Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Libya Vizesi

Libya Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Libya Turistik Vize için Gerekli Evraklar Nelerdir?

Diplomatik Pasaport ve Hizmet Pasaportu hamilleri, 90 güne kadar olan turistik seyahatlerinde vizeden muaftır.

Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Öte yandan, 16 yaşından küçük ve 55 yaşından büyük Umuma Mahsus Pasaport hamilleri 90 güne kadar vizeden muaftır.

Dikkat!

**Tüm vize başvurularında Libya Göç İdaresinden onaylı davet mektubu şartı aranmakta, ülkeye girişte davet mektubunu gönderen şahsın veya kurum/şirketten bir yetkilinin karşılamaya gelmesi istenmektedir. Bu sebeple, Libya’ya seyahat etmeden önce, davet mektubu gönderen şahıs veya kurumla iletişime geçilmesi uygun olacaktır.

**Libya’daki güvenlik şartları göz önünde bulundurulduğunda, Libya’ya seyahat eden Türk vatandaşlarının merkezi ve güvenlikli yerler dışına çıkmamasında, Libya’ya vardıktan sonra en yakın Türk temsilciliğine bilgi vermesinde fayda görülmektedir.

**Mevzuat gereği, Libya Dinarı’nın ülkeden çıkarılması yasaktır. Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına, Libya’dan çıkışta yolcunun yanında Libya Dinarı bulunmamalıdır.

Libya'ya Turist Olarak Gitmek İçin Gerekli Koşullar

Kişilerin, Libya’da kalış masraflarını karşılamak için en az 1.000 dolar veya buna eşdeğer bir para biriminde paraya veya uluslararası finansal kredi kuruluşlarından biri tarafından verilmiş geçerli bir kredi kartına sahip olması gereklidir. Bu miktarlar haricinde, mevzuatla belirlenen vize harçlarının da ödenmesi gerekmektedir. Vizeden muaf kişiler dahi bu tutarları yanlarında bulundurmalıdır.

Turist kişilerin ülkeye gelişlerini sağlayan seyahat acentaları, şirketler veya kooperatifler, Libya Pasaport ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne yazılı taahhütname vermeli ve kendileri aracılığıyla Libya'ya gelen turistlerin Libya'da kaldıkları süre boyunca yapacakları masrafların karşılanması için gerekli parayı yurt dışındaki banka hesaplarında tutmayacaklarını kabul etmelidir. Libya Devleti'nde faaliyet gösteren bankalardan biri aracılığıyla havale onayının gösterilmediği veya eski bir vizenin olmadığı hallerde yeni turist vizeleri için onay verilmez.

Libya Turistik Vize İçin Gerekli Evraklar

  • İsrail vizesi ya da giriş-çıkış damgası bulunmayan ve 6 ay süresi olan bir pasaport
  • Libya vize başvuru formu
  • 2 adet Biyometrik fotoğraf
  • Yetkili makam veya e-devlet üzerinden alınan adli sicil belgesi
  • davet mektubuSağlık raporu
  • Vize ücreti makbuzu

Libya Turistik Vize Davet Mektubu

Libya turistik vize davet mektubu, Libya kanunları gereğince vize alabilmek için davet mektubu alınmalı ve vize başvurularında ya da vize onay işlemlerinde sunulmalıdır.

Libya vizesi, Libya Pasaport ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden vize onayı alınmadan verilmemektedir.Libya'da yetkili bir kişi ya da kuruluş tarafından vize başvurusunda bulunacak kişi adına hazırlanan davet mektubu ile vize onayı için Libya Pasaport ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne başvuru yapılmalıdır. Libya vizesi için davet mektubu vize evrakları arasında sunulduğunda ise başvuru yapılan dış temsilcilik tarafından da vize onay işlemleri yapılabilir.

Sık Sorulan Sorular


Turistik Vize İle Libya'da Kaç Gün Kalabilirim?

Turist vizesi dış temsilciliklerden alınmış ise genellikle veriliş tarihinden itibaren 45 gün geçerlidir; sınırda vizenin geçerlilik süresi ise 30 gündür. Her iki tür turistik vize ile de Libya’da 1 ay kalmanıza izin verilir.

Libya Turist Vizesi İle Kalış Süremi Uzatabilir Miyim?

Libya turist vizenizi, bir engel olmayan hallerde uzatabilirsiniz.

Turist vizeleri için sadece 1 kez Libya vize uzatma işlemlerini yapabilirsiniz.

Libya'da Turist Vizesi İle Çalışılabilir mi?

Hayır, Libya’da turist vizesi ile çalışamazsınız.Turist vizesinin veriliş amacı dışında kullanıldığının ispat edilmesi veya hamilinin ülkede 3 aydan fazla kalması halinde 500 Libya dinarı ceza ödenir.

Libya Turist Vizesi Almak İçin Şahsen Başvuru Yapmam Şart mı?

Libya turist vizesi almak için şahsen başvuru yapmanız gerekmez, bir temsilci ile başvurunuzu tamamlamanız mümkündür. Happy Turizm Vize - Danışmanlık gerekli belgeleri posta ya da e-posta olarak iletmeniz halinde, Libya vize başvurunuz sizin adınıza yapılmaktadır.

Libya Vizesi İşlem Süresi

Libya vize işlem süresi 5-7 iş günüdür. Acil Ekspres vize alımında ise 2 iş günde vize sonuçlanmaktadır. Acil Ekspres Libya Vize ücreti iki katı olarak alınmaktadır.

Libya Acil Vize - Libya Ekspres Vize

Libya Büyükelçiliğin Acil vize veya Ekspres vize uygulaması bulunmaktadır. Libya Acil vize, Libya Ekspres vize alımı 2 iş gününde vize sonuçlanmaktadır. Acil Ekspres Libya Vize ücreti, vize ücretinin iki katı olarak alınmaktadır.

Libya Kapıda Vize

Libya ülkesinin kapıda vize uygulaması bulunmamaktadır. Libya kapıda vize verilmemektedir. Pasaportunda vize olmayan kişileri Uçak firmaları uçağa almamaktadırlar. Ankara Libya Büyükelçiliğinden vize almaları gerekmektedir.

Kimler Hangi Şehirden Başvurabilirler

Türkiye’nin her bölgesinden, tüm şehirlerinden il ayrımı olmaksızın Ankara’da bulunan Libya büyükelçiliğinden vize başvuruları yapabilirler. Happy Turizm Vize - Danışmanlık ofisimize  başvuru evraklarını kargo yoluyla gönderebilirsiniz veya  Ankara ofisimizi ziyaret ederek başvuru evraklarınızı bize ilettiğinizde uzmanlarımız başvurunuzu sizin adınıza gerçekleştirecek ve vize alma süreci boyunca sizi bilgilendirecektir. 

Libya’ya Giderken Alınması Gerekenler

Pasaport
Sarı Humma Aşı Kartı 
Gidiş-Dönüş Uçak bileti rezervasyon
Otel rezervasyon
Firma tanıtım belgeleri
Kimlik kartı, ehliyet
Yurtdışı çıkış pulu
Bavulunuzun ağırlığı 32 kg geçmemeli


Vize reddi

Başvuru formunuzun eksik yada hatalı doldurulması vize reddine neden olabilir. Ama üzülmeyin tekrar başvuru yapabilirsiniz. Belgelerinizi eksiksiz ve hatasız doldurmak için Happy Turizm Vize - Danışmanlık uzmanlarımızdan destek alabilirsiniz.

Libya Vize işlemleri ile ilgili bilgi almak için Happy Turizm Vize - Danışmanlık vize yetkililerimizden bilgi talep edebilirsiniz. Dilerseniz 0(312) 419 56 41 numaralı telefon hattımızdan bize ulaşabilir veya bilgi talebi için bilgi@happyturizm.com e-mail gönderebilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek