Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Afganistan Vizesi

Afganistan Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Afganistan Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar Neler?

Afganistan’a iş görüşmesi, fuar, toplantı ve konferans amacıyla gitmek isteyen Türk vatandaşlarının Afganistan Ticari Vizesi alması gerekmektedir. Afganistan Ticari vize başvurularınızı yetkili acenteler aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz.  Happy Turizm’de alanında uzman yetkilileri ile Afganistan Ticari vize işlemleriyle ilgili hizmet veren danışmanlık ofislerinden biridir. bilgi@happyturizm.com adresimize mail göndererek ya da ofislerimizi arayarak yetkilimizden  2024 güncel Afganistan Ticari vize evraklarının listesini isteyebilirsiniz. Evraklarınızı eksiksiz hazırlayıp Happy Turizm ofisimize kargo aracılığıyla ulaştırdığınızda yetkilimiz evraklarınızın kontrolünü yapıp sizin şahsen gelmenize gerek kalmadan Afganistan Ticari Vize başvurunuzu gerçekleştirecektir. 

Afganistan Ticari Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Standart Evraklar

Pasaport:  Afganistan seyahatinizin sonrasında en az 6 ay daha geçerliliği olan pasaportunuzu sunmalısınız.

Pasaport Fotokopisi: Pasaporttaki kimlik bilgileri ve fotoğrafın yer aldığı sayfaların fotokopisi beyan edilmeli.

Vize Başvuru Formu: Başvuru sahibi tarafından doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru dosyaya eklenmeli. Başvuru formu İngilizce ve Türkçe olarak, büyük harflerle, tükenmez kalemle, eksiksiz bir şekilde doldurulmalı.

Fotoğraf: Güncel tarihli, arka fonu beyaz biometrik fotoğraf sunulmalı.

Otel Rezervasyonu: Afganistan’da konaklayacağınız otelden alacağınız konfirmasyon belgesi.

Uçak Bileti: Afganistan gidiş-dönüş uçak biletinizi sunmalısınız.

Adli Sicil Kaydı: Adliye’den alınmış adli sicil kaydı belgesi beyan edilmeli.

Sağlık Raporu: Sağlık kurumundan bulaşıcı hastalığı olmadığına dair sağlık raporu alınmalı.

Uluslar arası Aşı Kartı: Afganistan’a seyahat etmeden önce özellikle çocuk felci gibi aşılarınızı yaptırmalı ve uluslar arası aşı kartınızı başvuru sırasında sunmalısınız.  

Mesleki Evraklar

Vize Talep Dilekçesi: Başvuru sahibinin çalıştığı şirketin antetli kağıdına İngilizce olarak vize talep dilekçesi yazılmalı. Bu dilekçede seyahat amacı, seyahat tarihleri, başvuru sahibinin izinli olacağı günler ve masrafların nasıl karşılanacağı belirtilmeli. Dilekçede şirket yetkilisinin imzası ve kaşesi olmalıdır.

Güncel Şirket Evrakları: Şirkete ait, Faaliyet Belgesi, Vergi Levhası, İmza Sirküleri, Sicil Gazete Fotokopisi gibi belgeler sunulmalıdır.

Davetiye: Afganistan ticari vize başvurusu için Afganistan’daki şirket davetiye mektubu göndermeli. Davetiyeyi gönderen kişi pasaport ve kimlik fotokopisini de eklemeli. Davetiye başvuru öncesi Ankara Afganistan Büyükelçiliği veya Afganistan Başkonsolosluğu sistemine ulaştırılmalıdır.

Banka Hesap Özeti: Başvuru sahibi Afganistan seyahatini gerçekleştirmeye yetecek maddi kaynağının olduğu banka hesabının dökümünü sunmalı. Banka özeti ıslak imzalı ve kaşeli olmalıdır.

Afganistan Ticari Vize Başvurusu

Diplomatik (Siyah) pasaport sahibi Türk vatandaşları Afganistan’a gerçekleştirecekleri 90 güne kadar kalışlı seyahatlerinde vizeden muaftırlar. Ancak Hususi (Yeşil), Hizmet  (Gri) ve Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşları Afganistan’a yapacakları ticari seyahatleri öncesi Ankara Afganistan Büyükelçiliğine ya da İstanbul Afganistan Başkonsolosluğu’na başvurarak vize almaları gerekmektedir. Bu iki temsilciliğin bölge ayrımı yoktur. Türkiye’nin hangi şehrinde ikamet ediyor olursanız olun büyükelçilik veya başkonsolosluğa şahsen gelmenize gerek kalmadan Afganistan Ticari Vizesine başvuru yapabilirsiniz.

Bunun için yapmanız gereken tek şey bilgi@happyturizm.com adresimize mail göndererek yetkilimizden ticari vize için gerekli evrak listesini istemektir. Yetkilimiz size 2024 güncel evrak listesini gönderecektir. Evraklarınızı eksiksiz hazırladıktan sonra kargo aracılığıyla ofisimize gönderebilirsiniz. Yetkilimiz evraklarınızı kontrol edip, başvuru randevunuzu alarak başvurunuzu gerçekleştirecektir. Alanında uzman yetkililerimiz vize sürecinizi takip edip, Afganistan Ticari vizenizin sorunsuz şekilde elinize ulaşması için çabalayacaktır. Vizeniz onaylandığında ise pasaportunuzu adresinize gönderecektir.

Afganistan Ticari Vize Ücreti 2024

Afganistan Ticari vize ücreti, vize süreniz ve giriş sayısına göre değişiklik göstermektedir. Afganistan’a gerçekleştireceğiniz seyahatin süresine karar verdikten sonra bilgi@happyturizm.com adresimize mail göndererek yetkilimizden Afganistan ticari vize ücretinizi öğrenebilirsiniz. Yetkilimizin size göndereceği bil mailindeki tutar, vize ücretiniz, konsolosluk harcınız ve bizim servis bedelimizi kapsamaktadır. Vizeniz olumsuz sonuçlansa bile vize ücretinizin geri ödenmeyeceğinizi hatırlatırız.

Afganistan Ticari Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Afganistan Ticari vizenizin çıkış süresi evraklarınızın eksik olup olmamasına, Afganistan Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğu’nun resmi tatil günleri ve yoğunluğuna göre değişmektedir. Eğer evraklarınız eksiksiz ise Afganistan Ticari vizeniz 7-10 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Vize sürenizin uzamaması için evraklarınızı eksiksiz hazırlamaya ve resmi tatil günlerini kontrol etmeye özen gösteriniz. 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek