Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Afganistan Vizesi

Afganistan Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Afganistan Aile Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Evraklar Neler?

Afganistan’a aile veya arkadaş ziyaretinde bulunmak amacıyla seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarının Afganistan Aile Ziyaret Vizesi alması gerekmektedir. Ziyaret vizesi başvurularında en önemli evrak davetiye mektubunun sunulmasıdır.  Sayfamızda Afganistan Aile Ziyaret Vizesi için hazırlamanız gereken evrak listesi ve vize prosedürleri ilgili bilgi bulabilirsiniz. 

Yazımızın devamında aile ziyaret vizesi için 2024 güncel evrak listesi ve vize prosedürleriyle ilgili detaylı bilgi okuyabilirsiniz. Seyahat amacınıza karar verdikten sonra Happy Turizim ofisimizi arayarak vize işlemlerinizle ilgili her türlü merak ettiğiniz soruyu yetkilimize sorabilirsiniz.

Afganistan Aile Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Standart Evraklar

Vize Başvuru Formu: Afganistan Vize Başvuru formu İngilizce veya Türkçe olarak büyük harflerle, eksiksiz doldurulmalı. Form doldurulurken tükenmez kalem kullanılmalı, Başvuru sahibi  ilgili bölüme fotoğrafını yapıştırarak ve formu imzalayarak başvuru dosyasına eklemeli.

Fotoğraf: Son 6 ay içerisinde çekilmiş,  arka fonu beyaz biometrik fotoğrafınızı sunulmalısınız.

Pasaport:  En az 6 ay geçerliliği olan pasaportunuzu başvuru dosyanıza ekleyiniz.

Pasaport Fotokopisi: Kimlik bilgileri ve fotoğrafınızın yer aldığı pasaport sayfalarının fotokopilerini sunmalısınız.

Adli Sicil Kaydı: Adliye’den alınmış adli sicil kaydı belgesini başvuru dosyanıza eklemelisiniz.

Sağlık Raporu: Bulaşıcı hastalığınız olmadığına dair sağlık raporu sunmalısınız.

Uluslar arası Aşı Kartı: Seyahatiniz öncesi çocuk felci gibi aşılarınızı yaptırmalı ve uluslar arası aşı kartınızı dosyanıza eklemelisiniz.  

Otel Rezervasyonu

Uçak Bileti:  Afganistan gidiş-dönüş uçak biletinizi ibraz etmelisiniz.

Mesleki Evraklar

Davetiye: Afganistan Aile Ziyaret vizesine başvuru yapabilmek için Afganistan’daki yakınızın davetiye mektubu göndermesi gerekmektedir. Davetiyeyi gönderen kişi pasaport ve kimlik fotokopisini de dosyaya eklemeli.

Vize Talep Dilekçesi: Başvuru sahibinin çalıştığı şirketin antetli kağıdına konsolosluğa hitaben İngilizce olarak yazılmış vize talep dilekçesi sunmalı. Bu dilekçede seyahat amacı, seyahat tarihleri, başvuru sahibinin izinli olacağı günler ve masrafların nasıl karşılanacağı belirtilmeli. Dilekçede şirket yetkilisinin imzası ve kaşesi olmalıdır.

Sponsor Mektubu: Başvuru sahibinin Afganistan seyahatleri bir sponsor tarafından (eşi, çocuğu) karşılanacaksa bu kişi masrafları karşılayacağına dair bir mektup yazmalı.

Güncel Şirket Evrakları: Şirkete ait, Faaliyet Belgesi, Vergi Levhası, İmza Sirküleri, Sicil Gazete Fotokopisi gibi belgeler ibraz edilmeli.  

Banka Hesap Özeti: Afganistan seyahatini gerçekleştirmeye yetecek maddi kaynağınızın  olduğu banka hesabınızın dökümünü sunmalısınız. Banka özeti ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır.

Afganistan Aile Ziyaret Vize Başvurusu

Diplomatik pasaport sahiplerinin 90 güne kadar olan ziyaretlerinde vize almalarına gerek yoktur. Hususi, Hizmet ve Umuma Mahsus pasaport sahipleri Afganistan’a aile ziyareti gerçekleştirmek isterlerse Ankara Afganistan Büyükelçiliği ve İstanbul Afganistan Başkonsolosluğu’na vize başvurusu yapmalıdır. Vize başvuruları için bu iki diplomatik temsilciliğe şahsen gelmenize gerek yoktur. 

Afganistan Aile Ziyaret Vize Ücreti 2024

Afganistan Aile Ziyaret vize ücretleri vize süresine, vize giriş sayısına göre değişmektedir. Vize ücretlerine Afganistan Büyükelçiliği karar vermektedir ve vize ücretinizi ödemeden vize işlemlerinizi tamamlayamazsınız. Seyahat sürenize karar verdikten sonra bilgi@happyturizm.com adresimize mail göndererek Afganistan Aile Ziyaret vize ücretinizi öğrenebilirsiniz. Yetkilimizin size göndereceği maildeki tutar, vize ücreti, konsolosluk harcı ve bizim servis bedelimizi kapsamaktadır. Afganistan Aile Ziyaret vizeniz olumsuz sonuçlansa bile vize ücretinizin geri iade edilmeyeceğini hatırlatırız.

Afganistan Aile Ziyaret Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Afganistan Aile ziyaret vize işlemleri ortalama 7-10 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Ancak bu süre Afganistan Büyükelçiliği ve Afganistan Başkonsolosluğu’nun resmi tatil günleri, yoğunluğu ve evraklarınızın eksik olup olmadığına bağlı olarak değişmektedir. Eğer evraklarınızda eksiklikler olursa vize işlemleriniz uzayabilir. Kötü bir sürprizle karşılaşmamak için evraklarınızı büyük bir titizlikle hazırlamanızı tavsiye ederiz. Ayrıca Afganistan aile ziyaret vizesine başvuru yapmadan önce resmi tatil günlerini kontrol ediniz. Afganistan vizenizin planladığınız tarihte elinizde olmasını isterseniz seyahat tarihinizden en az 1 ay önce başvurunuzu gerçekleştirmenizi öneririz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek