Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Litvanya Vizesi

Litvanya Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Litvanya Turistik Vize İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Litvanya turist vizesi rekreasyon, gezi ve kültürel faaliyet amacıyla Litvanya’yı ziyaret etmek  isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına verilmektedir. Sayfamızın devamında  Litvanya Schengen vizesi için başvuru koşullarını ve gerekli evrak listesini bulabilirsiniz.

Litvanya, Schengen Antlaşmasına taraf ülkelerdendir. Litvanya vizesine sahip kişi Schengen bölgesinde serbest dolaşım hakkını elde eder. Ancak Schengen vizesi kullanım kurallarına dikkat edilmesi gerektiği göz önünde bulundurulmalıdır. Litvanya Konsolosluğundan Schengen Litvanya vizesine başvurulmuşsa, pasaport sahibi Schengen bölgesine ilk girişini Litvanya’dan başlatmalıdır. Schengen vizesinin yanlış kullanımının bir sonraki vize başvurusunun değerlendirme sürecinde olumsuz etkisi olabilir.

Litvanya'ya olan seyahatlerinde Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus Pasaport hamilleri vizeye tabidir. Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Kırmızı, Siyah) Pasaport hamilleri 180 gün içerisinde 90 süreyle Litvanya vize işlemlerinden muaftırlar.

İkamet ettiğiniz ile göre hangi vize servisimizden vize işlemlerinizi tamamlayacağınızı ve parmak izinizi hangi bölgedeki birime vermeniz gerektiğiniz bilgisini Schengen yetkilimizden edinebilirsiniz.

2016 yılından sonra VIS ibareli bir Schengen vizeniz varsa parmak izi muafiyet durumunuz söz konusu olabilir. Parmak izi muafiyet durumunuzu Schengen yetkilimize sorgulatabilirsiniz.

Happy Turizm Vize - Danışmanlık olarak Litvanya Schengen vizesi için gerekli evraklarınızın kontrolünü yapmakta, eksik evraklarınız konusunda sizi bilgilendirmekte, Schengen vize başvurunuzu Litvanya Konsolosluğunun yönergelerine uygun tamamlamaya çalışmakta, başvuru evraklarınızı ilgili birime iletmekte, vize başvurunuz sonuçlandığında evraklarınızı ikamet adresinize kargo ile iletmekteyiz.. Litvanya  ve tüm dünya ülkeleri  vize başvurularında için kolaylaştırılmış işlem hizmetimizden faydalanmak için 0(312) 419 56 41 iletişim numaramızdan veya bilgi@happyturizm.com mail adresimizden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Happy Turizm Vize - Danışmanlık, Litvanya Schengen vize işlemleri İstanbul, Litvanya vize işlemleri Ankara, Litvanya vize işlemleri İzmir, Litvanya vize işlemleri Bursa, Litvanya vize işlemleri Edirne, Litvanya vize işlemleri Antalya, Litvanya vize işlemleri Tekirdağ, Litvanya vize işlemleri Mersin, Litvanya vize işlemleri Gaziantep, Litvanya vize işlemleri Eskişehir başta olmak üzere tüm Türkiye’den yapılan vize başvurularınızı kabul etmekte ve işlem takibinizi yapmaktadır.

Litvanya Turist Vizesi İçin Gerekli Evraklar

(!) Litvanya Schengen vizesi için hazırlanacak evraklar son 3 ay içerisinde alınmış olmalıdır.

(!) Litvanya Schengen vize başvurularınızda eksik evrak ibraz etmeniz durumunda, Litvanya Konsolosluğu değerlendirme sürecinin uzayacağını lütfen unutmayınız.

Litvanya Vize Başvuru Formu

Litvanya Schengen vize başvuru formu eksiksiz olarak doldurulmalı ve imzalanmalıdır.

Başvuru sahibinin pasaportuna kayıtlı olan 18 yaşını doldurmamış çocuklar için ayrı vize başvuru formları doldurmalıdır.

  • Pasaport:Litvanya vize başvurularında sunulacak olan pasaportta en az 2 adet boş vize sayfası bulunmalıdır. Pasaportun kimlik bilgilerini içeren sayfasının fotokopisi de sunulmalıdır. Varsa son 3 yıl içinde alınmış vizelerin fotokopisi sunulmalıdır.
  • Biyometrik Fotoğraf: Schengen biyometrik fotoğraf ölçülerine uygun (35 mmx45 mm) iki adet renkli fotoğraf sunulmalıdır. Fotoğraflar başvuru sahibinin mevcut fiziksel durumunu yansıtmalı ve fotoğraflar arka beyaz fon üzerine çekilmiş olmalıdır. Schengen ülkeleri için zorunlu  15 güne kadar turistik seyahat sürenizi kapsayan seyahat sağlık sigortasını, otel ve uçak rezervasyonlarınızı sizin adınıza yapmaktayız.
  • Banka Hesap Dökümü/Cüzdanı: Son üç aylık banka hesap hareketlerini gösterir güncel banka hesap dökümü bankadan kaşeli ve ıslak imzalı olarak temin edilmeli ya da orijinal, güncel banka hesap cüzdanı sunulmalıdır. Sunacağınız  banka hesabınızda en az 5000 TL bulunmasını öneririz.
  • Maaş Bordrosu: Son üç aylık maaş bordrosu sunulmalıdır.

Mesleksel Evraklar

Aşağıda yer alan belgelerden kendi durumlarına uygun olanları ibraz edecektir.
Çalışanlar İçin;

  • İşveren mektubu ve/veya izin onayı
  • SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi ve  güncel SGK "hizmet dökümü"

Çiftçiler İçin;

  • Çifçi bağlı olduğu ziraat odasından çiftçi belgesi temin etmelidir.

SGK’lı Çalışan veya Şirket Sahipleri İçin;

  • Çalışanın veya işverenin şirketteki pozisyonu ve seyahatini onaylayan yazı
  • Şirketin ticaret odasındaki kaydı güncel kaydı ve ticaret sicil gazetesinin kopyası
  • Vergi levhası

Emekliler İçin;

  • Emekli maaşını gösterir belge, güncel banka hesap özeti veya emekli cüzdanı ile birlikte sunulmalıdır.

Öğrenciler İçin:

  • İngilizce öğrenci belgesinin orijinali
  • Litvanya vize başvurularında öğrencilere sponsor olacak kişi seyahat masraflarını karşılayacağını taahhüt eden noter onaylı belge sunmalıdır. Sponsor son 3 aylık imzalı ve bankaden kaşeli orijinal banka hesap dökümünü ve maaş bordrosunu da ibraz etmelidir.

18 Yaşından Küçükler İçin;

  • Başvuru sahibi 18 yaşından küçükse ve sadece bir ebeveyn/yasal veli ile birlikte seyahat ediyorsa (anne-baba ayrı ve çocuğun velayeti çocukla seyahat eden ebeveynde bile olsa) çocukla birlikte seyahat etmeyen ebeveynden alınan noter onaylı muvafakatname belgesi sunulmalıdır.

Litvanya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Litvanya vizesinin değerlendirme süresi ortalama olarak 14 iş günüdür. Bu süre Litvanya Konsolosluğunun yoğunluğuna bağlı olarak değişmektedir.

Litvanya Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Edirne Vize İşlemleri

Tüm Türkiye’den yapılan vize başvurularını kabul etmekteyiz. Ankara merkez ofisimize 0(312) 419 56 41 telefon numaramızdan ulaşarak başvurunuzu hangi ildeki yetkili birimden tamamlayabileceğinize ve parmak izinizi nereden vereceğinize dair bilgi alabilirsiniz. Vize başvuru talebinizi bizi arayarak veya bilgi@happyturizm.com adresimize iletişim numaralarınızı, seyahat tarihlerinizi ve ikamet bölgenizi yazarak oluşturabilirsiniz. Yetkilimiz size en kısa sürede geri dönüş yapacaktır.

Litvanya turist vizesi için gerekli evraklar kişisel kriterlerinize göre değişiklik gösterebilmektedir. Happy Turizm Vize - Danışmanlık, Schengen departmanı yetkilimizi arayarak mesleksel durumunuza uygun evrak listesini ve Litvanya vize ücret 2024 bilgisini içeren mail talep edebilirsiniz. Doğru evraklarla, eksiksik ve konsolosluk yönergelerine uygun vize başvurusu yapmak için lütfen bizi arayınız. Sayfamız yalnızca Schengen vize başvuru sahiplerini faydalı bilgi sağlamak amacıyla oluşturulmuştur.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek