Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Belarus Vizesi

Belarus Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Belarus Turistik Vize Için Gerekli Evraklar Nelerdir?

Belarus’a yapacaginiz 90 günden fazla turistik seyahatler için turistik vizeye basvurulmalidir. 90 günden fazla seyahatler kisa süreli seyahat kategorisine girmektedir. Içerigimizde turistik vize için gerekli olan evraklar listelenmistir. Turistik seyahatleriniz için konaklama rezervasyonlariniz kalacaginiz otel tarafindan onayli olmalidir. 

Türkiye ve Belarus arasindaki vize muafiyeti anlasmasi 1 Haziran 2014 tarihinde yürürlüge girmistir. Anlasma kapsaminda kisa süreli (30 gün) seyahatler için vize muafiyeti baslamistir. Yani Bordo, Gri, Siyah ve Yesil pasaport sahiplerinin 30 günü asmayan seyahatleri için vize basvurunda bulunmasina gerek yoktur. Içerigimizde 90 günü geçen konaklamalar için vize prosedürleri açiklanmaktadir.

Sayfamizin devaminda Belarus turistik vize için gerekli evraklar 2024 ve Belarus vize ücreti 2024 sizler için derledik. Vize basvurusu hakkinda daha fazla bilgi almak için yetkililerimize danisabilirsiniz.

Belarus Turistik Vize Için Gerekli Evraklar

Pasaport: Planlanan seyahat dönüsü sonrasi 3 ay daha geçerli olmalidir. Vizenin pasaportunuza basilmasi için bos sayfa olmasi gerekir. Pasaportun 1, 2, 3 ve 4. Sayfalari ile temditler (uzatma) sayfalari ve nüfus cüzdan fotokopisi de basvuru için sunulmalidir. 
Vize Basvuru Formu: Turistik amaçli seyahatleriniz için vize basvuru formu doldurulmalidir. Vize basvuru formu seyahat amacina uygun bir sekilde doldurulmalidir. 90 günden uzun kalislar kisa süreli vize kategorisine girmektedir. Dolayisiyla turistik amaçli seyahatiniz için basvuru formunu kisa süreli olarak isaretlemelisiniz. Vize formu için verilen bilgilerin güncel ve dogru olmasi gerekir. Konsoloslugun basvuru sürecinde basvuru sahibine ulasmasi gerekebilir. Bu yüzden verilen iletisim numaralari ve adres bilgileri dogru olmalidir. 
Konaklama Rezervasyonlari: Turistik seyahatler için basvuru sahibinin otel konfirmasyon belgelerini konsolosluga sunmasi gerekir. Konaklama rezervasyonlari mutlaka otel tarafindan onayli olmalidir.
Davet Mektubu: Seyahatiniz için mümkünse davet mektubu temin etmelisiniz. 
Seyahat Saglik Sigortasi: Vize basvurusu için seyahat saglik sigortasi yapilmalidir. 
Fotograf: Basvuru formunu doldurduktan sonra fotografinizi ilgili kisma yapistirmalisiniz. 
UYARI!
Belarus Büyükelçiligi basvuru sahiplerinden ek evrak talep etme ve gerek görmesi durumunda basvuru sahibini görüsmek için çagirma hakki vardir.

Belarus turistik vize basvurusu için bölge farkina dikkat edilmelidir;
Balikesir, Bilecik, Aydin, Bursa, Denizli, Çanakkale, Edirne, Istanbul, Kirklareli, Izmir, Kocaeli, Kütahya, Mugla, Manisa, Tekirdag, Yalova, Usak ve Sakarya Belarus Cumhuriyeti Istanbul Baskonsoloslugunun görev çevresindedir.

Belarus Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği görev çevresi ise; Adana, Adiyaman, Afyonkarahisar, Agri, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Bartin, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankiri, Çorum, Diyarbakir, Düzce, Elazig, Erzincan, Erzurum, Eskisehir, Gaziantep, Giresun, Gümüshane, Hakkari, Hatay, Igdir, Isparta, Kahramanmaras, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kirikkale, Kirsehir, Kilis, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Mus, Nevsehir, Nigde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Siirt, Sivas, Sinop, Sanliurfa, Sirnak, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat, Zonguldak.

Turistik vize basvurularinizi bölge farkina dikkat ederek yapmanizda fayda vardir. Basvuru yapabilmek için evraklari eksiksiz bir sekilde hazirlayip konsolosluk bölümüne sunmaniz gerekir. Basvurunuzu usulüne uygun sekilde ve dogru evraklarla yaptiginiz sürece vizeniz en kisa sürede degerlendirilmeye alinip sonuçlandirilacaktir.

Belarus Turistik Vize Başvurusu

Belarus turistik vize basvurulari sahsen yapilabildigi gibi akredite edilmis acenteler vasitasiyla da yapilabilir. Vize basvurusu yapmak için öncelikle seyahatiniz için hangi evraklari temin etmeniz gerektigini ögrenmelisiniz. Yetkililerimizle iletisime geçerek vize basvurusu hakkinda bilgi alabilirsiniz. Basvurunuz için hangi evraklari temin etmeniz gerektigini ögrendikten sonra hazirliklarinizi yapmaya baslayabilirsiniz. 

Turistik vize basvurunuz için sundugunuz evraklar dogru olmalidir. Yanlis ya da hatali bir evrakla vize basvurunda bulundugunuzda basvurunuzu ret ile sonuçlanabilecegini unutmayiniz. Vize basvurunuzu sundugunuz evraklar çerçevesinde degerlendirmeye alinmaktadir. Bu yüzden basvuru belgelerinizi hazirlarken dikkatli olmalisiniz. Sayfamizda yer alan turistik vize evraklari Büyükelçilik referans alinarak hazirlanmis olsa da belgelerinizi hazirlamaya baslamadan önce Belarus Büyükelçiligi ilgili konsolosluk bölümünden bilgi almanizi öneririz. 

Belarus Vize Ücreti 2024

Turistik vize basvurunuz için vize ücreti ödemeniz gerekir. Vize harç bedellerini Belarus Büyükelçiligi belirlemektedir. Seyahatinizin kapsamina göre ödemeniz gereken vize harç bedeli degisiklik gösterebilir. Seyahat amaciniza karar verdikten sonra ödemeniz gereken vize ücreti konusunda bilgi almanizi öneririz. Vize ücretini ödemeden basvurunuzun isleme alinmayacagini unutmayiniz.

Belarus Turistik Vize Kaç Günde Çıkar?

Turistik vize basvuru sonuçlari yaklasik 5 is günü içinde sonuçlanmaktadir. Ancak kisinin sundugu evraklar çerçevesinde sonuçlanma süresi de degisebilir. Basvuru sahibi eksik bir evrakla basvuru yaparsa sonuçlanma süresi uzayacaktir. Seyahatiniz için gecikme yasamamak adina basvurunuzu en az 15 gün öncesinden tamamlamanizi öneriyoruz. Belarus Büyükelçiligi resmi tatil günlerinde kapali olmaktadir. Basvurunuzu bu bilgiler dahilinde yapiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek