Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Portekiz Vizesi

Portekiz Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Portekiz Turistik Vize İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Portekiz’e turistik amaçlı seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarının ve Türkiye’de en az dönüş tarihi itibariyle 2 ay geçerli yasal oturum izni bulunan yabancı kişilerin, Portekiz Turistik Schengen vizesi alması gerekmektedir. Schengen vizesi başvuru sahibine Portekiz’de 6 ay içinde 90 gün kalma hakkı sunmaktadır. Ancak Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) pasaport sahiplerinin Portekiz’de 90 güne kadar olan kalışlarında vize almalarına gerek yoktur. 

Portekiz Schenhen vize başvurularında hazırlanması gereken kişisel evraklar her meslek grubunda aynıdır. Ancak başvuru sahibinin mesleki durumuna göre hazırlaması gereken evraklar değişiklik göstermektedir. Portekiz Büyükelçiliği ve konsolosluk yetkilileri vize değerlendirmesini evraklara göre yaptıklarından başvuru sırasında sunulan belgelerin eksiksiz ve doğru olmasına özen gösterilmeli. Yazımızın devamında Portekiz Turistik Schengen Vizesi güncel evrak listesi ve vize prosedürü ile ilgili detaylı bilgi bulabilirsiniz. 

Mesleki durumunuza göre değişen evrak listesiyle ilgili bilgi almak ve vize işlemelerinizi hızlı bir şekilde gerçekleştirmek isterseniz Happy Turizm Vize - Danışmanlık yetkililerimizi arayabilir ya da  bilgi@happyturizm.com adresimize mail gönderebilirsiniz. Yetkililerimiz, evraklarınızın hazırlanması, başvuru randevunuzun alınması ve parmak izi verme işlemleriniz sırasında size yardımcı olacaktır. 

Kişisel Evraklarınız: 

Pasaport: Son 10 yıl içinde alınmış, seyahat bitiminden itibaren en az 3 ay geçerliliği olan ve 2 boş vize sayfası bulunan pasaport sunulmalı. Eski pasaporttaki Schnegen vize sayfalarının fotokopileri de eklenmelidir. 
Biometrik Fotoğraf: Son 6 ay içinde çekilmiş, yüz, kulaklar ve alın bölgesinin açıkça göründüğü, arka fonu beyaz fotoğraf. 
Nüfus Cüzdanı ve Pasaport Fotokopileri: Kimlik bilgilerinin yazılı olduğu bilgi sayfası ile pasaporttaki tüm işlem görmüş sayfaların eksiksiz fotokopisi. Nüfus Cüzdanı üzerinde T.C. kimlik numarası yazmalıdır. 10 yıldan eski nüfus cüzdanları kabul edilmemektedir. 
Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Portekiz seyahat masrafları aile bireyleri tarafından karşılanacak ise seyahat eden kişi ile bağının kanıtlanması gerekmektedir.  Eğer masraflar eş tarafından karşılanacaksa Evlilik Cüzdanı yeterli olacaktır.
Şahsi Banka Hesap Dökümü Orijinali: Portekiz seyahatinizi finanse edebileceğiniz miktarda paranın olduğu banka hesabına ait döküm sunulmalı. Başvuru sahibinin hesabında 3 günlük bir seyahat için en az 2 bin TL bulunması şarttır. Başvuru tarihinden en fazla 1 hafta önce bankadan alınan ve 3 aylık hesap hareketlerini gösteren hesap özeti, gişe yetkilisi tarafından imzalı ve kaşeli olmalıdır. Banka hesabı internetten alınmış olsa bile kaşe ve imza yaptırılmalıdır. Başvuru sahibi ek olarak kredi kartı ekstre fotokopilerini de dosyasına ekleyebilir. 
Portekiz Vize Başvuru Formu: Başvuru sahibi tarafından eksiksiz ve hatasız bir şekilde doldurulup, imzalanmalı. Form İngilizce ve büyük harflerle doldurulmalı, siyah veya mavi kalem kullanılmalıdır.  Başvuru sahibi 18 yaşından küçükse form anne ve babası tarafından imzalanmalıdır. 
Mesleki Durumunuzu Gösteren Evraklar: Çalışan veya İşveren iseniz: İşveren izin yazısı, SGK İşe Giriş Bildirgesi, SGK-Bağ-Kur Hizmet Dökümü, şirket evrakları (İmza Sirküleri, Faaliyet Belgesi, Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi, Vergi Levhası).  Öğrenci İseniz: Orijinal ve güncel tarihli Öğrenci Belgesi (Öğrenci Kartı geçersizdir.) Muvafakatname. Emekli iseniz: Emekliliği gösterir belge.  E-devlet sitesinden alınmış olabilir. Ya da emeklilik maaşının yattığı banka hesabı bankadan onaylatılarak emekliliğin kanıtlanması gerekmektedir.
Çiftçi İseniz: Bağlı bulunduğunuz Ziraat Odası’ndan alınmış çiftçilik belgesi.  

Çalışanlar ve Devlet Memurları İçin Evrak Listesi 

  • İş Veren İzin Yazısı: Başvuru sahibinin çalıştığı şirketin antetli kağıdına yazılmış ve firma yetkilisi tarafından imzalanmış olmalıdır. Yazıda, başvuru sahibinin firmadaki görevi, seyahat tarihleri, çalışanın hangi tarihlerde izinli olacağı, seyahatin amacı, hedefi belirtilmiş olmalı.  Türkçe veya İngilizce yazılabilecek olan dilekçede şirket yetkilisinin adı-soyadı ve imza sirkülerinin olması gerekmektedir. 
  • Teminat Yazısı: Portekiz’deki masrafların firma tarafından karşılanacağına dair teminat yazısı dosyaya eklenmeli. 
  • Şirket Evrakları: Son 6 ay içinde alınmış olan Faaliyet belgesi, şirketin unvan ve ortaklarının açıkça belirtildiği Ticaret Sicil Gazetesi, kapatılan vergi döneminin de işlendiği Vergi Levhası,
  • Şirket İmza Sirküleri 
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi: İşveren tarafından verilmeli, güncel ve barkodlu olmalıdır. 
  • SGK Hizmet Dökümü: SGK müdürlüklerinden alınmalıdır. Barkodsuz hizmet dökümleri kabul edilmemektedir. Eğer başvuru sahibi SGK’lı değilse noter onaylı iş akdi sunulmalıdır. 
  • Maaş Bordrosu Orijinali: Başvuru sahibinin son 3 aya ait, şirket yetkilisi tarafından imzalı ve kaşeli maaş bordrosu sunulmalı. 
  • Banka Hesap Özeti: Portekiz seyahati boyunca masraflarını karşılayabileceği en az 5 bin TL bakiyesi olan banka hesabının dökümü. 

Şirket Sahipleri İçin Evrak Listesi 

  • Vize Talep Dilekçesi: Başvuru sahibinin sahip olduğu şirketin antetli kağıdına Konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçede, seyahatin amacı, tarihleri, ve masrafların kimin tarafından karşılanacağı yazılmalıdır. 
  • Şirket Evrakları: Ticaret veya Sanayi Odası Sicil Kayıt Sureti (6 aydan eski olmamalı),  Ticaret Sicil Gazetesi ve Güncel Vergi Levhası fotokopisi. 
  • BAĞ-KUR Hizmet Dökümü
  • Banka Hesap Özeti: Son 3 aylık döneme ait hesap hareketlerinin yer aldığı banka hesap dökümü. 

Öğrenciler İçin Evrak Listesi 

  • Öğrenci Belgeniz: Okuldan alınmış  ve güncel olmalı. 
  • Burs Belgesi: Eğer başvuru sahibi her hangi bir kurumdan burs alıyorsa güncel tarihli, İngilizce burs beyan belgesi ve bursun yattığı hesabın son 3 aylık dökümünü sunmalıdır. 
  • Hibe Mektubu: Başvuru sahibi 90 gün veya daha az süreliğine staj ya da eğitime gidiyorsa ve hibe alıyorsa, hibe mektubu dosyaya eklenmeli.  Hibenin yatırıldığı banka hesabının dökümü de sunulmalıdır. 
  • Sponsor Yazısı: Başvuru sahibinin masrafları anne, babası veya 3. Kişiler tarafından karşılanılacaksa, sponsor olan kişi seyahat süresince masrafları kendisinin karşılayacağını açıklayan bir dilekçe yazmalıdır.  Ayrıca sponsora ait şirket evrakları, maaş bordrosu ve mali durumunu kanıtlayan diğer belgeler (tapu, kira kontratı ve araç ruhsatı) dosyaya eklenmelidir. 
  • Davet Yazısı:  90 gün veya daha az süreliğine staja gidecek öğrencilerin, Portekiz´den gelen kabul mektuplarında adres, tarih, iletişim bilgileri, davet edilme amacı, kalacağınız sürenin belirtilmesi zorunludur.
  • Muvafakatname: 18 yaşından küçük başvuru sahibi Portekiz’e anne veya babası olmadan 3. kişilerle seyahat edecekse ebeveynlerinden noter onaylı muvafakatname  alınmalıdır.  3 aydan eski tarihli muvafakatnameler kabul edilmez. 

Ev Hanımları İçin Evrak Listesi

  • Sponsor Dilekçesi: Başvuru sahibinin masraflarını karşılayacak olan sponsor (1.dereceden yakını olmalı) konsolosluğa hitaben masrafların kendisi tarafından karşılanacağını açıklayan bir dilekçe yazmalıdır. 
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Tüm aile bireyleriyle bağlarını göstermeli. 
  • Evlilik Cüzdanı: Eğer sponsor olacak kişi başvuru sahibinin eşi ise evlilik cüzdanı sunulmaldır. 
  • Banka hesap özeti
  • Sponsora ait maddi durumu gösteren belgeler: Ev, arsa tapuları, araç ruhsatı. 

Emekliler İçin Evrak Listesi 

  • Vize talep dilekçesi: Konsolosluğa hitaben seyahat amacı ve tarihlerinin yer aldığı vize dilekçesi yazılmalı. 
  • Emekliliğini kanıtlayan belge: Emekli kartı fotokopisi 
  • Banka Hesap Dökümü: Emekli maaşının yattığı bankadaki hesaba ait son 3 aylık döküm. 

Portekiz Turistik Vizesi Nasıl Alınır?

Evraklarınızı kargoyla bize ulaştırın: Portekiz Turistik Schengen vize başvurularında en önemli aşamalardan biri evraklarınızın hazırlanmasıdır. Seyahat türünüz ve mesleki durumunuza göre hazırlamanız gereken evrakların listesini yetkilimizden öğrendikten sonra bunları eksiksiz hazırlayıp kargo yoluyla ofisimize gönderebilirsiniz. Unutmayın ki, vize yetkilileri vize başvurunuzu değerlendirirken  sunduğunuz evrakları dikkate almaktadır. Bu evrakların arasında eksik ve hatalı olanlar varsa vizeniz olumsuz sonuçlanabileceği gibi vize işlem sürecinizde uzayabilir. Bu nedenle vizenizle ilgili bir sorun yaşamak istemiyorsanız danışmanlık almanızı tavsiye ederiz. Ayrıca vize yetkililerinin değerlendirme sürecinde ek evrak isteme hakkı vardır. Böyle bir durumda da vize çıkış süreniz uzayabilmektedir. 

Yetkilimiz sizi bilgilendirecek: Evraklarınız yetkilimize ulaşır ulaşmaz en kısa sürede kontrollerini yapıp sizi bilgilendireceklerdir. Eğer evraklarınız arasında eksik ya da yanlış olanlar varsa yetkilimiz en kısa sürede bunları tamamlayıp göndermenizi isteyecektir. 
 
Randevunuzu ayarlıyoruz: Portekiz Turistik Vize Başvurularında yetkili mercii Ankara Portekiz Büyükelçiliği ve İstanbul’daki Macaristan Başkonsolosluğu’dur. Bu iki temsilciliğinde yetki alanı sınırlaması yoktur. Yani Türkiye’nin hangi ilinde yaşıyor olursanız olun, başvuru yapma imkanınız var. Ancak pasaportunda son 5 yıl içinde alınmış bir Schengen vizesi olmayanların Ankara Büyükelçiliği’ne ya da vize başvuru merkezine giderek parmak izi vermesi gerekmektedir. Parmak izi işlemi için randevu alma süreci yoğunluk nedeniyle uzun sürmektedir. Yetkilimizle iletişime geçtiğinizde sizin adınıza size en uygun gün ve saatte randevunuzu alacaklardır. 

Parmak izi verirken yetkilimiz size eşlik edecek: Parmak izi vermek için randevu günü vize başvuru merkezine gittiğinizde yetkilimiz sizi karşılayacak ve  herhangi bir sorun yaşamamanız için biyometri veri alma işlemleriniz tamamlanıncaya kadar size eşlik edeceklerdir. Bu arada vize yetkilileri gerekli gördüğü takdirde başvuru sahibini yüz yüze mülakata da çağırabilir. 

Portekiz Turistik Schengen vizesi kaç günde çıkar?

Portekiz turistik vize başvuruları  7-15 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Bu süre özellikle Kurban ve Ramazan Bayramı ile Portekiz resmi tatilleri nedeniyle uzayabilmektedir. Bu nedenle vizenizin seyahat tarihine yetişmesi için en az 1 ay erkenden vize başvurunuzu yapmanızı tavsiye ederiz. Ancak seyahat tarihinden 3 ay önce yapılan başvuruların değerlendirmeye alınmadığını unutmayınız. Evraklarınız arasında eksiklik olmasa dahi vizeniz olumsuz sonuçlanabilmektedir. Vizeniz red ile sonuçlandığı takdirde size bildirimde bulunulan günden sonraki 8 gün içerisinde karara itiraz etme hakkınız bulunmaktadır. Ancak bu yasal süre içerisinde itiraz başvurunuzu yapmazsanız hakkınızı kaybedersiniz. 
 
Pasaportunuzu adresinize gönderiyoruz: Portekiz vizeniz onaylandıktan sonra pasaportunuzu şahsen giderek alabilirsiniz. Eğer pasaportunuzu sizin adınıza bir başkası alacaksa bu kişi için yetki formu doldurmanız gerekmektedir. Eğer yetkilimizin sizin adına pasaportunuzu alması için yetki verirseniz, pasaportunuzu alıp istediğiniz adrese kargo ile gönderecektir. 

Schengen Turistik Vize ile Portekiz’e Giriş

 Portekiz Turistik Schengen vizeniz elinize ulaştıktan sonra ilk iş olarak vizenizin olduğu sayfayı kontrol edin. Eğer adınız, soyadınız ve fotoğrafınız yanlışsa, veya vize tarihlerinizde yanlışlık varsa zaman kaybetmeden konsolosluk vize birimine bilgi verin. Turistik vizenizin onaylanmış olması Portekiz’e giriş yapabileceğiniz anlamına gelmiyor. Ülkeye girip giremeyeceğinize ne kadar süre kalacağınıza Gümrük Kapısı’ndaki sınır polisi karar vermektedir. 

UYARILAR 

Türkiye’de yaşayan ve oturumu olan bazı 3.ülke vatandaşlarının Portekiz Vize başvurularında Başkonsolosluk yetkilileri ile birebir görüşme zorunluluğu vardır. Bu görüşmeler yalnızca Çarşamba günleri yapılmaktadır ve randevu alınması gerekmektedir. Bu ülkelerin Portekiz turistik vize başvuruları en az 15 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. 
Yüz yüze görüşmeye girecek ülke vatandaşları şöyle sıralanmaktadır. 

Afganistan, Bangladeş, Cezayir (oturma izni şart), Fas (oturma izni şart), Filistin, Güney-Sudan, Irak (oturma izni şart), İran (oturma izni şart), Kamerun (oturma izni şart), Kongo, Kuzey-Kore,Libya, Lübnan (oturma izni şart),Mali, Mısır (oturma izni şart), Moritanya, Mülteci, Nijer,  Nijerya (oturma izni şart), Pakistan (oturma izni şart), Ruanda, Somali, Sri Lanka, Sudan, Suriye, Tunus (oturma izni şart), Ürdün (oturma izni şart),Vietnam (oturma izni şart),Yemen. 

  • Başvuru sırasında sunulan Nüfus Cüzdanı Fotokopisi’nde mutlaka T.C Kimlik Numarası yer almalıdır.
  • Başvuru sahibi birden fazla Schengen ülkesini ziyaret edecekse vize aldığı ülke Portekiz olduğundan ilk önce bu ülkeye giriş yapmalıdır.  
  • Evlendikten sonra pasaportunda kızlık soyadı değişikliği yapmamış olan başvuru sahiplerinin işlemleri gerçekleştirilmemektedir. Bu yüzden başvuru sahibinim yeni soyadının yazılı olduğu pasaport çıkartması gerekmektedir. 
  • Başvuru formunda yazılı olan tüm bilgilerin (telefon ve adres bilgileri dahil) başvuru sahibine ait olmalı. 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek