Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Libya Vizesi

Libya Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Libya Ticari Vize için Gerekli Evraklar Nelerdir?

Dikkat!

**Tüm vize başvurularında Libya Göç İdaresinden onaylı davet mektubu şartı aranmakta, ülkeye girişte davet mektubunu gönderen şahsın veya kurum/şirketten bir yetkilinin karşılamaya gelmesi istenmektedir. Bu sebeple, Libya’ya seyahat etmeden önce, davet mektubu gönderen şahıs veya kurumla iletişime geçilmesi uygun olacaktır.

**Libya’daki güvenlik şartları göz önünde bulundurulduğunda, Libya’ya seyahat eden Türk vatandaşlarının merkezi ve güvenlikli yerler dışına çıkmamasında, Libya’ya vardıktan sonra en yakın Türk temsilciliğine bilgi vermesinde fayda görülmektedir.

**Mevzuat gereği, Libya Dinarı’nın ülkeden çıkarılması yasaktır. Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına, Libya’dan çıkışta yolcunun yanında Libya Dinarı bulunmamalıdır.

Libya Ticari Vize

Libya veya resmi adıyla Libya Devleti'ne iş toplantısı, iş eğitimi, kongre, fuar veya seminer ya da iş ile alakalı bir proje veya kurumsal etkinlik gibi bir faaliyette bulunmak için gidecek kişilerin ticari vize alması gerekmektedir.

Konsolosluktan Libya İş Vizesi Nasıl Alınır?

Libya iş vizesini Konsolosluktan almak için, Libya’da iş ilişkisi bulunan şirketten bir davet mektubu alınmalı veya Libya Pasaport ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden vize onayı oluşturulmalıdır. Ardından Libya vize formu doldurulmalı ve gerekli diğer tüm evraklar toplanmalıdır. Konsolosluğa çalışma saatleri içinde giderek evraklar teslim edilmelidir. Son olarak başvuru harcı ödenerek iş vizesi başvuruları tamamlanmalıdır.

Libya Ticari Vize Davet Mektubu

Libya ticari vize davet mektubu, Libya'da faaliyet gösteren bir şirket tarafından dilekçe olarak düzenlendikten sonra vize başvurusunda beyan edilmeli ve Libya Pasaport ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne vize onay başvurusunda sunulmalıdır.

Libya iş vizesi başvurularında Libya Pasaport ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden vize onayı alınması gereklidir. Vize başvuru belgeleri arasında Libya vizesi için davet mektubu sunulması halinde vize onay başvuruları dış temsilcilik tarafından yapılır. bunun dışında, vize onayı için Libya'da yetkili bir kişi ya da kuruluş tarafından davet mektubu ile Libya Pasaport ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne iletilerek vize onayı için başvuru yapılabilmektedir.

Libya İş Vizesi İçin Gerekli Evraklar

  • En az 6 ay daha geçerliliği bulunan hasarsız pasaport
  • Doğru bilgilerle doldurulmuş Libya vize başvuru formu
  • Güncel çekilmiş 2 adet biyometrik özellikte fotoğraf
  • Yetkili kurum veya e-devlet sisteminden alınan adli sicil belgesi
  • Libya'daki şirket tarafından hazırlanmış davet mektubu
  • İşveren tarafından yazılmış izin belgesi

Sık Sorulan Sorular

Libya Ticar Vize Kaç Günde Çıkar?

Libya Ticari vizesinin çıkış süresi, vize türüne göre farklılık göstermektedir. Tek girişli ticari vize için başvurular alındıktan sonraki 1 hafta içerisinde sonuçlanmaktadır. Çok girişli iş vizesi işlemleri genellikle 2 hafta sürmektedir.

Libya Ticari Vize İle Çalışabilir miyim?

Hayır, Libya ticari vizesi hamiline Libya’da çalışma imkanı sağlamaz. Libya’da çalışmak için çalışma izninizin bulunması gerekir.

Libya Ticari Vize Ne Kadar Süre İçin Verilir?

Libya ticari vizenin süresi, vize türüne göre değişebilmektedir.

Türkiye’de bulunan Libya dış temsilciliklerinden yapılan başvurularda tek girişli ticari vize 3 ay veya 6 ay süre için verilir. Sınırda vize alınması halinde vizenin süresi 1 aydır. Ticari çok girişli Libya vizesi ise 2 yıl süreyle geçerli olacak şekilde düzenlenir ve hamiline her seyahat için 60 gün süreyle ülkede kalma hakkı verir.

Libya'da Ticari Vize İle Kalış Süremi Uzatabilir miyim?

Tek girişli ticari vize, 3 veya 6 ay süre için verilmişse, süresi uzatılamaz, Libya’ya tekrar girebilmek için ülkeden çıkmak ve yeni bir vize almak gerekir. 1 ay için verilen ticari vize ise Libya’dayken 1 ay için uzatılabilmektedir.

Libya Acil Vize - Libya Ekspres Vize

Libya Büyükelçiliğin Acil vize veya Ekspres vize uygulaması bulunmaktadır. Libya Acil vize, Libya Ekspres vize alımı 2 iş gününde vize sonuçlanmaktadır. Acil Ekspres Libya Vize ücreti, vize ücretinin iki katı olarak alınmaktadır.

Libya Kapıda Vize

Libya ülkesinin kapıda vize uygulaması bulunmamaktadır. Libya kapıda vize verilmemektedir. Pasaportunda vize olmayan kişileri Uçak firmaları uçağa almamaktadırlar. Ankara Libya Büyükelçiliğinden vize almaları gerekmektedir.

Kimler Hangi Şehirden Başvurabilirler

Türkiye’nin her bölgesinden, tüm şehirlerinden il ayrımı olmaksızın Ankara’da bulunan Libya büyükelçiliğinden vize başvuruları yapabilirler. Happy Turizm Vize - Danışmanlık ofisimize  başvuru evraklarını kargo yoluyla gönderebilirsiniz veya  Ankara ofisimizi ziyaret ederek başvuru evraklarınızı bize ilettiğinizde uzmanlarımız başvurunuzu sizin adınıza gerçekleştirecek ve vize alma süreci boyunca sizi bilgilendirecektir. 

Libya’ya Giderken Alınması Gerekenler

Pasaport
Sarı Humma Aşı Kartı 
Gidiş-Dönüş Uçak bileti rezervasyon
Otel rezervasyon
Firma tanıtım belgeleri
Kimlik kartı, ehliyet
Yurtdışı çıkış pulu
Bavulunuzun ağırlığı 32 kg geçmemeli

Vize reddi

Başvuru formunuzun eksik yada hatalı doldurulması vize reddine neden olabilir. Ama üzülmeyin tekrar başvuru yapabilirsiniz. Belgelerinizi eksiksiz ve hatasız doldurmak için Happy Turizm Vize - Danışmanlık uzmanlarımızdan destek alabilirsiniz.

Libya Vize işlemleri ile ilgili bilgi almak için Happy Turizm Vize - Danışmanlık vize yetkililerimizden bilgi talep edebilirsiniz. Dilerseniz 0(312) 419 56 41 numaralı telefon hattımızdan bize ulaşabilir veya bilgi talebi için bilgi@happyturizm.com e-mail gönderebilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek