Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Tanzanya Vizesi

Tanzanya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Tanzanya Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Tanzanya’ya iş görüşmesi, toplantı, seminer, konferans ve fuar gibi ticari faaliyetlerde bulunmak amacıyla gitmek isteyen Türk vatandaşlarının Tanzanya ticari vizesi alması gerekmektedir. Ticari vize başvurularını İstanbul Tanzanya Fahri Konsolosluğu’na şahsen gitmenize gerek kalmadan yapabilirsiniz. Bunun için ticari vize evraklarınızı kargo aracılığıyla Happy Turizm ofisimize gönderebilirsiniz. Tanzanya ticari vize evrakları ve vize prosedürü ile ilgili bilgi almak için bilgi@happyturizm.com adresimize mail gönderebilir ya da +90(312) 419 56 41 hatlı numaramızı arayabilirsiniz.

Tanzanya Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar

Kişisel Evraklarınız:

  • Davetiye: Tanzanya’da bulunan şirket tarafından gönderilen davetiye mektubu sunulmalı. Bu davetiyede davet edilen kişinin adı, soyadı, cinsiyeti, doğum tarihi, davet eden firmanın adı, adresi ve iletişim bilgileri yer almalıdır.
  • Pasaport: 6 ay geçerliliği olan pasaport sunulmalı.
  • Fotoğraf: Güncel tarihli, arka fonu beyaz 2 adet biometrik fotoğraf dosyaya eklenmeli.
  • Vize Başvuru Formu: Tanzanya vize başvuru formunun çıktısı alınarak elle ve okunaklı bir şekilde doldurulmalıdır.
  • Dilekçe: Başvuru sahibi İngilizce olarak vize talep dilekçesi yazmalı. Dilekçede seyahat amacı, tarihleri belirtilmelidir.
  • Pasaport fotokopisi: Başvuru sahibinin pasaportundaki kimlik bilgilerinin yer aldığı sayfanın fotokopisi ibraz edilmeli.
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • Sarı Humma Aşı Kartı: Sarı humma hastalığı aşı kartının fotokopisi dosyaya eklenmeli.
  • Banka Hesap Özeti: Tanzanya seyahatini karşılamaya yetecek kadar bakiyenin olduğu banka hesabına ait döküm sunulmalı.

Tanzanya Ticari Vizesi

Tanzanya ticari vizesi, kısa süreli bir vize türüdür. En fazla 90 gün süreli olarak verilen Tanzanya ticari vizesine sahipseniz,  bu ülkede fuar ziyaretinde bulunabilir, iş görüşmesine katılabilirsiniz. Ticari vize ile Tanzanya’da iş başvurusunda bulunma, iş yeri açma hakkınız ise yoktur.

Tanzanya ticari vize başvurusunda en önemli evraklardan biri Tanzanya’daki şirketten gönderilen davetiye mektubudur. Bu davetiyede, davet edilen kişinin adı, soyadı, cinsiyeti, doğum tarihi, davet eden şirketin adı, adresi, telefon numaraları ve seyahat masraflarının nasıl karşılanacağına dair bilgiler yer almalı. Davetiyeniz olmadığı takdirde ticari vize almanızın imkânı yoktur.

Ticari vize başvurularında sunulması gereken bir başka evrakta vize talep dilekçesidir. Konsolosluğa hitaben yazılan İngilizce dilekçede başvuru sahibinin adı, soyadı, iş yerindeki görevi, seyahat tarihleri yazılmalıdır. Başvuru sahibi vizesi bitmeden önce ülkesine döneceğini taahhüt etmelidir.

Tanzanya ticari vizesine ilk başvurunuz ise uzun süreli vize olmanız zordur. Ancak daha önce almış olduğunuz Tanzanya vizeniz varsa uzun süreli ticari vize alma imkânınız var.

Tanzanya Ticari Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Başvuru formunuzu doldurun: Tanzanya ticari vize başvurusunda ilk adım vize başvuru formunun doldurulmasıdır. Bu form, İngilizce ve Türkçe olarak elle doldurulmalıdır. Tanzanya Konsolosluğu vize yetkilileri başvurunuzu değerlendirirken formda beyan ettiğiniz bilgileri dikkate alacağından doğru ve eksiksiz olarak doldurulmasına özen gösteriniz. Ticari Vize başvuru formunun 18. maddesinde ise Tanzanya’da sizi davet eden şirketin adı, adresi, yetkili kişinin adı ve iletişim bilgilerini mutlaka yazmalısınız. Bu bilgileri eksik olan kişilerin başvuruları kabul edilmemektedir.

Evraklarınızı kargoyla ofisimize gönderin: Tanzanya ticari vizesi için gerekli evrakların güncel listesini yetkilimizden öğrendikten sonra belgelerinizi eksiksiz hazırlayıp kargo aracılığıyla ofisimize gönderebilirsiniz. Yetkilimiz evraklarınızı kontrol edip, eğer eksiğiniz varsa sizi bilgilendirecektir. Belgeleriniz eksiksiz ise ticari vize başvuru sürecinizi başlatacaktır. Bu arada vize yetkililerinin gerekli gördüğü takdirde ek evrak isteme yetkisi vardır.

Vize ücretinizi ödeyin: Yetkilimizin Tanzanya ticari vizesi başvurunuzu gerçekleştirebilmesi için vize ücretinizin ödenmesi gerekmektedir. Yetkilimiz vize ücretiyle ilgili size bir bilgilendirme maili gönderecektir. Bu mailde belirtilen tutar; konsolosluk harcı, vize ücretiniz ve bizim servis bedelimizi kapsamaktadır. Vize ücretinizi dilerseniz evraklarınızla birlikte ofisimize ulaştırabilirsiniz. Yetkilimiz vize ücretinizi ödeyip dekontunuzu başvuru dosyanıza ekleyecektir.

Başvurunuzu gerçekleştiriyoruz: Tanzanya ticari vize başvurularını değerlendirme ve karara bağlama yetkisi İstanbul Tanzanya Fahri Konsolosluğu’ndadır. Bu temsilciliğin yetki alanı sınırlaması yoktur. Bu nedenle Türkiye’nin hangi şehrinde ikamet ediyor olursanız olun vize evraklarınızı Happy Turizm' in Ankara' daki ofisine gönderebilirsiniz. Yetkilimiz evraklarınızın kontrolünü sağladıktan sonra başvurunuzu gerçekleştirecektir.

Tanzanya Ticari Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Tanzanya ticari vizelerinin sonuçlanma süresi resmi tatiller, yoğunluk ve ek evrak talep edilmesine göre değişmektedir. Normal şartlarda Tanzanya Ticari vizesi 7-10 iş günü içerisinde sonuçlanabilmektir. Ancak konsolosluk yetkilileri ek evrak talep ederlerse vizeniz daha uzun sürede sonuçlanacaktır.  

Pasaportunuzu adresinize gönderiyoruz: Tanzanya ticari vizeniz onaylandıktan sonra yetkilimiz pasaportunuzu İstanbul Tanzanya Fahri Konsolosluğu’ndan teslim alıp belirtmiş olduğunuz adrese kargo yoluyla gönderecektir. Pasaportunuz elinize ulaştığında vizenizin olduğu sayfadaki adınız, soyadınız, vizenizin başlangıç ve bitiş tarihleri ile fotoğrafınız gibi bilgilerin doğru olup olmadığını kontrol edin. Eğer bu bilgilerin birinde yanlışlık varsa konsolosluk yetkilisini zaman kaybetmeden bilgilendirin.

Ticari Vize ile Tanzanya’ya Giriş 2024

Tanzanya vizenizin onaylanmış olması ülkeye girebileceğinizi garanti etmez. Tanzanya’ya girip giremeyeceğinize sınır polisi karar verecektir. Bu arada Tanzanya’ya seyahatinize gitmeden önce mutlaka sarı humma aşınızı yaptırmalısınız. Sınır polisi aşı kartınızı görmek isteyeceğinden Tanzanya seyahatiniz boyunca aşı kartlarınızı yanınızda taşımanızı tavsiye ederiz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek