Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Kanada Vizesi

Kanada Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Kanada Turist Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

  • Kanada turistik vize başvurularınız için hazırlamanız gereken standart evraklarınız, kimlik bilgilerinizi ve seyahat amacınızı destekleyici evraklardan oluşmaktadır. Sayfamızın devamında 2024 yılı Kanada Turistik Vize standart evrak listesini ve mesleksel durumunuza göre farklılaşan ayrıntılı evrak listelerini görüntüleyebilirsiniz. Evraklarınızı hazırlamadan önce evraklarınızın güncel tarihli olduğundan emin olmayı unutmayınız ve evraklarınızı açıklamalarını göz önünde bulundurarak hazırlayınız. İyi yolculuklar dileriz.
  • Kanada turistik vizesine başvuran öğrenci ve ev hanımlarının seyahat masraflarını karşılayacak kişi ya da kurumlara ait finansal belgelerinin de hazırlanarak konsolosluğa sunulması gerekmektedir.
  • Değerli ziyaretçimiz Happy Turizm Vize - Danışmanlıkdepartmanı yetkililerimize seyahat amacınız ile mesleki ve sosyal statü bilginizi aktararak, mesleksel durumunuzu gösteren hangi belgeleri hazırlamanız gerektiğini öğrenebilirsiniz. Kanada vize başvurusu için vereceğiniz bütün evraklarınız son aylara ait güncel tarihli olmalı ve mevcut halinizi yansıtmalıdır. Eksik, hatalı ve güncel olmayan evraklar ile yapılan başvuruların kabul edilmediğini unutmayınız. 
  • Ek hizmetlerimiz: Kanada’ya yapacağınız kültürel/turistik seyahatlerinizde vize işlemlerinizin yanı sıra, yapacağınız ulaşım ve konaklama hususunda sizler adına rezervasyon yaparak belgelerinizi vize başvuru dosyanıza ilave etmekteyiz.
  • Evraklarınızı kargoyla size en yakın ofisimize gönderin.
  • Kimlik bilgilerinizi gösteren evraklar ile diğer şahsi belgelerinizi, mesleki (çalışan, emekli, firma sahibi) veya sosyal statünüzü (ev hanımı, 18 yaş altı, öğrenci) yansıtan evrakları sizlere en yakın ofisimize kargo ile gönderebilirsiniz.
  • Türkiye'nin neresinde ikamet ederseniz edin Kanada vize başvurunuzu vize servisimiz aracılığıyla tamamlyabilirsiniz. Kanada vize başvurularında, 31.07.2018 tarihi itibariyla parmak izi uygulaması geçerlilik kazanmıştır. Evraklarınızı ofisimize kargo veya şahsen iletmeniz halinde işlemlerinizi başlatmaktayız.

Kanada Turistik Vize İşlemleri İçin Gerekli Evraklar
1) Standart Evraklar

  • Pasaport: Pasaportunuz son on yıl içesinde alınmış olmalı, en az iki sayfası boş olmalı ve talep ettiğiniz vize süresinden sonra en az 6 ay daha geçerlilik süresi devam etmelidir. Pasaportunuz yırtık olmamalı bütünlüğü bozulacak şekilde deformasyona uğramış olmamalıdır. Pasaportunuzdaki biyometrik fotoğrafınız kimliğinizin tanınmasına imkân verecek şekilde güncel olmalıdır.

Sonradan evlilik veya boşanma gerçekleşmiş ise soyadı değişikliğinin pasaporta yansıtılarak güncellenmesi gerekir. Geçerlilik süresi bitmiş olan eski pasaportların vize başvuru sırasında dosyaya ilave edebilirsiniz.

  • Kanada vize başvuru formu: Kanada vize başvuru formu, vize başvuru dosyasının en temel evrakıdır. Konsolosluk bu form üzerinden vize talep eden kişinin kimlik bilgilerini ve seyahat amacını, beyan edilen bilgiler üzerinden değerlendirmeye almaktadır. Konsolosluğun vize kararı verme aşamasında çok önemli etkisi olduğu için başvuru formuna, vize başvurusu yapan kişinin kimlik bilgileri, güncel veriler ışığında eksiksiz olarak kayıt edilmesi gerekir.
  • Biometrik Fotoğraf: Yüz ifadesi net, 35x45 mm ebadında, arka fonu beyaz, biometrik ölçülere uygun ve son güncel halinizi yansıtan 2 adet fotoğraf vize başvuru dosyasına konmalıdır.
  • Banka Hesap Dökümü: Kanada Konsolosluğuna vize başvurusu yapacak kişilerin daha önceden kendi adlarına açılmış bir banka hesapları olmalıdır. Vize başvurusu yaparken içinde en az 5.000 TL hesap bakiyelerinin olduğu banka hesaplarının, geriye doğru 3 aylık hesap ekstrelerini, banka yetkilisi tarafından imzalanmış/kaşelenmiş resmi evrak olarak alıp vize başvuru dosyasına koymaları gerekir. Banka bankamatiklerinden alınan ATM hesap fişi herhangi bir resmi bağlayıcılığı olmadığı için kabul edilmemektedir. Ailecek başvuru yapılacaksa, başvuru yapan her bir aile bireyi için aynı miktar para hesapta bulunmalıdır.
  • Ulaşım Rezervasyonları: Vize başvuru dosyasına seyahatinizde kullanacağınız ulaşım vasıtaları ile ilgili, gidiş ve dönüş tarihlerinin belirtildiği ön rezervasyon belgelerini kaymanız gereklidir. 
  • Konaklama Rezervasyonları: Vize başvurusu yapan kişi adına düzenlenmiş, seyahati süresince konaklama yapacağı otel/hotel ön rezervasyon belgelerinin olması başvurunuzun işleme alınması için önemli bir husustur. Konsolosluk vize görevlileri bu konuda titizlik göstermektedirler. Ailecek yapılan başvurularda tüm aile fertlerinin ad ve soyadlarının yazıldığı, her biri için ayrı otel rezervasyonu yapılması gerekir. 
  • Finansal Yeterliliği Destekleyici Ek Belgeler: Gayrimenkul kaynaklarınızı (Tapu), araç ruhsatı, kira gelirleri ve ek hesap dökümlerini imzalı/kaşeli resmi belge şeklinde vermelisiniz.

2) Mesleksel Duruma Göre Değişiklik Gösteren Evraklar

Çalışanlar İçin

  • Banka Hesap Dökümü: Banka hesabınızın son 3 aya ait hesap hareketleri ile banka hesap cüzdanı banka yetkilisi tarafından imzalanmış/kaşelenmiş resmi evrak olarak verilmelidir.
  • İngilizce İşveren Yazısı: Çalıştığınız firma tarafından verilecek yazıda, çalışma ve iş pozisyonunuza dair bilgiler ile seyahat tarihleri boyunca izinli olduğunuz belirtilmelidir. Alacağınız yazı mümkünse firmanın logosunun bulunduğu kâğıda yazılmalı firma yetkilisi tarafından ıslak imza/kaşe yapılmalıdır.
  • SGK Barkodlu Hizmet Dökümü: E-devlet üzerinden ya da SGK hizmet birimlerinden alabileceğiniz sigorta hizmet dökümü tüm çalışma hayatınızı detaylı olarak göstermelidir. Vize başvurusu yapan kişi emekli olmasına rağmen başka bir yerde halen çalışıyorsa SGK destek primi dokümanlarını destekleyici belge olarak dosyaya koyabilir.
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi: Firmada işe başladığınız tarihte çalıştığınız firma tarafından SGK müdürlüğüne verilen işe giriş bildirge belgesinin fotokopisini temin etmelisiniz.
  • Maaş Bordroları: Çalıştığınız firmadan alacağınız son üç aya ait maaş bordrolarınız firma yetkilisi tarafından ıslak imza ile imzalanmış ve kaşelenmiş olmalıdır.
  • İş Sözleşmesi: SGK’lı çalışan değilseniz çalıştığınız firma ile imzaladığınız noter onaylı iş sözleşmesini sunmalısınız.

İşverenler İçin;

  • Banka Hesap Dökümü: Sahibi olduğu firmanın son üç aya ait şahsi-firma banka hesap cüzdanı veya dökümü banka yetkilisi tarafından ıslak imza ile imzalanmalı ve kaşelenmelidir. 
  • Faaliyet Belgesi/ Ticaret Odası Sicil Kaydı Sureti: İl Ticaret Odasından alabileceğiniz, firmanızın yaptığı işi tescilleyen faaliyet belgesi güncel tarihli olmalıdır.
  • Ticari Sicil Gazetesi: Firma unvanının ve müracaat sahibinin kurucu ya da ortak olduğu bilgisi yer alan ticari sicil gazete sureti ibraz edilmelidir.
  • Güncel Vergi Levhası: Firmanızın son yıla ait güncel vergi levhası fotokopisi sunulmalıdır.

Öğrenciler ve 18 yaş altındakiler İçin

  • Muvafakatname aslı ve fotokopisi: Kanada vizesi için başvuran 18 yaşından küçük başvuru sahipleri anne ve babanın ortak imzasının olduğu noter onaylı muvafakatname alması gerekir.18 yaşından küçükler için doldurulacak Kanada vize başvuru formuna anne ve baba da imza atmalıdır. Eğer eşler boşanmış ise var olan velayet kararı dosyaya eklenmelidir.
  • Nüfus Kayıt Örneği Aslı: Kanada vizesine başvuran Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Nüfus Müdürlüklerine dilekçe ile müracaat ederek “Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği”ni alabilirler. Belgenin kurum yetkilisi tarafından ıslak imza ile imzalanarak kaşe ve mühür yapılmasına dikkat ediniz.
  • Öğrenci Belgesi: Vize başvuru sahibinin öğrenim gördüğü kurum tarafından verilmiş imzalı ve mühürlü öğrenci belgesinin aslı ile başvuru yapılmalıdır. 
  • Dilekçe: Vize başvurusu yapan kişinin seyahat masraflarını karşılanacağına dair 1. dereceden yakını tarafından yazılmış, okunaklı, gidiş-dönüş tarihleri ve garanti ibaresinin yer aldığı ıslak imzalı bir dilekçe hazırlanmalıdır.

Uyarı (!) Öğrencinin seyahat masraflarını finanse edecek kişi kendisinin tüm gelir kaynaklarının evraklarını resmi imzalı olacak şekilde hazırlayıp sunmalıdır.

Emekliler İçin;

  • Banka Dökümü: Vize başvurusu yapacak kişi emekli maaşının yattığı bankadan son üç aya ait banka hesap hareketleri ile banka hesap cüzdanının imzalı belgelerini başvuru dosyasına eklemelidir. Emekli maaş hesabında en az 35.000 TL bakiye olmalıdır.
  • Emeklilik Belgesi: E-devlet üzerinde ya da SGK hizmet birimlerinden alabileceğiniz emeklilik durumunuzu gösteren belge, imzalı resmi evrak niteliğinde olmalıdır 

Serbest Meslek Sahipleri İçin;

  • Banka Dökümü: Vize başvurusu yapan kişi adına açılmış banka hesabının, son 3 aya ait hesap hareketleri dökümü ile banka hesap cüzdanı, banka imza sirkülerinde ismi bulunan banka yetkilisi tarafından ıslak imza ile imzalanmış şekilde temin edilip dosyaya eklenmelidir.
  • Oda Kayıt Belgesi: Başvuru yapan kişinin, üyesi olduğu meslek odasından aldığı oda kayıt belgesi, son 6 aya ait bilgileri kapsamalıdır. Serbest meslek sahipleri mesleki kimlik kartları var ise fotokopilerini destekleyici belge olarak dosyaya ilave edebilirler.
  • Güncel Vergi Levhası: Serbest meslek ile iştigal eden başvuru sahibi son yıla ait güncel vergi levhasının fotokopisini ek olarak sunabilir.

Kanada Turist Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Kanada turist vize işlemlerinin sonuçlanması başvuru tarihinizden sonra yaklaşık 10-15 günlük bir zaman almaktadır. Bu süre kesin olmayıp resmi tatiller öncesinde Konsoloslukta oluşabilecek yoğunluğa bağlı olarak değişmektedir. Çünkü Kanada Konsolosluğu vize ofisi resmi tatil günlerinde hizmet vermemektedir Türkiye'de yerleşik yabancıların yabancı pasaport ile başvuruları diğerlerine göre biraz daha fazla zaman almaktadır. 

UYARILAR

  • Vize servisimize göndermiş olduğunuz evraklarınız elimize ulaştığı anda hemen eksik ya da hatalı evrak olup olmadığının kontrolleri yapılarak sizlere bilgi verilecektir. Eksik ve ya hatalı evrak var ise sizlerden bunların düzeltilmesi istenecektir.
  • Kanada vize başvuru formunda beyan etmiş olduğunuz e-mail adresinizi aktif olarak kullanıyor olmalısınız.
  • Kanada vize işlemlerinde  parmak izi uygulaması bulunmamaktadır.  Bu nedenle tüm işlemlerinizi ikamet ettiğiniz bölgeden vize servisimiz aracılığıyla yapabilirsiniz.
  • Kanada vize işlemleri 11-15 gün arasında neticelenmektedir. Türkiye'dem başvuru yapacak yabancı uyruklu yolcuların vize başvuruları daha uzun sürede neticelenmektedir.
  • Kanada vizesi başvuru süreci, vize ücreti ve turistik amaçlı seyahatlerinizde şahsi durumunuza uygun evrak listesi için 0(312) 419 56 41
     numaralı telefon hattımızdan bizi arayabilirsiniz. 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek