Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Portekiz Vizesi

Portekiz Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Portekiz Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Fuar, tanıtım gibi organizasyonlara katılmak veya iş görüşmeleri ve ticari anlaşmalar yapmak üzere Portekiz’e gidecek olan Türk vatandaşlarının Portekiz Ticari vize başvurusu yapması gerekmektedir. Ticari vize kısa süreli bir vize türü olduğundan başvuru sahibi ancak 90 güne kadar Portekiz’de kalabilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Hususi (Yeşil) Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) pasaport sahipleri 90 güne kadar olan kalışlarda vizeden muaftır. 

Ticari vize başvurularında en önemli evrak Portekiz’deki şirketten alınacak bir davetiye mektubudur. Bu davetiyede davet eden firmanın adı ve adresi eksiksiz yazılmalıdır. Ayrıca başvuru sahibinin adı, çalıştığı şirketin adı, şirketteki görevi, seyahatin amacı ve süresi belirtilmelidir. Başvuru sahibi Portekiz’de fuara katılacak ve stand kuracaksa, stand için yapılan ödeme ya da banka dekontu ve fuar giriş kartını başvuru evrakları arasında sunmalıdır. 

Ticari vize başvurularında da diğer vize türlerinde olduğu gibi evrakların eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlanması, belgelerin güncel tarihli olması çok önemlidir. Aksi takdirde vizenizi onaylamakla yetkili mercii olan Portekiz Büyükelçiliği ve İstanbul Macaristan Başkonsolosluğu red verebilir, ya da işlemleriniz uzayabilir. Portekiz Ticari vize başvurularında hazırlanması gereken kişisel evraklar her meslek grubu için aynıdır. Ancak bazı evraklar mesleki duruma göre değişiklik göstermektedir. 

Yazımızın devamında Portekiz Ticari Vize başvuruları için gerekli 2024 güncel evrak listesi ve işlem prosedürüyle ilgili detaylı bilgi okuyabilirsiniz. Ticari vizenizi zaman kaybetmeden ve sorunsuz bir şekilde almak isterseniz danışmanlık almanızı tavsiye ederiz. Happy Turizm Vize - Danışmanlık tüm dünya ülke vizelerinin yanı sıra Portekiz ticari vize işlemleriyle ilgili de danışmanlık hizmeti vermektedir. Ofisimizi arayıp yetkililerimizle görüştüğünüzde mesleki durumunuzu göre hazırlamanız gereken evrak listesini öğrenebilirsiniz. Ayrıca yetkilimiz evraklarınızın hazırlanması, randevunuzun alınması ve parmak izi verme işlemleri sırasında size yardımcı olacakladır. Yetkililerimizle iletişme geçmek için +90 (312) 419 56 41 hatlı numaramızı arayabilir ya da  bilgi@happyturizm.com adresimize mail gönderebilirsiniz. 

Kişisel Evraklarınız: 

  • Portekiz Ticari Vize Başvuru Formu: Başvuru sahibi tarafından eksiksiz doldurulup imzalanmalı. Ev adresi, e-posta adresi ve cep telefonu başvuru sahibine ait olmalıdır. Form mavi ya da siyah kalemle doldurulmalıdır. 18 yaşından küçük başvuru sahiplerinin başvuru formları anne babaları tarafından imzalanmalıdır. 
  • Pasaport: Son 10 yıl içerisinde alınmış, seyahat dönüş tarihinden itibaren en az 3 aylık geçerliliği ve 2 boş vize sayfası olan pasaport sunulmalı. Eski pasaporta ait son 3 yıl içerisinde alınmış Schengen vizeleri sayfalarının fotokopisi de başvuru dosyasına eklenmeli.
  • Biometrik Fotoğraf: Son 6 ay içerisinde çekilmiş, arka fonu beyaz, 3,5 mm x 4,5 mm ebatlarında, yüz, kulaklar ve alın bölgesinin açıkça göründüğü fotoğraf. 
  • Nüfus Cüzdanı ve Pasaport Fotokopisi: Üzerinde T.C. kimlik numarası yazmalı. 10 yıldan eski nüfus cüzdanları yasal olarak geçersizdir. Kimlik bilgilerinin yazılı olduğu ve vizelerin yer aldığı sayfaların fotokopisi sunulmalı. 
  • Banka Hesap Özeti: Başvuru tarihinden en fazla 1 hafta önce alınmış ve son 3 aylık hesap hareketlerini gösterir olmalı. Gişe yetkilisi imzalamalı ve kaşelemelidir. Kişiler banka hesapları ile birlikte kredi kartı ekstrelerini de ekleyebilir. Başvuran kişi şirket sahibi ise yüksek bakiyeli şirket banka hesabı ile başvuru yapabilir. Hesabınızda seyahatinizi finanse edecek kadar bakiye olmalıdır. (Üç günlük seyahat için ortalama 2 bin TL hesapta bulunmalı. 
  • Gelir durumunu gösteren belgeler: Araç ruhsatı, kira kontratı ve tapu. 

Mesleki Durumunuzu Gösteren Belgeler: 

Çalışanlar İçin Gerekli Evraklar: 

  • Davetiye Mektubu: Portekiz’deki firmaya ait davetiyenin aslı veya e-mail çıktısı sunulmalı. Davetiye mektubunda davet eden şirketin adı, adresi, başvuru sahibinin adı ve şirketteki görevi, seyahat amacı, hedefi ve süresi belirtilmelidir. Ayrıca talep edilen vize süresi (birden fazla seyahat olacaksa) yazılmalıdır. Davetiyeyi imzalayan kişinin adı soyadı, telefon numarası ve e-mail adresi bilgileri ve kaşesi mutlaka yer almalıdır. 
  • Masraf Belgesi: Seyahat ve konaklama giderlerinin nasıl karşılanacağına dair yazı. 
  • İşveren İzin Yazısı: Başvuru sahibinin çalıştığı kurumdan antetli kağıda yazılmış izin tarihlerinin yer aldığı bir yazı almalı. Dilekçe, Türkçe, İngilizce veya Macarca yazılabilir.
  • Maaş Bordrosu: Son 3 aya ait, firma yetkilileri tarafından imzalanmış ve kaşeli maaş bordrosu sunulmalı. 
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi: İşveren tarafından verilmiş güncel ve barkodlu olmalıdır.
  • SGK 4a Hizmet Dökümü: SGK müdürlüklerinden alınmalıdır. 
  • Şirket Evrakları: Faaliyet Belgesi (Son 6 ay içerisinde alınmış olmalı), Ticaret Sicil Gazetesi (Şirketin unvan ve ortaklarının açıkça belirtilmeli.) Vergi Levhası (Güncel tarihli olmalı.) Şirket İmza Sirküleri 

Başvuru Sahibi Fuara Katılacaksa: 

  • Fuar giriş kartı: Başvuru sahibi fuar giriş kartı veya katılım belgesi  sunulmalı. 
  • Stand Faturası: Eğer fuarda stand açacaksa stand ücretini gösteren belge başvuru dosyasına eklenmeli. 
  • Kayıt Formu: Başvuru sahibi Portekiz’de konferans, workshop, seminer ve eğitim toplantılarına katılacaksa, davetiyenin yanı sıra kayıt formu ve paranın ödendiğine dair makbuz ibraz etmelidir. 

Şirket Sahipleri İçin Evrak Listesi

  • Vize talep dilekçesi: Konsolosluğa hitaben şirketin antetli kağıdına yazılan dilekçede seyahat amacı ve tarihleri yazılmalıdır. Dilekçe ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır. 
  • Davetiye Mektubu: Portekiz’deki firmanın gönderdiği davet mektubunda davet eden firmanın adı, adresi, yetkili kişinin adı ve iletişim bilgileri, davet edilen başvuru sahibinin şirketteki görevi ve seyahat amacı yer almalıdır. 
  • Şirket evrakları: Güncel tarihli şirket evrakları sunulmalı. Belgeler arasında şirket faaliyet belgesi, sicil gazete, imza sirküleri ve vergi levhasının fotokopisi sunulmalıdır. 

Emekliler İçin Gerekli Evraklar: 

  • Emeklilik Belgesi: E-devlet internet sitesi üzerinden alınmış belge sunulabilir. 
  • Emekli Maaş Hesabı: Emekli maaşının yattığı banka hesabına ait banka dökümü. 

Portekiz Ticari Vizesi Nasıl Alınır?

Evraklarınızı kargoyla bize ulaştırın: Portekiz Ticari vizesine başvuru yapmak için mesleki durumunuza göre hangi belgeleri hazırlamanız gerektiğini Happy Turizm Vize - Danışmanlık yetkililerimizi arayarak ya da  bilgi@happyturizm.com mail göndererek öğrenebilirsiniz. Eğer son 5 yıl içinde almış olduğunuz bir Schengen Vizeniz varsa parmak izi vermeniz gerekmeyeceğinden evraklarınızı kargo yoluyla ofisimize göndermeniz yeterli olacaktır. Vize değerlendirmenizi yapacak olan yetkili mercii Portekiz Büyükelçiliği ve Macaristan İstanbul Başkonsolosluğu’dur. Bu iki temsilcilikte başvurunuzu sunduğunuz evraklara göre değerlendireceği için eksik ve hatalı olmamasına, belgelerinizin güncel tarihli olmasına özen gösterin. 

Yetkilimiz sizi bilgilendirecek: Belgeleriniz ofisimize geldiğinde yetkililerimiz tarafından dikkatli bir şekilde kontrolleri saplanacaktır. Eğer eksik ve hatalı belgeniz varsa yetkilimiz sizi telefonla arayarak bilgilendirecek ve eksik evraklarınızı tamamlamanızı isteyecektir. Vize yetkilileri ek evrak talebinde bulunduğunda vizenizin sonuçlanma süreci uzayacaktır. 

Randevunuzu ayarlıyoruz: Portekiz ve Macaristan Büyükelçiliği arasında imzalanan anlaşmaya göre İstanbul ve çevresinde ikamet eden kişiler Portekiz Ticari vize başvurularını İstanbul’daki Macaristan Başkonsolosluğu’ndan yapabilecekler. Bu iki temsilciliğinde yetki alanı ayrımı yoktur. Hangi şehirde ikamet ediyor olursanız olun vize başvurunuzu Ankara Büyükelçiliği ve Macaristan Başkonsolosluğu’na gerçekleştirebilirsiniz. Ancak pasaportunuzda son 5 yıl içinde alınmış vizeniz yoksa parmak işlemi için Büyükelçiliğe veya Vize Başvuru Merkezi’ne gitmeniz gerekiyor. Bunun içinde randevu almanız gerekiyor. Ancak randevu almak yoğunluk nedeniyle uzun sürebilmektedir. Yetkilimizle iletişime geçtiğinizde size uygun gün ve saatler için randevunuzu alacaktır. 

Parmak izi verirken yanınızda olacağız: Randevu günü parmak izi vermek için Ankara Portekiz Büyükelçiliği ya da başvuru merkezine gittiğinizde yetkilimiz sizi kapıda karşılayacaktır. Biyometrik ver alma işlemleriniz sırasında sorun yaşamamanız için yetkilimiz size eşlik edecektir. 

Portekiz Ticari vizesi kaç günde çıkar?

Portekiz ticari vizesi eğer her hangi bir aksilik yaşanmazsa 7-15 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Ne var ki bur süre temsilciliklerin resmi tatilleri ve Türkiye’deki tatiller nedeniyle uzayabilmektedir. Ticari vizenizin seyahat tarihinize yetişebilmesi için başvurularınızı 1 ay öncesinden yapmanızı tavsiye ederiz. Vizeniz onaylandıktan sonra Pasaportunuz, başvuru sırasında kargo formunu doldurduysanız adresinize kargo ile gönderilebilir. Dilerseniz başvurunuz için yetkilimize vekâlet verdiğinizde yetkilimiz pasaportunuzu alıp size göndereceklerdir. 

Portekiz Ticari Vizenizin çıkmış olması ülkeye girişinizi garanti etmez. Portekiz’e giriş yapıp yapamayacağınıza gümrük kapısındaki sınır polisleri karar verecektir. 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek