Avrupa-(15)
Küba-(1)
Güney Amerika Ülkeleri-(22)
Avusturalya-Yeni Zelanda-(2)
Uzak Rota-(62)
Schengen Ülkeleri-(28)
Afrika Ülkeleri-(50)
Amerika-Ingiltere-Kanada-(3)

img

Malta Vizesi

Malta Vizesi

  • Hizmet Puanı
  • (5.0)
2-7 Gün Hızlı vize Ödeme kolaylığı
img Vize İşlemlerinizde Öncü, Hızlı ve Güvenilir

Malta Aile Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Malta aile veya arkadaş ziyaret vize başvurularınız için hazırlamanız gereken standart  ve mesleki statünüze uygun 2024 evrak listesini sayfamızın devamında sizler için derledik. Evraklarınızı hazırlamaya başlamadan önce yazımızı incelemenizi tavsiye ederiz.  Değerli yolcumuz, mesleki statünüzü Malta Schengen departman yetkililerimizle paylaşmanız durumunda hazırlamanız gereken evrak listesini tarafınıza mail olarak göndermekteyiz. Malta’da ikamet eden yakınınızdan alacağınız davetiyenin özelliklerine sayfamızın devamında ulaşabilirsiniz.

Daha önceden Schengen ülkeleri için alınmış olan VIS ibareli bir Schengen vizeniz olsa dahi Malta Konsolosluğu kendi ülkesi için tekrar parmak izi beyanı istemektedir.  O yüzden başvuru sahiplerinin parmak izin beyanı için bizzat başvuru merkezine gelmeleri gereklidir.  Ancak uygun gördüğünüz bir tarihte temsilcilerimiz sizin adınıza Malta Konsolosluğundan randevu alabilmekte ve parmak izi verme işlemleri esnasında herhangi bir sorun yaşamamanız adına sizlere eşlik edebilmektedir.

Schengen vize başvurularında her başvuru sahibinin hazırlaması gereken standart evraklar (pasaport aslı, nüfus cüzdan fotokopisi, seyahat sağlık sigortası, otel ve ulaşım rezervasyonlar, başvuru formu vb.) ve mesleki statünüze göre değişen evraklar (çiftçi, öğrenci, çalışan, işveren, emekli, avukat vb.)bulunmaktadır. Malta aile ziyaret vizesi 2024 için güncel evrak listesi ve 2024 Malta aile ziyaret vize ücreti hakkında detaylı bilgi almak için lütfen Malta Schengen departmanımızla iletişime geçin.

Standart evraklar: Başvuru sahibinin pasaportu, vize başvuru formu, biometrik fotoğraf, pasaportta işlenmiş tüm vize fotokopileri, nüfus cüzdan fotokopisi, ulaşım rezervasyonları, seyahat sağlık sigortası, davetiye ve masraf yazısı vize başvuru sürecindeki standart evraklardandır.

Mesleki evraklar:  Meslek statünüze göre değişen evraklar listesidir. Örneğin çiftçi iseniz bağlı bulunduğunuz odadan aldığınız çiftçilik belgesi, avukat iseniz yine bağlı bulunduğunuz odadan alınan yazı ile birlikte görev kimlik kartı, öğrenci iseniz kayıtlı olduğunuz eğitim kurumundan alınan öğrenci belgesi vb.

Ek hizmetlerimiz: Malta Schengen vize başvurularınız için zorunlu seyahat sağlık sigortanızı,  ulaşım ve konaklama rezervasyonlarınız ile birlikte talep etmeniz halinde yapmaktayız. Detaylı bilgi almak için sitemizde yer alan iletişim adreslerini kullanarak lütfen bize ulaşın.

DİKKAT

  • Malta seyahatleriniz için zorunlu seyahat sağlık sigortanızı dönüş tarihinizden sonra 15 gün daha geçerli olacak şekilde yaptırmanız gereklidir.
  • Malta Konsolosluğuna yapılacak olan Malta aile ziyaret vize başvurularında, tavsiye edilen en erken başvuru yapma süresi 90 gün iken en geç başvuru yapma süresi 30 gündür.
  • Malta seyahatinizde diğer Schengen ülkelerine de geçiş yapmayı planlıyorsanız lütfen ara geçişlerinizi anlatan detaylı bir dilekçe yazın. Yazmış olduğunuz bu dilekçeye ara seyahatlerinizde kullanacak olduğunuz konaklama ve ulaşım rezervasyon ya da satış belgelerinizi eklemeyi unutmayın. Planladığınız seyahat boyunca boşta gün kalmayacak şekilde konaklama rezervasyonlarınızı yapmış olmalısınız.
  • Hatalı ya da eksik evrak ile başvuru size zaman kaybı yaşatacağından başvurunuzu yaparken gerekli olan tüm aşamaları eksiksiz bir şekilde gerçekleştirdiğinizden emin olmalısınız.
  • Malta Konsolosluğu tarafından Malta Schengen vizenizin onaylanması halinde ilk giriş yapacağınız ülkenin Malta olması gerekir. İlk girişinizi Malta’ya yaptıktan sonra diğer schengen ülkelerine de seyahat hakkı kazanmış olursunuz.

Malta Aile Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Olan Evraklar

Standart Evraklar

Pasaport

Pasaportunuzun seyahatiniz sonrasında 3 ay daha geçerli olması ve Malta Schengen vizenizin işlenebilmesi için karşılıklı 2 boş sayfası olması gerekir. Pasaportunuzun size veriliş tarihi 10 yıldan uzun olmamalıdır. Malta aile ziyaret için vize başvurusunda bulunan yabancı uyruklu vatandaşların seyahat dönüşlerinden sonra 3 ay daha oturum izinlerinin olması gerekir.

Pasaportunuza işlenmiş tüm vizelerinizin fotokopisini de başvuru dosyanıza eklemelisiniz. Eğer kimlik bilgilerinizde herhangi bir değişiklik yapılmış ise pasaportunuzda var olan bilgilerle kimlik bilgilerinizin aynı olmasına dikkat ediniz. Aksi bir durumda vize başvuru kabulünüz yapılmayabilir.

Vize Başvuru Formu

Gerçek bilgilerle doldurulmuş olmalıdır. Başvuru formunda eksik bir yer kalmamasına dikkat ediniz. Başvuru sonuçlanma sürenizde herhangi bir gecikme yaşamamanız için vize başvuru formunu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurmaya özen gösterin.

Vize başvuru formunda vermiş olduğunuz adreslerin doğru olması gerekir. Malta Konsolosluğunun ek evrak talep etmesi durumunda size ulaşması gerekecektir. Bu yüzden vermiş olduğunuz mail adresi  ve telefon numaraların güncel olmasına dikkat ediniz. Başvuru sürecinde Malta Konsolosluğu tarafından arandığınız takdirde bunu yetkililerimizle paylaşmayı unutmayın.

Başvuru sahibinin 18 yaşından küçük olması sebebiyle imzalarını velisi ya da vasisi atabilir. (her başvuru sahibi için ayrı ayrı formlar doldurulması gerektiğiniz unutmayınız.)

Biometrik Fotoğraf

Yüzün net olarak çıktığı, objektiflere bakan, arka fon beyaz olacak şekilde schengen biometrik fotoğraf ölçülerine uyan 2 adet renkli baskı güncel fotoğraf olmalıdır.

Davetiye

Malta ziyaretiniz için davet eden kişi tarafından noter onaylı davet mektubu almalısınız. Davet mektubuna ek olarak davet eden kişinin Malta oturum kartı ya da pasaport fotokopisini de başvuru dosyanıza eklemelisiniz.

Seyahat Sağlık Sigortası

Malta seyahatleriniz için yaptıracağınız zorunlu seyahat sağlık sigortanızı dönüş tarihinizden sonra 15 günü daha kapsayacak şekilde yaptırmanız gerekmektedir. Talep etmeniz halinde sizin adınıza Malta seyahatiniz için zorunlu seyahat sağlık sigortanızı yapmaktayız. Bilgi için bilgi@happyturizm.com adresinden yetkililerimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Ulaşım Rezervasyonları

Satın aldığınız ya da rezervasyon yaptırdığınız ulaşım dokümanlarınızı beyan etmelisiniz. Tercih ettiğiniz ulaşım araçlarına ait belgeleri (tren, otobüs, uçak bileti) dosyanıza eklemelisiniz. Malta seyahatinizde planlamış olduğunuz ara geçişleriniz olacak ise bu geçişlere ait ulaşım evraklarınızı da dosyanıza eklemeniz gerekecektir. Eğer özel araç ile seyahat etmek isterseniz aracın ruhsatını, yeşil sigortasını ve uluslararası ehliyetinizi de ibraz etmelisiniz. Seyahat edeceğiniz araç kiralık ise yani araç başvuru sahibinin üzerine kayıtlı değil ise seyahat boyunca kullanım hakkının vize başvuru sahibine ait olduğuna dair noter onaylı belge alınmalıdır. Talebiniz doğrultusunda gidiş dönüş ulaşım rezervasyonlarını sizin adınıza yapmaktayız.

Nüfus Cüzdan Fotokopisi

Üzerinde T.C kimlik numaranızın olduğu kimlik kartınızın önlü arkalı fotokopisini başvuru evraklarınızın içine eklemelisiniz.

Masraf Yazısı

Malta seyahatinizde masraflarınızı kolayca karşılayabildiğinizi gösteren evraklar sunmalısınız. Son 3 ayın hareketlerini gösteren banka hesap dökümü almalı ve bu hesap dökümünün son 2 hafta içinde işlem görmüş olması gerekir.  Malta Konsolosluğuna sunduğunuz dokümanlar güncel olmak zorundadır.

Mesleksel Evraklar

Çalışanlar

  • Maaş Bordrosu: Şirket yetkililerinden  imzalı ve kaşeli olarak alınmalıdır. Bordronuz son 3 aya ait ve güncel tarihli olmalıdır.
  • SGK işe Giriş Bildirgesi
  • İşveren tarafından barkodlu verilmeli güncel olmalıdır.
  • SGK 4A Hizmet Dökümü: SGK Müdürlüklerinden  ya da e- devlet internet sitesinden alınabilir. Barkodlu olması gerekir. Çalışmayanların barkodlu olarak kaydı yoktur ibaresinin yazılı olduğu belge alması gerekir.
  • Şirket Evrakları
  • Şirketin ticaret odasına kaydı (orijinalı)
  • Ticaret sicil gazetesinin bir kopyası
  • İmza sirküleri
  • Güncel vergi levhası
  • İşveren İzin Yazısı: Çalışan kişiler şirketin antetli kağıdına yazılmış İngilizce izin yazısı almalıdır. Bu yazıda çalışan kişinin pozisyonu, seyahat süresi , sabit iş telefonu ve adresi, imzalayan kişinin adı ve pozisyonu gibi bilgiler içermelidir.

İşverenler

  • Şirket evrakları
  • Şirketin ticaret odasına kaydı (belgenin orijinali), ticaret sicil gazetesinin fotokopisi, imza sirküleri ve vergi levhası ibraz edilmelidir.
  • SGK 4B Hizmet Dökümü: SGK Müdürlüklerinden ve e- devletten barkodlu bir şekilde alınabilir.
  • Ek Gelir Belgeleri: Başvuru sahibinin varsa araç ve tapu ruhsatlarını, kira gelirleri gibi ek gelirlerini gösteren belgelerini beyan etmesi gerekir.
  • İngilizce Vize Talep Dilekçesi: Şirketin antetli kağıdına yazılmış, kaşeli ve imzalı olmalıdır. Dilekçe İngilizce yazılmalıdır.

Öğrenciler

  • Başvuru sahibi öğrenim gördüğü kurumdan ya da e- devlet internet sitesi üzerinden öğrenci belgesi alabilir. Kaşeli ve imzalı olmalıdır.

Çiftçiler

  • Çiftçiler bağlı oldukları ziraat odası tarafından verilen çiftçilik belgesi almalıdır. Üzerine kayıtlı olan hayvan bilgileri ya da araç ruhsatları var ise bayan edilmelidir.

Emekliler

  • Emekli olan başvuru sahiplerinin emeklilik belgesi alması gerekir. Emekliliğinizi gösteren belgeleri e- devletten alabilir ya da emekli maaşınızın işlem gördüğü bankadan onaylı bir belge sunabilirsiniz.

Geliri Olmayan Kişiler

  • Başvuru sahibinin gelir kanıtlayıcı belgeler sunamaması durumunda seyahat masraflarına sponsor olacak kişiden noter onaylı taahhütname alması gerekir.  Taahhütnamenin son 15 gün içinde alınması gerekir. Başvuru sahibinin masraflarını ebeveynleri, akrabaları ya da 3. kişiler finanse edebilir.  Kişinin seyahat masraflarını akrabasının finanse etmesi durumunda akrabalık derecelerini kanıtlayan Vukuatlı nüfus kağıt örneği alınmalıdır. Eğer bir 3. Kişi finanse ediyor ise sponsor kişinin seyahat boyunca tüm masraflarını üstlendiğine dair dilekçe yazması gerekir. Dilekçeye, sponsor olan kişinin gelir belgeleri, banka hesap dökümü eklenmelidir.

Reşit Olmayanlar İçin Muvafakatname

  • Başvuru sahibi 18 yaşından küçük olsa da küçüğün adına ayrı vize başvuru formu doldurulmalıdır. Reşit olmayan kişinin anne babasından ayrı seyahat etmesi durumunda seyahatinin onaylandığını gösteren noter onaylı taahhütnamenin alınması gereklidir. Alınan taahhütname güncel olmalıdır.

Malta Aile Ziyaret Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Eksiksiz bir şekilde yapılmış olan Malta vize başvuruları genellikle 5-10 iş günü içinde sonuçlanmaktadır. Malta Konsolosluğunun yoğunluğuna göre bu süreler uzayıp kısalabilir. Türkiye’de yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlar için bu süre daha uzun olabilmektedir. Vize başvurularınızın değerlendirilmesi ve sonuçlanması Malta Konsolosluğu tarafından yapılmaktadır. Firma yetkililerimizin bu sürece müdahale etme hakkı yoktur. Vize başvurularınız Malta Konsolosluğuna sunmuş olduğunuz evraklar çerçevesinde yürütüleceği için başvuru süreci boyunca gereken titizliği göstermelisiniz.  Evraklarınızın eksik olması durumunda yeniden evrak temin edilmesi başvuru sonuçlanma sürenizi uzatacaktır. Bu yüzden evraklarınızı eksiksiz bir şekilde Malta Konsolosluğuna teslim ettiğinizden emin olun. Seyahat tarihinize 15 günden az bir süre kalmış ise istisnai durumlar haricinde vize başvurunuz kabul edilmeyebilir.

Malta aile ziyaret vize başvurunuzun olumlu sonuçlanması halinde pasaportunuzu ofisimizden teslim alabilir ya da bulunduğunuz yere kargo ile gönderebiliriz. Pasaportunuz elinize ulaştıktan sonra lütfen kontrollerini yapınız. Eğer vize başvuru sonucunuz ret ile sonuçlanırsa bu tekrar Malta vizesine başvuramayacağınız anlamına gelmez. Başvurunuzun neden olumsuz olduğunu Malta Konsolosluğunun tarafınıza gönderdiği mektup ile öğrenebilirsiniz.  Vize reddi sonucuna ilişkin kararlar konusunda Malta Konsolosluğu ile irtibata geçebilirsiniz. Başvuru evraklarını eksiksiz bir şekilde hazırlamanız halinde tekrar başvuru yapma hakkınız vardır. Vize başvuru süreci hakkında merak ettiğiniz her konuyu bilgi@happyturizm.com adresinden detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Mesaj Merkezi

1 Yeni Mesajınız Var

Merhaba, size nasıl yardımcı olabilirim?
×
 WhatsApp Canlı Destek