik pasaport sahipleri 90 güne kadar olan seyahatlerinden Özbekistan vize işlemlerinden muaftırlar.

Özbekistan Vize İşlemleri Bursa

Bursa ve çevre illerde ikamet ediyorsanız Özbekistan vize işlemlerinizi vize servisimiz aracılığıyla zahmetsizce tamamlayabilirsiniz. Yetkilimiz en kısa sürede başvurunuzu tamamlayacaktır. Dilerseniz bilgi@happyturizm.com adresinden yetkilimizle iletişime geçip Özbekistan vize işlemleriyle ilgili merak ettiklerinizi sorabilirsiniz. İstanbul dışından Özbekistan vizesine başvuruda bulunacaksanız yeterli zamanınız olup olmadığından emin olmalısınız. İstanbul dışından yapılan başvurularda 1-2 gün gecikme yaşanabilmektedir.

Özbekistan Vize İşlemleri Ankara

Özbekistan vizesine Ankara ve çevre illerden çevresinden müracaatta bulunacaksanız evraklarınızı Ankara vize servisimize gönderebilirsiniz. Yetkilimiz evraklarınızın kontrolünü yapacak, online başvuru formunuzu dolduracak ve başvurunuzu gerçekleştirecektir. Yetkilimizle iletişime geçmek için bilgi@happyturizm.com adresimize mail gönderebilirsiniz.

Özbekistan Vize İşlemleri İzmir

İzmir ve çevre illerden Özbekistan vizesine müracaatta bulunacaklar vize servisimizi arayarak veya mail atarak Özbekistan vize işlemlerini nasıl tamamlayacaklarına dair bilgi alabilirler. İstanbul dışında ikamet eden yolcularımızın yetkilimizden hangi başvuru servisi aracılığıyla tamamlamaları gerektiği bilgisini almalıdırlar. 

Özbekistan Teleks Numarası

Turistik, Ticari, Aile Ziyareti gibi kategori ayrımı olmaksızın Özbekistan’a teleks numarasına sahip olmadan seyahat edemezseniz. Özbekistan teleks numarası davetiye yerine geçen referans numarasıdır. Söz konusu referans numarası Özbekistan Dışişleri Bakanlığı tarafından verilmektedir.

Özbekistan turistik vize işlemlerinizi gerçekleştirebilmeniz için Özbekistan’a davet eden turizm şirketinin Özbekistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’na dilekçe ile başvuruda bulunması gerekmektedir. İlgili dilekçe incelendikten sonra Özbekistan Dışişleri Bakanlığı ilgili kararı Özbekistan Büyükelçiliği Ankara’ya veya Özbekistan Başkonsolosluğu İstanbul’a teleks numarasıyla bildirmektedir.

Eğer teleks numarasına sahip değilseniz işlemlerinizin sonuçlanması 15-20 iş gününü bulabilir. Özbekistan turistik vize işlemlerinde Özbekistan’daki otel başvuru sahibi adına Dışişleri Bakanlığına başvuru yapmalıdır. Ardından Özbek makamları Özbekistan Ankara Büyükelçiliğine veya Özbekistan Başkonsolosluğuna teleks numarasına iletmektedir. Eğer teleks numarasına sahip değilseniz lütfen bu konuda yetkilimizi bilgilendiriniz. Yetkilimiz referans numarasını nasıl temin edeceğiniz konusunda gerekli desteği sağlayacaktır.

Özbekistan Turist Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Özbekistan vize başvurularının değerlendirme süresi 3 iş günüdür. Ancak teleks numarasına sahip değilseniz işlemlerin sonuçlanması 15- 20 günü bulabilmektedir.

Özbekistan turist vize başvuruları Özbekistan Büyükelçiliği ve Özbekistan Başkonsolosluğunun resmi tatil günlerine bağlı olarak değişebilmektedir. Özbekistan vize başvurularınızı en geç 20 gün önceden yapmanız gerektiğini hatırlatırız. Eğer teleks numarasına sahip değilseniz yetkilimizi bu konuda bilgilendirmenizi rica ederiz. Yetkilimiz teleks numarasının nasıl temin edileceği hususunda size gerekli desteği sağlayacaktır.

Özbekistan Vizesi Geçici İkamet Kaydı İşlemi

*Özbekistan’da 3 günden fazla kalmayı planlıyorsanız bölgenin İçişleri makamlarına ikamet kayıt işlemi yaptırmanız gerekecektir. İkamet kayıt işlemi sırasında pasaportunuza kayıt damgası basılmaktadır.  
 
*Özbekistan’da otelde kalmayı planlıyorsanız, otel yönetimi pasaport kayıt işlemlerinizle bizzat ilgilenecektir.

*Pasaport kayıt işlemi harcı 20 ABD Doları’ndan başlamaktadır. Tutar Özbekistan Cumhuriyeti’nin milli para birimi ile tahsil edilmektedir. Ülkede bulunma sürenize bağlı olarak tutar artmaktadır.

*Özbekistan Cumhuriyeti sınırında pasaportunuzun sınır güvenlik kontrol görevlileri tarafından denetlenebilir ve pasaport kayıt işlemi mührünün bulunmadığı durumlarda Özbekistan’da bulunduğunuz süre içerisinde pasaportunuzun kayıt işleminin yapılmadığı süre baz alınarak ceza ödemek durumunda kalabilirsiniz. Bu nedenle ülkede 3 günden fazla kalacaksanız pasaport kayıt işleminizi yapmanızı tavsiye ederiz.

*Türkiye Cumhuriyeti diplomatik pasaport sahipleri, parlamento ve hükümet heyet başkanları, onların aile ferdleri ve heyet içinde yer alan teknik ekip, BMT pasaport  sahipleri, 18 yaşından küçük çocuklar pasaporta geçici ikamet kaydı prosedüründen muaftırlar.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek