Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Litvanya Vizesi

Litvanya Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Litvanya Aile Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Litvanya’ya olan aile/arkadaş/akraba ziyareti amaçlı seyahatlerinde T.C. Bordo (Umuma Mahsus) pasaport sahipleri vizeye tabidir.  T.C. Yeşil (Hususi), Gri (Hizmet) ve Diplomatik pasaport sahipleri 180 gün içerisinde maksimum 90 gün süreyle Litvanya vize işlemlerinden muaftırlar.

Litvanya Aile Ziyaret vizesi Schengen vize kategorisine girmektedir. Sayfamızın devamında Litvanya Schengen vizesi için başvuru koşullarını, davetiye format bilgilerini ve gerekli evrak listesini bulabilirsiniz. Litvanya aile ziyaret vize talebinizi bilgi@happyturizm.com adresimize mail atarak veya iletişim numaralarımızdan oluşturabilirsiniz. Yetkilimiz size güncel vize ücretleri ve mesleksel durumunuza göre değişen evrak listesini iletecektir.

Happy Turizm Vize - Danışmanlık servisi olarak, Litvanya Schengen vize işlemleri Bursa, Litvanya vize işlemleri İstanbul, Litvanya vize işlemleri Ankara, Litvanya vize işlemleri İzmir, Litvanya vize işlemleri Hatay, Litvanya vize işlemleri Eskişehir, Litvanya vize işlemleri Edirne, Litvanya vize işlemleri Manisa, Litvanya vize işlemleri Antalya, Litvanya vize işlemleri Mersin ve tüm Türkiye’den yapılan  Litvanya Schengen vize başvurularını kabul etmekte, vize işlemlerini en hızlı ve güvenilir şekilde yürütmekteyiz.Happy Turizm Vize - Danışmanlık ailesi olarak iyi yolculuklar dileriz. 

Litvanya Aile Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Litvanya aile ziyaret vize başvurularınızda sunacağınız evrakların son 3 ay içerisinde alınmış olması gerekmektedir.

Litvanya aile ziyaret vize işlemlerinizde uçak/konaklama rezervasyonlarınızı ve Schengen ülkeleri için zorunlu olan seyahat sağlık sigortanızı sizin adınıza yapmaktayız.

STANDART EVRAKLAR

  • Davetiye: Davetiye ulusal mevzuata uygun olarak davet sahibi tarafından hazırlanmalıdır. Davetiye Litvanya Belediyesi onaylı olmalı, davet sahibinin Litvanya pasaport ve kimlik fotokopisi ile birlikte sunulmalıdır. 
  • Litvanya Schengen Vize Başvuru Formu: Başvuru sahibi tarafından tamamen doldurulmuş ve imzalanmış vize başvuru formu sunulmalıdır. Başvuru formunun doldurulması konusunda gerekli desteği Schengen yetkililerimiz sağlamaktadırlar.
  • Pasaport: Litvanya aile ziyaret vize işlemlerinde kullanılacak olan pasaport son 10 yıl içerisinde çıkarılmış olmalıdır. 2 adet boş vize sayfası bulunan pasaport ibraz edilmelidir. Pasaportun ziyaretin sonlanma tarihinden itibaren en az 3 ay geçerliliği bulunmalıdır. Pasaportta kimlik bilgilerinin yer aldığı sayfanın fotokopisi ile birlikte varsa son 3 yıl içerisinde alınmış vizelerin fotokopileri de sunulmalıdır.
  • Biyometrik Fotoğraf: Schengen biyometrik formatında (35x45 mm), arka beyaz fonlu, renkli, güncel 2 adet fotoğraf sunulmalıdır.
  • Banka Hesap Dökümü/Cüzdanı: Son 3 aylık banka hesap hareketlerini gösteren banka hesap dökümü sunulmalıdır.
  • Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Aile bağlarını kanıtlaması için Litvanya Konsolosluğu tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneğinin aslını talep etmektedir.

Mesleksel Evraklar

Çalışanlar ve Şirket Sahipleri İçin;

  • İş Yeri Yazısı
  • Türkiye’de iş ilişkisi içinde olunan şirketin antetli kağıdına, şirket yetkilisi tarafından, Litvanya Büyükelçiliğine hitaben, kaşeli ve imzalı dilekçe hazırlanmalıdır.
  • SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi ve SGK "hizmet dökümü"
  • Şirketin ticaret odasındaki kaydı ve ticaret sicil gazetenin fotokopisi
  • Vergi levhası

Çiftçiler İçin;

  • Çiftçi bağlı olduğu ziraat odasından temin edeceği çiftçilik belgesini ibraz etmelidir.

Emekliler İçin;

  • Emekli maaşını gösterir belge banka hesap özeti veya emekli cüzdanı sunulmalıdır.

Öğrenciler İçin;

  • Başvuru sahibi öğrenciyse İngilizce öğrenci belgesinin aslı sunulmalıdır.

18 Yaşın Altındakiler İçin;

  • Başvuru sahibi reşit değilse/18 yaşın altındaysa yalnız sadece bir ebeveyniyle ya da yasal vasi ile birlikte seyahat ediyorsa diğer ebeveynden noter tasdikli muvafakatname alınmalıdır. (Ebeveynlik yetkisi yalnızca çocukla birlikte seyahat edene ait ise muvafakatnamenin ibraz edilmesine gerek yoktur.

Litvanya Schengen Vizesi Kaç Günde Sonuçlanır?

Litvanya aile ziyaret vize başvuruları ortalama olarak 7-14 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Vizenizin seyahat tarihinize yetişememesi gibi istenmeyen durumlar göz önünde bulundurarak Litvanya vize başvurularınızı en geç 20 gün önceden tamamlamanızı önemle rica ederiz. Litvanya Büyükelçiliği yukarıda belirtilen belgelerin dışında ek evrak talebinde bulunabilir. Büyükelçiliğin ek evrak talebi de öngörülen süreyi uzatabilir. Yabancı pasaportlarla yapılan başvuruların sonuçlandırılması da incelemelerden dolayı öngörülen süreyi aşabilmektedir.

Litvanya Schengen Biyometri Prosedürü

Litvanya Schengen vizesine sahip kişi Schengen bölgesinde serbest dolaşım hakkını elde eder. Ancak Schengen vizesi kullanım kurallarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Litvanya vize başvurularınızda Schengen bölge girişinizi Litvanya’dan başlatmanız gerekecektir. Schengen vizesinin hatalı kullanım durumunun bir sonraki vize başvurunuza olumsuz etkisi olabilir. İkamet ettiğiniz ilin bağlı olduğu parmak izi ibraz merkezini yetkilimiz size iletecektir. Litvanya Schengen ülkesi olduğu için parmak izi ibrazı zorunludur. İkamet ettiğiniz ilde bulunan veya ikamet ettiğiniz ile en yakın başvuru servisinden parmak izi taraması işlemini tamamlamanız gerekecektir. 

Son üç yıl içinde temin ettiğiniz VIS ibareli çok girişli Schengen vizesine sahipseniz vize muafiyet durumunuz söz konusu olabilir. Parmak izi muafiyet durumunuzu Schengen yetkilimize sorgulatabilirsiniz.

Litvanya Ankara, İzmir, Bursa, Edirne Vize İşlemleri

Litvanya vize başvurunuzu İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Edirne başta olmak üzere tüm Türkiye’den yapılan vize başvurularını kabul etmekteyiz. Ankara merkez ofisimize veya iletişim numaralarımızdan bize  ulaşarak başvurunuzu hangi ildeki yetkili birimden tamamlayabileceğinizedair ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Vize başvuru talebinizi bizi arayarak veya bilgi@happyturizm.com adresimize iletişim bilgilerinizi, seyahat tarihlerinizi ve ikamet ettiğiniz ili yazarak oluşturabilirsiniz. Yetkilimiz size en kısa sürede geri dönüş yapacak, kişisel kriterlerinize göre izlemeniz gereken başvuru adımlarını aktaracaktır. 

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek