Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Etiyopya Vizesi

Etiyopya Vizesi Nasıl Alınır?

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Etiyopya Turist Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Etiyopya Turist Vize Başvuru Sahiplerinin Dikkatine!

İstanbul Etiyopya Başkonsolosluğu konsolosluk hizmeti vermeye başlamıştır. Vize işlemleri artık başkonsolosluk üzerinden yürütülebilmektedir. 

Etiyopya turist vizesi, tek girişlidir. Yeni düzenlemeye göre Etiyopya vizesi, varsa eski vize tarihi geçmeden verilmemektedir. 
Başkonsolosluk vize süresi pasaportun işlemden çıktığı tarihten itibaren başlamaktadır. Uçuş veya otel rezervasyon tarihlerine göre ileri tarihli vize verilmemektedir.
Etiyopya Başkonsolosluğu İstanbul’un yeni sistemine göre dikkat edilmesi gerekenler ve güncel evrak listesini sayfamızın devamında görüntüleyebilirsiniz.

Etiyopya Turist Vize Evrakları

Etiyopya vize başvurularında  Happy Turizm vize hizmet merkezimize eksiksiz olarak teslim edilecek evraklar aşağıdaki gibidir: 

  • Etiyopya Vize Başvuru formu: Etiyopya vize başvuru formu  İngilizce olarak, bilgisayarda doldurulmalı ve çıktısı alınarak teslim edilmelidir.
  • 1 adet biyometrik fotoğraf: 4.5x6 cm boyutlarında, ön cepheden, arka fon beyaz olmalıdır.
  • Etiyopya vizesi başvuru dilekçesi: Başvuranın seyahat amacı net olarak belirtilmiş olduğu dilekçe Eityopya Başkonsolosluğuna hitaben, başvuran tarafından şahsen el yazısıyla hazırlanmalıdır. Dilekçede ayrıca başvuranın seyahat tarihleri açık şekilde yer almalı, belge ıslak imzalı şekilde teslim edilmelidir. 
  • Otel Rezervasyonu: Otel tarafından hazırlanmış onay belgesi. İnternet üzerinden alınmış ise eksiksiz bilgi –özellikle ad soyad – içermelidir.
  • En az 6 ay geçerliliği olan pasaport ve pasaport fotokopisi: Eityopya vize işlemlerinde kullanılacak pasaport yeni ise kişi bilgilerinin olduğu sayfa, eski ise fotoğraflı sayfa, temdit sayfası ve nüfus bilgilerinin yer aldığı sayfaların eksiksiz fotokopileri de sunulmalıdır. 

Evraklarınızı hazırlayıp kargo ile gönderdiğiniz takdirde sizin şahsen gelmenize gerek kalmadan başvurunuzu gerçekleştirecektir. Vizeniz çıktığında ise pasaportunuzu adresinize gönderecektir.

Etiyopya Turist Vize Başvuru Bilgileri

Etiyopya’ya turistik amaçlı seyahat etmek isteyen Türk vatandaşlarının Etiyopya Turistik Vize başvurusu yapması gerekmektedir. Hizmet (Gri), Hususi (Yeşil) ve Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahiplerinin vize muafiyeti yoktur. Ancak Diplomatik (Siyah) pasaport sahipleri Etiyopya’ya 90 güne kadar yapacakları turistik ziyaretlerinde vizeden muaftırlar.

Etiyopya turistik vizesi seyahat tarihlerine ya da otel rezervasyonlarına göre ileri tarihlere verilmez. Başvurunuz sonuçlandığı gün vizeniz başlamış olur. Bu nedenle Etiyopya turistik vize başvurusu yaparken bu ayrıntıyı göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz.

İlk kez Etiyopya turistik vize başvurusu yapanlara genellikle tek girişli ve 1 aylık vize çıkmaktadır. Daha sonraki başvurularda 3-6 aylık ve 1 yıllık ve çok girişli vize çıkabilir. Turistik vize ile Etiyopya’ya giden kişilerin, vize süresini geçirmemeye dikkat etmesi gerekmektedir. Çünkü vizesi bittiği halde Etiyopya’da kalmaya devam ettikleri her gün için 20 dolar ödemek zorundadırlar. Vizesiz 14 gün kaldıkları takdirde ise haklarında dava açılabilir ve mahkemeye sevk edilirler.

Etiyopya turistik vize başvurularında en önemli aşama gerekli evrakların hazırlanmasıdır. Başvuru yapmadan önce Etiyopya Büyükelçiliği’nin resmi internet sitesinden turistik vize için gerekli evrakların neler olduğunu kontrol etmenizi tavsiye ederiz. Çünkü yanlış evraklarla yapacağınız başvurunuz değerlendirmeye alınmayacaktır. Ayrıca Etiyopya Turistik evraklarını Büyükelçiliğe göndermeden önce sıralamasına özen göstermelisiniz. Evrakları; Başvuru formu, Başvuru dilekçesi, Otel ve Uçak rezervasyonları, Pasaport fotokopisi, Vize Ücreti Dekontu sırasına göre düzenleyiniz.

Turistik vize başvurularında en önemli evrak otel rezervasyonunu gösteren belgedir. Etiyopya seyahatiniz boyunca konaklayacağınız otel tarafından hazırlanmış bu belge onaylı olmalıdır. Otel rezervasyonunuzu talebiniz halinde Happy Turizm ofisimizden yaptırabilirsiniz. Eğer bir yakınınızın evinde kalacaksanız o kişiden davetiye temin etmelisiniz.

Etiyopya Turistik Vizesi Nasıl Alınır?

1) Başvuru Formunuzu Doldurun

Etiyopya Turistik vize başvurusu yapmak için ilk adım başvuru formunun dikkatlice doldurulmasıdır. İngilizce veya Türkçe olarak doldurulabilen formun çıktısı alındıktan sonra başvuru sahibi tarafından imzalanmalı ve fotoğraf da eklenerek dosyaya konulmalı. Etiyopya Vize Başvuru formunda yazılan bilgilerin doğru ve eksiksiz olmasına dikkat edilmeli. Aksi takdirde vizeniz red edilebileceği gibi işlem sürenizde uzayacaktır. Vize başvuru formunu doldururken hata yapmak ve zaman kaybetmek istemiyorsanız bilgi@happyturizm.com adresimize mail göndererek yardım isteyebilirsiniz.

2) Evraklarınızı kargo ile ofisimize gönderin

Etiyopya Turistik Vize başvurusu için gerekli olan evrak listesini yetkilimizden öğrendikten sonra bu belgeleri hazırlayıp kargo yoluyla ofisimize göndermeniz gerekmektedir. Yetkilimiz evraklarınız eline ulaşır ulaşmaz gerekli kontrolleri sağlayıp sizi bilgilendirecektir. Belgelerinizde hata veya eksiklik varsa başvurunuz değerlendirmeye alınmadan geri gönderilecektir. Böyle bir olumsuzluk yaşamamak için yetkilimizden güncel evrak listesiyle ilgili bilgi almayı unutmayınız. Bu arada konsolosluk yetkilisi başvuru sahibinden ek evrak isteyebilmektedir.

3) Ücretinizi ödeyiniz

Etiyopya Turistik vize başvurusundan önce mutlaka vize ücretini ödemeniz gerekmektedir. Konsolosluk harcı, vize ücreti ve bizim hizmet bedelimiz olan ücreti, elden ve banka havalesi yoluyla yetkilimize ulaştırabilişiniz. Yetkilimiz vize ücretini Büyükelçiliğin belirttiği banka hesabına yatırarak makbuzunuzu başvuru dosyanıza ekleyecektir.

4) Başvurunuzu gerçekleştiriyoruz

Etiyopya Turistik Vize başvurularında karar merciileri İstanbuldaki Etiyopya Başkonsolosluğu ve Ankra'daki Etiyopya Bbüyükelçiliği'dir. Bu temsilciliklerin yetki alanı sınırlaması olmadığından Türkiye’nin hangi ilinde ikamet ediyorsanız edin, başvurularınızı Ankara Büyükelçiliği’ne yapmalısınız. Happy Turizm’i arayarak yetkilimizle görüştüğünüzde sizin şahsen gelmenize gerek kalmadan yetkilimiz sizin adınıza Etiyopya Turistik Vize başvurunuzu gerçekleştirecektir.

5) Pasaportunuzu adresinize gönderiyoruz

Etiyopya vize başvurunuzu değerlendirme ve sonuca bağlama yetkisi Etiyopya Büyükelçiliği’dir. Vizeniz olumlu sonuçlandığında yetkilimiz pasaportunuzu teslim alacak ve kargo yoluyla adresinize gönderecektir. Pasaportunuzu elinize aldığınızda önce vizenizin basıldığı sayfayı kontrol etmeyi unutmayınız. Vizenin üzerinde yazan bilgilerin birinde bir hata olsa bile vakit kaybetmeden Büyükelçilik konsolosluk birimine bilgi veriniz.

Etiyopya turistik vizesi kaç günde çıkar?

Etiyopya Turistik vize başvuruları evraklarda bir aksilik yaşanmazsa 3-5 iş günü arasında sonuca bağlanmaktadır. Ancak bu süre Büyükelçilik ve Başkonsolosluk resmi tatilleri, yoğunluğu ve ek evrak istemesine bağlı olarak uzayabilmektedir. Eğer Etiyopya turistik vizenizin seyahat tarihinize yetişmesini istiyorsanız başvurunuzu en az 10 gün önceden yapmanızı tavsiye ederiz.

Turistik Vize ile Etiyopya’ya Giriş

Turistik vize ile Etiyopya’ya seyahat etmek isteyen kişilerin yolculuğa çıkmadan önce mutlaka sarıhumma, tetanos ve hepatit aşısı yaptırmaları gerekmektedir. Ayrıca Etiyopya’ya giriş yaparken sınırdaki polis memurları, gidiş-dönüş uçak biletiniz, otel rezervasyonunuz ve aşı kartlarınızı görmek isteyebilir. Bu belgelerinizi yanınızda bulundurmanızı öneririz. 

Etiyopya vize başvurunuzu vakit kaybetmeden başlatmak için arayınız: 0(312) 419 56 41

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek