Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Etiyopya Vizesi

Etiyopya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Etiyopya Ticari Vize Gerekli Evraklar Nelerdir?

Etiyopya Vize Başvuru Sahiplerinin Dikkatine! 

  • İstanbul Etiyopya Başkonsolosluğu konsolosluk hizmeti vermeye başlamıştır. Vize işlemleri artık başkonsolosluk üzerinden yürütülebilmektedir. Etiyopya vize işlemlerinizi İstanbul ve çevre illerden en kısa sürede tamamlamak için 0(312) 419 56 41 numaralı destek hattımıza bağlanabilirsiniz. Etiyopya Başkonsolosluğu İstanbul’un yeni sistemine göre dikkat edilmesi gerekenler ve güncel evrak listesine sayfamızın devamından ulaşabilirsiniz. 
  • Etiyopya ticari vize evrakları ve vize işlemleriyle ilgili detaylı bilgiyi yazımızın devamında okuyabilirsiniz. Eğer vize prosedürleriyle vakit kaybetmek ya da işlemlerinizde hata yapmak istemezseniz bilgi@happyturizm.com adresimize mail göndererek yetkilimizle iletişime geçebilirsiniz. Yetkililerimiz sizin şahsen gelmenize gerek kalmadan başvuru işleminizi gerçekleştirecektir. Sizin yapmanız gereken tek şey ticari vize için gerekli evrakları hazırlayıp kargo yoluyla ofisimize göndermektir.
  • Etiyopya ticari vize uçuş ya da otel rezervasyon tarihlerine göre ileri tarihli vize verilmemektedir. Etiyopya vizesi, varsa eski vize tarihi geçmeden verilmemektedir. 
  • Vize süresi pasaportun işlemden çıktığı tarihten itibaren başlamaktadır. Uçuş veya otel rezervasyon tarihlerine göre ileri tarihli vize verilmemektedir.

Etiyopya Ticari Vize Evrakları

Etiyopya vize başvurularında vize hizmet merkezine teslim edilecek evraklar eksiksiz olarak ibraz edilmelidir.  

Etiyopya Göçmenlik Bürosu Onay Belgesi: Yetkilimizden bilgi alınız.
Etiyopya Vize Başvuru formu. Etiyopya vize başvuru formu  İngilizce olarak, bilgisayarda doldurulmalı ve çıktısı alınarak teslim edilmelidir.
1 adet biyometrik fotoğraf    
Etiyopya vizesi başvuru dilekçesi 
Başvuranın seyahat amacı net olarak belirtilmiş olduğu dilekçe Eityopya Başkonsolosluğuna hitaben, başvuran tarafından şahsen el yazısıyla hazırlanmalıdır. Dilekçede ayrıca başvuranın seyahat tarihleri açık şekilde yer almalı, belge ıslak imzalı şekilde teslim edilmelidir. 
Otel Rezervasyonu: Otel tarafından hazırlanmış onay belgesi. İnternet üzerinden alınmış ise eksiksiz bilgi (özellikle ad ve soyad) içermelidir.
En az 6 ay geçerliliği olan pasaport ve pasaport fotokopisi. Etiyopya vize işlemlerinde kullanılacak pasaport yeni ise kişi bilgilerinin olduğu sayfa, eski ise fotoğraflı sayfa, temdit sayfası ve nüfus bilgilerinin yer aldığı sayfaların eksiksiz fotokopileri de sunulmalıdır. 

Etiyopya Ticari Vizesi 

Etiyopya’ya ticari faaliyetleri, fuar, konferans, iş görüşmesi ve toplantı gibi amaçlarla seyahat etmeyi planlayan Türk vatandaşlarının Etiyopya Ticari Vize başvurusu yapması gerekmektedir. Ticari vize başvurularında en önemli şart, Etiyopya Göçmenlik Bürosu’ndan onay alınmasıdır. Onay alındıktan sonra kişi vize servisimiz aracılığıyla başvurusunu tamamlayabilir. Göçmenlik Bürosu’ndan onay almamış olanların Ticari Vize başvuruları kabul edilmemektedir.

Ancak, Diplomatik (Siyah), Hizmet (Gri) ve Hususi (Yeşil) pasaportla seyahat eden Türk yetkililerinin, Göçmenlik Bürosu’nun onay belgesi yerine Dışişleri Bakanlığı’ndan resmi onaylı belge ibraz etmesi gereklidir.

Konsolosluk yönetmeliğine göre; gazeteciler ve fotoğrafçılardan Ticari Vize başvurusu sırasında akreditasyon ve izin belgesi sunmaları istenmektedir.

Etiyopya Ticari Vize başvurularında dikkat edilmesi gereken önemli nokta vizenin ileri tarihlerde başlatılmamasıdır. Yani vizeniz uçak bileti ve otel rezervasyonu tarihlerinize göre verilmez. Vizeniz başvurunuzun sonuçlandığı gün başlamaktadır. Bu nedenle işlemlerinize başlarken bu detayı göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz.

Etiyopya Ticari Vizesi Nasıl Alınır?

1) Davetiyenizi onaylatın

Etiyopya Ticari Vize başvuruları için en önemli evraklardan biri Etiyopya’daki şirketten alınan davetiye mektubudur. Bu davetiyenin başvuru sahibine gönderilmeden önce Etiyopya Göçmen Bürosu’ndan onaylatılması gerekmektedir. Davet aldığınız şirket davetiyeyi onaylatıp size göndermeli.

2) Başvuru Formunuzu Doldurun

Etiyopya Büyükelçiliği  ve Etiyopya Başkonsolosluğu vize yetkilileri başvuruları değerlendirirken formda yazan bilgileri dikkate almaktadır. Bu nedenle vize başvuru formu doldurulurken doğru ve eksiksiz bilgiler yazılmalı. Aksi takdirde vizenizin olumsuz sonuçlanabileceğini unutmayın. Vize başvuru formu İngilizce olarak doldurulmalı, başvuru sahibi tarafından imzalanmalıdır. Fotoğraf kısmına istenilen ölçülerdeki fotoğraf yapıştırılıp dosyaya eklenmelidir. Vize başvuru formunu doldururken yardıma ihtiyacınız olursa bilgi@happyturizm.com adresimize mail göndererek danışmanlık alabilirsiniz.

3) Evraklarınızı kargo ile ofisimize gönderin

Etiyopya Ticari vize başvurularında dikkat etmeniz gereken bir başka konuda gerekli evrakları eksiksiz tamamlamaktır. Yetkilimizle iletişime geçerek hazırlamanız gereken güncel evrak listesini öğrenebilirsiniz. Ardından evraklarınızı hazırlayıp, kargo ile ofisimize göndermeniz gerekmektedir. Yetkilimiz evraklarınızı inceleyip, varsa eksik ve hatalı belgelerinizle ilgili sizi bilgilendirecektir. Unutmayın ki konsolosluk yetkilisi vize değerlendirme aşamasında ek evrak isteme hakkına sahiptir. Eğer ek evrak istenirse işlem sürecinizde uzayabilir.

4) Başvurunuzu gerçekleştiriyoruz

Ticari vize başvurunuzu yapabilmemiz için vize ücretinin ödenmesi gerekmektedir. Size mail yoluyla gönderilen vize ücreti, konsolosluk harcı, vize ücreti ve bizim hizmet bedelimizi kapsamaktadır. Vize ücreti ödendikten sonra makbuz başvuru dosyasına eklenmelidir. Etiyopya Ticari Vize başvurularında karar yetkisi sadece Etiyopya Büyükelçiliği ve İstanbul'daki Etiyopya Başkonsolosluğu'ndadır. Temsilciliklerin yetki alanı sınırlaması olmadığından Türkiye’nin hangi şehrinde yaşıyor olursanız olun başvurunuzu Ankara Büyükelçiliği’ne yapmanız gerekmektedir. Yetkilimiz evraklarınız tamamlandığında konsolosluk vize ofisine evraklarınızı teslim edecektir. Başvuru için sizin şahsen gelmenize gerek yoktur.

5) Pasaportunuzu adresinize gönderiyoruz

Etiyopya ticari vizeniz onaylandıktan sonra yetkilimiz pasaportunuzu teslim alıp istediğiniz adrese kargo yoluyla ulaştıracaktır. Ticari vizeniz ile Etiyopya’ya seyahat etmeden önce mutlaka sarıhumma, hepatit ve tetanos aşılarınızı olmayı unutmayınız. Seyahatiniz sırasında özellikle de ülkeye girişte, sınır polisinin sorma ihtimaline karşı aşı kartınız, davetiyenizin fotokopisi, otel ve uçak rezervasyon belgelerinizi yanınızda bulundurmanızı tavsiye ederiz.

Etiyopya Ticari vizesi kaç günde çıkar?

Etiyopya ticari vize başvuruları 3-5 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Bu süre tatiller ve yoğunluk nedeniyle uzayabilmektedir. Vizenizin seyahat tarihinize yetişebilmesi için minimum 10 gün önceden başvurunuzu yapmanızı öneririz.

UYARILAR

  • Etiyopya Ticari Vize başvurularında evraklarınızı dosyanıza; vize başvuru formu, başvuru dilekçesi, otel ve uçak rezervasyonları, pasaport fotokopisi ve vize ücret dekontu sıralamasına göre koymalısınız.
  • Kargoyla gönderilen başvuru evrakları arasında eksik olanlar çıkarsa, belgeleriniz geri gönderilir. Eksik dosyalar Etiyopya Büyükelçiliği ve Etiyopya Başkonsolosluğu tarafından işleme alınmaz.
  • Vize ücreti fazla yatırıldığında da geri iade söz konusu değildir.
  • Etiyopya ticari vize süresi pasaportun işlemden çıktığı tarihten itibaren başlamaktadır.  Etiyopya için yeni vize başvuruları eski vize tarihi dolmadan onaylanmamaktadır. 

Sunulan uçak ve otel rezervasyon dokümanlarında yer alan tarihlere göre vize onaylanmaktadır, daha ileri bir tarihe vize verilmemektedir.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek