Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Vietnam Vizesi

Vietnam Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Vietnam Turist Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Değerli Ziyaretçimiz Hoş Geldiniz, 

Vietnam vizesi başvurunuzu kendinize uygun vize kategorisine göre yapmalısınız. Aksi takdirde vize başvurunuz reddedilecektir. Vietnam’a ticari amaçlı seyahat edecekseniz turistik vize başvurusunda bulunamazsınız. Vize evraklarınızı seyahat amacınıza göre hazırlamanız sağlıklı bir başvuru sürecinin ilk adımını oluşturacaktır.

Vietnam Turist Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Vietnam vize başvurusu şahsen Ankara’da bulunan Vietnam Büyükelçiliği Konsolosluk  Ofisi’ne başvuruda bulunarak veya yetkili seyahat acenteleri aracılığıyla tamamlayabilirsiniz. Happy Turizm, Vietnam vize başvurularında yetkili seyahat acentelerinden biridir.Türkiye’nin neresinde ikamet ederseniz edin Vietnam vizesi için gerekli evraklarınızı vize servisimize kargo ile iletmeniz halinde şahsen büyükelçilik ofisinde bulunmanıza gerek kalmaksızın işlemlerinizi tamamlamaktayız. 

Vietnam C1 Belgesi

Vietnam turist vizesi için zorunlu evraklardan biri C1 belgesidir. Vietnam C1 belgesi, Vietnam turistik vize onay mektubu, Vietnam turistik vizesi alabilmek için zorunlu bir belgedir. Vietnam C1 belgesi Vietnam'a gidiş tarihinizi ve amacınızı taahhüt ettiğiniz Vietnam göçmenlik bürosu tarafından verilen resmi evraktır. Vietnam C1 belgesi Türkiye’deki veya Vietnam’daki seyahat acenteleri aracılığıyla Vietnam Göçmenlik Ofisi’ne başvurarak alınabilmektedir. C1 belgesi hakkında ayrıntılı bilgiyi yetkililerimizden alabilirsiniz. Vietnam vize başvurularında kullanılacak olan pasaportun, 10 yıldan daha önce alınmış olmaması ve seyahat dönüş tarihinden sonra en az 6 ay geçerliliği sahip olması gerekmektedir. 

Vietnam Turist Vizesi İçin Gerekli Evraklar (2024)

Vietnam vizesi için gerekli evraklarınızı İstanbul merkez ofisimize kargo, kurye veya 3. bir kişi aracılığıyla elden ulaştırmanız halinde , evraklarınızın kontrolünü sağlayarak vize işlemlerinizi başlatmaktayız.
Vietnam vize başvurularınızda hazırlayacağınız evrakların son 3 ay içinde temin edilmiş olması gerekmektedir. 
Vietnam vizesi başvurularında, C1 belgesinin sunulması, Vietnam vizesi başvuru formunun eksiksiz ve tam doldurulması, pasaport, fotoğraf ve Vietnam diplomatik temsilcilikleri tarafından istenilen diğer belgelerin eksiksiz ve aşağıda belirttiğimiz yönlendirmelere uygun olarak hazırlanması halinde Vietnam vizesi başvuruları kabul edilir.  Vietnam vize işlemlerinizde kullanacağınız pasaportunuzun 10 yıldan daha önce alınmış olmaması ve geçerlilik süresinin seyahat dönüş tarihinden itibaren minimum 6 ay olması gerektiğini hatırlatırız.

1-C1 Belgesi

Vietnam vize başvurularında zorunlu C1 belgesini nasıl temin edeceğiniz konusundaki sorularınızı iletişim hattımızdan bize ulaşarak yetkilimize yöneltebilirsiniz.
C1 belgesi,  Vietnam turistik vize başvurularında talep edilen bir çeşit onay mektubudur. Vietnam turistik vizesi alabilmek için Vietnam Konsolosluğu tarafından talep edilen bir belgedir. C1 belgesi Vietnam'a gidiş tarihinizi ve amacınızı taahhüt ettiğiniz Vietnam göçmenlik bürosu tarafından verilen resmi evraktır.
2- Pasaport

Vietnam turistik seyahatlerinizde kullanacağınız pasaportların seyahat dönüş tarihiniz sonrasında 6 ay geçerliliği bulunması gerekmektedir.
3- 2 Adet Fotoğraf

Fotoğraflar, güncel, beyaz arka fon üzerine çekilmiş olmalıdır.
4- Nüfus cüzdanı fotokopisi

Vietnam vize başvurularınızda nüfus cüzdanınızın arkalı önlü fotokopisini sunmalısınız
5- Ülkeye giriş - çıkış tarihleri

Vietnam’a yapacağınız seyahatlerde ülkeye yapacağınız giriş-çıkış tarihlerini belirtmelisiniz.

Vietnam Kapı Vizesi

Vietnam vizenizi vize servisimiz aracılığıyla Vietnam Büyükelçiliği'ne başvuruda bulunarak veya Hanoi ve Ho Chi Minh City havaalanlarından kapı vizesi olarak temin edilebilmektedir. Ülkeye yapacağınız turistik gezi amaçlı seyahatlerinizde, Vietnam havaalanından kapı vizesi işlemlerinizden önce Türkiye’den yapacağınız başvurularınızdan önce de ilk olarak Vietnam C1 Belgesi’ni temin etmeniz gerekecektir. C1 belgesi olmaksızın Vietnam vizesi alamazsınız. Vietnam ile Türkiye arası ortalama olarak 10-13 saat arası sürmektedir. 10-13 saat süren uçak yolculuğundan sonra kötü bir sürrprizle karşılaşmamanz için Vietnam vizenizi seyahatinizden önce Türkiye’den almanızı öneririz. 

Vietnam Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Vietnam vizesi ortalama 10-18 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Vietnam Konsolosluğunun yoğun olduğu tarihlerde ve resmi tatil günleri öncesinde yapılan başvurularda bu süre uzayabilmektedir. Türkiye’den yabancı pasaportla yapılan başvuruların değerlendirme süresi de 18 iş gününü aşabilmektedir.

Vietnam Vize Ücreti 2024

Vietnam vize ücreti ülkeye gerçekleştireceğiniz seyahatin amacına, konaklamayı planladığınız gün ve ülkeye gerçekleştireceğiniz seyahatin sayısına göre değişmektedir. Kişisel seyahat kriterlerinize uygun Vietnam vize ücretini içerir bilgi e-mailini yetkilimizden isteyebilirsiniz. Mailde size belirtilen ücrete ek olarak hiçbir ücret talebi olmayacaktır. Vietnam vize başvurularınızda belgelerinizi kargo ile iletmeniz halinde kargo ücreti başvuru sahibine aittir.  

Vietnam vize başvurularının sonuçlanma süresi ve Vietnam vize başvurularınızı neticelendirme yetkisi yalnızca Vietnam Konsolosluğunun inisiyatifi altındadır. Happy Turizm’in Vietnam vize sonuçlanma süresine ve sonucuna müdahalesi söz konusu olamaz.

Vietnam Vize Başvurularda Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahipleri Vietnam vizesine tabidir. Diplomatik (Siyah), Hizmet (Gri) ve Hususi (Yeşil) pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla Vietnam’a gerçekleştirecekleri seyahatlerde vizeden muaftırlar.
  • Vietnam vizeleri ileri bir tarihten başlamayacaktır. Bu nedenle seyahat tarihlerinizi dikkatli şekilde organize etmenizi rica ederiz. 
  • Vietnam turistik vize başvurularınızda C1 belgesini temin etmeniz gerekmektedir. C1 belgesini temin sürecinde gerekli desteği hizmet bedelimiz dâhilinde sağlamaktayız
  • Vietnam vizeleri 15 gün veya 30 gün olarak onaylanabilmektedir.
  • Vietnam vize başvurularını değerlendirme yetkisi yalızca Vietnam Büyükelçiliği’ne aittir.
  • Vietnam turistik vize başvurularında mesleksel ayrım bulunmaz.
  • Vietnam turist vizenizin uzun süreli olarak onaylanmasını talep ediyorsanız satın alınmış gidiş-dönüş uçak biletinizi sunmanız gerekecektir. Ancak vize başvurunuz sonuçlanmadan uçak bileti almanızı tavsiye etmemekteyiz.

Vietnam vize işlemlerinizi ve tüm dünya ülkeleri vize işlemlerinizi Happy Turizm vize servisimiz aracılığıyla en güvenilir en hızlı şekilde tamamlayabilirsiniz. Vietnam vize ücretini içerir bilgi e-mailini, kişisel durumunuzu belirterek talep edebilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek