Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Afganistan Vizesi

Afganistan Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Afganistan Turistik Vize İçin Gerekli Evraklar Neler?

Afganistan ile Türkiye Cumhuriyeti arasında vize muafiyeti anlaşması vardır. Ancak bu muafiyet yalnızca Diplomatik (Siyah) pasaport sahipleri için geçerlidir. Diplomatik pasaport sahiplerinin Afganistan’a gerçekleştirecekleri  90 günlük seyahatleri için vize almalarına gerek yoktur. Umuma Mahsus (Bordo), Hususi (Yeşil) ve Hizmet (Gri) pasaport sahibi Türk vatandaşları Afganistan’a yapacakları turistik seyahatleri öncesi Afganistan Turistik vizesi almalıdır.

Afganistan Turistik Vizesi için başvuru sahibinin bir takım evrakları hazırlaması ve bazı prosedürleri yerine getirmesi gerekmektedir. Happy Turizm tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi Afganistan Turistik Vize işlemlerinizle ilgili de hizmet veren bir danışmanlık ofisidir. bilgi@happyturizm.com adresimize mail göndererek yetkilimizden hazırlamanız gereken Afganistan Turistik vize evraklarının listesini isteyebilirsiniz. Yetkilimiz evrak listesini size mail olarak gönderecektir. Sonrasında yapmanız gereken evraklarınızı eksiksiz hazırlayıp ofisimize kargo yoluyla ulaştırmaktır. Yetkilimiz sizin şahsen gelmenize gerek kalmadan Afganistan Turistik Vize başvurunuzu gerçekleştirecektir.

Yazımızın devamında Afganistan Turistik Vizesi için 2024 güncel evrak listesi ve vize prosedürleriyle ilgili detaylı bilgi bulabilirsiniz. 

Afganistan Turistik Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Standart Evraklar 

Afganistan Vize Başvuru Formu: Başvuru sahibi tarafından İngilizce ve Türkçe olarak, büyük harflerle, tükenmez kalemle eksiksiz bir şekilde  doldurulmalıdır. Forma yazdığınız bilgilerin gerçeğe uygun olmasına özen gösterin. İlgili bölüme fotoğrafınızı yapıştırıp, imzaladıktan sonra formu başvuru dosyanıza ekleyebilirsiniz.

Pasaport: Afganistan seyahatiniz sonrasında en az 6 ay geçerliliği olan pasaportunuzu beyan etmelisiniz.

Pasaport Fotokopisi: Seyahat bitiminizden itibaren en az 6 ay geçerliliği olan pasaportunuzun kimlik bilgileriniz ve fotoğrafınızın olduğu sayfaların fotokopisini sunmalısınız.

Fotoğraf: 1 adet güncel tarihli arka fonu beyaz fotoğrafınız gerekmektedir.

Adli Sicil Kaydı: Başvuru sahibi Adliye’den aldığı adli sicil kaydı belgesini beyan etmeli.

Sağlık Raporu: Afganistan’a gidecek başvuru sahibi bir sağlık kurumundan bulaşıcı hastalığı olmadığına dair sağlık raporu almalıdır.

Uluslar arası Aşı Kartı: Afganistan’da hastalık riski fazla olduğundan özellikle de çocuk felci, bu ülkeye seyahat etmeden önce gerekli aşılar yapılmalı ve uluslar arası aşı kartı başvuru sırasında sunulmalı.

Mesleki Evraklar

Vize Talep Dilekçesi: Başvuru sahibinin çalıştığı şirketin antetli kağıdına konsolosluğa hitaben İngilizce seyahat amacını, seyahat tarihlerini açıklayan bir dilekçe yazılmalı. Bu dilekçede şirket yetkilisinin imzası ve kaşesi bulunmalıdır.

Şirket Evrakları: Başvuru sahibi çalışan ya da şirket sahibi olsa bile Vergi Levhası, İmza Sürgüsü, Faaliyet Belgesi, Ticaret Sicil Kaydı belgelerini sunmalıdır.

Banka Hesap Durumu: Afganistan seyahatinizi gerçekleştirmeye yetecek maddi imkanınızı gösteren banka hesabınıza ait dökümü beyan etmelisiniz.

Afganistan Turistik Vize Başvurusu

Afganistan Turistik vize işlemleriyle ilgili değerlendirme ve karar verme yetkisi yalnızca Ankara’daki Afganistan Büyükelçiliği ve İstanbul’daki Afganistan Başkonsolosluğu’ndadır. Bu iki diplomatik temsilciliğin yetki alanı ayrımı yoktur. Türkiye’nin hangi şehrinde ikamet ediyor olursanız olun ( Ankara, İstanbul, İzmir, Çanakkale, Edirne, Tekirdağ, Bursa, Bolu, Adana, Antalya, Diyarbakır, Erzurum, Erzincan, Yozgat, Kastamonu, Kırıkkale, Kars, Kırşehir, Gümüşhane, Giresun, Manisa, Muğla, Nevşehir, Niğde, Sivas, Samsun, Zonguldak, Tokat, Van, Trabzon) başvurunuzu şahsen gelmenize gerek kalmadan yapabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken bilgi@happyturizm.com adresimize mail göndererek yetkilimizden hazırlamanız gereken evrakların listesini istemektir.

Evraklarınızı hazırladıktan sonra size en yakın Happy Turizm ofisimize kargo aracılığıyla gönderebilirsiniz. Yetkilimiz evraklarınızın kontrolünü yapıp, eksik evraklarınız varsa sizi bilgilendirecektir.  Belgeleriniz tamamlandığında ise randevunuzu alarak başvurunuzu gerçekleştirecektir. Vizeniz onaylandığında ise pasaportunuzu elçilikten teslim alıp adresinize göndereceklerdir.

Afganistan Turistik Vize Ücreti 2024  Afganistan turistik vize ücreti, Irak Büyükelçiliği tarafından belirlenmektedir ve vize işlemlerinizin tamamlanabilmesi için vize ücretinizi ödemeniz gerekmektedir. Afganistan turistik vize ücreti, seyahat amacınız, vize süreniz ve giriş sayınıza göre değişmektedir. bilgi@happyturizm.com adresimize mail göndererek yetkilimizden Afganistan Turistik Vize ücretinizle ilgili bilgi alabilirsiniz.

Afganistan Turistik Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Afganistan vize başvurularını değerlendirme yetkisi Afganistan Büyükelçiliği ve Afganistan Başkonsolosluğu’ndadır. Eğer tüm evraklarınız eksiksiz ise Afganistan Turistik vizeniz 7-10 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Ancak bu süre Afganistan diplomatik temsilciliklerin yoğunluğu, resmi tatil günleri ve sizin vize evraklarınızda eksiklik olup olmamasına bağlı olarak uzayabilmektedir. Vize başvurusu yapmadan önce resmi tatil günlerini kontrol etmenizi tavsiye ederiz. Afganistan Turistik vizenizin planladığınız tarihte elinizde olmasını isterseniz en az 1 ay öncesinden başvuru yapmanızı tavsiye ederiz. 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek