Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Sri Lanka Vizesi

Sri Lanka Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Sri Lanka Transit Vize Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Sri Lanka'nın vize rejimine göre başka bir varış noktasına yaptığınız yolculuk sırasında kısa bir süre için Sri Lanka topraklarından geçmeniz gerekiyor ise transit vize almanız gerekmektedir. Sri Lanka transit vize, havaalanı transit vizesi ya da kısaca ATV (Airport Transit Visa) olarak da bilinmektedir.

Kimlerin Sri Lanka Transit Vizesi Alması Gerekmez?

Sri Lanka üzerinden başka bir ülkeye giden herhangi bir yabancı uyruklu, transit vize için uygun olan tek başvuru sahibidir.

Kesintisiz bir yolculuk sırasında Sri Lanka'ya giriş yapıp yolculuğa aynı taşıt ile devam edecekseniz transit vize almanıza gerek yoktur.

Bir hava yolu şirketinin, havalimanından ayrılmamaları durumunda onları bir sonraki uygun uçuşlarında taşımayı taahhüt eden transit yolcuları listesinde yer alıyorsanız Sri Lanka transit vizesi almanız gerekmez.

Sri Lanka Ankara Büyükelçiliği'nden Transit Vize Başvurusu

Sri Lanka transit vize başvurusunu, yalnızca teknik bir sorun nedeniyle başvuru yapamamanız durumunda Sri Lanka Ankara Büyükelçiliği'nden yapabilirsiniz.

Sri Lanka Ankara Büyükelçiliği'nden başvuru yapmadan önce ilk olarak büyükelçilik ile iletişime geçmeniz ve daha sonra Sri Lanka Büyükelçiliği tarafından iletilen başvuru formunu doldurup pasaport, fotoğraf ve uçak biletleri gibi talep edilen gerekli evrakları hazırlamanız gerekmektedir.

Sık Sorulan Sorular
Sri Lanka transit vize ile ilgili en çok merak edilen sorulara danışmanlarımızın verdiği cevaplar aşağıda derlenmiştir.

Transit Sri Lanka Vizesi Ne Kadar Süre İçin Verilir?

Transit Sri Lanka vizesi online yaptığınız başvurularda 48 saat için verilmekte olup Sri Lanka Ankara Büyükelçiliği tarafından 1 ay için verilebilmektedir.

Sri Lanka Transit Vize Süresini Uzatabilir miyim?

Evet, Sri Lanka transit vizesi 1 aydan kısa bir süre için verildiyse 1 aya kadar uzatılabilmektedir.

Sri Lanka transit vize uzatma başvurusunu Sri Lanka Göçmenlik Ofisinden yapmanız gerekir. Sri Lanka transit vizesi yasal azami süre olan 1 aylık süreden daha kısa bir süre için verilmişse, koşullara uymanız durumunda uzatmayı reddetmek için hiçbir neden olmamalıdır.

Sri Lanka Vize işlemleri ile ilgili bilgi almak için Happy Turizm Vize - Danışmanlık vize yetkililerimizden bilgi talep edebilirsiniz. Dilerseniz 0(312) 419 56 41 numaralı telefon hattımızdan bize ulaşabilir veya bilgi talebi için bilgi@happyturizm.com e-mail gönderebilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek