Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Tanzanya Vizesi

Tanzanya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Tanzanya Turistik Vize İçin Gerekli Evraklar Nlerdir?

Tanzanya Turistik vizenizi İstanbul’da bulunan Tanzanya Fahri Konsolosluğu’na şahsen gitmenize gerek kalmadan almanız mümkün. Bunun için tek yapmanız gereken şey turistik vize evraklarınızı Happy Turizm ofislerimize kargo aracılığıyla göndermek. Yetkilimiz evraklarınızın kontrolünü en kısa sürede yapıp, başvurunuzu gerçekleştirecektir. Tanzanya turistik vizesi için 2024 güncel evrak listesini öğrenmek ve yetkilimizle iletişime geçmek için +90(312) 419 56 41 hatlı numaramızı arayabilir ya da bilgi@happyturizm.com adresimize mail gönderebilirsiniz.

Tanzanya Turistik Vize İçin Gerekli Evraklar

Kişisel Evraklarınız

Vize Başvuru Formu: Elle doldurulmalı, başvuru sahibi tarafından imzalanmalıdır.

Pasaport: Seyahat bitiminden itibaren en az 6 ay geçerliliği olan pasaport başvuru dosyasına eklenmeli.

Fotoğraf: 2 adet arka fonu beyaz, güncel tarihli fotoğraf.

Dilekçe: Konsolosluğa hitaben İngilizce olarak dilekçe yazılmalı. Bu dilekçede seyahatin amacı,tarihleri ve başvuru sahibinin izinli olacağı tarihler mutlaka yazılmalıdır.

Pasaport fotokopisi: Pasaportunuzda kimlik bilgileriniz ve fotoğrafınızın bulunduğu sayfanın fotokopisi sunulmalı.

Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

Sarı Humma Aşı Kartı: Seyahate çıkmadan en az 10 gün önce yaptırmalı ve aşı kartının fotokopisini seyahatiniz boyunca yanınızda taşımalısınız.

Banka Hesap Özeti: Tanzanya seyahatini gerçekleştirmeye yetecek miktarda paranın olduğu banka hesabının dökümü sunulmalı.

Tanzanya Turistik Vizesi

Tanzanya’ya turistik amaçla seyahat etmek isteyen Türk vatandaşları ve Türkiye’de oturum iznine sahip üçüncü ülke vatandaşlarının Tanzanya Turistik Vizesi alması gerekmektedir. Tanzanya Turistik vize başvurularında en önemli aşama başvuru formunun doldurulması ve gerekli evrakların hazırlanmasıdır. Başvuru formunu elle ve okunabilir bir yazıyla doldurmalısınız. Tanzanya Başvuru Formu’nun 18. Maddesini doldururken dikkat etmeniz gereken bir detay var. Eğer Turistik vize başvurusunda bulunacaksanız 18. Maddeye Tanzanya’da kalacağınız otelin adı, adresi ve telefon numaralarını mutlaka yazmalısınız. Aksi takdirde vize başvurunuz kabul edilmez.

Türkiye’de ikamet izni bulunan Sri Lanka, Lübnan, Mali, Nijerya Senegal, Çad, Etiyopya, Eritre, Bangladeş, Fas, Afganistan, Somali, Moritanya, Azerbaycan, Tacikistan, Kazakistan Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan Cumhuriyeti, Cibuti, Filistin vatandaşları ile mülteciler ve vatansızlara Tanzanya vizesi verme yetkisi Darüsselam’daki Göçmenlik Bürosu’ndadır. Bu kişiler başvurularını İstanbul’daki Tanzanya Fahri Konsolosluğu’ndan gerçekleştirebilirler. Üçüncü ülke vatandaşları Tanzanya’ya gidiş nedenlerini açıklayan bir dilekçe yazmalı ayrıca davet mektuplarını ve yapacakları temaslara ilişkin kanıtlarını sunmalılar. Başvuruların Tanzanya’daki göçmenlik bürosu tarafından onaylanması 2 ay sürebilir. Darüsselam’daki Göçmenlik Bürosu olumlu karar verirse bu kişilerden vizelerinin basılması için pasaportları istenir.

Tanzanya Turistik Vizesi Nasıl Alınır?

Başvuru formunu doldurun: Tanzanya turistik vize başvurusu için ilk aşama başvuru formunun doldurulmasıdır. Bu formu İngilizce ve Türkçe olarak elle doldurabilirsiniz. Vize yetkilileri başvurunuzu değerlendirirken formda beyan ettiğiniz bilgileri dikkate alacağından formu eksiksiz ve doğru doldurmaya özen gösteriniz. İlgili bölüme fotoğrafınızı yapıştırıp, imzalayarak formu doldurma işlemini tamamlayabilirsiniz. Tanzanya turistik vize başvuru formunu doldurmak için Happy Turizm yetkilimizden danışmanlık alabilirsiniz. Yetkilimizle iletişime geçmek için bilgi@happyturizm.com adresimize mail gönderebilir ya da +90(312) 419 56 41 hatlı numaramızı arayabilirsiniz.

Evraklarınızı kargoyla ofisimize gönderin: Yetkilimizle iletişime geçip turistik vize için gerekli evrakları öğrendikten sonra belgelerinizi hazırlayıp, kargo aracılığıyla ofisimize göndermeniz yeterli olacaktır. Yetkilimiz evraklarınız eline ulaşır ulaşmaz kontrollerini yapacak ve varsa eksik evraklarınızla ilgili sizi bilgilendirecektir.

Vize ücretinizi ödeyin: Tanzanya turistik vize başvurunuzun yapılabilmesi için vize ücretinizin ödenmesi ve makbuzun başvuru dosyasına konulması gerekmektedir. Tanzanya turistik vize ücretiyle ilgili yetkilimiz size bir bilgilendirme maili  gönderecektir. Bu mailde belirtilen tutar; vize ücretiniz, konsolosluk harcınız ve bizim hizmet bedelimizi kapsamaktadır. Vize ücretini evraklarınızla birlikte ofisimize ulaştırabilirsiniz.

Başvurunuzu gerçekleştiriyoruz: Tanzanya turistik vize başvurularıyla ilgili karar verme yetkisi sadece İstanbul’daki Tanzanya Başkonsolosluğu’ndadır. Bu temsilciliğin bölge ayrımı yoktur. Bu nedenle Türkiye’nin hangi şehrinde ikamet ediyor olursanız olun evraklarınızı kargo yoluyla size en yakın ofisimize gönderdiğinizde yetkilimiz başvurunuzu gerçekleştirecektir. Happy Turizm’in Ankara’da ofisi bulunmaktadır. Ankara dışından yapılan başvurularda evrakların kargo ile gönderilmesi uzun sürebileceğinden vize işlemlerinin sonuçlanması uzayabilir.  

Tanzanya Turistik Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Tanzanya turistik vize başvuruları evraklarınızda herhangi bir eksiklik yoksa 7-10 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Ancak Tanzanya Konsolosluğu resmi tatil günleri ve vize yetkililerinin ek evrak talep etmesi durumunda işlemleriniz daha uzun sürede sonuçlanabilir. Tanzanya turistik vizenizin seyahat tarihinize yetişmesi için başvurunuzu seyahatinize en az 15 gün kala gerçekleştirmenizi tavsiye ederiz. Türkiye’de ikamet izni bulunan yabancı pasaport sahiplerinin vize başvuruları ise 2 aydan daha uzun sürede sonuçlanabilmektedir.  

Pasaportunuzu adresinize gönderiyoruz: Yetkilimiz vize başvurunuzu yaptıktan sonra süreci takip edecek ve sizi bilgilendirecektir. Tanzanya turistik vizeniz onaylandıktan sonra ise pasaportunuzu ilgili temsilcilikten teslim alıp kargo yoluyla belirtmiş olduğunuz adrese gönderecektir. Pasaportunuz elinize ulaştığında ilk yapmanız gereken Tanzanya Turistik vizenizin olduğu sayfayı kontrol etmektir. Eğer adınız, soyadınız, fotoğrafınız ve vizenizin başlangıç ve bitiş tarihlerinde yanlışlık varsa vakit kaybetmeden konsolosluk yetkilisiyle iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

Turistik Vize ile Tanzanya’ya Giriş 2024

Evraklarınız eksiksiz olsa bile Tanzanya turistik vizeniz onaylanmayabilir. Vizenizin çıkıp çıkmayacağına karar verme yetkisi İstanbul’daki Tanzanya Fahri Konsolosluğu’ndadır. Vizeniz onaylandıktan sonra ise Tanzanya seyahatine çıkmadan 10 gün önce mutlaka Sarı humma aşısı dahil kızamık, kabakulak, çocuk felci gibi rutin aşılarınızı yaptırmanız gerekmektedir. Tanzanya’ya girişiniz sırasında sınır polisi aşı kartlarınızı görmek isteyebilir bu nedenle aşı kartlarınızı seyahatiniz süresince yanınızda bulundurun.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek